Įkraunama...
Įkraunama...

Žalingi įpročiai ir žindymas

Nestumo metu kai labai skaudedavo galva, tai isgerdavau apie 20-40 gramu labai gero konjako. lotuliukas.gif
O dabar maitinimo metu labai labai panorejau alaus, tai suradau labai gera iseiti - nealkoholinis alus thumbup.gif Man skaniausias "Baltika", pabandykit - niekuo nesiskiria nuo alkoholinio 4u.gif
Atsakyti
aš taip pat išgeriu stiklinę alaus ar taurę vyno mirksiukas.gif svarbiausia nepadauginti ir tuo nepiktnaudžiauti mirksiukas.gif
Atsakyti
Na nemanau, kad stiklinė alaus ar taurė šampano pakenktų.Mums bent jau nieko neatsitiko smile.gif
Atsakyti
zinoma alus vynas nieko blogo jeigu su saiku ir protu ,bet sampanas tai negerai atsiras problemu su pilveliu ,isvis kur yra burbuliukai nepatartina gerti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kažkaip nerimtai man atrodo tos, kur pasiteisindamos "ai, nieko tokio, šimtą gramų kalu ir nieko neatsitiko".. nu negi taip sunku palaukti? schmoll.gif Aišku, kaip viena mama čia rašė, pats vaikas nežinia kada gali sugalvoti "smegenų vingius išsitiesint", bet gi ne mamos pareiga tai padaryti g.gif .
Iš tikrųjų, laktaciją skatina alus, bet gi pilnos pardos nealkoholinio alaus bigsmile.gif . Dar viena mama "patarinėjo", kad neva galima gerti alkoholio po maitinimo, kad organizmas spėtų "suskaldyti" išgertą alkoholį iki kito.maitinimo. O tai organizmas, "suskaldęs" tą alkoholį kur dės? g.gif Manau, kad visur - kiek pašalins, kiek paduos į kraują, kiek į pienuką...

Agituočiau už visišką abstinenciją 4u.gif maitinimo metu...
Atsakyti
Aš irgi nematau didelės problemos dėl 100gr. vyno ar alaus.Juk sveika širdžiai ir stiprina kraujagysles.O nuo tokio išgerto kiekio kiek alkoholio patenka į pienuką????Manau,kad vos kokia 1/1000 dalis.O toks kiekis irgi tik vaikuičiui kraujotaką pagerina.Kiek žinau,mano mama irgi ir nėštumo, ir žindymo metu ragavo vyno, na tikrai alkoholike natapau. blink.gif Todėl nereik taip pulti į kraštutinumus drinks_cheers.gif
Atsakyti
norejau suzinoti ar yra tokiu mamyciu kurios maitindamos kudiki ruko?kokia nuomone apie tai? g.gif smoke.gif
Atsakyti
Aš asmeniškai savo mažiukę maitinu jau 14 mėn. ir visą nėštumo laikotarpį, bei žindymo laikotarpiu neužtraukiau nei vienos cigaretės schmoll.gif , nors prieš pastojant buvau labai didelė megėja sutraukti cigaretę. Kai žiūriu į savo mažiukę, jos akutes praeina bet koks noras rūkyti, kam tą mažą žmogeliuką, kuriam dar viskas prieš akis teršti nereikalingais dalykais. Aišku čia tik mano nuomonė, kiekvienas žmogus renkasi kas jam geriausia, nepaisydamas kitų rolleyes.gif.
Atsakyti
Nu negalvojau, kad čia tokia alkoholikų banda susirinkus bendrauja. Pas jus nei atsakomybės jausmo, nei smegenų vingių. Nupušto jau visai nuo alkoholio.

Pirmas alkoholizmo požymis - išgerinėti po mažai ir nepripažinti problemos.

Per jus Lietuva antroje vietoje Europoje pagal išgertą alkoholio kiekį.

"Kraujotaką pagertina..." Nu tu ir nupušus miesčionė. Kraujitaką gerina polifenoliai, esantys vyne, o ne alkoholis. Alkoholis tik kenkia. Sukruškit savo vaikams kepenis, tada nesiskųskit, kad jie srrga visokiom ligom ligelėm.

Žodžių trūksta...

QUOTE(Ddoovviillėė @ 2006 06 10, 11:00)
Na nemanau, kad stiklinė alaus ar taurė šampano pakenktų.Mums bent jau nieko neatsitiko smile.gif

Tai jau tikrai tau nieko neatsitiko. Pasiskaičius jūsų postus, tai alkoholis tikrai jūsų vaikams irj ums nieko nepadarė, xexe biggrin.gif Ir spaudimas normalus, ir širdis normaliai dirba, ir antsvoris nekamuoja, xexe biggrin.gif Tokiais debilizmais žmones mėhstate juokint?

