Na daugelio dalykų nežinojau ir vargu ar būčiau suž-inojus,ačiū už išsamią info

QUOTE(Amazing @ 2005 02 19, 16:32)
Butum suzinojus, reikia tik mokytojos paklausti. Ji zino tuos dalykelius.
Tai tik mano nuomone, bet manyciau geriau , kad vaika istirtu Raidos centre,o ne mokykloje.
Kuo geriausios kloties tavo vaikuciui ir tau

aciu

Mano antrokas sūnus tikriausiai mokysis lietuvių kalbos pagal modifikuotą programą. Aš- lietuvių kalbos mokytoja. Būna ir taip.
Aš pati rugsėjo pradžioje nuvedžiau sūnų pas logopedę ir pas psichologę, nes mačiau, kad jis turi problemų. Dabar mokyklos psichologė daro jam įvairius testus (irgi mano iniciatyva). Ir logopedė, ir mokytoja mano, kad sūnui reikėtų modifikuoti liet.k. programą. Aš neprieštarauju. Kuo anksčiau susirūpinsi problema, tuo didesnė tikimybė ją išspręsti. Žinau, kad mano sūnus gali išmokti viską, ką reikia, bet lėčiau nei kiti vaikai. Ir nematau čia jokios tragedijos. Vaikas augs, jo protas taip pat, o visą laiką bus papildomai dirbama ir, manau, vėliau bus galima tos programos atsisakyti.
Tiesa, pats vaikas nieko nežinos. Kad ir pats nesijaustų nekaip ir kad kiti vaikai nesišaipytų.
Aš pati rugsėjo pradžioje nuvedžiau sūnų pas logopedę ir pas psichologę, nes mačiau, kad jis turi problemų. Dabar mokyklos psichologė daro jam įvairius testus (irgi mano iniciatyva). Ir logopedė, ir mokytoja mano, kad sūnui reikėtų modifikuoti liet.k. programą. Aš neprieštarauju. Kuo anksčiau susirūpinsi problema, tuo didesnė tikimybė ją išspręsti. Žinau, kad mano sūnus gali išmokti viską, ką reikia, bet lėčiau nei kiti vaikai. Ir nematau čia jokios tragedijos. Vaikas augs, jo protas taip pat, o visą laiką bus papildomai dirbama ir, manau, vėliau bus galima tos programos atsisakyti.
Tiesa, pats vaikas nieko nežinos. Kad ir pats nesijaustų nekaip ir kad kiti vaikai nesišaipytų.
Na as pati mokytoja, todel noriu patarti - jus atsargiai su tom modifikuotom.. Mokyma mokytojai dazniausiai palengvina, temas praleidzia, lengviau raso teigiama pazymi, bet - egzaminus tai reikia laikyt tuos pacius.. Gal geriau du metai toj pacioj klasej, nei puse kurso.. Beje, kartais mokytojai piknaudziauja modifikacija - kam sunkiau sekasi, tipo ko cia kankintis su tuo vaiku..
Aisku, visi atvejai labai individualus, todel universaliu patarimu nera.
QUOTE(Amazing @ 2005 02 17, 18:00)
Ar kurios nors iš jūsų vaikas dirba mokykloje pagal modifikuotą programą?
Mano vaikas pirmokas.
Ir šiandien mokytoja man pasakė,kad mano vaikui gali tekti mokytis matematikos pagal modifikuotą programą.Atseit palengvinta.Nes matematiką sunkiai supranta.
Dievuliau kaip man pasidarė baisu...
Iš karto mintys:,,tai ką negi taip blogai???"Prisiminiau ta proga antramečius...O juk dar tik pirma klasė,kas toliau bus???
Keisčiausia,kad lietuvių sekasi labai gerai,o matieka - labai prastai.
Gal kas turit patirties su tom modifikuotom programom?
Mano vaikas pirmokas.
Ir šiandien mokytoja man pasakė,kad mano vaikui gali tekti mokytis matematikos pagal modifikuotą programą.Atseit palengvinta.Nes matematiką sunkiai supranta.
Dievuliau kaip man pasidarė baisu...

