Įkraunama...
Įkraunama...

Pažink savo protą

QUOTE(Vanduo @ 2007 09 04, 19:48)
Ar egzistuoja protas, kuris gali apseiti be kraštutinumų? Gero-blogo, teisingo-neteisingo, reikšmingo- nereikšmingo ir t.t. Koks tai būtų protas?

natūrali proto būsena, kai pasaulis suvokiamas toks, koks jis yra - kaip kolektyvinis ar individualus sapnas
Atsakyti
QUOTE(winia @ 2007 09 04, 19:29)
Jeigu surasi naują atskaitos tašką į visą tą patį, tai senasis atskaitos taškas(protas) niekur nedings, Tad žmogus suvokęs, kad gali būti ir kitaip save padaugina, jis turi jau mažiausiai du variantus...Vandenie, o tu pats supranti, ką čia parašei?

Winia, pavyzdžiui: Galima bėgti krosą su tikslu, atbėgti pirmam, laimėti, nugalėti, kad taptum čiampionu ir gautum medalį...Bet vieną kartą pavyzdžiui: Vidmantas Urbonas atsidūrė dėl tos priežasties ligoninėje ir vos nenumirė...O galima bėgti krosą su malonumu, ne vardan tikslo ir pergalių bet mėgaujantis pačiu bėgimo procesu...
Vaikystėje tas pats dangus ir grįžulo ratai atrodė kitaip...
Vienas toje pačioje situacijoje kariasi, kitas rankom ploja...
Vieną dieną mums gyvenimas atrodo šventė, o kitą dieną gali būti problemų rūtina...
Viskas priklauso nuo mūsų pačių, vidinės būsenos. Būsenos keičiasi.
Bet jeigu išmokus jas sąmoningai keisti, valdyti, tada mes keičiame savo situacijas, įvykius, gyvenimą. Argi tai blogai, turėti tokią savybę, kai gali keisti savo gyvenimą, savijautą, emocijas?Bet koks įvykis yra joks, į visą tą patį galima pažvelgti naujai...
Atsitikus nelaimei, galima pradėti ieškoti kaltų, įveiti į neigimo būseną ir dar labiau įkristi į depresiją, o galima suvokti, kad nelaimės, negandos, nesekmės mus vysto, tik per jas mes tobulėjame...Vienas ir tas pats įvykis, o reakcijos ir pasekmės pscihikoje, organizme gali būti visiškai skirtingos...Viskas mūsų pačių rankose...
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2007 09 04, 21:25)
Atsitikus nelaimei, galima pradėti ieškoti kaltų, įveiti į neigimo būseną ir dar labiau įkristi į depresiją, o galima suvokti, kad nelaimės, negandos, nesekmės mus vysto, tik per jas mes tobulėjame...Vienas ir tas pats įvykis, o reakcijos ir pasekmės pscihikoje, organizme gali būti visiškai skirtingos...Viskas mūsų pačių rankose...

Šį kartą visiškai Tau pritariu. 4u.gif
Atsakyti
Neišgirdau atsakyma in mana paklausimų. Man labai interesna pasidarė tas linijinis razumas. A koks da gali būt razumas? Man prašyčia paaiškyti labai paprastai, kap kaima bobelei, be visokių ty deminutyvų irgi aleguorijų.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 09 04, 20:33)
Neišgirdau atsakyma in mana paklausimų. Man labai interesna pasidarė tas linijinis razumas. A koks da gali būt razumas?

Aš tai skaitau, kad linijinis ir anuiteto rolleyes.gif Pagal palūkanas, vienu atveju jos pastovios, o kitu atveju - kintamos.

Tik va klausimas autoriui - nafig tas protas reikalingas? Kas iš jo naudos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 09 04, 19:46)
Šitų...Turiu esminį paklausimų in autorių: a tujan pats esi razumnas a ne? Kai žinosiu, tadu bus mažna kalbėtis toliau.

