Įkraunama...
Įkraunama...

Spurgos

Sveikos, o aš irgi darau panašiai kaip Bea, bet dar į vidų dedu džiovintą slyvą ar abrikosą-išmirkytą;su abrikosu gražiau,o su slyva skaniau rolleyes.gif Dukrytė jas vadina "spurgos su siurprizu' thumbup.gif
Atsakyti
oi bea skanus tavo receptukai, as irgi jau siandien bandysiu kepti tavo varskines spurgas-mano mociute tokias kepdavo biggrin.gif . O galima deti ta varske, kur kaip kremas, nera cia tokios varskes kaip lietuvoj. Arba grudeta(ta itariu netinka doh.gif ) arba kremine, jei gerai pamenu kaip musu svelnioji...iseis su tokia?
Atsakyti
QUOTE(snoopy @ 2005 01 20, 16:06)
oi bea skanus tavo receptukai, as irgi jau siandien bandysiu kepti tavo varskines spurgas-mano mociute tokias kepdavo biggrin.gif . O galima deti ta varske, kur kaip kremas, nera cia tokios varskes kaip lietuvoj. Arba grudeta(ta itariu netinka doh.gif ) arba kremine,  jei gerai pamenu kaip musu svelnioji...iseis su tokia?

turėtų išeiti.
Atsakyti
QUOTE(snoopy @ 2005 01 20, 16:06)
oi bea skanus tavo receptukai, as irgi jau siandien bandysiu kepti tavo varskines spurgas-mano mociute tokias kepdavo biggrin.gif . O galima deti ta varske, kur kaip kremas, nera cia tokios varskes kaip lietuvoj. Arba grudeta(ta itariu netinka doh.gif ) arba kremine,  jei gerai pamenu kaip musu svelnioji...iseis su tokia?


as naudodavau riccota ... thumbup.gif
Atsakyti
rimtai riccota? ir kaip gaudavosi? man kazkaip atrode, kad spurgom, tai turi tokia varskyte buti, kad trinti galetum!
Vakar jau nusipirkau visko, siandien vakare bus kepimas:) niam niam
Atsakyti
Varškės spurgas aš irgi verdu, kai netingiu, baronkytes tokias (receptas panašus, kaip minėti, tad nesikartosiu - varškė, kiaušai, gesinta soda, miltai, vanilinis cukrus). Baronkytės tam, kad vidus neliktų pusžalis. O kad aliejaus beverdant neprisigertų, ne degtinę naudoju (išvis pirmąkart girdžiu tokį dalyką), o į tą įkaitusį aliejų kartu su spurgomis dedu nuluptą bulvę ir verdu kartu, tiksliau, bulvės puselę. Kai labai apskrunda, išvirus kelias spurgų "partijas", išgriebiu ir dedu kitą puselę.

Kažkada viena ciocka pavaišino spurgomis su grybų įdaru. Sausi, susmulkinti tokie grybai, o spurgos tešla gan saldi, su aguonomis. Kūčių patiekalas tai buvo. Bandžiau daryt, nieko nesigavo. Spurgos sprogo, grybai ištekėjo į aliejų. Ir skonis ne toks. Ir iš viso, ar mielinė tešla turi būti? Gal kas nors žino receptą?
Atsakyti
Aciu Bea!!! smile.gif Saunuole tu thumbup.gif! Spurgytes mano isejo kuo puikiausiai, minkstuteles thumbup.gif
Atsakyti
Skanios spurgos be mielių
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)

Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias
Skanaus


Kepiau ir as sita sprugikes,kadangi baisiai lipo prie ranku tai as vietoj 7-8 saukstu miltu suvariau 0.75kg
biggrin.gif biggrin.gif Gavosi kietokos,bet bent jau prie ranku nelipo doh.gif Seimynai suejo biggrin.gif
Atsakyti
Prisiskaiciau net seile nutyso tongue.gif ,varau kept ir as biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SANTA @ 2005 02 27, 18:07)
Prisiskaiciau net seile nutyso tongue.gif ,varau kept ir as biggrin.gif



ir ash shiandien kepsiu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mexica @ 2005 02 23, 15:21)
Skanios spurgos be mielių 
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)

Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias 
Skanaus  
Kepiau ir as sita sprugikes,kadangi baisiai lipo prie ranku tai as vietoj 7-8 saukstu miltu suvariau 0.75kg
biggrin.gif  biggrin.gif   Gavosi kietokos,bet bent jau prie ranku nelipo  doh.gif  Seimynai suejo  biggrin.gif

Kepiau ir as jas drinks_cheers.gif Kadangi lipo prie ranku tai dejau su saukstais i puoda drinks_cheers.gif Gavosi laaaaaaabai purios ir skanios wub.gif Teko kepti dar kelis kartus tongue.gif
Aciu uz receptuka!!!!!!!!!!!
Spurgos kiek pabodo, tai pereinam prie zagareliu tongue.gif
beje,kad spurgos taip netrauktu aliejaus pirma kepima dejau bulve o antra kart kepdama - ipyliau spirito. Tai su spiritu daug graziau apkepe thumbup.gif ir tikrai maziau riebaliuku prisigere mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jumi: 09 kovo 2005 - 09:59
Mielos šeimininkės smile.gif Vat, radau labai skanų receptą plikytų mielinių spurgų, dariau jas, labai skanios išėjo, tik bėda ta, kad uogienė labai išbėgo verdant. Gal kas žinot kaip daryt spurgas, kad ta uogienė neišbėgtų? 4u.gif Atrodo ir labai mažai tos uogienės dėjau ir tiršta, na, bet vis tiek nesigavo sad.gif
Atsakyti