Įkraunama...
Įkraunama...

Pirma nėščiosios apžiūra ginekologo kabinete

Na, mano manymu, kad kazkaip keistai viskas.
As pas savo gine nuejau kai man buvo 7.5 savaites, tai tuoj pat padare echo ir parode plakancia sirdute. Manau, kad 6 savaite taip pat turetu jau matytis kruopelyte. smile.gif
Siulyciau keisti gine. Tuo labiau, kad ir pati pas ja blogai jautiesi.
Atsakyti
QUOTE(VictoriaK @ 2008 11 14, 10:02)
Sveikos merginos, labai noreciau Jusu nuomones suzinoti.... Nes labai pergyventi pradejau.. g.gif  g.gif 
Kai nesulaukiau mmmm ir pasidariusi testa supratau, kad  nestuke.gif  kita savaite nubegau pas savo gine (Lazdynu moteru konsultacija). Ji labai apsidziauge, israse kruva tyrimu atlikti ir liepe ateiti po 2 savaiciu, kai bus visi tyrimu atsakymai, ir tada parodys per echo musu maziuka. Biski nuliudau, kai pasake, kad si karta nieko neziures (buvo 6 savaites), nes nieko nepamatys, o as daug kur skaiciau, kad 6 savaite jau galima pamatyti plakancia sirdele..... verysad.gif  Nu nieko, nuraminau savo dieda, kad leliuka po 2 savaiciu jau tikrai pamatysime!!!!!! Nes bus jau didelis - 8 savaiciu!!!!
Vakar buvome pas gine........ Po visu dokumentu pildymo proceduru, mane tik pasvere, pamatavo spaudima, ant kedes neziurejo.... Pagaliau nuveda i atskira kabineta, kur echo....Ir ka Jus sau galvojate....nieko jame nepamato  g.gif  g.gif  g.gif  g.gif  Nu sako: nematau as vaiko!!!!! Ir uzduoda klausima: Tai kiek pas tave nestumas??????? Atsakau: skaiciuojant nuo paskutiniu menesiniu (tai gi taip visi skaiciuoja.... ar as visai neapsisvietus  g.gif ) YRA 8 SAVAITES!!!!!!!!!!!! O ji man atsako: tai aisku tu cia apsiskaiciavai..... Taigi negalejai pastoti per menesines, reiskia maziau savaiciu, apie 6..... O as cia ieskau 8 savaiciu kudikio....... Pasijutai kaip tikra vista..... Ar gi ne gydytojas turi man nustatyti nestuma???...
Reziume: gine liepe ateiti po savaites ("gal jau matysis...."). O as nerimauju, kodel ji man tokiu atveju neskyre padaryti kraujo HCG tyrima.....
Nezinau, ka daryti, ar laukti kitos savaites, ar begti i privacia klinika, gal ten geresnis echo aparatas ir kad nera reikalo nerimauti  g.gif

Is pradziu nestuma skaiciuoja nuo paskutiniu menesiniu, bet tai netikslu. Juk per pacia meenesines retas atvejis kas pastoja. Dazniausiai reikia atimti apie 2 savaites. Tikslesni savaiciu skaiciu nustato per echo. Jei tau dare vidini echo siaip turetum pamatyti, bet reikia labai isdidinti, nes man kai dare pirma echo tada pasake kad yra 6 sav ir 4 dienos, o leliukas, buvo kruopa 1 cm. Ten net nelabai suprasi kad leliukas smile.gif. O siaip jei nepatinka gydytoja pakeisk, nes pas ja lankytis teks dar tikrai netrumpai ir ji tau turi patikti. O del sito begti ir privaciai darytis echo, tai net nezinau. Na nebent tas tave tikrai nuramins, bet as nemanau, kad kazkas pas tave negerai. Maziau nervuokis ir atsipalaiduok, nes tai tikrai labiau kenkia tavo busimam kudikeliui.
Atsakyti
Man pirma echo dare lygiai 6sav- puslyte su plakancia sirdele matesi puikiai thumbup.gif
Atsakyti
Aciu visoms!
Mane bendradarbes baisiausiai prigasdino, jog kuo skubiau turiu begti i kokia privacia klinika echo darytis.....Nesuprantu kodel doh.gif doh.gif doh.gif Ir pripasakojo baisiu dalyku apie paprastas poliklinikas ir neciuju prieziura tenai. Man vos ne geda turi buti, kad lankausi poliklinikoje, o ne brangiausioje klinikoje... Nu shakes g.gif g.gif g.gif Papasakojau joms savo situacija, tai reagavo mazdaug taip: "a..... nu tai ka tu nori, cia visose poliklinikose taip....".
Laukiu kitos savaites, kaio eisiu vel pas gine. Tikiuosi lelius pasirodys ir bus viskas thumbup.gif thumbup.gif , o jei ne, tikrai ieskosiu kitos gines!
Atsakyti
QUOTE(VictoriaK @ 2008 11 16, 09:44)
Aciu visoms!
Mane bendradarbes baisiausiai prigasdino, jog kuo skubiau turiu begti i kokia privacia klinika echo darytis.....Nesuprantu kodel doh.gif  doh.gif  doh.gif  Ir pripasakojo baisiu dalyku apie paprastas poliklinikas ir neciuju prieziura tenai. Man vos ne geda turi buti, kad lankausi poliklinikoje, o ne brangiausioje klinikoje... Nu shakes  g.gif  g.gif  g.gif Papasakojau joms savo situacija, tai reagavo mazdaug taip: "a..... nu tai ka tu nori, cia visose poliklinikose taip....".
Laukiu kitos savaites, kaio eisiu vel pas gine. Tikiuosi lelius pasirodys ir bus viskas  thumbup.gif  thumbup.gif , o jei ne, tikrai ieskosiu kitos gines!

