Įkraunama...
Įkraunama...

Apie raidos sutrikimus

QUOTE(auksiukas01_ @ 2010 05 14, 15:58)
nežinau ar uždaryta ši tema bet aš jungiuos prie jūsų mamytės. Turiu sūnų kuris jau baigė pirmą klasę. tiesą sakant praėjom visus pragaro ratus ir toliau nebežianu kaip elgtis. po porros mėnesių mokykloje nusiuntė mus į PPt dėl elgesio prpblemų. Ištyrė, davė išvadas, patarimus. Na ir viskas...mokykloj lyg ir yra viskas, spec pedagogė, psihologė net mokytoja asistentė kuri prižiūri sūnų logopedė ...bet gegužės mėnesį išvada mes nemokam dirbti, mes nebežinom kaip su juo dirbti. Mokslai pajudėjo į priekį bet elgesys vis dar kelia problemų, nesuorato vaikas per testus, net neklausia tuoj pradėjo nervintis sulaužė parkerį, kažka pastūmė . Žodžiu  nuolat nervai įtemp[ti. Siūlo mokymą namie bet tam man reikia mesti darąč r net nežinau ar padės tas mokymas tiesiog jis nebekels problemų mokytojai ir kitiems. Lengviausia išeitis sakyčiau . rašysimes dabar per vasara į raidps centar gal ten sulauskim pagalbos. Negali būti tokia padėtis be išeities.
Mielos mamaos atsakykit kaip jums sekėsi "išaugti" matau kad įrašai jau 3 metų senumo. ar "išaugot" problemas.

Na mano dukters mokykloje tokia pat situacija verysad.gif Tik ten nėra mokytojos asistentės.Yra berniukas ,kuris trukdo visiems vaikams mokytis.Stumdo, muša vaikus.Yra mergaičių kurie bijo užeiti į klase, kai nėra mokytojos.Ir nors tas berniukas nėra kvailas ir gali mokytis ,bet jo elgesys kelia daug problemų.Mokytoja priversta pastoviai prie jo stovėti.Pradžioje berniuko mama sedėdavo kartu , bet paskui pasakė,kad čia mokytojos problemos,o ne jos.
Tai va dvi mamos parašė skundą, kitį klasės tevai pasirašė, kad tas vaikas būtu išmestas iš mokyklos verysad.gif Nors man asmeniškai nelabai priimtina tokia išeitis ,bet kai mušamas tavo vaikas ,tai nieko kito ir nebelieka.Paprastai išaugti elgesio sutrikimus neišeis.Bandykit paguldyti vaiką į psichiatrinę ligoninę.Jie ten dirba su "elgesiukais"
Atsakyti
Dar prisimeniau,kaip dirba daktarai su tokiais vaikais ligoninėje.
Ant sienos pakabinta lenta su širdelėmis.Už gera elgėsį gauna žalios spalvos širdelę(tai reiškia ,kad vaikas gali žiūrėti televizorį, dalyvauti koncertuose ,žaisti stali tenisą ir t.t) už blogą elgėsį jis priverstas sedėti savo palatoje ir tą dieną jis gauna raudoną širdelę(reiškia STOP pramogoms).Iš tikruju į palatą kambaris ne panašus .Viskas padaryta , kad palata atrodytu kaip tikri namai. wub.gif wub.gif Skyriaus vedėja sako ,kad šį sistema labai veiksminga, nes vienas vaikas būti nenori schmoll.gif Taip pamažu pratinama vaikus elgtis apgalvotai. Aišku ten su jais dirba daug ir psichologai.Bet pagrindas tai sistema. thumbup.gif thumbup.gif Tikiosi ,gal truputi padėjau ax.gif
Atsakyti
Seip aš norėjau patarimo iš mamų kurios pačios turi tokių problemų o ne iš tų "gerųjų" vaikų mamyčių. labai paprasta patarinėti kai pats nesi buvęs tos mamos kailyje. kartais atrodo kad mūsų visuomenė tik žodžiu deklaruoja pagalbą o kai reikia imtis priemonių tada atsitrenki į sieną kad ir pats patekimaspas specialistus, reikalingi siuntimai diagnozės ir pan.
Gal atsakys bent viena mamytė turinti "nepatogu vaika" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(auksiukas01_ @ 2010 05 17, 12:15)
Seip aš norėjau patarimo iš mamų kurios pačios turi tokių problemų o ne iš tų "gerųjų" vaikų mamyčių. labai paprasta patarinėti kai pats nesi buvęs tos mamos kailyje. kartais atrodo kad mūsų visuomenė tik žodžiu deklaruoja pagalbą o kai reikia imtis priemonių tada atsitrenki į sieną kad ir pats patekimaspas specialistus, reikalingi siuntimai diagnozės ir pan.
Gal atsakys bent viena mamytė turinti "nepatogu vaika" smile.gif

