Įkraunama...
Įkraunama...

Hepatitas C

QUOTE(krugile @ 2008 11 24, 23:27)
Sveiki smile.gif
Norejau Jusu paklausti, ko labiausiai reikia saugotis sergant sia liga...?? Gal yra kokios  dietos ar pan., ??
Musu seimoje apie sia nelaime neseniai tik suzinojom...ir darys biopsija, gal kam dare, ar labai skausminga ir pavojinga procedura ??
Labai aciu ...

sveiki
svarbiausia sergant sia liga yra laikytis higienos( nesinaudoti kitų šeimos narių skutimosi peiliukais, dantų šepetukais ir pan..) patariama laikytis dietos..nieko kepto..nieko riebaus,vengti rukytų produktų http://www.hepatitas.lt/?pid=50
čia daugiau galite pasiskaityti apie mitybą,atsisakyti alkoholio, vengti kavos.
o kalbant apie biopsija tai pačiai neteko to patirti,bet kiek maniškis pasakojo tai labai nemalonus jausmas, jauti kaip svetimkūnis lenda į kūną.(aišku čia kiekvienam individualiai).čia nuoroda kaip daroma biopsija http://www.youtube.c...h?v=PXTdt_ZtlgM
procedūra yra gan pavojinga, nes biopsiją darantis gydytojas gali pataikyti į šalia esančius organus,pradurti plautį ar būti vidinis kraujavimas...prieš atlikdamas biopsiją gydytojas supažindins su procedūra, papasakos visus niuansus kas gali nutikti ir pan. ir duos pasirašyti.
beje,gal jau žinote koks hepatito c genotipas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tatli_girl: 24 lapkričio 2008 - 23:00
QUOTE(comep @ 2008 11 11, 11:13)
noriu paklausti kur kaune galeciau 'savanoriskai'  lotuliukas.gif  pasitikrinti del hepatito, suprantu kad bet kurioje poliklinikoje, bet tokiu atveju pirmiausia tureciau pas seimos gyd keliauti ir 'prasyti palaiminimo'... kurio gali ir neduoti ar ne? na pvz sakys kad 'pozymiu' nera ir pan
na cia toks blondiniskas klausimas  blush2.gif

Siūlyčiau nueiti duoti kraujo į kraujo banką. Jie ten ištiria visas ligas, taip pat hepatitą C. Jei ras kokią, praneš, jei ne, tai dar padėsite sunkiai sergantiems ligoniams.
Atsakyti
Tik kad radę kokią ligą jie praneša tik po poros mėn. Kaip kad mums ir buvo.
Atsakyti
Nelabai sutinku,vieni mums pranešė po menesio nepilno,o kiti ...po 4 mėnesių.
Atsakyti
sveiki.
kaip sekasi kovoti su šia liga? Kaip jaučiatės, kaip ištveriat, jei serga šeimos narys? Nes man jau stogas važiuoja tiesa pasakius.. pasidalinkit savo mintimis ir partirtimi.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tatli_girl @ 2008 12 22, 01:32)
sveiki.
kaip sekasi kovoti su šia liga? Kaip jaučiatės, kaip ištveriat, jei serga šeimos narys? Nes man jau stogas važiuoja tiesa pasakius.. pasidalinkit savo mintimis ir partirtimi.. ax.gif

Labas, as pati segu hepatitu C, gydausi dar tik menuo, na namiskiai tai mane toleruoja gerai lotuliukas.gif , kartais aprekiu visus be reikalo, bet nera taip blogai, jie zino kuom sergu, kad vartoju vaistus, kad stogas kartais pavaziuoja, jie manim rupinasi, leidzia ilgiau pamiegoti, visur lydi, jei tik gali,taip kad nereikia nusiminti, buna geresniu ar blogesniu dienu, tiesiog manau kad nereikia visko labai sureiksminti, jei reikia kokio patarimo visada prasom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tsjogal @ 2008 12 22, 20:45)
Labas, as pati segu hepatitu C, gydausi dar tik menuo, na namiskiai tai mane toleruoja gerai lotuliukas.gif , kartais aprekiu visus be reikalo, bet nera taip blogai, jie zino kuom sergu, kad vartoju vaistus, kad stogas kartais pavaziuoja, jie manim rupinasi, leidzia ilgiau pamiegoti, visur lydi, jei tik gali,taip kad nereikia nusiminti, buna geresniu ar blogesniu dienu, tiesiog manau kad nereikia visko labai sureiksminti, jei reikia kokio patarimo visada prasom 4u.gif

