Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtas mokykloje

hi.gif
Na tema tikrai opi,ir visai nebūtinai, negalintis apsiginti, vaikas turi būti smulkaus sudėjimo.Pvz.mano sūnus iš dičkių,bet atgal duoti jam sunku ir tai ne fiziškai,o morališkai.Kai jo paklausiu kodėl,jis man atsako,kad kitam juk skaudės. doh.gif
O tai,kad reikia savo vaiką ginti tai jau tikrai ,ir su mokytoja reikia kalbėt, ir su pačiu skriaudiku, ir su jo tėvais ,ir jei reikia klasės tėvų susirinkimą sukviesti,na ir su mokyklos vadovu pakalbėt,o policija g.gif jei niekas nepadeda tai kodėl gi ir ne.Tik prieš tai manau reikėtų su savo vaiku pakalbėt ir pasitart.
Atsakyti
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2009 09 23, 23:44)
Mieloji, kodėl aš turiu rūpintis smurtautojo saugumu ir sveikata? Jam ir jo tėvams irgi, matyt, nelabai rūpi, kad svetimiems vaikams skauda ir nesaugu.

Aisku smurtauti negerai, bet kartais tai padeda drinks_cheers.gif
Cia as is savo patirties - prie manes vieninteles klasej bijojo priet ir tyciotis (buvo tokiu bernu) - nes viena bandziusi - is pat pirmo karto imurijau i siena (brolis ismoke) - klases akivaizdoj... Daugiau nei vienas nenumete nei vieno sasiuvinio, knygos ir nekele sijono smile.gif - nors kitiems net sutrypdavo

Bet va man reiks savo vaika leist i mokykla - tai bijau...
Atsakyti
QUOTE(wasa @ 2009 11 04, 18:51)
Lietuvos mokyklose apginti savo vaika-siltos bandeles.
Tereikia tevu noro ir viskas imanoma, reikia tiketi savo vaiku ir jam padeti.

Ilindau cia su savo visiskai skirtinga patirtimi-dingsiu jau, tik pries tai paveikslelis:

Mokykla-Babelio bokstas. Bent 100 skirtingu kalbu, kurios yra gimtosios vaikams toje vienoje mokykloje.
Vaikams-gal ne visuomet tikslus zodis.
Yra 20-meciu, kurie apsimeta 15 meciais, nes vieniems nepilnameciams lengviau likti salyje.(Dabar jau daro medicinines ekspertizes, nes padaugejo negerumu kuriu pridaro tie `nepilnameciai`)-iskaitant mokyklas 11-16m vaikams, kurias jie lanko.
Yra tokiu, kurie lakste su sautuvais, zude  budami 9 meciai.
Yra vaiku, kurie mate iszudomas seimas ju akyse.
Yra tokiu, kuriuos tevai pripratino prie narkotiku, nes taip buvo paprasciau `auginti`
Yra tokiu, kurie pavalgo vieninteli karta mokykloje per para
Yra tokiu, kurie yra varomi i mokykla nes tuomet seima gauna pasalpas(keliautojai)
Yra tokiu, kurie darosi gerus pinigus, pardavinedami `vitaminus`

KA JIE VEIKIA MOKYKLOJE?Ko jie bijo? Kas jiems svarbu? Yra tokiu kur ir skaityt nelabai moka. Vaiksto tyliai koridoriais ir lauke? Gerbia mokytojus ir svajoja isauginti didziausia pomidora?
Ir jusu vaikas salia vaiksto. Arba begioja, arba vaiksto su 3 megztiniais po svarku-kad kai `siaip` baladoja, neliktu melyniu ir t.t.
Suaugusiam ranka paliesti nieko negalima. Net pirstu, svelniai. Pasodins per 1 minute.Rekti -negalima, eiti pas tevus aiskintis-negalima, adresa suzinoti-negalima. Ir isvis su tavim kalbes tik normalus tevai, kitiems busi priesas, besiverziantis i ju erdve.
Turi buti jau tiek ir to prisidirbes kad ismestu  , kad joks apeliacinis teismas nerastu mokyklos klaidos-tuomet kompensacija nukentejusiam ir vel jis toj pacioj mokykloj.

Skirtingos kulturos, skirtingi pasauliai. Skirtingas gyvenimo supratimas.

As juk rasiau-gyvenimas yra puikus, tik reikia moketi atsirinkti.