Na nėra mano vaikas "geras", kaip jums atrodo:wub: Hiperaktyvi ir raidos sutrikima VRC nustate(na čia kai buvo jai 3 metai.Sakė nekalbės niekada ir invalidumą pripaišyti norėjo doh.gif ).Darbas su vaikų buvo sunkus ir atkaklus.Mokslai pradžioje labai nesisekė .Pati labai nustebus buvau ,kai pasakė ,kad mokslai pagerėjo ir dabar ji tarp gerai besimokačių vaikų dešimtuke biggrin.gif Iš visuomenės pagalbos nesulauksit, pačiai reikia dirbti su vaikų . Mūsu medikai nelabai dar moka dirbti su raidos sutrikimą turinčiais vaikais. Todėl specialistus ieškojome patys,dažniausiai privačiai konsultavomes,lankėme logopeda.Aš net dėl jos įstojau į medicinos fakultetą,norėjau daugiau žinių gauti apie tokius vaikus.Atliekant praktiką mačiau kaip reikia dirbti su tokiais vaikais .Iki šiol kieviena diena dirbame, ugdome vaiką.Apkrauname būreliais ,kur galėtu bendrauti su kitais vaikais.Labai padėjo keramikos būrelis.Daug ramesnė mergaitė tapo, kitas mastymas.Menas matyt turi savo jėgą. Taigi jūsų kailyje mes irgi buvome.Tik dirbame kitaip ir AČIŲ DIEVUI rezultatai geresni smile.gif Mūsų vaikai vienodo amžiaus ir suprantu ,kad jums skaudu ,kad mokykla nenori matyti tokio vaiko.Bet jei norit kažka pakeisti turit patys veikti ,o nelaukti iš kitų malonės.Per 7 metus gauti siuntimą ir diagnozė nėra labai sunku schmoll.gif Per tiek laiko daug daugiau galima nuveikti.Nes toliau bus dar sunkiau.Paauglystė ateis.Jei dabar pas jus mokykloje su juo nesusitvarko spec pedagogė, psihologė , mokytoja asistentė ir logopedė.Tai kas bus toliau??????Čia tik viena išeitis medikai,vaistai +darbas,darbas ir darbas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oaze 2: 17 gegužės 2010 - 13:36
Auksiukas, su psichiatrinėm siūlau neskubėti, o su vaistų vartojimu - tuo labiau g.gif

VRC tikriausiai gausite tinkamą pagalbą.

Aš savo vaikui išbandžiau (ir toliau vis tęsiame) individualią psichoterapiją pas vaikų psichiatrą-psichoterapeutą. Gerų patarimų daug gavome visa šeima - iš žaidimų su vaiku psichiatrė ''rado'', kad mūsų šeimoje ir gal net ir senelių šeimose vyravo atstumiantis bendravimo būdas (kas iš pradžių atrodė neįtikėtina, bet pasirodė tiesa ir kai tik pakeitėme bendravimo stilių, santykiai su vaiku labai pagerėjo). Atkapstėme labai senus laikus ir atrodo radom priežastis, kodėl mano vaikas nevalgo mėsos, šokolado, nelanko darželio ir kodėl dažnai kartodavo ''aš blogas''. Iš to ir kilo visos kitos emocinės ir elgesio problemos.

Šiuo metu matau labai gerus pokyčius tiek vaiko elgesy, tiek jo kalbos, suvokimo ir net motyvacijos raidoje.

