Įkraunama...
Įkraunama...

Mioma

QUOTE(rasų lanka @ 2012 12 09, 13:50)
Ačiū , mergaitės. Mano mioma didelė- 7 cm.
Operacija būtų sudėtinga - su pjūviu, bet taip ir nepaklausiau, kodėl negalima kitu būdu operuoti. g.gif  Operacijoje turės dalyvauti ir pilvo chirurgai, nes turiu daug sąaugų po ankstesnės operacijos(operavo miomą 11 cm. ir žarnyną). Neramu.... unsure.gif
Visoms sveikatos ir sėkmės.

Spalio mėn. man išoperavo 6 cm. miomą ir 8 cm. cistą laparaskopiniu būdu. Gal Jūsų mioma sudėtingoje vietoje, todėl daromas atviras pjūvis. Maniškė buvo subserozinė t.y. "kabanti" paviršiuje, todėl, matyt, ją galima buvo išimti nedarant atviro pjūvio. Sėkmės.
Atsakyti
Sveikutes.Man 24 metai,ilgai negalejau pastoti,pasirodo pas mane gimdoje virs 15 miomu,6 dideles,nuo 12-6cm.Veliau pastojau,nestumo metu nieko negalejau daryti sunkesnio,gulejau apsaugoj,bet iki galo taip ir neisnesiojau,nors ir kaip saugojausi,pagimdziau 31sav.dabar man siulo dar susilaukti vaikelio ir tada salins gimda,nes kaip antakalnio vyr gyditojas pasake,nieks nesiterlios operuojant tas miomas,nes ju virs 15,sako,kad mano gimda su miomom kaip vynuogiu keke.po gimdymo praejo 7 men,o gimda issipletusi,kaip 16sav nestumo.
Atsakyti
QUOTE(Darbinga @ 2012 12 10, 13:13)
Spalio mėn. man išoperavo 6 cm. miomą ir 8 cm. cistą laparaskopiniu būdu. Gal Jūsų mioma sudėtingoje vietoje, todėl daromas atviras pjūvis. Maniškė buvo subserozinė t.y. "kabanti" paviršiuje, todėl, matyt, ją galima buvo išimti nedarant atviro pjūvio. Sėkmės.

Labas. 4u.gif Man niekaip nešovė į galvą mintis paklausti gydytojos, kur ta mano mioma doh.gif Ką gi... Pirmadienį važiuoju pas gydytoją vėl. Taigi , matysiu , ką ji man pasakys. Neramu labai.
Nenoriu tos operacijos - jau būtų 8 -a su pilna narkoze.. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 15 sausio 2013 - 10:58
Aš atlikau vieną tyrimą ir man parodė, kad sutrikę hormonai.. turiu išrašą, nepamenu kurių daugiau... niekada šių problemų nebuvo, įtaria kad seniau kai pradėjau "žaisti" su kontraceptikais tai išreguliavau pamažu... po to stresas, amžius ir t.t... žodžiu, kadangi man liepė iki rudens ginekologė nesirodyti, pradedu gydymą, bandysiu atstatyti hormonus į vietą... sako, gali kažkiek trauktis mioma.. na neturiu ko prarasti.. bandau..
Atsakyti
Sveikos. Grįžau iš daktarų. Operuotis žadu kovo pabaigoje, nes bus atostogos. Gydytoja sako, kad pilna miomų o didžiojoje dar kažko ten mato, kas jai nepatinka. Bijau ir operacijos, ir tempti laiko jau nebegaliu ir nenoriu (nors simptomų kaip ir nejaučiu). Nors nežinau.... sutikau moterį, kuriai pašalino gimdą, tai po 2-jų metų ant kiaušidės cista atsirado ir niekaip jos neišnaikina - sako , kad reiks ir kiaušides šalinti - vėl operacija g.gif . Ar tai gaunasi, kad vienur vieną pašalina, kitur toliau kitas sėkmingai dyksta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2013 01 25, 19:59)
Sveikos. Grįžau iš daktarų. Operuotis žadu kovo pabaigoje, nes bus atostogos. Gydytoja sako, kad pilna miomų o didžiojoje dar kažko ten mato, kas jai nepatinka. Bijau ir operacijos, ir tempti laiko  jau nebegaliu ir nenoriu (nors simptomų kaip ir nejaučiu). Nors nežinau.... sutikau moterį, kuriai pašalino  gimdą, tai po 2-jų metų ant kiaušidės cista atsirado ir niekaip jos neišnaikina - sako , kad reiks ir kiaušides šalinti - vėl operacija  g.gif . Ar tai gaunasi, kad vienur vieną pašalina, kitur toliau kitas sėkmingai dyksta? g.gif