Na mes gydomės beveik 5mėn..ta prasme aš pati nesergu, serga mb, bet sakau, kad gydomės turiu omenyje, kad aš pati padedu, palaikau, išgyvenu viską kartu..bet man pačiai nuo jo isterijų priepolių, nuo rėkimų, nieko nenorėjimų arba norėjimų neaišku ko stogas važiuoja..rūpintis tenka kaip leliuku..o jam tas netinka, anas netinka, to nenoriu ano nevalgysiu..į ergančiųjų asociacijos susitikimus nevažiuoja, niekur eit nenori, tiesa sakant jau negalima jam ir žodžio pasakyt. Suprantu, kad tai vaistų šalutiniai poveikiai, bet taip viskas į krūvą susidėjo, kad nežinau kur dingti. Kai buvo sesija galvojau galą iš vis gausiu..
Atsakyti
na matai manau kad kiekvienas skirtingai reaguoja i daugeli dalyku, as susitikti su likimo draugais nuejau dar neprasidejus gydymui, tiesiog man reikejo dar ir ju patarimu, ne tik gydytoju sprendimo, ten labai sauni kompanija ir patarimu dazniau klausiu pas juos, o del isteriju tai faktas ir man buna, tiesiog kai matau kad jau pareina iseinu pasivaikscioti, o visiskai uzsidaryti negaliu, yra sunus kuriam reikia demesio ir rupescio, tai susikaupiu ir einu, tiesa pasakius jei ne tas klaikus nuovargis jausciausi visiskai sveika, o be to kartais saltas dusas bigsmile.gif labai suveikia, kaip po vieno nervu priepuolio man aiskiai buvo pasakyta----ne as tau ta liga daviau, ir aplamai niekas cia del to nekaltas, nori rekti eik i miska------ nu zinok padejo doh.gif doh.gif doh.gif o tu laikykis, viskas bus gerai
Atsakyti
QUOTE(tsjogal @ 2008 12 22, 23:11)
na matai manau kad kiekvienas skirtingai reaguoja i daugeli dalyku, as susitikti su likimo draugais nuejau dar neprasidejus gydymui, tiesiog man reikejo dar ir ju patarimu, ne tik gydytoju sprendimo, ten labai sauni kompanija ir patarimu dazniau klausiu pas juos, o del isteriju tai faktas ir man buna, tiesiog kai matau kad jau pareina iseinu pasivaikscioti, o visiskai uzsidaryti negaliu, yra sunus kuriam reikia demesio ir rupescio, tai susikaupiu ir einu, tiesa pasakius jei ne tas klaikus nuovargis jausciausi visiskai sveika, o be to kartais saltas dusas bigsmile.gif  labai suveikia, kaip po vieno nervu priepuolio man aiskiai buvo pasakyta----ne as tau ta liga daviau, ir aplamai niekas cia del to nekaltas, nori rekti eik i miska------ nu zinok padejo doh.gif  doh.gif  doh.gif o tu laikykis, viskas bus gerai

