Bet kuriuo is mano aprasytu atveju mano sunus butu tape STATISTIKA, UZPUOLIMO AUKA.
Gal depresuotu, gal gydytusi smegenu sutrenkimus, gal blogiau.
20 metu padalinkite is 4 vaiku ir pridekite 4 didesnio smurto atvejus.
Beje, pasakodama tą savo istoriją norėjau užakcentuoti wasai, kad galbūt tie bernai skaičiavo juokais iki 3, taip kaip "spyriau" aš. Nebūtų davę į galvą, o patys už nieką gavo. Suprasčiau kai būtų sūnus gavęs į galvą, tada būtų galima duot atgal, bet šiaip jau... Smurtas, kad ir koks jis būtų (gynybinis ar piktybinis) nėra geras. Mano nuomone, jūs turite auklėjimo spragų... Nors ir nedaug, bet labai didelių...
Azazella, visiškai sutinku-kažkaip netikėtai atsiranda tokiose vietose... Kad ir sakykim prie to nevispročio berniuko. Kažkaip keista. O gal ir fantazuodama rašo. Bet jeigu ji rašo tikrus dalykus tada man gaila ir jos, ir šios ponios vaikučių, ir tų kurie nukentėjo nuo jų
...

Azazella, visiškai sutinku-kažkaip netikėtai atsiranda tokiose vietose... Kad ir sakykim prie to nevispročio berniuko. Kažkaip keista. O gal ir fantazuodama rašo. Bet jeigu ji rašo tikrus dalykus tada man gaila ir jos, ir šios ponios vaikučių, ir tų kurie nukentėjo nuo jų

QUOTE(wasa @ 2009 11 03, 12:14)
As siulau nenaudoti termino `nevisaprotis`.
Lengva ar sunku vystymosi sutrikima turintis vaikas jokiu budu nera `nevisaprotis.
Tai labai izeidziama skaityti ar girdeti tiems tevams kurie turi toki vaikeli.
Lengva ar sunku vystymosi sutrikima turintis vaikas jokiu budu nera `nevisaprotis.
Gal kazkam labai skaudu skaityti apie sokinejima ant sonkauliu ir kruvinima, bet Jusu tai nejaudina, ane?
QUOTE(wasa @ 2009 11 03, 12:14)
O vadinti idiotikais galima

Papildyta:
QUOTE(wasa @ 2009 10 29, 20:11)
Lanke vien berniuku mokykla. O cia taip-25 % gabiu, 50% vidutiniu, 25 % idiotiku.
As-buvus mokytoja.
As-buvus mokytoja.
Na negaliu patikėt, kad jūs kada pedagogė buvot

QUOTE(wasa @ 2009 11 03, 13:14)
Atsiprašau, ant liežuvio galo buvo. Nepilnaprotis geriau? Durnius gal kaip buvusiai pedagogei labiau tiks? Juk įpratus, kad vaikai taip viens kitą vadina.. O ir be to manau pačios vaikai ne vieną taip vadina. Šiaip nevisaprotis yra normalaus termino žodis. Skaityti ar girdėti tokį žodį, žinoma, yra skaudu, bet jis yra tikslus. Iš vis turėti tokį vaiką skaudu. Todėl labai užjaučiu tėvelius kurie gyvena su negalia

Ir beje, aš tikrai nenoriu įžeisti vaikų, bet tai tikslus žodis.

QUOTE(wasa @ 2009 11 03, 12:16)
Kas vyksta tarp suaugusiu? Eda vienas kita, meluoja, lenda i subin.. zmogekams, kuriuos patys smerkia. Klausosi ir daugina pletkus. Ir smerkia, smerkia, smerkia kitus-i akis maloniai sypsodamiesi.
Taip gyvenimas ir praeina.
Taip gyvenimas ir praeina.
Ai nu

Jei tavo tas pasaulis toks supuvęs, nu tai ką dabar darysi. Tikiuosi, kad mano vaikai taviškiams neužklius. Nes jei užklius, nuskalpuosiu nepažiūrėjus į jų aukštą moralę, supuvusį išorinį pasaulį, vilkus ir aukštus IQ

Papildyta:
QUOTE(Luzmirella @ 2009 11 03, 11:16)
Ir žinot ką išgirdau? Nepyk...
. O ar žmogus turi protą, ar tik jėgą?
. Nepyk ir viskas. O, kad aš prisiliest negaliu prie žaizdų, tai nieko. Kad man koją sulenkt sunku, tai nieko. Tik nepyk. Viskas. Nepyk.

Nu va, ir man tas atvejis panašus į wasos vaikų. Kažkoks baisingas susireikšminimas, kompleksas čia, ar kas? Tik tave palietė - o gal nepalietė - o gal žadėjo paliesti - o gal pajuokavo - pirma priplosiu, paskui galvosiu.
Blogai

