Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtas mokykloje

Mielos mamytes ,noriu parasyti ,kad kovotumete uz savo vaiku gerove , nenuleiskite ranku ir kovokite , tikekite savo vaikais , nenumokite ranka i jusu vaiko issakytas nuoskaudas . Ir svarbiausia ,kad vaikas turi jausti turys stipru peti ,kuris ji apgins ir paguos . Kad jis ne vienas ,imestas i mazu monstru rata ! Ir didelis aciu Psichologei ,kuri padejo mano sunui nuvydama salin tuos mazuosius pabaisas ir aisku jums mielosios mamytes uz jusu nuosirdzius patarimus ! 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bambuziuke @ 2010 05 26, 07:05)
Taigi po sio ivykio  mano vaikas ramiai eina i mokykla , niekas jo nebeuzgauna, o netgi mandagiai pasiulo padeti ,atsirado vaikui noras mokytis  thumbup.gif . O veiksmas vyko ,Klaipedos  Ievos Simonaitytes pagrindineje mokykloje  ax.gif
Smagu skaityti. thumbup.gif
Atsakyti
[quote=bambuziuke,2010 05 26, 08:05]
[quote=mititėja,2010 05 25, 17:46]
Kaip jums (jūsų vaikui) sekasi po susirinkimo? Gal galite parašyti, kurioje čia mokykloje tokie dalykai darosi.
Taigi po sio ivykio mano vaikas ramiai eina i mokykla , niekas jo nebeuzgauna, o netgi mandagiai pasiulo padeti ,atsirado vaikui noras mokytis thumbup.gif . O veiksmas vyko ,Klaipedos Ievos Simonaitytes pagrindineje mokykloje ax.gif
[/quote]

Duok Die, kad Jums pasisektu, nes pas mus tokiu trumpalaikiu efektu, kaip as sakau, tam kartui, buvo keletas, o paskui vel is pradziu su dar didesne jega prasidedavo.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2010 05 26, 07:57)
Duok Die, kad Jums pasisektu, nes pas mus tokiu trumpalaikiu efektu, kaip as sakau, tam kartui, buvo keletas, o paskui vel is pradziu su dar didesne jega prasidedavo.

is maniskio po truputi tyciojasi kieme verysad.gif vyresnis vaikas, ir nuteikia visus kitus pries, taip buvo gera ir ramu,kol jo pora savaiciu nebuvo...

tai va pernai ejau pas tevus,pazadejo pakalbet, po to padetis smarkiai pagerejo, bet kaip rase azazaela, tai kartojasi,siemet vel prasidejo...verkt norisi, dar kai pasiziuriu i ta kuda kuda gerieti gerieti saviski...per gera ir nemankurtiska isauklejom, ne zmoniu -=zveriu bandai...

man tai mintis kilo pajungt sou atstovus tam reikalui g.gif
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2010 06 17, 00:17)
is maniskio po truputi tyciojasi kieme

Situacija labai nemaloni, bet vis tik - šou paskirtis yra ne pasiekti teigiamą rezultatą, o padaryti gerą šou ir džiaugsmo masėms prie TV, tad galbūt tai nebūtų geriausia išeitis..

Sakot, jog padėtis smarkiai pagerėjo, kai pakalbėjot su besityčiojančio vaiko tėvais. Gal verta pabandyti pasišnekėti dar sykį? (Ypač, jei tas vaikas pokalbyje dalyvautų). Nurodyti, kas bus, jei toks elgesys tęsis ir ilgiau.

Aišku, šioje vietoje iškyla klausimas, o ką galima daryti, jei tėvų įspėjimai yra neveiksmingi. Manau, jog vienas iš variantų galėtų būti kreipimasis į vaiko mokyklą (nuo direktoriaus velnių gal negaus, bet soc. pedagogai tikrai turėtų atkreipti dėmesį). Taip pat, jei Jūsų vaikas patiria smurtą, galima pabandyti susisiekti su vaiko teisių apsaugos institucijomis (bent jau pasiteirauti, ką daryti). Galų gale, pokalbis su kaimynais (tikriausiai patyčias patiria ir kiti vaikai).
Atsakyti
QUOTE(Smauglius @ 2007 09 06, 15:39)
Jau kuris laikas vyksta akcija "Nesityčiok". Deja, mokyklose, ypač 5-8 klasių tarpe tiek fizinis, tiek ir psichologinis smurtas lyg jau tapęs kasdienybe. Tapo vos ne norma, kad prasivardžiavimas, stumdymasis, atviros patyčios, fizinės jėgos panaudojimas yra neatskiriama "berniukiško" bendravimo atributika.
Kai kurie netgi laikosi nuomonės, kad tokia agresija "išugdo tvirtą vyrišką charakterį".
Ką jūs, mamos, apie tai mąstot?
Ar esat pakliuvusios į situaciją, kai Jūsų vaikas tapo smurto objektu mokykloje? Kaip reagavot?
O gal jūsiškis buvo tas, dėl kurio teko aiškintis su nuskriaustojo tėveliais?
pakalbėkim..... smile.gif

