Perskaiciau ir pamaniau parasysiu. Praeita savaite gavau skambuti is dukros aukletojos- jusu dukra susparde klasioka.... nedelsiant prisistatau i mokykla pradedame aiskintis situacija. Klasiokas paemes dukros tase ir imete i berniuku tualeta. Tada ji liepe jam paduot tase, tas atsisake ir ta pribegusi spyre jam i bata ir ta butent momenta pamate budinti mokytoja. Vadovei papasakojo taip: visi sustoje ratu ziuri, o ji viduryje spardo klasioka, sklinda baisus garsai bumpsejimai ir t.t. ir tik jos deka jis isgelbstimas nuo mano dukros smurto. Kai pasakojo budinti mokytoja, tikrai buvo klausyti baisu. Bet ziuriu dukra mano pradejo labai nervintis, akys prisikaupe asaru, paraudo, dar kazka bande sakyti, bet ta budinti mokytoja vel tese pasakojima. Tada as paklausiau kaip vaikai buvo, o tas nukentejusysis sako -as nekaltas, ne as ta jos tase meciau. Na sakau merguzele negalima kelti rankos ar kojos uz tokius dalykus. As t.p. aukleju tokiu principu, kad mustis galima tik besiginant. Na liepem visi atsiprasyti maniskei nuskriaustojo ir nekalto berniuko, o ta stovi akiyse pasruvusiom asarom ir sako as jo neatsiprasysiu ir apsisukus nuejo. NU galvoju, cia visgi kazkas ne taip. Na taip ir isiskirstem, o vadove man ir sako, taip didele dalis klases mate, kaip tas berniukas jos tase mete i tulze, o ji jo paties nesparde, o tik i bata ispyre. Bet sako, as sito vaiko tevams negaliu nieko pasakyti, nes jie tiki savo vaiku, juo lab ,kad jis tikrai labai geras mokinys ir net tapes metu...-ku, gaves apdovanojimus is Adamkaus ranku ir t.t. Nu galvoju geras... Taip sako, klaseje jis daznai iskrecia tokius dalykus ir po to visiems garsiai pareiskia, jus kalbekit ka norit, bet patikes manim o ne jumis... O kai vadove pasake jo tevams, jie atreze, jus ka norit, kad musu vaikas nusizudytu???
Atejusi dukra namo dar karta papasakojo viska, nu blyn galvoju, kaip as pati ant jos perdetai mokykloje buvau pikta nezinodama visos tiesos. Ir dar ji klausia, mama tai Dievas mato tik tada, kai vaikai meluoja? O kai suage meluoja tai nemato? Ir kas baisiausia, kad budinti mokytoja buvo tikybos...... Bet tas moksliukas jos numyletinis.
nezinau ar gerai pasielgiau, bet parasiau direktorei prasyma, kad dukra nelankuty pas ta mokytoja tikybos , o lankytu etika. Ir prasidejo vel problema, mat negalima viduryje mokslo metu keisti dalyku. Gal jus turite patirties siuo klausimu ar isties negalima.
P.s. Tiesa visa ta laika tas klasiokas stovejo su ironiska sypsena veide ir iskeles galva tikino nieko nedares, o atejes i klase pareiske, kad visi tiki ir tikes yik juo.
Jusu mergaites mokykloje mokslo metai skirstomi i trimestrus ar pusmecius? Jei i pusmecius, tai nuo naujo pusmecio pereiti is tikybos i etika (ir atvirksciai) tikrai galima ir tegul direktore nerauko nosies, keisti doriniu ugdymu dalykus yra normalu nors ir vidury mokslo metu. Jetau, vienuoliktokai ir dvyliktokai be vargo keicia matematikos, lietuviu, istorijos lygius ir tai savaime suprantama, o cia mat mergaitei negali pakeisti dorinio ugdymo.. Nenusileiskit ir kovokit uz savo vaika, matosi kokia politika mokykloje..