Ir visi tie, kurie yra `blogi` nera kalti. Jiems maziau pasiseke.
Ir aciu Jums kas pavadino maniskius pusprociais- tobulumui ribu nera, tai kad dar puse to proto ka turi dabar! ( tik beda ) dabar as Jusu stiprokai bijau. Hmmmm. Jei pasiulysiu gera bizni, kur Jums nereiks ideti pinigu, ir tik buti atstovu Lietuvoje, ar sutiksite draugauti?-as is tikro zmogus kaip 3 kapeikos-ka galvoju, ta sakau ir stengiuosi tikrai neizeidineti zmoniu. Ypac nepazistamu.JEI NENORITE, ATSIPRASAU. JEI NEPATIKO MANO ATSIPRASYMAS-ATSIPRASAU UZ NEVYKUSI ATSIPRASYMA. STIPRIAU ATSIPRASYTI NEMOKU?

Vejai-gaila, negaliu padeti. As isauklejau kaip vilkus, o Jus-isauginot vilkus. Jei taip norisi juos su kuo nors suleisti-pabandykite gal yra kokios pogrindines koviniu sunu
rungtynes.

Viskas, dingstu

Nu jo... tokiom salygom kokiam negru kvartale - tai tik vilkais galima but... Apgailetinas supuves kapitalizmas blink.gif , o mes prie to dar tik einam...
baisu...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 18, 09:03)
Ne, mano laikais visi buvo su uniformomis. Tie, kurie nenori būti kaip kiti yra skirtingi. Vieni bus mušami, kiti bus lyderiais. Dėl nosies - nebuvo.
Kalbame apie ketvirtokus - 10 metų berniukus. tokio amžiaus jie turi išmokti susirasti savo vietą gyvenime. Jei ir muša, tai tas mušimas dar nėra toks, kaip paauglių, kai jau kyla pavojus gyvybei. Tai gyvenimas. Tėvai turi išsiaiškinti priežastis ir spręsti ką keisti savo auklėjime ar vaiko aplinkoje.
Mušti svetimus vaikus suaugusiems negalima.

musti svetimus vaikus negalima niekam nei suaugusiam jei vaikam! NIEKAS NEGALI MUSTI KITO ZMOGAUS. Jei as pamatyciau kad mano vaika spardo kitas vaikas paimciau jy uzh apykakles ir kviesciau policija ir pasistengciau kad ji ir jo tevus nubaustu pacia didziausia bausme, tokius chuliganus kurie tai daro periodiskai kiekviena diena reikia IZOLIUOTI NUO VISUOMENES ir siusti y mokyklas-interatus, todel kad nei vienas zmogus neturi teises pakelti rankos pries zmogu. Beje jus sakot kad teva reikia uzdaryti? manau vaikui kuris skriaudzia kita vaika reikia padaryti ta pati! g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *INSOMNIA*: 12 vasario 2010 - 00:33
dar del to pavojaus gyvybei papasakosiu atveji.
mokiausi 8klaseje ir per ilgaja pertrauka ejau namo prie mokyklos tvoros vienas antrokas muse kita vienas gulejo ant zemes o kitas abiem kojom VISU SVORIU SOKINEJO KITAM ANT GALVOS aplink stovejo apie 40 vaiku tarp ju ir 12-tokai ir visi megavosi siuo reginiu as vienintele lindau y rato viduri ir stumiau ta zveri(neapsiverstu liezuvis pavadint vaiku) nuo vargso vaiko o vyresnieji mane trauke vadino durne ir liepe nesikist.. ir jusu medini nuomuone vaikas nekaltas ir nesupranta ka daro?!
Atsakyti
QUOTE(Pangasija @ 2008 11 18, 01:51)
o jei jūsų sūnų reikėtų operuoti? ką tada?  g.gif

nors situacija gana įdomi. tėvas tyko už kampo ir laukia, kol jo vaiką ims mušt? o tada bėga ir daro tvarką?

gal tėvas tiesiog laukia, kas bus, gal nori įsitikinti kaip elgiamasi? g.gif

QUOTE(Medinis @ 2008 11 18, 01:52)
Tą ir šneku. Aš pažiūrėčiau kas būtų, jei savo akimis pamatyčiau, kaip kažkoks nevisprotis daužo mano medinuką.
"As jam sudaviau
per nugara, , po to ji pastumiau, ko pasekoje jis atsitrenke
i mokyklos pastato siena"
Pasodinčiau. Jei reikia mano medinuką nubausti - aš jį bausiu. O jei žmogėnas nervų nevaldo - tegu pas psichiatrą eina. O kadangi neina, tai turi sedėt kolonijoj.
Vaikai neatsako už savo elgesį, už juos atsako tėvai. Tegu toks erelis ateina pas mane ir mane daužo, o ne mano vaiką. Pasodinčiau... kad ir kiek kainuotų...

