Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtas mokykloje

Pati dar einu į mokyklą ir tikrai esu mačius tų patyčių ir mušimų. unsure.gif Pavyzdžiui mano klasioką pamenų kaip mušdavo. Jis pats erzindavos, lįsdavo, tai ir gaudavo, bet kartais jis tiesiog sedėdavo ir pribėgdavo kokie kiti klasiokai ir pradėdavo trankyt jį ten ...... ;/ Dar pamenu kai tyčiojos iš tokios ....hm...neįgalios mergaitės ( jai taikoma lengvesnė programa mokykloj ).
Dar kartais sako kaikas, kad tyčiojasi iš tų, kurie turi savo stilių.Anaiptol....kaip tik tie ir būna 'kiečiausi'.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dumb: 25 rugsėjo 2009 - 15:08
kalbant apie smurta nereikia pamirsti, kokiais laikais dabar gyvename - smurto, paslepto ar atviro, fizinio ar psichologinio pilna tiek musu tv, tiek laikrasciuose, tiek aplink mus tikroje realybeje, ir tai daznai traktuojama kaip norma. be mustyniu ir gaudyniu, saudyniu ir zudyniu, be apgaules ir tariamo "krutumo" nera beveik ne vieno filmo, o tv laidos tik ir kalba apie tai, kas ka kam padare bloga. RIBOKIME TELEVIZORIAUS ZIUREJIMA ARBA ZIUREKIME KARTU IR AISKINKIME, KAS YRA KAS KONKRECIOJE SITUACIJOJE.
ar teveliai zino, ka ju vaikas raso ir kokius draugus turi ONE portale? pasidomekite, ten irgi tooookiu dalyku galima atrasti!
kitas dalykas - seima. koki pavyzdi rodome, kaip mokiname vaika spresti konfliktus - duoti i galva, jei kas kabinasi, ar pasirinkti nepopuliaru kelia - kreiptis pagalbos, netyleti, nepasiduoti kitu itakai. REIKIA NE TIK VAIKUS TURETI, BET IR SU JAIS BUTI.
tevai labai nustemba, kai ju gero vaikelio klases vadove ar mokytoja paskambina ir pasako, kad vaikeliuko elgesys kelia problemu, tai dazniausia reakcija - io, negali buti. BUTI GALI. NET AUKSINIS JUSU VAIKUTIS NAMUOSE GALI 100 PROCENTU PASIKEISTI MOKYKLOJE. VISADA ATKREIPKITE DEMESI!
ir paskutinis dalykas, ka pastebejau bendraudama su vaikais, kurie lanko mokykla - didzioji dauguma mokiniu nesuvokia, nezino, nesupranta, kas yra pagarba kitam zmogui. (tokia maza ir minimali net) nuo to viskas ir prasideda. ir tai turi buti ne baime, o PAGARBA. sveika pagarba kitam zmogui, nesvarbu ar klasiokui ar mokytojui, gal ir kaimynui...
bet ar ne seimoje tai prasideda?

Atsakyti
Perskaiciau ir pamaniau parasysiu. Praeita savaite gavau skambuti is dukros aukletojos- jusu dukra susparde klasioka.... nedelsiant prisistatau i mokykla pradedame aiskintis situacija. Klasiokas paemes dukros tase ir imete i berniuku tualeta. Tada ji liepe jam paduot tase, tas atsisake ir ta pribegusi spyre jam i bata ir ta butent momenta pamate budinti mokytoja. Vadovei papasakojo taip: visi sustoje ratu ziuri, o ji viduryje spardo klasioka, sklinda baisus garsai bumpsejimai ir t.t. ir tik jos deka jis isgelbstimas nuo mano dukros smurto. Kai pasakojo budinti mokytoja, tikrai buvo klausyti baisu. Bet ziuriu dukra mano pradejo labai nervintis, akys prisikaupe asaru, paraudo, dar kazka bande sakyti, bet ta budinti mokytoja vel tese pasakojima. Tada as paklausiau kaip vaikai buvo, o tas nukentejusysis sako -as nekaltas, ne as ta jos tase meciau. Na sakau merguzele negalima kelti rankos ar kojos uz tokius dalykus. As t.p. aukleju tokiu principu, kad mustis galima tik besiginant. Na liepem visi atsiprasyti maniskei nuskriaustojo ir nekalto berniuko, o ta stovi akiyse pasruvusiom asarom ir sako as jo neatsiprasysiu ir apsisukus nuejo. NU galvoju, cia visgi kazkas ne taip. Na taip ir isiskirstem, o vadove man ir sako, taip didele dalis klases mate, kaip tas berniukas jos tase mete i tulze, o ji jo paties nesparde, o tik i bata ispyre. Bet sako, as sito vaiko tevams negaliu nieko pasakyti, nes jie tiki savo vaiku, juo lab ,kad jis tikrai labai geras mokinys ir net tapes metu...-ku, gaves apdovanojimus is Adamkaus ranku ir t.t. Nu galvoju geras... Taip sako, klaseje jis daznai iskrecia tokius dalykus ir po to visiems garsiai pareiskia, jus kalbekit ka norit, bet patikes manim o ne jumis... O kai vadove pasake jo tevams, jie atreze, jus ka norit, kad musu vaikas nusizudytu???