deja, cia jau toks lietuvaiciu mastymas kas privatu, kas brangiausia, tas turi buti tik gerai, o kas nemokama, tai jau tikrai s... Pati ziurek ne visos gydytojos poliklinikose jau tokios blogos, ji tau turi patikti, viska suprantamai paaiskinti, atsakyti i bet kuriuos tavo klausimus ir pan. Jei nepatinka tau joje kazkas, tu turi teise pakeisti gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(VictoriaK @ 2008 11 16, 11:44)
Aciu visoms!
Mane bendradarbes baisiausiai prigasdino, jog kuo skubiau turiu begti i kokia privacia klinika echo darytis.....Nesuprantu kodel doh.gif  doh.gif  doh.gif  Ir pripasakojo baisiu dalyku apie paprastas poliklinikas ir neciuju prieziura tenai. Man vos ne geda turi buti, kad lankausi poliklinikoje, o ne brangiausioje klinikoje... Nu shakes  g.gif  g.gif  g.gif Papasakojau joms savo situacija, tai reagavo mazdaug taip: "a..... nu tai ka tu nori, cia visose poliklinikose taip....".
Laukiu kitos savaites, kaio eisiu vel pas gine. Tikiuosi lelius pasirodys ir bus viskas  thumbup.gif  thumbup.gif , o jei ne, tikrai ieskosiu kitos gines!

nenoriu gąsdinti, bet mano sesutė neteko savo mažučio vien todėl, kad ginė poliklinikoj pažiūrėjus asakė, kad viskas ok...ir kai mano sesuo sako, o kodėl rausvos išskyros ir kodėl echo nerodo-tai atsakė, kad taip turi būti verysad.gif tada sesuo kreipėsi į privačią ir ten jai pasakė, kad vaikelis jau miręs verysad.gif žodžiu jei aš lankyčiausi poliklinikoj-tai bent jau atidžiai daktarus rinkčiausi...nes baisu, kas darosi unsure.gif O tau būsima mamyte linkiu, kad jei kirba širdelėj kažkas negerai-nebūtinai bėk į privačią, tačiau apsvarstyk ginės keitimo galimybę, nes tu turi teisę rinktis... 4u.gif
Atsakyti
Vat nesutinku su teiginiu kad privačiai prižiūrės, o poliklinikoj nugydys. Yra daktarų kurie nuvertinami. Aš lankiausi poliklinikoj ir privačiai, nes vien poliklinikoj tai echo per nėštumą berods du kartus išviso daro, ir tiesa pasakius biškiuką atlaidžiau žiūri. Aš vien privačiai lankytis pinigėlių tiek neturėjau, tai per 2 mėn kartą lankydavausi privačiai
bet ir poliklinokoj pas bele ką neinu, nes yra tokių ginių kad plaukai šiaušiasi. Čia tiesiog reikia žiūrėti pagal situaciją, pagal tai, kaiop su tavim elgiasi ir prižiūri
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 21 lapkričio 2008 - 21:03
Labukas.

As pamaciau II vakar ir siandien jau keliauju pas daktara. Manau geli but 4 savaites. Nors ir gali nematyti,bet butinai manau reikia eiti iskarto. Nes kai su pirmuoju buvau pastojusi ir suzinojau kai nuejau pas daktara kad jam buvo 6 savaites ir nustojo vystitis.

