Įkraunama...
Įkraunama...

Mioma

Man mioma rado, kai ji buvo 7 cm, po pusmecio ji padidejo iki 9cm. Dabar ruosiuos operacijai ir nezinau ko labiau bijot, pacios operacijos, ar tai, kas bus po to. Gal kam dare tokia operacija? ar ilgai laiko ligonineje ir ar pasekmes labai jau baisios...
Atsakyti
SOS!!!!! Nejaugi nėra jokių būdų, kaip sumažint ar visai ,,ištirpdyt" gimdos miomą be operacijos??? Ir ar būtina operuot, jei ta mioma nesikeičia, mėnesinių ciklas nesutrikęs, o kraujavimas per mėnesines pakenčiamas: 2 dienas gausesnis, bet kitas neskausmingas ir neilgas. Gydytoja sakė, kad dar nelaikas, kad reikia palaukt, kol didesnė užaugs ir liepė gert dilgėlių arbatą, be to skaičiau, kad yra kažkos Jadvygos žolių mišinys, specialiai skirtas miomų gydymui.Gal kuri bandėt? Labai jau nesinori ir be galo baisu ,,gult po peiliu". Mamo miomą matyt reikės išimt kartu su gimda, nes mioma išaugusi gimdos sienelėje. Neturiu net gero ginekologo, gal kas galėtumėt pasiūlyti patikimos ginekologės telefoną. Ir kur tą operaciją daro-vėlgi su kažkuo reikia tartis? Kažkoks siaubas
Atsakyti
Sveikutės.
Papaskosiu ir aš apie savo miomą. ax.gif Prieš keletą metų nuėjau pas ginekologą apžiūrai. Po patikros pareiškė,kad pas mane 2,7 cm mioma. Žnoma,aš buvau apstulbus. Jokio gydymo neskyrė tik liepė laukti. Gydytoja prasitarė, kad dažniausiai pastojusioms moterims miomos dingsta.
Praėjus 3 mėnesiams po apžiūros, poilsiaujant prie jūros mane užkalbino čigonė. Sako:"Matau, tu turi ginekologinių bėdų. Jokiu būdu nesioperuok.Geriau pabandyk bičių duonelę užpilti spiritu ir vartoti. Pamatysi, viskas susitvarkys."
Grįžus į namus intensyviai ieškojau tos bičių duonelės(pasirodo, deficitas bigsmile.gif ) Pasigaminau tuos "vaistus" ir vartojau apie mėnesį. Rudenį nuėjau pas savo ginekologę . Patikrino, ir pati nustebo - miomos kaip nebūta bigsmile.gif Gydytoja manęs paklausė,ar aš vartojau kokius vaistus. Žinoma,aš nutylėjau . Kas patikės čigonės paistalais. cool.gif
Tai va, nežinau, ar mioma savaime pati išnyko, ar padėjo bičių duonelė, bet iki šios dienos miomos neturiu. 4u.gif (tfu tfu tfu)
Atsakyti
QUOTE(domdom @ 2007 10 21, 21:30)
Man mioma rado, kai ji buvo 7 cm, po pusmecio ji padidejo iki 9cm. Dabar ruosiuos operacijai ir nezinau ko labiau bijot, pacios operacijos, ar tai, kas bus po to. Gal kam dare tokia operacija? ar ilgai laiko ligonineje ir ar pasekmes labai jau baisios...

Operacijos niekada neverta bijoti, nes tai tik miegas be sapnų. Po operacijos visaip būna. Jei pašalins tik miomą, ir dar laparoskopiškai, po operacijos nieko nesijaus ir teks mikliai varyti namo. Jei teks pašalinti ir gimdą, bus bjauriau, bet ligoninėje ilgai nelaikys. Negąsdinsiu, nes apie pooperacinius pojūčius pašalinus gimdą esu tik girdėjusi, o tai subjektyvu. Man pašalino (laparoskopiškai) tik miomą, išbujojusią šalia gimdos. Po operacijos absoliučiai nieko nejaučiau.

Atsakyti
Sveiki,
Man 30, bandau pastoti. Pries kelias dienas per apziura ginekologe rado 3cm mioma uzpakalineje gimdos sieneleje. Kadangi simptomu (skausmu, kraujavimo) neturiu, patare nesalinti; sake, kad greiciausiai netrukdys nestumui.
Aisku, vistiek neramu suzinojus, kas auga gimdoje... verysad.gif Jei kas is cia esanciuju turejot ar turit miomas, gal galetumete pasidalinti patirtimi? kada diagnozuotos, ar dideles, ar salinot? Jei buvot nescia, ar trukde pastoti ir isnesioti leliuka? Aciu atsakiusioms.
Atsakyti
Kitą savaitę darysiu echoskopiją, nes man per apžiūtą irgi pasakė, kad yra apčiuopiamas guzelis gimdoje...
Sako, kad tai nieko blogo, bet tiksliau bus kai padarys echo... g.gif
Atsakyti
as miomu neturejau,bet buvo 2 persileidimai.Rinkausi info,ieskojau priezasciu,buvau radus straipsni kazkur ,kad miomos gali apsunkinti nestuma ar sukelti persileidima.Aisku kokio dydzio ir kokios jos ten tada nelabai gilinausi g.gif
Pasionsultuok su kitu gydytoju,paziurek ka pasakys.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T.P.Keberiokst: 14 lapkričio 2007 - 16:09
QUOTE(cikadele @ 2007 11 12, 12:58)
Sveiki,
Man 30, bandau pastoti. Pries kelias dienas per apziura ginekologe rado 3cm mioma uzpakalineje gimdos sieneleje. Kadangi simptomu (skausmu, kraujavimo) neturiu, patare nesalinti; sake, kad greiciausiai netrukdys nestumui.
Aisku, vistiek neramu suzinojus, kas auga gimdoje...  verysad.gif  Jei kas is cia esanciuju turejot ar turit miomas, gal galetumete pasidalinti patirtimi? kada diagnozuotos, ar dideles, ar salinot? Jei buvot nescia, ar trukde pastoti ir isnesioti leliuka? Aciu atsakiusioms.

