Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos pienas

QUOTE(Erina @ 2005 02 07, 16:21)
Patikėk manim, tikrai ne kiekviena mama gali maitinti. Yra tokių sveikatos sutrikimų, dėl kurių patys gydytojai uždraužia maitinti, nesvarbu kad pieno fontanai ir kad tavo noras labai jau didelis.

Nu nereikia taip užlenkti blink.gif
Negalima maitinti,kai sergi vėžiu ir gauti chemoterapija ir švitinimą. Kai geri centrinę nervų sistemą veikiančius preparatus( pvz.: epilepsija),kai geri hormonus.

Dar labai labai labai retai yra nepakantumas motinos pieno baltymams. Tai vat.

Aš pati maitinau su baisiausiais akmenligės priepuoliais,net iš ligoninės siųsdavau pienuką. Aišku gydytojai sakė,jog nereikia,tipo daug vaistų ir t.t. Nedaviau pieno tik parą po operacijos ( dėl narkozėi skirtų preparatų).
O dėl gydytojų draudimo : ne visų reikia klausyti. Gal tas gydytojas apie žindymą žino tiek kiek aš apie kosminius skrydžius. tongue.gif
Atsakyti
Pirma sunu maitinau 11 men.,nutraukiau,nes kosiu nevalge,tik mano piena,hemoglobinas zemas tapo.Kai buvau nescia su antra 33 sav.,vyras isvaziavo i Kanada ir grizo,kai mazajai buvo beveik 3 men.Tevai gyvena toli,sunus daznai sirgdavo.Maitinti labai norejau ilgai.Deja,nuo streso pavyko tik iki 3,5 men.ir tai vos vos.Kai tuo tarpu su pirmu neturejau problemu.Didelio noro neuzteko sad.gif
Atsakyti
Nugi kiekvienas mes esame skirtingi. Ir vienos mamos, kad ir geria vaistus ryžtasi maitinti, kitos ne. Kitos kad ir sveikos, bet nemaitina, nes nenori. Nu ir tegu nemaitina. Ne mūsų reikalas ir ne mums jas mokyti. Neimkit į galvą svetimų problemų.
Atsakyti
Klausimo autorei patariu pasiskaityti čia: http://www.supermama...showtopic=20322, jei dar neskaitei. Čia kai kurios mamos rašo, kad pieno iš tiesų neturėjo, arba jis dingo labai anksti. Tada suprasi, kad tikrai ne visosm skirta maitinti ir gal tau siutas mažiau ims.
Atsakyti
As sutinku,kad reikalingas labai stiprus mamytes noras ir nusiteikimas. Jei buciau klausiusis visu patareju,tai pirmaji savo vaikeli buciau maitinus labai neilgai, o ir skaudejo ziauriai du menesius blink.gif, ir speneliai buvo mazi . Jei ne mano uzsispyrimas,kad maitinsiu nors puse metu, tai nebuciau ismaitinus tiek kiek isejo. O maitinau du vaikus iki jiem suejo metukai ir treciaji maitinsiu ne trumpiau.
Bet as sutinku ir su tuo ,kad buna tokiu aplinkybiu,kad ir kaip nori- to pienelio nera arba maitinti negalima. Juk buna ir psichologines priezastys , itampa,kuria nekiekviena gali istverti, liga ir jos metu naudojami stiprus vaistai, netgi vaikucio alergija mamos pienui. Tokiu atveju smerkti negalima.
Kitaip ziureciau i mamytes kurios nusprendzia nemaitinti,tik vaikeliui gimus delto , kad nepakenktu savo krutines formai ar tiesiog pritingi, bet tai vel gi ju pasirinkimas, ir kazin ar bus geriau,jei mama maitins ir to proceso nekes. Juk labai svarbu emocijos ir kad tiek mama ,tiek vaikelis jaustusi emociskai teigiamai
Atsakyti
QUOTE(Neglaite @ 2005 02 11, 11:11)
As sutinku,kad reikalingas labai stiprus mamytes noras ir nusiteikimas. Jei buciau klausiusis visu patareju,tai pirmaji savo vaikeli buciau maitinus labai neilgai, o ir skaudejo ziauriai du menesius blink.gif, ir speneliai buvo mazi . Jei ne mano uzsispyrimas,kad maitinsiu nors puse metu, tai nebuciau ismaitinus tiek kiek isejo. O maitinau du vaikus iki jiem suejo metukai ir treciaji maitinsiu ne trumpiau.
Bet as sutinku ir su tuo ,kad buna tokiu aplinkybiu,kad ir kaip nori- to pienelio nera arba maitinti negalima. Juk buna ir psichologines priezastys , itampa,kuria nekiekviena gali istverti, liga ir jos metu naudojami stiprus vaistai, netgi vaikucio alergija mamos pienui. Tokiu atveju smerkti negalima.
Kitaip ziureciau i mamytes kurios nusprendzia nemaitinti,tik vaikeliui gimus delto , kad nepakenktu savo krutines formai ar tiesiog pritingi, bet tai vel gi ju pasirinkimas, ir kazin ar bus geriau,jei mama maitins ir to proceso nekes. Juk labai svarbu emocijos ir kad tiek mama ,tiek vaikelis jaustusi emociskai teigiamai