Keisčiausia,kad lietuvių sekasi labai gerai,o matieka - labai prastai.
Gal kas turit patirties su tom modifikuotom programom?
QUOTE(kice @ 2005 03 07, 11:27)
Na as pati mokytoja, todel noriu patarti - jus atsargiai su tom modifikuotom.. Mokyma mokytojai dazniausiai palengvina, temas praleidzia, lengviau raso teigiama pazymi, bet - egzaminus tai reikia laikyt tuos pacius.. Gal geriau du metai toj pacioj klasej, nei puse kurso.. Beje, kartais mokytojai piknaudziauja modifikacija - kam sunkiau sekasi, tipo ko cia kankintis su tuo vaiku..
Na tu cia ir susakei. Tai jeigu vaikui nesiseka vienas dalykas, tai jis turi likti antrus metus mokytis visus dalykus is naujo? Gal jis to egzamino is viso nelaikys. O be to, tai likimas antriems metams tikrai netraumuoja vaiko? Nieko sau mokytoja.
Mano sūnus net nežinos, kad jam modifikuota programa. Taip sutarėm su mokytoja. O likti antrus metus antroje klasėje dėl vieno dalyko būtų kvaila. Galvoju vasarą pasamdyti jam mokytoją, kad padirbėtų ir visus pasivytų.
Pati turiu ir modifikuotų, ir adaptuotų ne vieną. Viena mama atsisakė mod programos, todėl jos sūnus nebaigs dešimties klasių. Nes visi ramiai rašo jam dvejetus- tokia buvo mamos valia. O jis nei skaityti, nei rašyti nemoka. Gaila vaikų, kurie turi kvailus tėvus...Per visą darbo praktiką pažįstu tik vieną mamą, kuri kovoja dėl savo vaiko, kad jį mokytojai ko nors išmokytų. Tam berniukui- silpnaprotystė. Bet mama turi vilties, kad jį galima ko nors išmokyti. Ir bandom. Daugiau nepažįstu nė vienų tėvų, kurie rūpintųsi savo vaiku, kuriam paskirta programa...O su tokiais vaikais reikia ypač dirbti. Mes per pamokas neturim jiems laiko.
Pati turiu ir modifikuotų, ir adaptuotų ne vieną. Viena mama atsisakė mod programos, todėl jos sūnus nebaigs dešimties klasių. Nes visi ramiai rašo jam dvejetus- tokia buvo mamos valia. O jis nei skaityti, nei rašyti nemoka. Gaila vaikų, kurie turi kvailus tėvus...Per visą darbo praktiką pažįstu tik vieną mamą, kuri kovoja dėl savo vaiko, kad jį mokytojai ko nors išmokytų. Tam berniukui- silpnaprotystė. Bet mama turi vilties, kad jį galima ko nors išmokyti. Ir bandom. Daugiau nepažįstu nė vienų tėvų, kurie rūpintųsi savo vaiku, kuriam paskirta programa...O su tokiais vaikais reikia ypač dirbti. Mes per pamokas neturim jiems laiko.
Vaižgante,tai taip ir likau nesupratus - tu UŽ ar PRIEŠ tas adaptuotas-modifikuotas programas?
Už, jei mokytojai būtų nusiteikę pagal jas dirbti, o ne tik planus parašytų. Logiškai galvojant, mokytojas, turintis daugiau nei vieną mod ar adapt, turėtų turėti pagalbininką arba papildomų valandų asmeniškam darbui su vaiku. Dabar visi šie vaikai kamuoja logopedę, kuri yra tiesiog užversta darbu.
Vienais metais tokiems vaikams buvau pratybas parengus, bet tai- kruvinas darbas, nes paskui tas pratybas patikrinti reikia ir įvertinti. Tais metais turėjau 7 mod. Dabar turiu tik du.
Vienais metais tokiems vaikams buvau pratybas parengus, bet tai- kruvinas darbas, nes paskui tas pratybas patikrinti reikia ir įvertinti. Tais metais turėjau 7 mod. Dabar turiu tik du.
Na man kol kas apsispręsti rinktis modifikuotą ar ne,dar nereikia,kol vaikas pirmokas.Bet supratau viena - antroje klasėje,kai teks rinktis tai turėsiu 2 galimybes - arba nusiplauti rankas ir palikti mokytoją ir vaiką patiems tvarkytis (modifikuotis
) arba nesirinkti modifikuotos ir daaaug dirbti su vaiku pačiai.Kol kas man antrasis variantas atrodo priimtinesnis.Nors - sunkesnis.

Jei vaikas turi problemų, pirmiausia juo reikia rūpintis patiems tėvams. Pradinėse klasėse, kai moko viena mokytoja, galima ir nesirinkti tos programos, o tartis su mokytoja, kad ji dirbtų su vaiku papildomai, jam skirtų daugiau dėmesio. Su tokiu vaiku reikia dirbti ir namie patiems tėvams.
Mod programa (raštiškai) reikalinga tik 10-oje klasėje, kad vaikas gautų baigimo pažymėjimą.
Mod programa (raštiškai) reikalinga tik 10-oje klasėje, kad vaikas gautų baigimo pažymėjimą.
Vaižgante,o kaip tu žadi padaryti,kad vaikas nesužinotų ,kad pats mokosi pagal tą mod?Manai,kiti nepastebės,kad jam mažesni reikalavimai?Na nebent mokytoja labai stengsis
jo neišskirt iš klasės.