Tikiuosi, kad su psichologo, logopedo ir visų kitų geros valios žmonių pagalba mes teisingai išaugsime savo bėdas ax.gif

Linkiu ir jums nenuleisti rankų 4u.gif
Atsakyti
Na VRC aš tikrai nusivyliau.Realios pagalbos ten negavom.O čia kaip suprantu reikia kažko rimtesnio,nes kitaip vaikas liks be mokyklos arba mama be darbo. Individuali psichoterapija geras dalykas ,jei aišku pakliusi pas gera specialistą.O tai toli gražu nepigus malonumas.Taip pat suprantu mamų nusiteikima prieš ligoninės.Bet tai jau ne sovietinių laikų ligoninės.Nereikia taip to bijoti.Mano vienos pažįstamos vaikas gulėjo 3 metus iš eilės ten.Turėjo daug problėmų verysad.gif verysad.gif verysad.gif Praeitais metais baigė mokyklą su pagyrimų. Nevisada tevai moka teisingai dirbti su vaikais, o ten dirba su ilgalaike patirtimi žmonės.Ko tikrai nėra VRC. Mano dukrai VRC pastatė diagnozę SENSOMOTORINĖ ALALIJA. Kaip manot ar gali vaikas su tokia diagnozė gerai mokytis?Kai atvažiavom su tokia diagnoze pas logopeda-ji negalėjo patikėti , kad taip galėjo medikai apsirikti.O fainiausia ,kad logopedė iš VRC gyvena šalia mano namo, tai iki šiol sako , nesuprantu kaip jūsu mergaitei taip sekasi ir ji kalba dviem kalbom lotuliukas.gif Niekaip negali pripažinti ,kad suklido su diagnozė blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oaze 2: 17 gegužės 2010 - 20:49
Va jums kokia pagalba siulo kita mamytė 4u.gif
Sveiki, suburkite grupę ir atvyskiu. Sudėtinga numatyti datą, juo labiau važiuoti didelį atstumą. Be konkrečios registruotų dalyvių grupės.

O dabar siūlau tik sostinę smile.gif

Kviečiu visas mamas, kurios kartais pasimeta, neranda išeities ar geresnių sprendimų į paskaitą Vilniuje, Gedimino 9, Ekobangoje.

Gegužės 21 d.
Nuo 11 iki 14 val.
Kaina: 20 Lt. Kaina nedidelė.
Tėvystės ir motinystės mitai ir realybė: I dalis.
Besąlyginė meilė ir viengubas standartas.

Galima ateiti su vaikučiais, jei tai jiems nebus kančia.

Daugiau info:
http://namuvaikas.bl...s-mitai-ir.html


Pageidautina išankstinė registracija
psichologe.ramuneETAgmail.com

Po paskaitos galimos iš aksto suplanuotos individualios konsultacijos, tel. 868041916.

Tėvų ir vaikų santykių psichologė
Ramunė Želionienė


Atsakyti
Sveikos mamytės. Nuoširdžiai dėkinga atsaiusioms į mano klausimus. Žinau kad esu pridariuis klaidų auklėdama sūnų, pati ne kartą rodžiau jam netinkamą pavyzdį nevaldydama pykčio ir kaip dabar pradedu suvokti ir pamatyti jis gi elgiasi taip kaip aš.
Bent jau supratimas apie savo klaidas manau kelias iš aklavietės. Mokykloj ne tai kad nemoka dirbti su vaiku bet nežino kaip reaguoti i jo pykčio išraiškas. Pvz vakar susinervino per pamoka kai nespėjo su visias ir betramdydamas save sulaužė parkerio plunksną o tada jau ašaros ka\ip pupos. atrodo troks paprastas dalykas o iššaue reakciją.
Šeip jis mielas vaikas ir tokios agresijos tiesiog šeip sau nėra. Pradedu manyti kad jis save baudžia. vakar subariau kad akmenukus išmėte ant vejos tai jis ne tai kad pradėjo juos rinkti o pradėjo galvytedaužyti į sieną ir sako man aš daužau galvyte kad nesulaužyčiau ko nors.
matysim kaip mums seksis trečadienį einam pas psichiatrę trinkūnienę į privatų kabinetą konsultuotis ir dar į raidos centra užsirašiau. ir aišku nuolatinis darbas us vaiku namie (kartais reikia net save nugalėti ir neleisti sau pykti). Vakar sugalvojiom užsivesti sąsiuvinuką kur jis galėtų nupaišyti savo pyktį. Pavadinom jį baubukų sąsiuviniu. Martynui idėja patiko matyusim kiek jam seksis pagauti tų baubukų. Ir dar pasiūliau martynu iįvardinti garsiai kodėl jis piktas. kai supyksta sakyti "aš piktas nes..."
bandau visokius metoduas kad tik išmoktų reguliuoti ir valdyti savo nerimą ir pyktį. Nes suaugusiam žmogui sunku su tuo susitvarkyti. smile.gif
dar kartą ačiu už atsakymus.
Papildyta:
QUOTE(Keli Mutu @ 2010 05 17, 14:46)
Auksiukas, su psichiatrinėm siūlau neskubėti, o su vaistų vartojimu - tuo labiau g.gif

VRC tikriausiai gausite tinkamą pagalbą.