Pas mus mokykloje labai daug tokių berniukų verysad.gif .Jei kas nors kalbasi pvz apie knygas, su draugais/draugėm tuoj kas nors prisistatys ir daug knygų skaitančią mergaitę pavadins knygų žiurke.Jei kas nors nešioja, akinukus, tuoj žiūrėk-keturakė ,pelėda verysad.gif verysad.gif .Nereikia nei jokių konfliktų nieko.Pvz mano bendravardei mokykloje buvo sudėta tokia dainelė:
,,Vaiva pamaiva šoko per kaimą, šoko per tvorą ir padarė pyrst''.Ta mergaitė dažnai dėl to net verkdavo... verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(_Spalvota_ @ 2010 08 07, 16:32)
,,Vaiva pamaiva šoko per kaimą, šoko per tvorą ir padarė pyrst''.Ta mergaitė dažnai dėl to net verkdavo... verysad.gif  verysad.gif

Apie mūsų klasiokę buvo tokią dainą pradėję: Man gyvenime nemiela, kai mane vadina Ieva, o už gerą litrą pieno aš tau čiul**** visą dieną. unsure.gif

Iš manęs irgi buvo besitičioję, kol aš pati smurto nepanaudojau. Kaip dėjau galvon tai maža nepasirodė. Tačiau vėliau ta klasiokė pati susilaužė ranką ir apkaltino mane. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Taškė. @ 2010 08 07, 22:58)
Apie mūsų klasiokę buvo tokią dainą pradėję: Man gyvenime nemiela, kai mane vadina Ieva, o už gerą litrą pieno aš tau čiul**** visą dieną.  unsure.gif

Iš manęs irgi buvo besitičioję, kol aš pati smurto nepanaudojau. Kaip dėjau galvon tai maža nepasirodė. Tačiau vėliau ta klasiokė pati susilaužė ranką ir apkaltino mane.  unsure.gif

Oi aš berniukus padaužau, jeigu mane pravardžiuoja, o jie nesiskundžia, nes ''zapadlo nuo mergos i galvą gaut'' lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Maniakė* @ 2010 08 08, 03:24)
Oi aš berniukus padaužau, jeigu mane pravardžiuoja, o jie nesiskundžia, nes ''zapadlo nuo mergos i galvą gaut''  lotuliukas.gif

Kai aš berniukus padaužau jie irgi tyli. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Braun @ 2010 06 17, 01:01)
Situacija labai nemaloni, bet vis tik - šou paskirtis yra ne pasiekti teigiamą rezultatą, o padaryti gerą šou ir džiaugsmo masėms prie TV, tad galbūt tai nebūtų geriausia išeitis..

Sakot, jog padėtis smarkiai pagerėjo, kai pakalbėjot su besityčiojančio vaiko tėvais. Gal verta pabandyti pasišnekėti dar sykį? (Ypač, jei tas vaikas pokalbyje dalyvautų). Nurodyti, kas bus, jei toks elgesys tęsis ir ilgiau.

Aišku, šioje vietoje iškyla klausimas, o ką galima daryti, jei tėvų įspėjimai yra neveiksmingi. Manau, jog vienas iš variantų galėtų būti kreipimasis į vaiko mokyklą (nuo direktoriaus velnių gal negaus, bet soc. pedagogai tikrai turėtų atkreipti dėmesį). Taip pat, jei Jūsų vaikas patiria smurtą, galima pabandyti susisiekti su vaiko teisių apsaugos institucijomis (bent jau pasiteirauti, ką daryti). Galų gale, pokalbis su kaimynais (tikriausiai patyčias patiria ir kiti vaikai).

Buvo atvejis, kai kieme taip pat vyresne mergaite visus vaikus nuteike pries manasias, gaude, spjaude, izeidinejo, tai tos parbego namo, uzsirakino, bet to nepakako, vaikai apspjaude duris, jas tranke. mano mergaites labai buvo issigandusios, paskambino man, parlekiau namo ir isvaziavom i vaiku teises. na ir ka, as papasakojau, o ji tik patare geriau vaiku neleisti i lauka, siaip man paciai visur su jom buti, kad nekiltu konfliktai....Isivaizduojat savo vaikus laikau uzdarytus, o anie tegu savavaliauja... dar ji pasake, kad as tokiu atveju kreipciausi tiesiai i policija, nes jie vistiek pirmiausia tokius skundus pateikia ten.... Tai va, isejau su maza paguoda, man kazkodel atrodo, kad ne policija turetu spresti vaiku konfliktus ir nesutarimus...
cia vyko preita vasara, siais metais toji mergaite jau nebegyvena, issikrauste, tai kieme isties kur kas ramiau.
Atsakyti
Viena drauge pasakojo kad labai pykdavo kai ja ziogu vadindavo(mat pavarde ziogaite),tai jei ja kas taip pavadindavo atsisukus visad uzvaziuodavo besityciojanciam.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 08 08, 14:10)
Isivaizduojat savo vaikus laikau uzdarytus, o anie tegu savavaliauja... dar ji pasake, kad as tokiu atveju kreipciausi tiesiai i policija, nes jie vistiek pirmiausia tokius skundus pateikia ten...

Vis tik būčiau linkusi kaltinti pavienes darbuotojas dėl aplaidumo, tingumo ir kvailumo, bet, aišku, baisu kai taip reaguojama.. Tik šiuo konkrečiu atveju, kaip suprantu, patyčios peržengė įžeidinėjimų ribą ir perėjo prie smurto panaudojimo ir turto (durų) gadinimo, tai bent tokiu atveju už nepilnamečių padarytą žalą atsako tėvai, kuriems pokalbis su policija galbūt padėtų atsitokėti.
Turbūt šis puslapis žinomas, bet dėl visa ko įdėsiu - yra tikrai vertingos info.
http://www.bepatyciu.lt/kaip_padeti
Atsakyti