QUOTE(Nastulia @ 2011 10 02, 16:57)
sveikos besilaukiancios ir jau sulaukusios savo mazu stebukleliu

lb dziaugiuos,kad atradau si foruma,mes taipogi gyvename Norvegijoje/Drammene,laukiuosi,1ni einu pas gydytoja,nes lb pykina vemiu sukasi galva ir negaliu eiti i darba....kokios turite patirties del bilioteniu?ar lengvai duoda,ar ne,ziurima kaip i naturalia busena

nes beveik is namu neiseinu

o ir darbas fiziskai sunkus/fabrike,kilnoju sunkias dezes ir t.tkaip darbdaviai ziuri i besilaukianciais tikiuosi,geranoriski,nes kai suzinojau,kad i dekreta isleidziama tik likus 3svt iki gimdymo

esu lengvam soke.....
ir su vaikeliu taip trumpai bunama

kaip toki maza zuiki atiduoti i darzeli...
As irgi gyvenu Norvegijoje jau 10 metu ir ruosiuosi gimdyti cia gruodi. Mano nestumas buvo puse velnio, bet teko viena savaite pasiimti biuleteni..Nesciosioms juos duoda lengviau, jei sakai, kad tikrai blogai..jei ateisi ir sakysi, kad va silpna, bloga, pavargus, tai sakys, taip turi buti..tad jei nori gauti biuleteni turi papasakot, kad tikrai laabai bloga..kadangi tu kilnoji dezes fabrike, tai tau dar lengviau duos biuleteni..o siaip pagal norvegiskus istatymus tau darbdavys yra isipareigojes suteikti tavo bukle atitinkancias salygas ir paskirti ne toki sunku darba. Jei legaliai dirbi, gali sito drasiai reikalaut. kadangi dirbi fabrike, ati manau, atu duos biuleteni gana anksti, nelauks iki 3 sav pries gimdyma..paguodai galiu pasakyt, kad man nutare daryt cezari 16 gruodzio, o is darbo isleis tik 2 gruodzio...bus tik 14 dienu...
Kas del darzelio sutinku, visiska nesamone o prie Oslo gyvenantiems is viso sunku, ba visai nereiskia , kad gausi darzelyje vieta kai reiks i darba eit...Garantuota vieta tik tiems vaikams, kurie turi 1 metus pries rugsejo 1, o va gruodi gimusiems sakes, daryk ka nori...