Aš savo vaikui išbandžiau (ir toliau vis tęsiame) individualią psichoterapiją pas vaikų psichiatrą-psichoterapeutą. Gerų patarimų daug gavome visa šeima - iš žaidimų su vaiku psichiatrė ''rado'', kad mūsų šeimoje ir gal net ir senelių šeimose vyravo atstumiantis bendravimo būdas (kas iš pradžių atrodė neįtikėtina, bet pasirodė tiesa ir kai tik pakeitėme bendravimo stilių, santykiai su vaiku labai pagerėjo). Atkapstėme labai senus laikus ir atrodo radom priežastis, kodėl mano vaikas nevalgo mėsos, šokolado, nelanko darželio ir kodėl dažnai kartodavo ''aš blogas''. Iš to ir kilo visos kitos emocinės ir elgesio problemos.

Šiuo metu matau labai gerus pokyčius tiek vaiko elgesy, tiek jo kalbos, suvokimo ir net motyvacijos raidoje.

Tikiuosi, kad su psichologo, logopedo ir visų kitų geros valios žmonių pagalba mes teisingai išaugsime savo bėdas ax.gif

Linkiu ir jums nenuleisti rankų 4u.gif

Gal galit patarti pas ką einat į terapijas?
kiek supratau registruojantsi tai tk dvi gydytojos yra Trinkūnienė ir Butkienė. Tai pas pirmą viskas zabito birželio mėnesiui o pas Butkeinę užsirašėm. tik nežianu kas per specialistė. Niekur neredau info.
Atsakyti
QUOTE(oaze 2 @ 2010 05 17, 22:44)
Individuali psichoterapija geras dalykas ,jei aišku pakliusi pas gera specialistą.O tai toli gražu nepigus malonumas.

Mano dukrai VRC pastatė diagnozę SENSOMOTORINĖ ALALIJA. Kaip manot ar gali vaikas su tokia diagnozė gerai mokytis?Kai atvažiavom su tokia diagnoze pas logopeda-ji negalėjo patikėti , kad taip galėjo medikai apsirikti.O fainiausia ,kad logopedė iš VRC gyvena šalia mano namo, tai iki šiol sako , nesuprantu kaip jūsu mergaitei taip sekasi ir ji kalba dviem kalbom lotuliukas.gif Niekaip negali pripažinti ,kad suklido su diagnozė blush2.gif


O žiūriu ir jūs čia su ''gerom'' bėdelėm. Oaze2, tai kas tada buvo jūsų dukrai, kad tokia diagnozė buvo - dėl ko ji nekalbėjo tada? Ar kokia psichologinė trauma buvo? Ar radot kokias nors priežastis? Nes kaip supratau iš jūsų posto, rimtai gydėtės, net į ligoninę gulėtės g.gif

Mes irgi lankomės iki šiol VRC, kadangi mūsų bėdos ne tokios didelės, tai mus visiškai tenkino jų paslaugų kokybė. Labai daug pagalbos gavom, ypač pačioje pradžioje. Nežinau, negaliu komentuot, kaip ten sekasi kitiems, su didesnėm bėdom g.gif

O dėl psichoterapijos - tai viskas įmanoma nemokamai, reikia tik kreiptis pagal registracijos vietą pas vaikų psichiatrą-psichoterapeutą, kuriam priklausote (priklausomybę išsiaiškinti galima pas savo vaikų pediatrą). Ir visai tai ne malonumas, o tikrai rimtas, atkaklus ir kartais nuobodus darbas. smile.gif Ir dar kas svarbu - nereikia jokio siuntimo, kad ten kreiptis.