Visiškai tau pritariu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Astuliukas @ 2005 02 06, 14:55)
Jusu nuomones man yra aktualios ir todel, kad tai yra susije su mano drauge, kuri sekmadieni pagimde mergyte, o jau vakar skambino jos mama ir prase manes pientraukio  g.gif (kurioas neturiu) o po to drauges vyras parase zinute mazdaug "neskambink savo draugei, ji labai nervuota nera pieno ir mes apie tai nesnekam" Suspaude sirdi, bet kistis ir kitu mokinti kai to jiems nereikia as negaliu  schmoll.gif O labai noreciau padeti  cry.gif

Tai jeigu esi tikra draugė, ir šitiek knygų perskaičius tai negi taip sunku padėti naujai iškeptai mamytei. O mano draugė antradienį irgi pagimdė mergytę. Kitą dieną sutikusi jos mamą paklausiau kaip jai sekasi. Ai, sako Jurga labai nervinasi, nes neturi pieno. Žinai ką aš padariau, ogi paėmiau ir įkišau savo trigrašį. Žinau kaip man pačiai buvo žiauriai sunku, maniau kad naujagimis turi godžiai traukti mamos pienuką. Nežinojau, kad pradžioje yra tik priešpienis, ir jo reikia labai nedaug. Žinai ką, mano draugė irgi spaudinėjo spenelius ir sako nugi žiūrėk, laša kažkoks skystis nei čia pienas nei čia ką. Aš knygų neskaičius, bet ką žinojau iš savo patirties tą ir pasakiau. Na ir ką tu manai, kaip ir priklauso 3 dieną pradėjo rodytis pienukas. Dabar draugė visai sėkmingai mokosi žindyti. Džiaugiuosi savo draugei padėjusi. O galėjau irgi siusti ir skalambyti, kad naujai iškepta mamytė turbūt visai nenori maitinti ir todėl sako, kad nėra pieno. ax.gif .
Atsakyti
As visom keturiom uz naturalu maitinima. Pati taip darau ir visas savo drauges bei pazistamas stengiuosi ikalbeti daryti ta pati. Bet ka daryti tada, kai tavo zodziai atsimusa kaip zirniai i siena? Prievarta savo nuomones niekam nekisu. As ja issakau, pateikiu argumentus, o paskui jau spreskite patys kaip norite daryti.
Del naturalaus maitinimo tai man smegenys buvo gerokai praplautos, dabar kai pagalvoju, tie mano pirmieji du menesiai su pirmuoju vaikeliu buvo labai sunkus, man laaabai skaudejo ir as iki siol nesuprantu, kaip as, siaip jau paniskai reaguojanti i skausma, visa tai istveriau. Tikrai ne visos tai istvertu, bet tikrai ne visom taip buna. Mano atveju buvo nervu sakneliu uzdegimas, o skausmas liovesi pradejus papildomai gerti magni (cia pasidalinu karcia patirtim, vis tik ilgai ieskojau sprendimo budo)
Tiesa, dar norejau pasakyt apie mita, kad jei mama mus augindama neturejo pieno, tai ir mes neturesim. Visiska nesamone!!! Mano mama mane maitino tik pora menesiu, tiesiog truko ziniu, paskatinimo, beto nebuvo populiaru taip kaip dabar.
Taip kad maitinkit , mamytes i vaikuciu sveikata, o koki jau buda pasirinksite, tai jau jusu valia, tik gerai apsvarstykit visus pliusus ir minusus pries apsispresdamos.
Sekmes!
Atsakyti
Mamos pinas stebuklingas dalykas. Psiseke tik antram vaikui. Daktare pasake, kad galyma lasynti pora laseliu i nosi. Bet cia tik tai slogos profilaktikai, ar ir gydymui taip pat. Kaip dar galima naudoti piena?
Atsakyti
jei maitini, gali patept įtrūkusius spenelius ir aplink.O šiaip dar gali įmaišyt pienuko į kokią košę ar pan. vyresniam savo vaikui ar šeimai smile.gif
Atsakyti
Nezinau kaip cia pasakius... blush2.gif.. Man tai tas lipnaus pieno lasinimas i nosi, tai kazkaip nerimtas reikalas..O jei dar sloga, tai uzklijuos galutinai cry.gif .
Atsakyti
QUOTE(daniele @ 2005 02 15, 17:30)
Mamos pinas stebuklingas dalykas. Psiseke tik antram vaikui. Daktare pasake, kad galyma lasynti pora laseliu i nosi. Bet cia tik tai slogos profilaktikai, ar ir gydymui taip pat. Kaip dar galima naudoti piena?

Man gydytoja sake, kad slogos gydymui lasinti ta pieneli i nosi.
Atsakyti