As irgi bandau pastoti metus laiko ir kol kas jokiu rezultatu.... Man 31 m., birzeli nuejau pas gine, tai rado mioma apie 4 cm. Bet dabar man ji paaugo iki 5 cm ir gydytojas siulo operuotis. Nestumo metu sake, ji tikrai dides, kadangi organizme kinta hormonai. Labai tikiuos, kad ja ispjovus greit tapsiu nestuke.gif Nepergyvenk labai cikadele, ne visoms miomos paauga, gali likt tokia pati, bet cia individualu labai. tavoji nera didele
Atsakyti
arjadele,

Geriau ir tas arbatas ir viska, nzn, na man tikrai niekas nepadejo. Jei niekuo nesiskundi, tai nemanau, kad butina operuot, tuo labiau, jei ji nedidele. As pati va tik ka po operacijos, ir sakyciau jaucuosi visai normaliai. Nera ten ko bijot, jei pataikysi pas gera gydytoja. Asmeniskai as rekomenduociau D.Vildaite, kuri dirba Vilniaus Greitosios pagalbos universitetineje ligonineje.
Atsakyti
Man irgi įtaria miomą. Urologas echoskopuodamas pastebėjo, kad mano didoka gimda. Nusiuntė pas ginekologę, o ji įtaria, kad gali būti mioma, bet rado dar vieną bėdą - bakterinę vaginozę. Tai pirmiausia turiu išsigydyti ją, o tik po to tvarkys miomos reikalus. doh.gif neseniai daryti inksto oeracija, o jei teks dar miomą šalinti, tai eina viskas k.... verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(craizy @ 2005 11 09, 20:44)
Nu nieko sau galvoju, ieko tokio!!!!! Pasiemiau isvadas, o ten kad prirasyta!!! Ir desines kiausides cistos ir miomos uzuomazgos, dieve! Dar mano gydytoja isvaziavus i uzsieni, tai laukiu ir galvoju, o gal cia tik taip sau prirase nesamoniu, kad ta echoskopuotoja pateisint, nes einant pas ja prigyre, kad geriausia Kaune, nors man taip neatrode, tik maivosi studentu prisivedus! Tai dabar pikta ant viso pasaulio  verysad.gif

Aš irgi KMUK buvau pas tą pačią echoskopuotoją. Ir nuomonė ta pati. doh.gif Dar tokio gydytojo nebuvau sutikus. Mane irgi, kai prigąsdino, tai galvojau, kad atėjo jau paskutinioji. Bet po to daktarai nuramino, nors jie ją irgi giria. g.gif Tipo geriausia klinikose. Bet jau gąsdinti tai tikrai gerai moka.
Atsakyti
Man pries kokius 5 metus rado mioma, bet patare tik stebeti g.gif taip ir vaiksciodavau kantriai pas gydytojus kas metus "stebeti", kiek jops auga... o dabar buvau pas gydytoja, liepe ruostis gimdos salinimo operacijai, nes miomu daug ir dideliu... verysad.gif sake, nera skubu,bet ruosti reikia... Bet taip ir neissiaiskinau, kas mazesne blogybe - salinti gimda , ar palikti miomas, nors jos ir netrukdo, nesukelia pasaliniu reiskiniu( bent jau kol kas?) unsure.gif
O pasalinus gimda reikia vartoti kokius hormonus? Nenoriu klimakso taip dirbtinai...
Atsakyti
Sveikos gyvos, prisijungiu prie jūsų, nes turiu tokią pačią problemą.Jau metai kaip rado miomą, bet bijau operuotis, nes prieš metus pašalino skydliaukę ,kadangi buvo vėžys ,dabar bandysiu ją gydyt homopatiniais vaistais ,na o jei nepadės tada pjausiu, ji gimdos sienelėje,gal dar ir kentėčiau, bet labai kraujas nuvažiuoja hemoglobinas 94, kai dabar reiktų ,kad jis ypač geras būtų.Kiek žinau tai jei nešalina kartu kiaušidžiu tai dar pusė bėdos , bet jei ir kiaušides tada reikia gerti hormonus ir šiaip visokių problemų.Sausio 10d. važiuoju į Kauną folio metodu tikrintis ir tada žiniosiu kokios yra galimybės, tuomet pasidalinsiu su jumis informacija, nes žinau kaip tai yra svarbu.Blogiausia situacija tai informacijos stoka tikrai jos mažai ir gerų gydytojų sunku rast kurie galėtų patarti žmoniškai. Laikykitės nes kito kelio nėra smile.gif
Atsakyti