Kiek grdejau, jei organizmas linkes auginti miomas, jos gali augti bet kur g.gif . Man paciai pasalino gimda del miomu, kol kas viskas gerai, dar metai nepraejo, bus matyt. Juk miomos be to linkusios ataugti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ErikaN @ 2013 01 25, 21:06)
Kiek grdejau, jei organizmas linkes auginti miomas, jos gali augti bet kur  g.gif . Man paciai pasalino gimda del miomu, kol kas viskas gerai, dar metai nepraejo, bus matyt. Juk miomos be to linkusios ataugti  doh.gif

Man rodos, kad miomos auga tik gimdoje. Sakydama "Ar tai gaunasi, kad vienur vieną pašalina, kitur toliau kitas sėkmingai dyksta?", turėjau omeny, kad kitur pvz. kiaušidėse cista gali atsirasti, krūtyje dar kokia fifroademnoma ir pan. , nes organo (gimdos) jau nebėra, tai ten ir nebėra kur ir kam augti. rolleyes.gif

Dar klausimukas, kas operavotės - ar žiūrėjote į mėnulio fazę, pvz. per pilnatį ,sako, kad sunkiau gyja žaizdos ir kraujavimų tikimybė didesnė?
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
jungiuosi ir as i Jusu buri - katik is konsultacijos pas Rudaiti, sako, kad turiu mioma virs 5cm. Operuos, nes jei laukti, padides ir nebeiseis laparoskopiskai...
Baisiausiai nugasdino Seskines poliklinikoj, kai rado, sako lyg ir mioma, bet neatmetama ir cistoma, is karto tik ca 125 daryti... Poryt eisiu rezultato. Rudaitis sake nebijoti jei ir padidejes bus, sako ir nuo miomu padideja...
Nieko nelaukus susiorganizavau konsultacija, nes nuo penktadienio taip ir prasinervinau (jau vien del ginekologes veido israiskos, kai mane echoskopavo ir augliuka rado - lyg pirmakart gyvenime pamaciusi butu). Po to kiek su draugem kalbejau ir forumuose paskaiciau, tai pasirodo daznai megejos poliklinikoj nugasdinti. Nors juk jau ir taip visko prisigalvoji...
sekmes besiruosiancioms operacijai ir sveikstancioms wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sagrarija: 12 vasario 2013 - 18:36
QUOTE(sagrarija @ 2013 02 12, 19:35)
Sveikutes 4u.gif
jungiuosi ir as i Jusu buri - katik is konsultacijos pas Rudaiti, sako, kad turiu mioma virs 5cm. Operuos, nes jei laukti, padides ir nebeiseis laparoskopiskai...
Baisiausiai nugasdino Seskines poliklinikoj, kai rado, sako lyg ir mioma, bet neatmetama ir cistoma, is karto tik ca 125 daryti... Poryt eisiu rezultato. Rudaitis sake nebijoti jei ir padidejes bus, sako ir nuo miomu padideja...
Nieko nelaukus susiorganizavau konsultacija, nes nuo penktadienio taip ir prasinervinau (jau vien del ginekologes veido israiskos, kai mane echoskopavo ir augliuka rado - lyg pirmakart gyvenime pamaciusi butu). Po to kiek su draugem kalbejau ir forumuose paskaiciau, tai pasirodo daznai megejos poliklinikoj nugasdinti. Nors juk jau ir taip visko prisigalvoji...
sekmes besiruosiancioms operacijai ir sveikstancioms wink.gif

