Įkraunama...
Įkraunama...

Modifikuota programa vaikui

QUOTE(#Mia# @ 2006 11 15, 22:11)
Galima as ne i tema paklausiu  4u.gif  (nu beveik kaip blondine). Mano panai yra disleksija ir disgrafija (kur kuri pastoviai maisau  ax.gif  ) ir as jau kazkaip raminuosi, kad labai taisosi ir dar po metu bus viskas gerai, nu po dvieju tai tikrai.  Tai mano viltys nesamone?  Logopede dirba pora kartu per savaite ir mokytoja biski padeda (bent jau vertinant paraso "saunuole", "pasistengiai",  "sumazinai logopediniu klaidu" ir t.t.) ir paciai yra noras dirbti.

Jums tiesiog sekasi- matyt ir sutrikimo laipsnis menkas, ir logopedė savo darbą moka. Kalbu apie tai, kad mokytojai iki šiol nemokomi, kaip dirbti su tokiais vaikais, todėl arba verčiasi per galvas, ieškodami savo būdų ir metodų, arba nuleidžia rankas...

QUOTE(gdaiva @ 2006 11 16, 09:00)
Man patiko vienos mūsų matematikos mokytojos žodžiai, kai ji man patarė nesinervuoti, kad nevisi gali būti inžinieriai ar matematikai, sako darykit kaip žydai, reikia rasti pas savo vaiką vieną gyslelę, ką jis tikrai sugeba ir tam turi potraukį ir tą gyslelę smarkiai lavinti.

Va tokiai nuomonei ir aš pritariu thumbup.gif visiems tėvams sakau, kad neieškotų ir neklaustų, kas vaikui nesiseka, o aiškintųsi, kas sekasi, nes tik tai padės surasti jų pašaukimą.
Atsakyti
QUOTE(Uvė @ 2006 11 16, 00:44)
nesusilaikysiu, bet mane vimdo tokie pasisakymai. atiduokite į algų fondą "tuos kelis litus", jei nieko nedirbate su tais vaikais papildomai ir dirbkite tiek, kiek pagal pareigas privalote dirbti su kiekvienu mokiniu.

geriausia, kad mūsų mokyklose nebūtų tokių siaurakakčių mokytojų.

Ta siaurakaktė mokytoja turi sūnų,kuriam buvo pasiūlyta modifikuota programa. Jį perkėliau į Valdorfo mokyklą ir nesuku galvos. Visos problemos kažkur dingo. Ten jokių programų nėra, bet yra elementari pagarba vaikui.
Kai tėvai tingi patys pasirūpinti savo vaikais, jie verčia kaltę mokytojams,kurie gali dirbti tik tiek, kiek gali...Ir moka. Mūsų mokykla dabar turi naują , puikią logopedę, kuri ir dirba su šitais vaikais. Nes moka. O dauguma mokytojų nemoka su jais dirbti ir piktinasi tuo vienu litu...
Atsakyti
Labiau džiaugiuosi dėl jūsų vaikučio, tiesiog pasisekė. Puoliau ir aš jieškoti šios mokyklos, pasirodo Vilniuje tik viena (Geležinio Vilko 23), tačiau nuo kitų metų jau bus privati ir, kaip tyčia 9 kl. pas juos nėra, yra 8 yra 10, o 9 nėra? Skambinausi į Pedagoginę psichologinę tarnyba, bent sužinoti ar yra kokių mokyklų, kurios dirbų su vaikais specialiomis programomis. Tai ne tik pasakė, kad tokių nėra, bet ir pasirodo, kad ta modifikuota visai ne kažkokia speciali programa, visos užduotys kaip ir pagrindinės programos tik kai kur šiek tiek palengvinta. Tai kokio velnio tada toks vaikų terorizavimas klasiokų ir šiaip. Užsirašiau į tarnybą konsultacijai, sakė, kad gali mokyklą patikriti kaip dirba su vaikais pritaikytais modifikuotai programai ir jaučiu atsisakysim viso šito. O dar geriau sužinojau, kad pačią programą mano prašymu turi teisę nuimti mokyklos logopedė???? Su, kuria kelinti metai konfliktuojam ir po visko kelinti metai ji vis papildomų dalykų prideda modifikuotų, o man ji pareiškė, kad tik tarnyba gali ištyrus vaikus nuimti tą programą. Tai kas ką meluoja??? Aš tikrai tai logopedej užsiundysiu tyrimus pačiai.
Atsakyti
QUOTE(gdaiva @ 2006 11 17, 13:12)
Labiau džiaugiuosi dėl jūsų vaikučio, tiesiog pasisekė. Puoliau ir aš jieškoti šios mokyklos, pasirodo Vilniuje tik viena (Geležinio Vilko 23), tačiau nuo kitų metų jau bus privati ir, kaip tyčia 9 kl. pas juos nėra, yra 8 yra 10, o 9 nėra? Skambinausi į Pedagoginę psichologinę tarnyba, bent sužinoti ar yra kokių mokyklų, kurios dirbų su vaikais specialiomis programomis. Tai ne tik pasakė, kad tokių nėra, bet ir pasirodo, kad ta modifikuota visai ne kažkokia speciali programa, visos užduotys kaip ir pagrindinės programos tik kai kur šiek tiek palengvinta. Tai kokio velnio tada toks vaikų terorizavimas klasiokų ir šiaip. Užsirašiau į tarnybą konsultacijai, sakė, kad gali mokyklą patikriti kaip dirba su vaikais pritaikytais modifikuotai programai ir jaučiu atsisakysim viso šito. O dar geriau sužinojau, kad pačią programą mano prašymu turi teisę nuimti mokyklos logopedė???? Su, kuria kelinti metai konfliktuojam ir po visko kelinti metai ji vis papildomų dalykų prideda modifikuotų, o man ji pareiškė, kad tik tarnyba gali ištyrus vaikus nuimti tą programą. Tai kas ką meluoja??? Aš tikrai tai logopedej užsiundysiu tyrimus pačiai.