Atejusi dukra namo dar karta papasakojo viska, nu blyn galvoju, kaip as pati ant jos perdetai mokykloje buvau pikta nezinodama visos tiesos. Ir dar ji klausia, mama tai Dievas mato tik tada, kai vaikai meluoja? O kai suage meluoja tai nemato? Ir kas baisiausia, kad budinti mokytoja buvo tikybos...... Bet tas moksliukas jos numyletinis.
nezinau ar gerai pasielgiau, bet parasiau direktorei prasyma, kad dukra nelankuty pas ta mokytoja tikybos , o lankytu etika. Ir prasidejo vel problema, mat negalima viduryje mokslo metu keisti dalyku. Gal jus turite patirties siuo klausimu ar isties negalima.
P.s. Tiesa visa ta laika tas klasiokas stovejo su ironiska sypsena veide ir iskeles galva tikino nieko nedares, o atejes i klase pareiske, kad visi tiki ir tikes yik juo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giletaite: 28 rugsėjo 2009 - 22:28
QUOTE(giletaite @ 2009 09 28, 23:22)
Perskaiciau ir pamaniau parasysiu. Praeita savaite gavau skambuti is dukros aukletojos- jusu dukra susparde klasioka.... nedelsiant prisistatau i mokykla pradedame aiskintis situacija. Klasiokas paemes dukros tase ir imete i berniuku tualeta.  Tada ji liepe jam paduot tase, tas atsisake ir ta pribegusi spyre jam i bata ir ta butent momenta pamate budinti mokytoja. Vadovei papasakojo taip: visi sustoje ratu ziuri, o ji viduryje spardo klasioka, sklinda baisus garsai bumpsejimai ir t.t. ir tik jos deka jis isgelbstimas nuo mano dukros smurto.  Kai pasakojo budinti mokytoja, tikrai buvo klausyti baisu. Bet ziuriu dukra mano  pradejo labai nervintis, akys prisikaupe asaru, paraudo, dar kazka bande sakyti, bet ta budinti mokytoja vel tese pasakojima. Tada as paklausiau kaip vaikai buvo, o tas nukentejusysis sako -as nekaltas, ne as ta jos tase meciau. Na sakau merguzele negalima kelti rankos ar kojos uz tokius dalykus. As t.p. aukleju tokiu principu, kad mustis galima tik besiginant. Na liepem visi atsiprasyti maniskei nuskriaustojo ir nekalto berniuko, o ta stovi akiyse pasruvusiom asarom ir sako as jo neatsiprasysiu ir apsisukus nuejo. NU galvoju, cia visgi kazkas ne taip. Na taip ir isiskirstem, o vadove man ir sako, taip didele dalis klases mate, kaip tas berniukas jos tase mete i tulze, o ji jo  paties nesparde, o tik i bata ispyre. Bet sako, as sito vaiko tevams negaliu nieko pasakyti, nes jie tiki savo vaiku, juo lab ,kad jis tikrai labai geras mokinys ir net tapes metu...-ku, gaves apdovanojimus is Adamkaus ranku ir t.t.  Nu galvoju geras... Taip sako, klaseje jis daznai iskrecia tokius dalykus ir po to visiems garsiai pareiskia, jus kalbekit ka norit, bet patikes manim o ne jumis... O kai vadove pasake jo tevams, jie atreze, jus ka norit, kad musu vaikas nusizudytu???