dėkui už išklausymą ir palaikymą smile.gif 4u.gif
dar norėjau paklausti ar jūs laikotės kokios specialios dietos su šia liga?
Maniškis tai atsisakė kavos, rūkymo ir alkoholinių gerimų, šokolado irgi reiktų vengti, bet šito malonumo neatsisakė.. Prižiūriu maistą, kad būtų pilnavertis ir pan. Bet kaip mažas vaikas ožiuojasi..džiaugiuosi, kad bent svoris nekrenta.
Atsakyti
mano giliu supratimu dieta yra butina, as jau seniai nevalgau nieko sunkaus, t.y. kepto, rukyto, sudyto, dazniausiai valgau koses, vaisius, daug granatu, kad kraujas nesilptu, duonos, lieso surio , jogurto ir tiek, apetito nera,, valgau tik tiek kad reikia isgerti vaistus, svoris ir man nekrenta , nors jei pradetu nenusiminciau ax.gif doh.gif doh.gif , apie alkoholi ir rukyma seniai pamirsau, stengiuosi iseiti pasivaikscioti, nes lauke man lengviau kvepuoti, o vot dirbti bent jau laikinai negaliu, tiesiog puse dienos dar iskenteciau, bet visa darbo diena man butu per sunki, ir as kartais bunu kaip mazas vaikas, ziuriu i ta maista ir nieko nenoriu, niekas neskanu, bet susikaupiu ir tiek, apie dieta dauga info yra tinklapyje www.hepatitas.lt, as manau, kad tau verta ten prisiregistruoti ir bendrauti, gausi tikrai vertingu patarimu, o gal ir MB susidomes, nepabandzius nesuzinosi,
su Sventemis, laikykites abu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(tsjogal @ 2008 12 26, 23:35)
mano giliu supratimu dieta yra butina, as jau seniai nevalgau nieko sunkaus, t.y. kepto, rukyto, sudyto, dazniausiai valgau koses, vaisius, daug granatu, kad kraujas nesilptu, duonos, lieso surio , jogurto ir tiek, apetito nera,, valgau tik tiek kad reikia isgerti vaistus, svoris ir man nekrenta , nors jei pradetu nenusiminciau ax.gif  doh.gif  doh.gif , apie alkoholi ir rukyma seniai pamirsau, stengiuosi iseiti pasivaikscioti, nes lauke man lengviau kvepuoti, o vot dirbti bent jau laikinai negaliu, tiesiog puse dienos dar iskenteciau, bet visa darbo diena man butu per sunki, ir as kartais bunu kaip mazas vaikas, ziuriu i ta maista ir nieko nenoriu, niekas neskanu, bet susikaupiu ir tiek, apie dieta dauga info yra  tinklapyje www.hepatitas.lt, as manau, kad tau verta ten prisiregistruoti ir bendrauti, gausi tikrai vertingu patarimu, o gal ir MB susidomes, nepabandzius nesuzinosi,
su Sventemis, laikykites abu drinks_cheers.gif

apie tą tinklapį tai žinau ir seniai jame skaitinėju, bet maniškiui ten neįdomu..jam pakanka to, kad aš skaitau..kartais toks pyktis suima..niekuo jis nesidomi, jei jis nori kur išeiti pasivaikščioti nei ką, net šuns negali išvesti..
dietos tai jis net neketina laikytis, užtenka to,ko jau atsisakė jo manymu.Daržovių nenori valgyti,vaisius dar valgo,bet granatų ar kokių kitų rūgščių vaisių negali valgyti,nes jam paskui rūgštys kyla,nors ir geriam rytais sėmėnis..
o jei jūs negalite dirbti,tai gal invalidumą turite?
Atsakyti
Sveiki!

Gyvenu Vokietijoje.
Per kraujo donaryste nustate hepatita c.
Tai buvo pries 3 metus.
Genotipas 3.
Buvo ir biopsija.Istire,kad kepenys sveikos,viruso
nepazeistos.
Per puse metu issigydziau su Ribavirin ir pegiliuotu Interferon.
Pats baisiausias momentas buvo pirmas Interferono svirkstas.Beje
ligonineje teko susisileisti paciai.Slauge parode kaip(i pilva) leisti vaistus.
Baisus salcio-karscio priepuolis buvo uzejes.Baisiausias man isgyvenimas.

Bet paskui nebejauciau vartojamu ir leidziamu vaistu jokio pasalinio poveikio.
Is viso nejauciau terapijos neigiamos itakos.
Tik kad plauku puse isslinko,nors niekas ir nepastebejo(turiu labai veslius plaukus)
ir oda smarkiai issausejo.
Nuotaiku kaitos ar agresyvumo,pykinimo visai nebuvo.

Po terapijos reikejo pasitikrinti ar tikrai viruso nebera,tai rezultatas:sveika.
Po metu vel pasitikrinau:sveika.
Daktarai sveikino,sekmingai issigydzius.
Po 2 metu vel pasitikrinau,jokiu hepatito c pozymiu thumbup.gif
Atsakyti