Peliauckų Jadze
,
Aš už humorą!
Bet humoras gali būti ir užslėpta neigimo išraiška. Kai kažkokia gyvenimo situacija atrodo lengvai išsprendžiama, mes juokaujame, kikename, krizename, neretai mėgstame ir pasišaipyti iš kitų...
Bet kai situacija atrodo problematiška(pav. susergi vėžiu, arba tavo vaikas suserga sunkia liga), tad humoras baigiasi...
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2007 09 04, 20:41)

Peliauckų Jadze
,
Aš už humorą!
Bet humoras gali būti ir užslėpta neigimo išraiška. Kai kažkokia gyvenimo situacija atrodo lengvai išsprendžiama, mes juokaujame, kikename, krizename, neretai mėgstame ir pasišaipyti iš kitų...
Bet kai situacija atrodo problematiška(pav. susergi vėžiu, arba tavo vaikas suserga sunkia liga), tad humoras baigiasi...

A prieg ko čia sunkios ligos? Misliju, kad api razumų kalbam g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2007 09 04, 21:41)

Peliauckų Jadze
,
Aš už humorą!

rolleyes.gif sutinku,kad ir taip buna.
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2007 09 04, 20:25)

Viskas priklauso nuo mūsų pačių, vidinės būsenos. Būsenos keičiasi.
Bet jeigu išmokus jas sąmoningai keisti, valdyti, tada mes keičiame savo situacijas, įvykius, gyvenimą. Argi tai blogai, turėti tokią savybę, kai gali keisti savo gyvenimą, savijautą, emocijas?Bet koks įvykis yra joks, į visą tą patį galima pažvelgti naujai...

Smegenų ieškojimas šiknoj.
Atsakyti
QUOTE(winia @ 2007 09 04, 21:57)
Smegenų ieškojimas šiknoj.

g.gif g.gif
Atsakyti
[size=7]
Bet humoras gali būti ir užslėpta neigimo išraiška.

O neigimas kaip žinia kuo gryniausias linijinio proto pavyzdys bigsmile.gif ne nu bet aš nesuprantu - smegenuose tai vingiai, o mąstymas linijinis. Bet gall čia irgi požiūrio klausimas, kad ten linijos vis tik...pasinaudojus padauginto taško požiūriu unsure.gif

[size=7]

A tai čia ne pagal linijinį mąstymą kažkas atsitikus nelaimei rankom plotų ir džiaugtųsi? ar kaip? Čia kad baigiasi humoras tam linijiniam mąstymui priklauso ar kaip? mastau.gif

QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 09 04, 20:47)
A prieg ko čia sunkios ligos? Misliju, kad api razumų kalbam  g.gif

Nugis Jadzyt, negi nesupratai: vieni mąstom linijom, kiti šiaip šuoliais...

QUOTE(Vanduo @ 2007 09 04, 20:25)
Atsitikus nelaimei, galima pradėti ieškoti kaltų, įveiti į neigimo būseną ir dar labiau įkristi į depresiją, o galima suvokti, kad nelaimės, negandos, nesekmės mus vysto, tik per jas mes tobulėjame...

O taip, kuo daugiau nelaimių, tuo labiau ištobulėjam. Papasakok tėvam netekusiem vaiko, kad jo praradimas jiems puiki proga tobulėti. doh.gif Praktiškai ir psichiatrinės pilnos nesupratusių, kad tai jiems tai proga tobulėt buvo...

QUOTE(winia @ 2007 09 04, 20:57)
Smegenų ieškojimas ....

Nu ne...šitoj temoj...Vandens smegenys, gal pagaliau atsiliepkit. Nu ne šiaip žmogus susipažint nori.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 04 rugsėjo 2007 - 20:34
QUOTE(Noa @ 2007 09 04, 20:37)
Tik va klausimas autoriui - nafig tas protas reikalingas? Kas iš jo naudos? g.gif

Bardakas ir bezpredielas. Ir nekultūra. Su manim irgi nešneka. Tai kokiam krienui autoriui tas protas reikalingas, linijinis jis būtų ar anuitetinis, jei jis su tauta nebendrauja? Aš esu tautos atstovas, škia, ir prašom man apie protą paaiškinti ūkiškai, ta prasme, kas iš jo naudos. O ne bla bla.
Atsakyti