      Atejusi dukra namo dar karta papasakojo viska, nu blyn galvoju, kaip as pati ant jos perdetai mokykloje buvau pikta nezinodama visos tiesos. Ir dar ji klausia, mama tai Dievas mato tik tada, kai vaikai meluoja? O kai suage meluoja tai nemato? Ir kas baisiausia, kad budinti mokytoja buvo tikybos...... Bet tas moksliukas jos numyletinis.
      nezinau ar gerai pasielgiau, bet parasiau direktorei prasyma, kad dukra nelankuty pas ta mokytoja tikybos , o lankytu etika. Ir prasidejo vel problema, mat negalima viduryje mokslo metu keisti dalyku. Gal jus turite patirties siuo klausimu ar isties negalima.
P.s. Tiesa visa ta laika tas klasiokas stovejo su ironiska sypsena veide ir iskeles galva tikino nieko nedares, o atejes i klase pareiske, kad visi tiki  ir tikes yik juo.

Jusu mergaites mokykloje mokslo metai skirstomi i trimestrus ar pusmecius? Jei i pusmecius, tai nuo naujo pusmecio pereiti is tikybos i etika (ir atvirksciai) tikrai galima ir tegul direktore nerauko nosies, keisti doriniu ugdymu dalykus yra normalu nors ir vidury mokslo metu. Jetau, vienuoliktokai ir dvyliktokai be vargo keicia matematikos, lietuviu, istorijos lygius ir tai savaime suprantama, o cia mat mergaitei negali pakeisti dorinio ugdymo.. Nenusileiskit ir kovokit uz savo vaika, matosi kokia politika mokykloje.. doh.gif
Atsakyti
Aš pati su smurtu susidūriau. Dar praitais metais klasiokę sumušiau. ax.gif
Kaip buvo sprendžiama ši problema? Tiesiog, klausiau eilinių auklėtojos pamokslų. 4u.gif
Bet iš tiesų labai išsigandau, kai sužinojau, kad klasiokės mama norėjo parašyt raportą ant manęs.
Nors aš gal labiau ne socialinės pedagogės bijau, o mamos. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Taškė. @ 2009 09 30, 20:25)
Aš pati su smurtu susidūriau. Dar praitais metais klasiokę sumušiau. ax.gif
Kaip buvo sprendžiama ši problema? Tiesiog, klausiau eilinių auklėtojos pamokslų.  4u.gif
Bet iš tiesų labai išsigandau, kai sužinojau, kad klasiokės mama norėjo parašyt raportą ant manęs.
Nors aš gal labiau ne socialinės pedagogės bijau, o mamos.  ax.gif

O zodziais problemu spresti (jeigu jos yra) nepavyksta? Na, aukstesniu lygiu biggrin.gif
Atsakyti
Aišku pavyksta. biggrin.gif
Pati net nežinau kas tada man susišvietė galvoj. 4u.gif
Atsakyti
Patarkite prasau kaip elgtis toliau, tas isgirtasis metu ...-kas vel mokykloje tik jau prie kitos mergaites prikibo , rezultatas -parvirto pats ir eme saukti ,kad ji i galva spardo. Socialine darbuotoja neisigilinus i situacija apkaltino ta mergaite, kuria jis tampe pats ir aisku patikejo moksliuku.
Atsakyti
QUOTE(giletaite @ 2009 10 02, 19:48)
Patarkite prasau kaip elgtis toliau, tas isgirtasis metu ...-kas vel mokykloje tik jau prie kitos mergaites prikibo , rezultatas -parvirto pats ir eme saukti ,kad ji i galva spardo. Socialine darbuotoja neisigilinus i situacija apkaltino  ta mergaite, kuria jis tampe pats ir aisku patikejo moksliuku.