Pasiskaitykit, gal kitaip giedot pradėsit:

Alkoholio pasekmės:

Nervų sistema - Sunaikinamos smegenų ląstelės, blogėja atmintis, sutrinka mąstymas, protiniai sugebėjimai, vystosi silpnaprotystė

Virškinimo organų sistema - Žūva kepenų ląstelės, formuojasi riebalinės struktūros ir randai. Jos apauga riebalais, pasunkėja, nesugeba dalyvauti virškinant maistą ir nukenksminti nuodingųjų medžiagų. Išsivysto kepenų cirozė.

Stemplėje, skrandyje ir kasoje dažniausiai prasideda uždegiminis procesas. Skrandyje gali atsirasti žaizdos, kraujavimas, išsivystyti burnos, stemplės, skrandžio ar žarnyno vėžys

Imuninė sistema - Ląstelės nustoja normaliai funkcionuoti, silpnėja organizmo gynybinės funkcijos, didėja pavojus susirgti įvairiomis ligomis

Širdies ir kraujagyslių sistema - Padidėja kraujo spaudimas, nusilpsta širdies raumuo, žūva baltieji kraujo kūneliai, padidėja infarkto rizika

Reprodukcinė sistema - Nėštumo metu geriančių motinų kūdikiai dažnai būna apsigimę. Alkoholis neigiamai veikia tiek vyrų, tiek moterų reprodukcinius hormonus. Galimi nesaugūs lytiniai kontaktai (padidėja rizika užsikrėsti lytiškai plintančiomis infekcijomis, ŽIV)

2004 m. atsitiktinis apsinuodijimas alkoholiu Lietuvoje pagal amžiaus grupes - viso 431 mirtis (1% visų mirčių):

iki 1 m. - 0
1-14 - 1
15-44 - 161
45-64 - 215
virš 64 m. - 54

Mirtys nuo girtavimo:

Mirtys nuo girtavimo:

1980 - 543
1985 - 336
1990 - 256
1992 - 293
1993 - 486
1994 - 725
1997 - 416
1999 - 331

Tad jei savo protą jau pragėrėt, neklaidinkit bent jau kitų. Supermamos, matai, atsirado...

Galim pasiguosti bent tuo, kad jūsų vaikai genijais niekad netaps, o pus nupušę mokytojai ar dar kokie durneliai, ieškantys šiltos vietelės valstybinėjese įstaigose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xenu: 24 birželio 2006 - 22:50
Mano valia per silpna ir nemečiau nei nėštumo metu, nei kol maitinai. be abejo, nėštumo metu sumažinau iki kelių per dieną, o žindymo metu - iki 1-2 per dieną, nes labai jau baisu buvo...Dabar jau nemaitinu, tad rūkau į valias...
Atsakyti
o! as kaip tik norejau uzvesti tokia tema, gerai kad radau.
as esu rukanti maitinanti mama verysad.gif , buvau rukanti nescioji verysad.gif
ka as apie tai manau? blogai manau! labai blogai!
kai laukiausi masciau - turbut man nedaeina kad as turiu pilvely vaika, matyt kai pagimdysiu, nustosiu rukyt (kelioms pazistamoms taip yra nutike). ir nieko, ir nenustojau, ir rukau, ir smerkiu save.
toms kas ruko, ne paslaptis kokia tai zaraza, bet aisku kaip diena, kad cia yra ir atsakomybes stoka.
taip pat as manau kad tokiu ir cia forume ojojojoj kiek daug! tik toli grazu ne visos drista prisipazinti, ir as jas puikiai suprantu smile.gif

xenu, tamsta esi saunuole del vaikelio sveikatos saugojimo.
bet tolerancijos, kitu nuomones (kad ir prastos) gerbimo, bei kulturos mokytis reiktu grizti i mokyklos suola.
ziurek kad tavo vaikams sunku gyventi nebutu. genijams niekada nebuvo lengva...
Atsakyti
Kodėl aš visiems turiu aiškinti, kad aš ne moteris? wink.gif O tolerancijos, mano manymu, kvailumui, ir kt. blogybėms neturi būti. Kas būtų, pvz., jei valstybė toleruotų nusikaltimus? Būtų nesąmonė, tad turėtume išmokti netoleruoti ir štai tokių "smulkmenų" smile.gif
Atsakyti