QUOTE(Elena @ 2004 01 23, 14:35)
Aš tai silkių, žuvų, jūros gėrybių didele mėgeja.Silkė galiu nors kasdien valgyt...Bet man skaniausia, nezinau kaip teisingai vadinasi, liaudyje vadina "šuba"
Čia toks sluoksniuotis gaunasi,bet labai skanu.Jei kas noretų pasigaminti, tai:
Reikia:
silkės (aš perku file, mažiau darbo
)
virtų burokėlių;
virtų bulvių,
virtų kiaušinių;
virtų morkų,
marinuotų agurkų;
smulkiai pjaustytų svogūnų.
Nori įspėti, taip gaminu aš, o kaip pagal taisyklės - nežinau
Tada paimu bliudą, dideli bliudą..nu labai didelį bliudą..Pirma sudedu supjaustytos gabaliukais silkes, užberiu svogūnus. Tada dedu sluoksnį virtų sutarkuotų morkų ir sutepu jį majonezu, toliau agurkai smulkiai pjaustyti+majonezas, toliau bulvės virtos tarkuotos+ majonezas, virtas kiašinis tarkuotas+majonezas, ir virti burokėliai tarkuoti ir vel sutepam majonezu. Apibarstom žalumynais. Reikia kad pastovėtų, kiek galesit išlaukt ir tada skanaus...
O as sluoksniuoju taip:
apatinis sluoksnis kubeliais pjaustytos bulves.ant bulviu juostelem pjaustyta sudyta silke.ant silkes-tarkuoti burokeliai.ir ant virsaus storokas sluoksnis majonezo (as dedu Vilniaus).mano mama taip sluoksniuodama ant silkes dar beria smulkiai sukapotu graikiniu riesutu.
siaip silke galeciau valgyti kasdien,ypac su karstom buvem

.dievinu silke garstyciu padaze

.anksciau jos sveriamos budavo maximose,bet paskui kazkaip isnyko

.gal kas zino kur butu galima rasti silkes garstyciu padaze(nebutinai sveriamos)
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2008 12 19, 19:11)
Mielosios,
prašau patarkite {ar silkę ,jeigu ji sūdyta}reik mirkyti.
Esu girdėjusi,kad yra mirkoma piene,kiti ,dar mirko arbatoje šaltoje.Gal galite pasidalinti savo patarimais.AČIŪ.
mano mama per suria silke mirkydavo piene.silke pjaustydavo siaudeliais ir pirma para mirkydavo vandeni,antra para-piene.bet i piena reiktu merkt tik tikrai stipriai per suria silke
Savo kelyje galim sutikti daug neadekvačių žmonių. Labai linkiu nesigadinti nuotaikos dėl to - tiesiog prisiminkit, kad tuos žmones tokiais pavertė aplinkybės, kurių jie nenugalėjo: alkoholis, narkotikai, stresas, nelaiminga santuoka, nekenčiamas darbas trisdešimt metų, ir t.t.