Beje... iš oficialaus tono sprendžiu, kad tai ištrauka iš pasiaiškinimo policijai. Tikiuosi to vaiko tėvas tokios pat nuomonės kaip aš. Sės erelis, vaikus daužantis. Galės zonoj reikštis.

suprantu, tikrai baisu kai muša tavo vaiką, bet jeigu jis muša tavąjį ir net nesiruošia sustot, suaugusį žmogų pamatęs? aišku aš nemuščiau, bet jį paimčiau iškart už pakarpos, nusitempčiau pas direktorę, nieko nelaukusi, ir sakyčiau, jei nepasakosi tu galiu papasakoti aš arba mano sūnus. tėvus iškviesčiau.

ir, ketvirtokas, mano manymu yra pakankamai didelis, puikiai pamenu ir save ketvirtokę. tam mušeikai pas psichologą reiktų apsilankyti, išsikalbėti, nes kažkaip tikrai negerai reiškiasi.
Atsakyti
Mielos mamytes, jungiuosi ir as su savo beda prie jusu diskusiju . Jau kuri laika mano sunus 5 klases mokinys atsisako eiti i mokykla ,pradzioje maniau ,kad tingi mokytis ir t.t . ,bet siandien supratau tikraja priezasti . Parejo mano vaikas su melynem ant kaires rankos , desine ranka nubrozdinta , melynes ant koju , ir is marskineliu skuduras likes .Pasirodo mano vaikas beveik kiekviena diena yra pasveikinamas mokykloje (savo klasioku) tokiu budu .Tik 2 klases draugai ji palaiko ,o visi kiti tai kaip avinu banda issilieja ant mano vaiko . Vaikas kategoriskai priesinasi tam ,kad as nueiciau i mokykla ,nes neva ji dar labiau dauzys , net nezinau ka daryt ,ryt is pat ryto skambinsiu aukletojai ,lai kazka masto galu gale ! schmoll.gif . Tiesa turiu ir yrodymu ,kad vaika skriaudzia irasytas pokalbis , pasibaisejau isgirdusi ,ka vaikai kalba : pe-ikas,pedofilas , tu savo sese ....., tave per uzpakali visi daro ir t.t cia kalbejo klases mergaites ,pakeliau banga tai nuvede pas soc.mokytoja , nu ka menesi buvo tyla ,paskui istorija vel kartojasi , ir tevas buvo mokykloje , nezinau ka daryt....verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bambuziuke: 20 gegužės 2010 - 14:10
Nėra galimybės keist mokyklą nuo kitų metų? Kitu atveju - šnekėtis su skriaudikų tėvais asmeniškai ar per susirinkimus. Ką klasės auklėtoja sako? Šiaip tos mėlynės jau skaitosi lengvas kūno sužalojimas, labai norint galima ir į teisėsaugą kreiptis, tėvus patraukt į baudžiamąją atsakomybę.
Atsakyti
QUOTE(Darling_ @ 2010 05 20, 15:16)
Nėra galimybės keist mokyklą nuo kitų metų? Kitu atveju - šnekėtis su skriaudikų tėvais asmeniškai ar per susirinkimus. Ką klasės auklėtoja sako? Šiaip tos mėlynės jau skaitosi lengvas kūno sužalojimas, labai norint galima ir į teisėsaugą kreiptis, tėvus patraukt į baudžiamąją atsakomybę.

Lakstyt is vienos i kita irgi nesinori ,tik pirmi metai toje mokykloje nuo 5 klases ,4 metus mokemes pradiniu klasiu mokykloje.Aukletoja nueina pas soc .mokytoja ,pranesa vaiku tevams ,dar soc mokytoja kalbasi su tais vaikasi , bet istorija kartojasi ,nesikeicia nieko , praeina kuris laikas ir vel tas pats ... Jei siandien ne psichologe ,kuri mate ta visa veikala ,tai vaikas dar butu labiau suspradytas . Suprantat as negaliu ignoruoti vaiko prasymo ir eiti i mokykla kai jis to nenori ,nes berniokas nebepasitykes manimi ir isvis uzsidarys savyje , O jis vaikas nera silpnas fiziskai ,lanko boxa , bet pas mus mokykloje sistema supuvusi ,ir garsiausiai rekia tas kuris pas skriaude . Ryt paskambinsiu aukletojai papasakosiu situacija ir pasakysiu kad jei kuris pareis namo su prararinta nosim tai lai kaltu neiesko ir lai pranesa tai tevam nes kitos iseities kaip ir nera ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bambuziuke: 20 gegužės 2010 - 14:26
Jusu vietoje as PATI skambinciau skriaudiku tevams ir kalbeciau su jais asmeniskai.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2010 05 20, 15:30)
Jusu vietoje as PATI skambinciau skriaudiku tevams ir kalbeciau su jais asmeniskai.

Praktiskai visos klases tevams priskambinet yra nerealu ,lb tikiuosi ,kad mokytoja koki susirinkima darys , tada tarciau zodi ...
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tafi: 20 gegužės 2010 - 14:56