pas mane virs 6 cm mioma ir liepe nieko nedaryti iki rudens... realiai turedama 8 cm mioma operavausi paprastai ir gerai, nes viduje rado dar keleta mazulyciu miomu ir viska svariai isvale, su laparoskopu to nebutu padare... nepergyvenk, jei mioma, tai nebus piktybiska..
Atsakyti
Pagaliau ir as prisiruosiau sukonkretint savo reikalus su miomomis, tai jau turiu paskirta data kovo pabaigai. Daktare lab maloni buvo, pasiule net 3 problemos sprendimo budus, pasake kad mes visad darome tausojancias operacijas... Tai dabar beliko isdrebet tą laukima ir gal viskas bus gerai. Turiu 2 didokas miomas 7 ir 5 cm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bazile: 14 vasario 2013 - 08:30
Sveikos visos, rasau pirma karta. Susiduriau su ta pacia problema kaip ir Jus. Man 41 , rado dvi miomas viena maza, kita 5 cm. Operuotis nenoriu, nes labai blogai nesijauciu, o gausus kraujavimas nuo pat pirmu menesiniu. Turiu du vaikus. Bet hormoniniu pokyciu nebuvo jokiu.

Pradejau ieskoti alternatyviu gydymo budu, bent kad nedidetu tos miomos, homeopatinej vaistinej (Rotuse a.3, Kaune )yra kazkokiu preparatu, uzsirasiau kitai svaitei konsultacijai.

Taip pat jau yra nauju vaistu hormoniniu, ES patvirtinti 2012 liepa.
Reikia gerti 3 menesius, kaina men apie 800 lt..

Tik gydytoja nieko apie juos nezino, ir pakomentuot negali. Gal kas jau ka girdejot.
Ikeliu nuorodas apie vaistus Esmya 5mg tabletes

http://www.vaistai.l...

ir jei rusiskai mokat pristatymas apie jas:

http://www.g-richter...tail.php?ID=872

Lauksiu atsiliepimu ir komentaru sia tema.

Dekoju visoms.
Atsakyti
QUOTE(Sunvysne @ 2013 02 14, 14:29)
Sveikos visos, rasau pirma karta. Susiduriau su ta pacia problema kaip ir Jus. Man 41 , rado dvi miomas viena maza, kita 5 cm. Operuotis nenoriu, nes labai blogai nesijauciu, o gausus kraujavimas nuo pat pirmu menesiniu. Turiu du vaikus. Bet hormoniniu pokyciu nebuvo jokiu.

Pradejau ieskoti alternatyviu gydymo budu, bent kad nedidetu tos miomos, homeopatinej vaistinej (Rotuse a.3, Kaune )yra kazkokiu preparatu, uzsirasiau kitai svaitei konsultacijai.

Taip pat jau yra nauju vaistu hormoniniu, ES patvirtinti 2012 liepa.
Reikia gerti 3 menesius, kaina men apie 800 lt..

Tik gydytoja nieko apie juos nezino, ir pakomentuot negali. Gal kas jau ka girdejot.
Ikeliu nuorodas apie vaistus Esmya 5mg tabletes

http://www.vaistai.l...

ir jei rusiskai mokat pristatymas apie jas:

http://www.g-richter...tail.php?ID=872

Lauksiu atsiliepimu ir komentaru sia tema.

Dekoju visoms.

Žinau tik tiek, kad jei jau auga mioma tai ji linkus atsirasti ir visada bus. Kadangi 41 metai tai turi stebeti kiek mioma dides (dinamika) ir jei greitai neauga tai ir neoperuos greiciausiai, nes dauguma atveju prasidejus klimaksui jos sumazeja. Del hormoniniu vaistu - kol nuodugniai neissityrete savo hormonu kiek ir ko pas jus yra ir kurio hormono per daug ar per mazai, negalite gerti hormoniniu preparatu. Turite atitaikyti hormonu kieki vaiste su savo hormonu pusiausvyra.
Atsakyti