O negalima surinkt visų vaikų paaiškinimus, susikviest visus vaikus ir tegul išsako savo pastebėjimus. Jeigu visi ar bent dauguma pasakys, kad jis kabinėjasi, negi ir vėl jais nepatikėtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(giletaite @ 2009 09 28, 23:22)
Perskaiciau ir pamaniau parasysiu. Praeita savaite gavau skambuti is dukros aukletojos- jusu dukra susparde klasioka.... nedelsiant prisistatau i mokykla pradedame aiskintis situacija. Klasiokas paemes dukros tase ir imete i berniuku tualeta.  Tada ji liepe jam paduot tase, tas atsisake ir ta pribegusi spyre jam i bata ir ta butent momenta pamate budinti mokytoja. Vadovei papasakojo taip: visi sustoje ratu ziuri, o ji viduryje spardo klasioka, sklinda baisus garsai bumpsejimai ir t.t. ir tik jos deka jis isgelbstimas nuo mano dukros smurto.  Kai pasakojo budinti mokytoja, tikrai buvo klausyti baisu. Bet ziuriu dukra mano  pradejo labai nervintis, akys prisikaupe asaru, paraudo, dar kazka bande sakyti, bet ta budinti mokytoja vel tese pasakojima. Tada as paklausiau kaip vaikai buvo, o tas nukentejusysis sako -as nekaltas, ne as ta jos tase meciau. Na sakau merguzele negalima kelti rankos ar kojos uz tokius dalykus. As t.p. aukleju tokiu principu, kad mustis galima tik besiginant. Na liepem visi atsiprasyti maniskei nuskriaustojo ir nekalto berniuko, o ta stovi akiyse pasruvusiom asarom ir sako as jo neatsiprasysiu ir apsisukus nuejo. NU galvoju, cia visgi kazkas ne taip. Na taip ir isiskirstem, o vadove man ir sako, taip didele dalis klases mate, kaip tas berniukas jos tase mete i tulze, o ji jo  paties nesparde, o tik i bata ispyre. Bet sako, as sito vaiko tevams negaliu nieko pasakyti, nes jie tiki savo vaiku, juo lab ,kad jis tikrai labai geras mokinys ir net tapes metu...-ku, gaves apdovanojimus is Adamkaus ranku ir t.t.  Nu galvoju geras... Taip sako, klaseje jis daznai iskrecia tokius dalykus ir po to visiems garsiai pareiskia, jus kalbekit ka norit, bet patikes manim o ne jumis... O kai vadove pasake jo tevams, jie atreze, jus ka norit, kad musu vaikas nusizudytu???
P.s. Tiesa visa ta laika tas klasiokas stovejo su ironiska sypsena veide ir iskeles galva tikino nieko nedares, o atejes i klase pareiske, kad visi tiki  ir tikes yik juo.

toks jausmas, kad tas vaikas yra dievas, o jo visi bijo. ir tėvai, ir mokytojai. tai ką norėt kad jis prieš kitus vaikus nesišakotų?
o jūs nenusileiskit -- pradžioj tėvai (visos klasės), paskui direktorė, vaikų teisės. jei ta vaikas toks "gerulis", tai patikėkit, jo tėvams tokio triukšmo nereikia, ir išvadas jie padarys dry.gif
Atsakyti
Itaisykit diktofona ir eikite teismu keliu. Pakratykit ar ka be teismu. Nera ko cackintis jei vaikas kencia.
Mano vaikai isaukleti kaip vilkai.
Buvo visko-ir maziukas budamas 2-okas 6-oka mokyklos siauba uzsilipes sokinejo ant sonkauliu ir sudauze (tevams atejus vaiku pasiimti matant) ir vidurinis gaujos (rimtos) nari sumale-kruvini buvo abu, as su vaiku po to i traumatologini vaziavau, bet anas gulejo sudauztas pries visus. Kita diena ginkluota apsauga pareigunu prie mokyklos budejo (mes ne LT, cia buna visko-ir papjauna, ir nusauna, nors gyvenam l. geram rajone)), didysis krumpli buvo susilauze-vienas du sutvarke.
Mano vaikai ismokyti taip-pirmas nelisk, o jei kas lenda, GINKIS taip, kad antro karto nebutu. Viskas.
Tevas taip moko, as, kita karta sako patys vaikai-negalima tokio smugio daryti-..., mes sakom, nepergyvenk, atsakom mes, jokiu minciu kad kazkam skaudes ar ka gindamasis negali tureti. Viskas.
Lanke vien berniuku mokykla. O cia taip-25 % gabiu, 50% vidutiniu, 25 % idiotiku.
Plius gyvenimas pogrindinis vyksta kitas, daug dalyku. Vaikai turi issikovoti savo vieta.
Mano jie labai akademiski+piano, skautai, debatai-taures mokyklai-o tai labai daug atveju padejo.
Kiek kartu buvau `ant raudono kilimo`-o cia dar + korektiskumas ir t.t. turi buti Visur pasakiau savo pozicija-kaip mokinu vaikus. Visos mokyklos zinojo-nors tokio poziurio negalima laikytis, ar palaikyti.
Finalas-mano vaikai GERBIAMI, NEJUDINAMI, JAUCIASI GERAI . Ir visada-VISADA-zino, jei mama bus iskviesta , nesvarbu del ko-eisiu uz savo vaikus lyg nebutu rytojaus.
As-buvus mokytoja.
Atsakyti
Klaikuma doh.gif
Atsakyti