QUOTE(Astuliukas @ 2005 02 06, 14:55)
Sveikos mielosios, tiesiog norejau isgirsti jusu nuomone apie mamos pieno buvima, pradingima ir atsiradima.
As daug domejausi apie ilga ir sekminga vaikuciu maitinima krutimi. Esu tokios nuomones, kad kiekviena mama gali maitinti vaikeli. Ir kai isgirstu ka tik iskeptos mamytes pasakyma, as neturiu pieno, mane suima toks siutas, o kartu ir aibe klausimu. Kodel taip sneka mamos: ziniu stoka, nenoras maitinti ar tikrai gali siaip imti ir dingti pienukas o gal tai yra teisybe kad vienoms duota maitinti vaikelius o kitoms ne
Jusu nuomones man yra aktualios ir todel, kad tai yra susije su mano drauge, kuri sekmadieni pagimde mergyte, o jau vakar skambino jos mama ir prase manes pientraukio

(kurioas neturiu) o po to drauges vyras parase zinute mazdaug "neskambink savo draugei, ji labai nervuota nera pieno ir mes apie tai nesnekam" Suspaude sirdi, bet kistis ir kitu mokinti kai to jiems nereikia as negaliu

O labai noreciau padeti
Zinai, as irgi daug domejausi maitinimu krutimi. Ne is zurnalu mamoms, ne

Ieskodama tiesos prisikasiau iki saltiniu, taip sakant iki pirmu lupu Lietuvoje, kurios gali pasakyti kas ir kaip yra teisinga

Deja, net ir zurnaluose galima atptikti oi kokiu giliu nesusipratimu apie maitinima krutimi, kad net siurpu darosi
Manau daug ka daro senas isitikinimas, kad "pieno nera": nebuvo musu mamoms, tai ir mums nebus. Todel paslaugiai visi ir klausineja - dar turi pieno? dar maitini pati? Cia paslaugiai ir su malonia nuostaba iki tarkim 3 men. o po to malonia nuostaba pradeda keisti nemaloni "vis dar maitini???" "kiek galima???"
Ir turbut kitas dalykas - naujagimio verksmas bei neramumas. Idealus vaikas turi pavalgyti ir miegoti. Jei nemiega, verkia, neramus - isvada yra tik viena: vaikas alkanas ir nera pieno. Lyg kudikis negali tureti kitu priezasciu verkimui, o ir miegoti jis turi su laiku vis maziau ir maziau
Dar man labai kliuva mamu ir/ar gydytoju noras zinoti kiek tiksliai suvalge ju vaikelis. O kai maitini krutimi - tai juk niekada nezinai. Is to kylantys patarimai nusitraukti piena, kad zinotu kiek yra, duoti misineliu kad "prisikauptu" pienuko, sukelia tik panika ir labai pasitarnauja pienuko dingimui...
O kitas dalykas - neturint pakankamo vidinio noro maitinti krutimi daug dalyku gali isgasdinti: pieno nebuvimas pirmom dienom, staigus fontanas po to, nugrauzti ir tragiskai skaudami speneliai, istisinis vaiko noras zisti, laktostazes...
Juk imanoma relaktuoti - priversti krutis gaminti piena net ir negimdziusioms moterims, jau nekalbant apie gimdziusias... Tai kokia kalba apie pieno nebuvima???