Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos pienas

sveikos, aš taip pat maitinu savo dukrytę, kuriai,10mėn. ir 2sav.maitinsiu taip pat keik norės, naktimis keliasi 2-4k., bet ryte pasižiūrėjus į jos šypseną, visas tas nuovargis dingsta. smile.gif
Atsakyti
Dažnai jaunos nepatyrusios mamytės aklai pasitiki gydytojais, kurie labai kartais klysta. Dėl to dingsta pienelis.
Mano pvz.: dukra pirmą mėn. priaugo labai mažai svorio, tai gydytoja liepė savo pieną nutraukinėti ir stebėti, kiek dukra suvalgo. Sako: "aš taip savo 2 vaikus iki 7 mėn. išmaitinau". Na, kągi, parsivežiau pientraukį. Pieno turėjau kibirais. Manau, akd ji nepriaugo, nes kažkas buvo su skranduku(gydytojai taip ir neištyrė, kas), atpylinėdavo ne šiaip, o fontanais. Žinoma, pienuko iš pradžių buvo daug, o po to vis mažėjo ir mažėjo... sad.gif Neklausydama gydytojos kartais visvien glausdavau prie krūties, bet mažylė paragavusi buteliuko krūties jau nebenorėjo. Taip išvargau iki 5 mėn. ir perėjom prie mišinio. Tiesiog nebeturėjau jėgų. Vaikščiodavau su pientraukiu rankose ištisą dieną, kad prikaupti kiek mažiukui reikia. Tiesa, ta pati gydytoja man pačiai sukarščiavus liepė savo pieną VIRINTI... Bet tąkart jos nepaklausiau ir paskambinau kitai gydytojai, kuri buvo nuo tokio patarimo apstulbusi.
Identiška situacija buvo vienai pažįstamai, bet ji gydytojos nepaklausė ir vaiką glaudė prie krūties kiek įmanoma dažniau. Sūnų ji maitina iki šiol. Jam 2 metukai wub.gif

Antro vaiko istorija: mums dar tik 8 dienos, tai anksti sakyti, koks sėkmingas žindymas bus, bet jau pati esu ramesnė ir žinau, kad viską reikia daryti kaip gamta sukūrė. Tačiau galėjo pakišti koją akušerė ligoninėje. Pasiskundus, kad labai skausmingi speneliai, ji... primygtinai dvi dienas siūlė atnešti mišinio vaikučiui ir man pačiai pailsėti. Žinokit, norėjosi dantis išspardyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(d-krall @ 2012 08 17, 10:49)
Dažnai jaunos nepatyrusios mamytės aklai pasitiki gydytojais, kurie labai kartais klysta. Dėl to dingsta pienelis.
Mano pvz.: dukra pirmą mėn. priaugo labai mažai svorio, tai gydytoja liepė savo pieną nutraukinėti ir stebėti, kiek dukra suvalgo. Sako: "aš taip savo 2 vaikus iki 7 mėn. išmaitinau". Na, kągi, parsivežiau pientraukį. Pieno turėjau kibirais. Manau, akd ji nepriaugo, nes kažkas buvo su skranduku(gydytojai taip ir neištyrė, kas), atpylinėdavo ne šiaip, o fontanais. Žinoma, pienuko iš pradžių buvo daug, o po to vis mažėjo ir mažėjo... sad.gif Neklausydama gydytojos kartais visvien glausdavau prie krūties, bet mažylė paragavusi buteliuko krūties jau nebenorėjo. Taip išvargau iki 5 mėn. ir perėjom prie mišinio. Tiesiog nebeturėjau jėgų. Vaikščiodavau su pientraukiu rankose ištisą dieną, kad prikaupti kiek mažiukui reikia. Tiesa, ta pati gydytoja man pačiai sukarščiavus liepė savo pieną VIRINTI... Bet tąkart jos nepaklausiau ir paskambinau kitai gydytojai, kuri buvo nuo tokio patarimo apstulbusi.
Identiška situacija buvo vienai pažįstamai, bet ji gydytojos nepaklausė ir vaiką glaudė prie krūties kiek įmanoma dažniau. Sūnų ji maitina iki šiol. Jam 2 metukai  wub.gif

Antro vaiko istorija: mums dar tik 8 dienos, tai anksti sakyti, koks sėkmingas žindymas bus, bet jau pati esu ramesnė ir žinau, kad viską reikia daryti kaip gamta sukūrė. Tačiau galėjo pakišti koją akušerė ligoninėje. Pasiskundus, kad labai skausmingi speneliai, ji... primygtinai dvi dienas siūlė atnešti mišinio vaikučiui ir man pačiai pailsėti. Žinokit, norėjosi dantis išspardyti biggrin.gif

šaunuolė jūs, nesuprantu, kas darosi, jau kažkas ne taip, tai kad ne pagalbą suteikti, o iškart mišinį siūlyt, nesamonės kažkokios.
Atsakyti
Man atrodo kad pas mus daugiausia pridirba būtent BPG ir pediatrai... tikrai pastoviai ir ne iš vienos moters tą girdžiu-nutrauk pažiūrėk primaitink oi mažai svorio... vietoj to kad skatint mamas kelia paniką ir išmuša iš vėžių, tuo tarpu pažįstu ne vieną kuri pati nemaitina, net šiais laikais. Žodžiu keliu kepurę prieš savo BPG ir žemai jai lenkiuosi-nereali Gydytoja.
O mamos-kaip visada ir kaip visi pacientai, turi pačios daugiau žinoti už gydytojus-o čia jau man rodos nebenormalu doh.gif
Atsakyti
g.gif Gal kai kokios mamos sugalvos paduoti i teisma tokius gydytojus, kas pasikeis?
GAl suskubs nors karta i metus i kokius tobulinimosi kursus nuvykti unsure.gif
Atsakyti