Tai manau kai suzinai ir reikia eiti, kad jei kas, tai gal ir pagelbeti gales.
Atsakyti
QUOTE(Jurguzia @ 2008 11 27, 07:52)
Labukas.

As pamaciau II vakar ir siandien jau keliauju pas daktara. Manau geli but 4 savaites. Nors ir gali nematyti,bet butinai manau reikia eiti iskarto. Nes kai su pirmuoju buvau pastojusi ir suzinojau kai nuejau pas daktara kad jam buvo 6 savaites ir nustojo vystitis.

Tai manau kai suzinai ir reikia eiti, kad jei kas, tai gal ir pagelbeti gales.

Sutinku kad delsti nereikia iki 3 mėn, bet ką tau dabar galėtų padėti mastau.gif patikėk, pati ir persileidimų esu turėjusi tad puikiai žinau kaip viskas vyksta unsure.gif Jie dabar tiesiog palieka natūraliai gamtos atrankai mirksiukas.gif nu nebent tau gali paskirti gulimą rėžimą, bet didmiesčiuose jie tą nelabai daro unsure.gif

Bet tau viskas gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes.

Noriu papasakot apie savo pirma apsilankyma. Man spalio 21 d. buvo paskutines mmm, tai pagal mano skaiciavimus turetu but jau 6 savaite. Gruodzio pirma nuejau pas gine- tai ispradziuapziurejo ant kedes, poto nuvede iskarto daryti echo. Ekrane pamaciau maziuka zirniuka biggrin.gif wub.gif
Sake , kad pagal echo rezultatus lialiui lygiai 5 savaites. Israse gerti folines ir vitamino E ir po 2 savaiciu pasirodyti, tada sake daris visus reikiamus tyrimus.

Tik man dabar klausimelis, gali buti, kad echo rodo tikslu nestumo laika, ar cia dartare savaitele nusuka?
Kazkaip nustebino, kad nepasake, ko nedaryti, ko pasisaugoti vos net nepamirso pasveikint. Labai saltai prieme- o as bliamba del jos i sia poliklinika perejau, prisiskaiciau, kad labai gera specfialiste. tai isejau, net nuliudau sad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lenusik-N @ 2008 12 02, 15:22)
Sveikutes.

Noriu papasakot apie savo pirma apsilankyma. Man spalio 21 d. buvo paskutines mmm, tai pagal mano skaiciavimus turetu but jau 6 savaite. Gruodzio pirma nuejau pas gine- tai ispradziuapziurejo ant kedes, poto nuvede iskarto daryti echo. Ekrane pamaciau maziuka zirniuka  biggrin.gif  wub.gif
Sake , kad pagal echo rezultatus lialiui lygiai 5 savaites. Israse gerti folines ir vitamino E ir po 2 savaiciu pasirodyti, tada sake daris visus reikiamus tyrimus.

Tik man dabar klausimelis, gali buti, kad echo rodo tikslu nestumo laika, ar cia dartare savaitele nusuka?
Kazkaip nustebino, kad nepasake, ko nedaryti, ko pasisaugoti vos net nepamirso pasveikint. Labai saltai prieme- o as bliamba del jos i sia poliklinika perejau, prisiskaiciau, kad labai gera specfialiste. tai isejau, net nuliudau sad.gif verysad.gif

Man labai panasiai buvo. Paskutines mm buvo spalio 17d. Siandien buvau pas daktara, padare echo, tai sake labai mazas nestumas, kaip 5 savaiciu (puslyte 6,2mm). Pagal paskutines mm laikas neatitinka, bet as zinau tikslia diena, kada galejau pastot (lapkricio 1d) tuomet gautusi tos 5 savaites. Tai liepe ateit po 2-ju savaiciu. Bet kazkaip man jau labai neramu, o ir nei folines neisrase, ir pinigu maziau eme, nei turejo imt, tipo kaip konsultacija ir echo apskaiciavo(90lt), o ta pirmojo apsilankymo suma, kai iraso i iskaita ir duoda lapelius tyrimams (150lt) susimokesiu po dvieju savaiciu, jei viskas gerai bus. Dabar dvi savites pasikankinti teks. Blogos mintys apsedo del nesivystancio verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo metaxa: 04 gruodžio 2008 - 18:24
mergaites, o jeigu man gine paskyre tik 9 savaite ateit pirmai apziurai, nepervelai biskiuka?
man kazkaip nelabai ramu, ar nepervelai, nors pati gine tai tikrai gera yra blink.gif
Atsakyti