Ir dar dėl kursų pasakysiu savo nuomonę - ėjau ir aš ir į panašaus pobūdžio kursus, ir knygų daug apie ''auklėjimą'' buvau perskaičius. Ir net stropiai vykdžiau juose pateiktas rekomendacijas. Bet esmė tame, kad tie bendri patarimai nieko verti ir net žalingi tampa tam tikrais individualiais atvejais, kurių plika akim savo aplinkoje nematome. O įžvelgti gali tik patyrę specialistai. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(auksiukas01_ @ 2010 05 18, 12:07)
Gal galit patarti pas ką einat į terapijas?
kiek supratau registruojantsi tai tk dvi gydytojos yra Trinkūnienė ir Butkienė. Tai pas pirmą viskas zabito birželio mėnesiui o pas Butkeinę užsirašėm. tik nežianu kas per specialistė. Niekur neredau info.


Čia jūs apie VRC psichologes kalbat? Mes tai vaikštom pagal gyvenamą vietą Žirmūnų psichoterapijos centre pas ten dirbančią vaikų psichiatrę. Gydymas nemokamai jums būtų tik tuo atveju, jei jūs priklausote tam centrui pagal gyvenamą arba registracijos pas šeimos gydytoją vietą.

Viską gerai darote, bet vis tiek nueikite - tikrai lengviau pasidaro, kai pakalbi su specialistu 4u.gif
Atsakyti
Čia jūs apie VRC psichologes kalbat? Mes tai vaikštom pagal gyvenamą vietą Žirmūnų psichoterapijos centre pas ten dirbančią vaikų psichiatrę. Gydymas nemokamai jums būtų tik tuo atveju, jei jūs priklausote tam centrui pagal gyvenamą arba registracijos pas šeimos gydytoją vietą.

Viską gerai darote, bet vis tiek nueikite - tikrai lengviau pasidaro, kai pakalbi su specialistu 4u.gif
[/quote]
Neįsivaizduoju pas ką mes priklauytume nes seimos gydytoja naujos vilnios poliklinika ir seip as nelabai suzavėta tos poliklinikos nu bet ką darysi kai retai sergam tai užtenka. O vat dėl psihoterapijos reiks paklausti.
tik dabar pati sau pradedu suprasti kiek nedovanotinu klaidų esu padariusi ir kaip sakau dar turbūt per visus 7 metus neskriau tiek dėįmesio ir meilės sūnui kiek per šiuos metus, nes kol ėjo į darželį kažkaip nesureikšminom problemų. O veltui turbūt. Užtad šie metai tai ......ojojoi dieve duok man stiprybės.
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2010 05 18, 11:30)
O žiūriu ir jūs čia su ''gerom'' bėdelėm. Oaze2, tai kas tada buvo jūsų dukrai, kad tokia diagnozė buvo - dėl ko ji nekalbėjo tada? Ar kokia psichologinė trauma buvo? Ar radot kokias nors priežastis? Nes kaip supratau iš jūsų posto, rimtai gydėtės, net į ligoninę gulėtės g.gif

Mes irgi lankomės iki šiol VRC, kadangi mūsų bėdos ne tokios didelės, tai mus visiškai tenkino jų paslaugų kokybė. Labai daug pagalbos gavom, ypač pačioje pradžioje. Nežinau, negaliu komentuot, kaip ten sekasi kitiems, su didesnėm bėdom g.gif

O dėl psichoterapijos - tai viskas įmanoma nemokamai, reikia tik kreiptis pagal registracijos vietą pas vaikų psichiatrą-psichoterapeutą, kuriam priklausote (priklausomybę išsiaiškinti galima pas savo vaikų pediatrą). Ir visai tai ne malonumas, o tikrai rimtas, atkaklus ir kartais nuobodus darbas. smile.gif Ir dar kas svarbu - nereikia jokio siuntimo, kad ten kreiptis.

Ir dar dėl kursų pasakysiu savo nuomonę - ėjau ir aš ir į panašaus pobūdžio kursus, ir knygų daug apie ''auklėjimą'' buvau perskaičius. Ir net stropiai vykdžiau juose pateiktas rekomendacijas. Bet esmė tame, kad tie bendri patarimai nieko verti ir net žalingi tampa tam tikrais individualiais atvejais, kurių plika akim savo aplinkoje nematome. O įžvelgti gali tik patyrę specialistai. mirksiukas.gif
Papildyta:
Čia jūs apie VRC psichologes kalbat? Mes tai vaikštom pagal gyvenamą vietą Žirmūnų psichoterapijos centre pas ten dirbančią vaikų psichiatrę. Gydymas nemokamai jums būtų tik tuo atveju, jei jūs priklausote tam centrui pagal gyvenamą arba registracijos pas šeimos gydytoją vietą.