Aisku, paprasyk, kad patikrintu. Ir parasyk rasta direktorei (paprasyk, kad uzregistruotu), kad ipareigotu logopede paaiskinti, kodel si negali nuimti modifikuotu programu.
O kam pati sutikai? Ar nereikia kiekvienais metais kazkokiu tyrimu?
Su Valdorfo mokykla tai neskubek, ka jie ten veiktu nuo 9 kl. pereina i nauja mokykla, visiskai kito profilio ir, man atrodo (tikrai galiu klysti) , kad Valdorfe 13m. mokinasi doh.gif
Atsakyti
Kiekvienais metais nereikia. O pati prašymo, kad nuimtų taip ir neparašydavau nes kai tik nueidavau pasiryžusi tą padaryti, būdavo iš mokytojų baisiausia ataka. Man ten nupasakodavo, kaip jie dėl to kentės, kad pasipils tiktai neigiami pažymiai, kad sėdės kelis kartus po antrus metus. Nu man ištikrūjų baisu pasidarydavo ir vėl sutikdavau. Iš pradžiu buvo Pedagoginės psicholiginės tarnybos paskirta modifikuota programa matematikai ir lietuvių kalbai, tai lietuviu labai kuravo mūsų logopedė. Vėliau gal po poros metų atsirado matematika ir fizika, lietuvių liko tik su logopedė nuo pamokų pati lituanistė nuėmė (atseit jau jiems neblogai sekasi), o apie matieka ir fizika galvos nesukau, pamaniau, kad su tiksliais jiems prasčiau. Paskuj dėl klasiokų pašaipų vaikai pradėjo prašyti, kad gal visai nereikia nes jų užduotys tokuios, kaip visų ir nieku nesiskiria. Nu ir kai pirmą kartą pajudinau logopedę, prasidėjo. Net klasės auklėtoja man pasakė, kad logopedė agituoja kitų dalygų mokytojus, kad tie reikalautų jiems modifikuotos. O jau po antro mano apsilankymo pas mokyklos direktoriaus pavaduotoją ir po baisiausių mano vaikų ateities pavaizdavimų vėl nusileidau. Nuo šiem turim modifikuotą visiems dalykams apart fizinio, dailės, muzikos. Gražu. Aš vieno nesuprantu, jei mokytojams už tai nieko neprimoka iškur tas suinteresuotumas jiems užgriauti tą programą. Ir tokia kova? Man paskutinė vaikų pradinių klasių mokytoja sakė, kad ji papildomai nuo vaiko gauna po 30Lt. Gal jie negauna tiesiogiai, o kaip priemoką už papildomą darbą. O gal visi gražiai byra tai logopediai už tai ji taip ir stengiasi. Bet kokia jos rolę tame procese nesuprantu, aišku ji labai prisidėjo prie lietuvių kalbos vaikams, o kaip ji gali nuspresti dėl fizikos, istorijos, geografijos (ką jie labai mėksta ir daug skaito, patys domisi). Vieno tik man gaila, kad taip ilgai pati nesiėmiau konkretesnių veiksmų, bet dabar matyt subrendau. Būtų gerai, kad būtų nevėlu.
Atsakyti
Tik nepasakokit pasakų apie Valdorfo mokyklą. Tai normali vidurinė mokykla, turinti dvylika klasių. Mokinių tėvai remia mokyklą 110 Lt per mėnesį. Tą mokestį gali padidinti iki 150-ies, nes mokykla neišsilaiko. Tai nėra privati mokykla. Mes mokam už papildomas pamokas, tarkim, toje mokykloje nuo 1-os klasės yra dvi užsienio kalbos- anglų ir vokiečių. Iš mokinio krepšelio šios pamokos nėra apmokamos, todėl mokam mes, tėvai. Kadangi net 30 procentų šios mokyklos vaikų yra iš daugiavaikių šeimų, mokesčio labai kelti negali.
Tiesa, mokymo programos yra visiškai kitokios nei įprastose mokyklose.
O kad devintos klasės nėra- maža bėda. Galit iš karto eiti į dešimtą. Tos klasės mokytojas šiuo metu yra Ezopo brolis, pedagogikos mokslus baigęs Danijoje. Tikra asmenybė.
Aš pati savo sūnų, kai jį pervedžiau iš paprastos mokyklos, palikau antroje klasėje antrus metus, kad suaugtų truputį. Ir nieko neatsitiko. Viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 11 17, 15:18)
Tik nepasakokit pasakų apie Valdorfo mokyklą. Tai normali vidurinė mokykla, turinti dvylika klasių. Mokinių tėvai remia mokyklą 110 Lt per mėnesį. Tą mokestį gali padidinti iki 150-ies, nes mokykla neišsilaiko. Tai nėra privati mokykla. Mes mokam už papildomas pamokas, tarkim, toje mokykloje nuo 1-os klasės yra dvi užsienio kalbos- anglų ir vokiečių. Iš mokinio krepšelio šios pamokos nėra apmokamos, todėl mokam mes, tėvai. Kadangi net 30 procentų šios mokyklos vaikų yra iš daugiavaikių šeimų, mokesčio labai kelti negali.
Tiesa, mokymo programos yra visiškai kitokios nei įprastose mokyklose.
O kad devintos klasės nėra- maža bėda. Galit iš karto eiti į dešimtą. Tos klasės mokytojas šiuo metu yra Ezopo brolis, pedagogikos mokslus baigęs Danijoje. Tikra asmenybė.
Aš pati savo sūnų, kai jį pervedžiau iš paprastos mokyklos, palikau antroje klasėje antrus metus, kad suaugtų truputį. Ir nieko neatsitiko. Viskas gerai.