žiūriu damos mielos arba neskaito kas parašyta, arba filosofuoja kad filosofuot.
komentuoju:
ten kažkokie chamai seksualiai priekabiavo prie merginų. tai jaunuolis turėjo mandagiai palaukt, kol jos bus pagrabaliotos, kol pats gaus į galvą, o tik tada švelniai ir atsargiai suduoti atgal. ane?
ir čia ponios ir panelės išsigando, kad tų chamų vietoj nebūtų atsidūrę jų vaikučiai. nu jo...
pačios Wasos internetinio personažo neanalizuosiu. tikėt netikėt čia jau savo reikalas. nors iš savo vyro esu girdėjus daug ką panašaus. va juo tai kažkaip tikiu. tai tegu Wasa ir netikra, bet aš su ja sutinku

komentuoju:
Beje, pasakodama tą savo istoriją norėjau užakcentuoti wasai, kad galbūt tie bernai skaičiavo juokais iki 3, taip kaip "spyriau" aš. Nebūtų davę į galvą, o patys už nieką gavo. Suprasčiau kai būtų sūnus gavęs į galvą, tada būtų galima duot atgal, bet šiaip jau...
ten kažkokie chamai seksualiai priekabiavo prie merginų. tai jaunuolis turėjo mandagiai palaukt, kol jos bus pagrabaliotos, kol pats gaus į galvą, o tik tada švelniai ir atsargiai suduoti atgal. ane?

ir čia ponios ir panelės išsigando, kad tų chamų vietoj nebūtų atsidūrę jų vaikučiai. nu jo...

pačios Wasos internetinio personažo neanalizuosiu. tikėt netikėt čia jau savo reikalas. nors iš savo vyro esu girdėjus daug ką panašaus. va juo tai kažkaip tikiu. tai tegu Wasa ir netikra, bet aš su ja sutinku

QUOTE(sena niekšė @ 2009 11 03, 20:36)

Žiūriu, dama miela neskaitote, kas parašyta... Arba gal filosofuojate

Nors aplamai tai gal kažkiek nukrypom nuo temos.
Nes tema tai apie smurtą mokykloje, o ne apie smurtą naktį tamsioj gatvelėj

Aplamai tai tą smurtą mokykloj, regis, įmanoma išgyvendint, tik reikia labai didelio mokytojų ir tėvų darbo. tarkim, mano vaiko mokykla laikoma prestižine (neanalizuosiu, ar labai vertai, bala nematė

Ir atsitiko mūsų klasėj toks dalykas... Keturi šeštokai susibūrė į "chebrą" ir ėmė terorizuoti kitus. Paterorizavo kokį mėnesį, kol vieną klasioką stipriai pastūmė, kad anas ar tai nuo laiptų vos nenuriedėjo ar kažkas tokio... Nu ne pargriovė ir pašokinėjo, smulkiau. Sekančią dieną - nukentėjusio mamytė pas auklėtoją, dar sekančią - neeilinis tėvų susirinkimas, tos pačios dienos vakare - klizma ereliams (tėvai jų pasirodė esantys protingi ir nesuinteresuoti, kad vaikai išlėktų iš mokyklos), kitą dieną - ereliai ateina į protą, nuo kitos savaitės - psichologė klasės valandėlėse. Ir viskas, visi smurtavimai, baigėsi, ir psichologiniai, ir fiziniai, jau dveji metai, kaip nieko.
Žinoma, tai įmanoma tik tada, kai visiems klasės tėveliams nenusispjaut. Buvo dar ir toks variantas - vaikas, kuris visus terorizavo, ir jo tėvams buvo nusispjaut. Na, ne pats vienas terorizavo, bet su savo kieminių draugelių chebra, kurie mokosi bala žino kur, o gal ir niekur. Jis paėjo į šią mokyklą kokius tris mėnesius. Po tokių pat neeilinių susirinkimų tėveliai surinko parašus ir agresorius buvo išmėžtas kaip musė iš barščių. Aš dar nenorėjau rašytis, nes mano vaiko niekas neterorizavo, tai man visa tauta išaiškino - jei norim, kad klasėj atmosfera būtų normali, turim būti vieningi, jei šiandien taviškio nekliudo, nereiškia, kad nekliudys ryt... Ko gero, teisingai

Gal kažkiek ir hitleriški tokie būdai - bet jie, plius psichologė ir auklėtojos darbas būtent patyčių prevencijos tema, veikia. Bet kokiu atveju - patyčios ir smurtas mokykloje tikrai nėra vaikų problema ir jų atsakomybė, o tėvų ir mokytojų...
Žėkit, Skandinavijos mokyklose ties ta tema specialiai dirbama (jau kokius 20 metų, po to, kai visuomenė subangavo dėl to, kad vaikas kažkoks dėl patyčių mokykloje nusižudė, Švedijoj ar kur, nebepamenu). Tiesa, tas dirbama - nekonkretu, nes nežinau, ką daro

QUOTE(sena niekšė @ 2009 11 03, 20:36)

Aha, o ant šonkaulių pajodinėt irgi paneles ginti sugalvojo

Beje, wasa, nieko pikto neturiu, bet kas čia per metodas auklėjimo-Kada DUOSI tai ir BŪSI. Pažįstu daug žmonių kurie nesimušdami puikiai užsitarnavę pagarbą

Mes tikrai nukrypom nuo temos. Geriau spręskime ne wasos auklėjimą, o tos moterytės kurios dukra kenčia nuo moksliuko problemas

QUOTE(Luzmirella @ 2009 11 03, 21:36)
Mes tikrai nukrypom nuo temos. Geriau spręskime ne wasos auklėjimą, o tos moterytės kurios dukra kenčia nuo moksliuko problemas
.

Man atrodo, kad moksliuką irgi geriau imti tėveliams kolektyviai. Vienu nepatikės, antru nepatikės, o kai atbėgs tų visų tėveliai kaukdami...
Paklausčiau savo merginos pažiūrėt, ką dar tas moksliukas skriaudžia, tada to tėveliams telefoniuku, antram, trečiam