QUOTE(Braun @ 2010 06 17, 01:01)
Situacija labai nemaloni, bet vis tik - šou paskirtis yra ne pasiekti teigiamą rezultatą, o padaryti gerą šou ir džiaugsmo masėms prie TV, tad galbūt tai nebūtų geriausia išeitis..
Sakot, jog padėtis smarkiai pagerėjo, kai pakalbėjot su besityčiojančio vaiko tėvais. Gal verta pabandyti pasišnekėti dar sykį? (Ypač, jei tas vaikas pokalbyje dalyvautų). Nurodyti, kas bus, jei toks elgesys tęsis ir ilgiau.
Aišku, šioje vietoje iškyla klausimas, o ką galima daryti, jei tėvų įspėjimai yra neveiksmingi. Manau, jog vienas iš variantų galėtų būti kreipimasis į vaiko mokyklą (nuo direktoriaus velnių gal negaus, bet soc. pedagogai tikrai turėtų atkreipti dėmesį). Taip pat, jei Jūsų vaikas patiria smurtą, galima pabandyti susisiekti su
vaiko teisių apsaugos institucijomis (bent jau pasiteirauti, ką daryti). Galų gale, pokalbis su kaimynais (tikriausiai patyčias patiria ir kiti vaikai).
Buvo atvejis, kai kieme taip pat vyresne mergaite visus vaikus nuteike pries manasias, gaude, spjaude, izeidinejo, tai tos parbego namo, uzsirakino, bet to nepakako, vaikai apspjaude duris, jas tranke. mano mergaites labai buvo issigandusios, paskambino man, parlekiau namo ir isvaziavom i vaiku teises. na ir ka, as papasakojau, o ji tik patare geriau vaiku neleisti i lauka, siaip man paciai visur su jom buti, kad nekiltu konfliktai....Isivaizduojat savo vaikus laikau uzdarytus, o anie tegu savavaliauja... dar ji pasake, kad as tokiu atveju kreipciausi tiesiai i policija, nes jie vistiek pirmiausia tokius skundus pateikia ten.... Tai va, isejau su maza paguoda, man kazkodel atrodo, kad ne policija turetu spresti vaiku konfliktus ir nesutarimus...
cia vyko preita vasara, siais metais toji mergaite jau nebegyvena, issikrauste, tai kieme isties kur kas ramiau.