Įkraunama...
Įkraunama...

Pirma nėščiosios apžiūra ginekologo kabinete

QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 10 04, 15:48)
Kad pati gine kazkokia grybaujanti g.gif Tikriausiai del to ir sirdeles nepamate. Gerai, kad eisi i privacia ryt, nes pas tokia, kuri isbara ir nestuma priplotu pavadina, neverta vaikscioti.

Aciu uz palaikyma! Tikiuosi rytoj mane nuramins...
Atsakyti
Sveikutes,

Man pirmas nestumas, kazkur 4-5 sav. Vienos cia raso kad geriau eiti pas gydytoja is karto, kitos kad palaukti. Siaip jauciuosi gerai, dideliu kazkokiu pokyciu nejauciu, buciau linkus palaukti dar truputi, bet dabar galvoju o jeigu nueiciau anksciau tai gal kokiu vitaminu israsytu, ar dar ko nors kad tik butu geriau... Patarkit kaip geriau elgtis. Ir kaip manot kur geriau eiti i poliklinika ar i privacia? Paskutini karta lankiausi privacioje, kur gydytoja istyre mane absoliuciai visa, tik gaila tiek pinigeliu keikviena kart palikt... Pasimetus visai...

Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(NinaAtina @ 2010 10 10, 21:22)
Sveikutes,

Man pirmas nestumas, kazkur 4-5 sav. Vienos cia raso kad geriau eiti pas gydytoja is karto, kitos kad palaukti. Siaip jauciuosi gerai, dideliu kazkokiu pokyciu nejauciu, buciau linkus palaukti dar truputi, bet dabar galvoju o jeigu nueiciau anksciau tai gal kokiu vitaminu israsytu, ar dar ko nors kad tik butu geriau... Patarkit kaip geriau elgtis. Ir kaip manot kur geriau eiti i poliklinika ar i privacia? Paskutini karta lankiausi privacioje, kur gydytoja istyre mane absoliuciai visa, tik gaila tiek pinigeliu keikviena kart palikt... Pasimetus visai...

Aciu uz atsakymus  4u.gif

Sveikinu! 4u.gif
As laukiuosi antrakart ir lankausi poliklinikoje. Bent jau pas mus gine siuncia nestuke visiems tyrimas 8 savaite, jau uzveda ir nesciosios kortele. Siaip pirmasyk buvau pas ja 6 savaiciu, tai tik apziurejo, bet nieko idomaus taip ir nesuzinojau, nes gimda dar buvo nelabai padidejusi, o echoskopo pas ja nera, tad liepe ateiti po savaites darytis visu tyrimu.
Jei neturi daug atliekamu pinigeliu, tai patarciau lankytis poliklinikoj, nes privacioj nestukes prieziura kainuos mazdaug apie 3000 Lt (Vilniuj), tad gal apsimoka lankytis poliklinikoj ir koki karteli, kita nueiti privaciai pasiziureti mazylio echoskopu, jei labai knieti, nes poliklinikoj tedaro tik dvi echoskopijas per visa nestuma, jei viskas tvarkoj. O sintetiniu vitaminu gerti visa nestuma nera patartina - geriau pasistenk sveikai maitintis ir papildomai butinai vartok foline rugsti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2010 10 10, 21:37)
Sveikinu! 4u.gif
As laukiuosi antrakart ir lankausi poliklinikoje. Bent jau pas mus gine siuncia nestuke visiems tyrimas 8 savaite, jau uzveda ir nesciosios kortele. Siaip pirmasyk buvau pas ja 6 savaiciu, tai tik apziurejo, bet nieko idomaus taip ir nesuzinojau, nes gimda dar buvo nelabai padidejusi, o echoskopo pas ja nera, tad liepe ateiti po savaites darytis visu tyrimu.
Jei neturi daug atliekamu pinigeliu, tai patarciau lankytis poliklinikoj, nes privacioj nestukes prieziura kainuos mazdaug apie 3000 Lt (Vilniuj), tad gal apsimoka lankytis poliklinikoj ir koki karteli, kita nueiti privaciai pasiziureti mazylio echoskopu, jei labai knieti, nes poliklinikoj tedaro tik dvi echoskopijas per visa nestuma, jei viskas tvarkoj. O sintetiniu vitaminu gerti visa nestuma nera patartina - geriau pasistenk sveikai maitintis ir papildomai butinai vartok foline rugsti 4u.gif

Aciu labai uz atsakyma, nu manau reikes panarsyti apie poliklinikos gydytojas smile.gif
O folio rygsti paciai nusipirkti ar turi ir gydytoja pasakyti, nes kiek kartu ja gerti ir manau ten jos skiriasi mg?
Atsakyti
QUOTE(NinaAtina @ 2010 10 10, 23:56)
Aciu labai uz atsakyma, nu manau reikes panarsyti apie poliklinikos gydytojas smile.gif
O folio rygsti paciai nusipirkti ar turi ir gydytoja pasakyti, nes kiek kartu ja gerti ir manau ten jos skiriasi mg?

As per diena geriu dvi 5mg tabletes, man taip gydytoja liepe.
Atsakyti
QUOTE(NinaAtina @ 2010 10 10, 21:56)

QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 10 10, 22:25)
As per diena geriu dvi 5mg tabletes, man taip gydytoja liepe.

