Įkraunama...
Įkraunama...

Modifikuota programa vaikui

teisingai, čia viena mama parašė - pirmiausiai mokytoja turi norėti (galėti?) papildomai dirbti su modifikuotais ar adaptuotais vaikais. Nes tai labai priklauso nuo jos, va pasikeitė mano trečiokėlio mokytoja ir stop! nebenori (nebegali?)mokytoja su juo dirbti, o spec padagogė irgi ne ką spėja..... cry.gif
Atsakyti
Mūsų mokykloje nėra spec pedagogės, nors mokosi 1500 vaikų. Visi adapt ir modif užkrauti ant logopedės pečių...
Šiandien pasitariau su sūnaus psichoterapeute, ir nusprendėm, kad apsieisim be modifikuotos programos.
Atsakyti
Labas rytas
Man irgi iškilo tokia problema , mokytoja (kartu su logopede ir psichologe) iš kurių viena su mano dukra bendravo tik vieną kartą , o kita visai gal net ir nematė ,o aš manau kad vien testų pagalba nuspręsti tokių dalykų neįmanoma. Tai va jos nusprendė , kad reikia mod. progr. ir taip "maloniai" , prie beveik pilnos klasės. Tai žinot aš likau pakraupus . Aš nesakau , kad mano vaikas labai gabus , bet su ja labai daug reikia dirbti , o mokytoja vietoj to kad padėtų tai tipo nori sugriauti vaikui gyvenimą ir dar sako kad jeigu bus modifikuota tai ji ras jai daugiau laiko jau jeigu nesugeba taip rasti tai jau paskui nemanau (nors mano vaikas būna pailgintoj grupei ir ta mokytoja joje dirba). Ir dar aš dabar pradėjau labai dirbti su savo dukra ir žinote aš per savaitę pastebėjau labai didelę pažangą. Ir dar pamačiau , kad mano vaiku daugiausia trūksta tik susikaupti o čia jau klasėje yra kita situacija. Jų klasėje yra vaikas sergantis autizmu ir mano mergaitė metų pradžioje buvo pradėjusi jį globoti , kol nesužinojo kad jis serga(mokytojos dėka) tai va paskui ji to visai nebenorėjo ir dabar yra tokia situacija kai jį atstumia tai jis pradeda muštis ir bendrai ištisai prie jos lenda kai ji to nenori ir jam to nepaaiškinsi. Aš bandžiau kalbėti su mokytoja tai ji mane pasiuntė pas to vaiko motina . Kalbėjau ir su ja bet aš aišku suprantu ir mokytoja ir aišku jo mamą . Ir gaunasi taip , kad jis turi teisę trukdyti ir net per pamokas, nes jis per pamokas laisvai vaikšto . Ir manau kad tai turi įtakos ir mano vaiko rezultatuose.Nu ir prirašiau , bet mano nuomone tai reikia pirma išbandyti visas įmanomas galimybes ir aišku tai labai priklauso nuo mokytojos , o pasunkinti vaikui gyvenimą ateity tai galima bet kada , nes man atrodo ,kad tai atsilieps.
Atsakyti
Užjaučiu jus... Sunku surasti savo vaikui tinkamą mokytoją, kuris priimtų vaiką tokį, koks jis yra, jo nežemintų, jam padėtų...
Atsakyti
QUOTE(mamyčiukė @ 2005 04 08, 07:47)
Ir dar aš dabar pradėjau labai dirbti su savo dukra ir žinote aš per savaitę pastebėjau labai didelę pažangą.

Grazus pacios atsakymas i pacios pateikta klausima. Klausimukas . Kodel tik dabar? Nors, geriau veliau , nei niekada.
smoke.gif

Atsakyti
Na, uola, žiūriu, stilius nesikeičia - viską žino, viską gali, bet geriausiai tai sekasi pro šalį komentuoti. Jei vaikas eina į mokyklą, beje, į pirmą klasę, lieka pailgintoje, kur "ruošiamos" pamokos, tai lyg ir nereiktų dar mamai su vaiku po 3-4 val. per dieną sėdėt prie mokslų, bet vat mamyčiukės situacija ir buvo tokia, kad po tokio mokytojos pareiškimo, ji pradėjo pilnai savo vaiką mokyti. Per dieną jos dabar papildomai sėdi tiek laiko prie mokslų, kiek trunka pamokos.
Labai parūpo, kodėl tik dabar? Todėl, kad anksčiau nebuvo tokių minčių, kad versti vaiką-pirmoką mokytis po 6 val. ar daugiau per dieną, juk jiems išvis uždrausta užduot namų darbus, jie net knygas ir pratybas palieka mokykloje.
Taip kad, uola, jei jau tokia aukšta tavo kompetencija visose srityse, tai gal geriau negaišk savo brangaus laiko skaitydama ir durnai komentuodama visas temas, o geriau skirk savo dėmesį tiems, kam jo tikrai labai reikia - prasinešk pro landynes ir pamokink chronius-tėvus, kaip reikia rūpintis vaikais
Atsakyti
QUOTE(tarka @ 2005 04 09, 21:24)
Na, uola, žiūriu, stilius nesikeičia - viską žino, viską gali, bet geriausiai tai sekasi pro šalį komentuoti.