Siaip as parasiau, kad galiu klysti (o ieskoti kur tai skaiciau tingiu). Bet jei tu tikrai mokytoja man "patinka" poziuris: jau as del keliu litu nedirbsiu, kam vesti visas klases is eiles, kam tos programos... Nu tikrai nenoreciau savo vaikams tokios mokytojos.
O Valdorfe 10kl. moko vienas mokytojas? Ir kaip jie laiko valstybinius egzaminus, jei programos kitokios?
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2006 11 17, 18:56)
Siaip as parasiau, kad galiu klysti (o ieskoti kur tai skaiciau tingiu). Bet jei tu tikrai mokytoja man "patinka" poziuris: jau as del keliu litu nedirbsiu, kam vesti visas klases is eiles, kam tos programos... Nu tikrai nenoreciau savo vaikams tokios mokytojos.
O Valdorfe 10kl. moko vienas mokytojas? Ir kaip jie laiko valstybinius egzaminus, jei programos kitokios?

Ten yra mokytojas, o ne auklėtojas. Kiek suprantu, tas pats mokytojas dirba su vaikais nuo pirmos iki ... klasės.
Valstybinių egzaminų kol kas niekas nelaikė, nes pirmą kartą yra dvylikta klasė.
Paaiškinsiu, kodėl taip pasiūliau- iškart į dešimtą klasę. Kiek suprantu, ten sujungė devintą ir dešimtą klasę į vieną. Gal per mažai vaikų buvo.

O kad tamsta nenori tokios mokytojos,kaip aš, tai ir nesisiūlysiu lotuliukas.gif Tai, ką aš rašau forumuose, nebūtinai sutampa su tuo, ką veikiu mokykloje biggrin.gif Ką noriu, tą ir pliauškiu laisvalaikiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 11 17, 20:13)
O kad tamsta nenori tokios mokytojos,kaip aš, tai ir nesisiūlysiu  lotuliukas.gif Tai, ką aš rašau forumuose, nebūtinai sutampa su tuo, ką veikiu mokykloje  biggrin.gif Ką noriu, tą ir pliauškiu laisvalaikiu smile.gif

Matai, o man pasirode, kad cia pakankamai rimta tema, bent jau rasancioms aktuali.
O del siulymo i Valdorfa buvo rimtai ar siaip pliauskimas?
Atsakyti
Rimtai.
Vyresnėse klasėse yra nedaug vaikų, todėl tiems, kuriems siūlomos įvairios programos, būtų skiriama daugiau dėmesio, o be to, - niekas iš jų nesišaipytų...Pradinėse klasėse vaikų daug. Negali priimti visų norinčių.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 11 18, 00:12)
Rimtai.
Vyresnėse klasėse yra nedaug vaikų, todėl tiems, kuriems siūlomos įvairios programos, būtų skiriama daugiau dėmesio, o be to, - niekas iš jų nesišaipytų...Pradinėse klasėse vaikų daug. Negali priimti visų norinčių.
Kodel?
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2006 11 19, 12:12)

Todėl, kad toje mokykloje bus tik 12-a klasių ir ne daugiau. Paralelinių klasių nebus. Ši mokykla nenori būti didelė. Joje visi vaikai vienas kitą pažįsta ir tarpusavyje bendrauja. Ir mokytojai pažįsta visus vaikus.
Atsakyti