Va del sito tai net nesusimasciau doh.gif Kadangi mano gine labai megsta sintetinius vitaminus, kontraceptikus ir siaip vaistukus skirti, o as tokia labiau naturaliste, tai atsirenku truputi ir ne visada jos klausau blush2.gif Taigi nevartoju jos rekomenduotu vitaminu, o tiesiog savo nuoziura isigijau foline rugsti, kur parasyta vienoj tabletej yra 800µg. Siaip rekomenduojama nestumo metu suvartoti per diena ne maziau 400µg g.gif Gal pabandyk vaistinej pasiklaust, nes kol pateksi pas gydytoja, dar gali praeiti nemazai laiko, o foline rugstis svarbiausia butent dabar, pirmaji trimestra! 4u.gif
Aha, butinai panarsyk apie poliklinikos gydytojas - man yra teke ant tokiu "uzsiraut", kad po visko tik verkti norisi.. unsure.gif Bet irgi panarsiusi radau visai nebloga gine savo poliklinikoj: nera ji man labai arti sirdies, ne visada ji giriama atsiliepimuose, bet bent jau maloniai bendrauja ir nukreipia kur reikia, paaiskina, jei klausiu. Sekmes tau! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2010 10 10, 22:56)
Va del sito tai net nesusimasciau doh.gif Kadangi mano gine labai megsta sintetinius vitaminus, kontraceptikus ir siaip vaistukus skirti, o as tokia labiau naturaliste, tai atsirenku truputi ir ne visada jos klausau blush2.gif Taigi nevartoju jos rekomenduotu vitaminu, o tiesiog savo nuoziura isigijau foline rugsti, kur parasyta vienoj tabletej yra 800µg. Siaip rekomenduojama nestumo metu suvartoti per diena ne maziau 400µg g.gif Gal pabandyk vaistinej pasiklaust, nes kol pateksi pas gydytoja, dar gali praeiti nemazai laiko, o foline rugstis svarbiausia butent dabar, pirmaji trimestra! 4u.gif
Aha, butinai panarsyk apie poliklinikos gydytojas - man yra teke ant tokiu "uzsiraut", kad po visko tik verkti norisi.. unsure.gif Bet irgi panarsiusi radau visai nebloga gine savo poliklinikoj: nera ji man labai arti sirdies, ne visada ji giriama atsiliepimuose, bet bent jau maloniai bendrauja ir nukreipia kur reikia, paaiskina, jei klausiu. Sekmes tau! 4u.gif

Jetau as jau pasimeciau, Vilniuje vien polikliniku kiek, o gydytoju dar daugiau biggrin.gif Skaitineju cia forumus, ir ta gera ir ta lyg nebloga, pasimetus nebezinau ka rinktis sad.gif Del folio rugsties ryt nueisiu i vaistine pasiklausiu, gal ka patars... as tu sintetiniu vitaminu ir nenoriu gerti, as ejau pas Karpenko, man ji labai patinka, bet kaip suprantu dirba tik savo klinikoj, o tiek daug pinigu palikti nesinori sad.gif nors zinau kad jausciausi rami... Zodziu pasimetimas man blink.gif nu nieko ryt blaivia galva apgalvosiu smile.gif Aciu visoms uz pasisakymus, kai pirmas nestumas tai dar nezinau nuo kurio gal griebtis, kuria informacija skaityti ir i ka gylintis biggrin.gif Nu dabar svarbiausia kazkaip susideliot mintis del gydytojos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NinaAtina @ 2010 10 10, 23:04)
Jetau as jau pasimeciau, Vilniuje vien polikliniku kiek, o gydytoju dar daugiau biggrin.gif Skaitineju cia forumus, ir ta gera ir ta lyg nebloga, pasimetus nebezinau ka rinktis sad.gif Del folio rugsties ryt nueisiu i vaistine pasiklausiu, gal ka patars... as tu sintetiniu vitaminu ir nenoriu gerti, as ejau pas Karpenko, man ji labai patinka, bet kaip suprantu dirba tik savo klinikoj, o tiek daug pinigu palikti nesinori sad.gif nors zinau kad jausciausi rami... Zodziu pasimetimas man  blink.gif nu nieko ryt blaivia galva apgalvosiu smile.gif Aciu visoms uz pasisakymus, kai pirmas nestumas tai dar nezinau nuo kurio gal griebtis, kuria informacija skaityti ir i ka gylintis biggrin.gif Nu dabar svarbiausia kazkaip susideliot mintis del gydytojos smile.gif

Taip, pas Karpenko isties smagu, bet brangu.. O del poliklinikos, tai pabandyk pradeti nuo artimiausios prie namu - jei ir teks laukti eileje prie kabineto duru, tai bent kelionei laiko nesugaisi mirksiukas.gif
Atsakyti
merginos, nezinote kaip nestukei pirma apziura daro, su echoskopu per pilveli ar i vidu kisa? ir aplamai jei per pilveli, tai ar vis dar reikia prisigerti daug skysciu einant?
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2010 10 11, 14:35)
merginos, nezinote kaip nestukei pirma apziura daro, su echoskopu per pilveli ar i vidu kisa? ir aplamai jei per pilveli, tai ar vis dar reikia prisigerti daug skysciu einant?

per pilva,i vidu siaip jau nekisa per nestuma. o skysciu tai man nieko nereikejo, nes kai nuejau 6savaiciu iskart dare echo ir kitam vizitui apie skyscius nieko nesake smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 10 11, 15:23)
per pilva,i vidu siaip jau nekisa per nestuma. o skysciu tai man nieko nereikejo, nes kai nuejau 6savaiciu iskart dare echo ir kitam vizitui apie skyscius nieko nesake smile.gif

aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 10 11, 15:23)

jo, skysciu reikia nebent echoskopuoja su laaabai sena aparatura, bet vaginalini davikli irgi tikrai naudoja ankstyvam nestumui - pati ta malonuma apturejau..
Atsakyti