Viską gerai darote, bet vis tiek nueikite - tikrai lengviau pasidaro, kai pakalbi su specialistu 4u.gif

Na pagrindinė mūsu bėda -tai hiperaktyvumas, o dar kai buvo 2 metukai nukrito nuo laiptų verysad.gif verysad.gif Nors daktarai nieko blogo nematė ir išleido po poros dienų namo, bet bijau ,kad vistiek kalbai ir mastymui tai galėjo turėti įtakos.Sensomotorinė alalija-tai tik klaidingai pastatyta diagnozė VRC gydytojų.Kreipemės į VRC ,nes dukra nekalbėjo iki 4 metų ,bet aš manau ,kad dėl dvikalbystės šeimoje. blush2.gif Ligoninėje mes negulėjome, bet buvome Abromiškių sanatorijoje. Aš studijuoju mediciną, dėl to esu dirbusi per praktika su raidos sutrikimais turinčiais vaikais.O dėl psichiatrinės rašiau dėl to ,kad ten teko padirbėti prieš mėnėsį.Aplinka ten labai graži,visur vaikų darbeliai wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(auksiukas01_ @ 2010 05 14, 15:58)
nežinau ar uždaryta ši tema bet aš jungiuos prie jūsų mamytės. Turiu sūnų kuris jau baigė pirmą klasę. tiesą sakant praėjom visus pragaro ratus ir toliau nebežianu kaip elgtis. po porros mėnesių mokykloje nusiuntė mus į PPt dėl elgesio prpblemų. Ištyrė, davė išvadas, patarimus. Na ir viskas...mokykloj lyg ir yra viskas, spec pedagogė, psihologė net mokytoja asistentė kuri prižiūri sūnų logopedė ...bet gegužės mėnesį išvada mes nemokam dirbti, mes nebežinom kaip su juo dirbti. Mokslai pajudėjo į priekį bet elgesys vis dar kelia problemų, nesuorato vaikas per testus, net neklausia tuoj pradėjo nervintis sulaužė parkerį, kažka pastūmė . Žodžiu  nuolat nervai įtemp[ti. Siūlo mokymą namie bet tam man reikia mesti darąč r net nežinau ar padės tas mokymas tiesiog jis nebekels problemų mokytojai ir kitiems. Lengviausia išeitis sakyčiau . rašysimes dabar per vasara į raidps centar gal ten sulauskim pagalbos. Negali būti tokia padėtis be išeities.
Mielos mamaos atsakykit kaip jums sekėsi "išaugti" matau kad įrašai jau 3 metų senumo. ar "išaugot" problemas.

Siulyciau isbandyti ir menu terapija, butent ten vaikas gali ispeisti savo emoicjas, sunkumus, dziaugsmus. Maniskis mokosi su namu mokymu bet is darbo man nereikejo iseiti. Tiesiog jis mokykloje mokosi tas pamokas, kur mokytoja turi laisvas individualiai, su spec. pedagoge, su pedagogo apdejeja ssedi keliose pamokose, nes maniskiui, kai nesaugu klaseje, jis arba po stalu lenda arba siauteje..nors kartais, kai bunas emociskai stabilesnis savarankiskai dirba klaseje..tiesa..jau baigineja trecia klase.
Siaip yra mokykla, kur vaikai su elgesio bedom mokosi 6 vaiku klaseje ku yra mokytoja, spichologe, logopede ir spec pedagoge. Tie vaikai isleidziami i 5 klase praktiskai pasiruose normaliai mokyklai. Tiesa vietu nezinau yra ar ne, bet cia PPT kuruojama ta kalse, kiek zinau jau ne viena laida tokiu vaiku yra.
Svarbu pabandyti surasti ir atradus zinoti kaip apdeti, del ko kyla tie agresijos, emociju priepuoliai. Daugumas maniskiui buvo del kalbos, kad negalejo saves isreiksti..tai, kas dar like..nezinau ir VRC nezino ir..zodziu kazkaip gyvenam
Atsakyti