Mielines spurgos su varške
400 g miltų,
200 g varškės,
4 šaukštai sviesto,
2 kiaušiniai,
30 g mielių,
6 šaukštai cukraus pudros,
druskos, kvapų,
riebalų (aliejaus) virimui.
Į pusę stiklinės pieno įberti truputi cukraus, sudėti mieles, viską sumaisyti ir palikti kad pakiltų. Po to supilti likusį pieną, miltus su cukrumi, kiaušinius ir išminkyti tešlą. Baigiant minkyti supilti išlydita sviestą, sumaltą varškę, kvapus. Tešlą pridengti ir palikti pakilti. Formuoti spurgas ir virt riebaluose (aliejuje)
skanaus:)
bandysiu ir as kept Bea spurgytes kad visos taip isgyret, net seile tysta kaip noriu


labutis.As kai tik i maxima nueinu tai visuomet nusiperku sveriamu spurgu-auseliu(atrodo taip vadinasi),jos man labai skanios.Gal zinote kaip jas pasigaminti
QUOTE(babyface @ 2005 10 03, 21:17)
ir as uzsimaniau, eisiu kepti

QUOTE(lotute @ 2006 01 19, 23:38)
Pritariu


Aš į tešlą įpilu šiek tiek degtinės, kad neprisigertų spurgos aliejaus. O į verdantį aliejų dedu žalių bulvių, kad aliejus nesitaškytų ir ne tokį kvapą aitrų turėtų (na man nelabai patinka jis)
na va taip uzsimaniau spurgyciu ir radau,tai bandysiu ir as daryti,kad visos taip gire


Besidairant internete vaikai pamatė šių spurgų nuotrauką ir pareikalavo iškepti

VARŠKINĖS SPURGOS
250 g varškės
1/2 st. cukraus pudros
1 kiaušinis
7 v. š. pieno
7 v. š. aliejaus
2 a. š. krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
2 st. miltų
Viską išmaišyti. Iškočioti 1,5 cm storio lakštą. Stikline išpjauti apskritimą, vidurį išpjauti taurele. Tešlos likučius vėl iškočioti ir pakartoti kitus žingsnius.
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų, dėti ten spurgas ir virti, kol apskrus. Iškepusias dėti ant popierinių servetėlių ir šiek tiek ataušinti. Galima pabarstyti cukraus pudra.
P. S. Stiklinė 237 ml. Kočiodama stalą pabarsčiau miltais, nes tešla šiek tiek lipo prie rankų, bet miltų daugiau nedėjau (jeigu miltų bus per daug, spurgos bus kietos). Virdama į puodą įmečiau nuluptos bulvės gabaliuką, kad spurgos prisigertų mažiau riebalų. Skonis fantastiškas, spurgos minkštut minkštutėlės



VARŠKINĖS SPURGOS
250 g varškės
1/2 st. cukraus pudros
1 kiaušinis
7 v. š. pieno
7 v. š. aliejaus
2 a. š. krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
2 st. miltų
Viską išmaišyti. Iškočioti 1,5 cm storio lakštą. Stikline išpjauti apskritimą, vidurį išpjauti taurele. Tešlos likučius vėl iškočioti ir pakartoti kitus žingsnius.
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų, dėti ten spurgas ir virti, kol apskrus. Iškepusias dėti ant popierinių servetėlių ir šiek tiek ataušinti. Galima pabarstyti cukraus pudra.
P. S. Stiklinė 237 ml. Kočiodama stalą pabarsčiau miltais, nes tešla šiek tiek lipo prie rankų, bet miltų daugiau nedėjau (jeigu miltų bus per daug, spurgos bus kietos). Virdama į puodą įmečiau nuluptos bulvės gabaliuką, kad spurgos prisigertų mažiau riebalų. Skonis fantastiškas, spurgos minkštut minkštutėlės


QUOTE(Mazoji_ @ 2005 09 20, 09:26)
As irgi tokias vakar kepiau ir siandien kepsiu,nes vakar pora mazu spurgyciu spejau nugvelbt,nes tevai ir teta sunaikino labaio greit



Visada norėjau išmokti tokias kepti
Pasirodo, tereikia užeiti į SM ir viską rasi
Norėjau paklausti, ar cukraus pudra recepte įvardinta, kad ją į tešlą dėtume, ar kad būtų kuo apibarstyti? O aliejus turbūt dėl kepimo