PMS? tease.gif

Jei vaikas eina į mokyklą, beje, į pirmą klasę, lieka pailgintoje, kur "ruošiamos" pamokos, tai lyg ir nereiktų dar mamai su vaiku po 3-4 val. per dieną sėdėt prie mokslų, bet vat mamyčiukės situacija ir buvo tokia, kad po tokio mokytojos pareiškimo, ji pradėjo pilnai savo vaiką mokyti. Per dieną jos dabar papildomai sėdi tiek laiko prie mokslų, kiek trunka pamokos.

Labai grazu, kad mama rado buda. Pasirodo, kad dukrytei geriausia sekasi mokytis individualiai. Siuolaik, tai imanoma padaryti(skirti individualu mokyma). Tiesa, matyt, reiktu apie tai papasakoti mokytojai, su ja pasitarti, paklausti apie pasiekimus. Ar tai pastebima, gal mokytoja sugebes skirti tiek demasio vaikui, kiek jam reikia. Jei nesgebes ta, gal kita sugebes. O va po kelintos negebancios, tai istyrusi vaika raidos centre, pasistorociau, kad butu skirtas mokymas namuose. tiesa yra alternatyvos. Pvz. valdorfas(jei ai vilniuje)

Taip kad, uola, jei jau tokia aukšta tavo kompetencija visose srityse, tai gal geriau negaišk savo brangaus laiko skaitydama ir durnai komentuodama visas temas, o geriau skirk savo dėmesį tiems, kam jo tikrai labai reikia - prasinešk pro landynes ir pamokink chronius-tėvus, kaip reikia rūpintis vaikais

Ale tau tikrai PMS tease.gif . Nesinervuoki, isgerk arbatos(pvz. melisalio )

smoke.gif
Atsakyti
Gal taip ir neimčiau į širdį, jei tavo tokie pašaipūs komentarai būtų pasirodę pirmąsyk, bet jie jau kartojasi beveik kiekvienoj šios rubrikos temoje. Geros ir protingos pastabos yra labai geras dalykas, bet reikia mokėt protingai ir tolerantiškai jas išsakyt. Čia renkasi normalios, rūpestingos mamos, o tu dažnai meti tokią skaudžią repliką, kuri tiktų tik asocialėms
Atsakyti
Tokias replikas gali mėtyti tik gerai apie save mananti ir visom keturiom mokytojų klaną ginanti pradinių klasių mokytoja...
Aš, asmeniškai, manau, kad dažnam mokytojui reikėtų gerą lazdą paimti (perkeltine prasme, aišku). Man kartais ji taip pat nepakenktų.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2005 04 10, 18:46)
Tokias replikas gali mėtyti tik gerai apie save mananti ir visom keturiom mokytojų klaną ginanti pradinių klasių mokytoja...

Is tavo "lupu"-man tai grynas komplimentas.
smoke.gif
Atsakyti
QUOTE(tarka @ 2005 04 10, 18:34)
Gal taip ir neimčiau į širdį, jei tavo tokie pašaipūs komentarai būtų pasirodę pirmąsyk, bet jie jau kartojasi beveik kiekvienoj šios rubrikos temoje. Geros ir protingos pastabos yra labai geras dalykas, bet reikia mokėt protingai ir tolerantiškai jas išsakyt. Čia renkasi normalios, rūpestingos mamos, o tu dažnai meti tokią skaudžią repliką, kuri tiktų tik asocialėms

Visokiu pasakymu, kurie tau netinka nereikia sau pritaikyti. Jei mane kas ziurke isvadintu i galva neimciau, nes puikiai zinau , kad esu ne ziurke. Bet, jei kas sugebetu argumentuotai tai irodyti - nusiimciau kepure ir padekociau. Nereik suduzti, krikstolines mamytes, nuo keleto nenuseiliotu pastabeliu.

O tavo suneliui linkiu kuo geriausios kloties. Tikiu, kad rasi geriausia iseiti jam padeti smoke.gif
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2005 04 10, 19:59)
Is tavo "lupu"-man tai grynas komplimentas.
smoke.gif

Atsilyginau. Dabar 1:1.
Atsakyti