Įkraunama...
Įkraunama...

Sklypo pirkimas

aifa daug paminėjo..

į ką kreipčiau dėmesį dabar..

1. Sklypo apribojimai , užstatymo plotas, kaimyninių sklypų ( jei yra galimybė pamatyt) užstatymo plotas
2. Komunikacijos
3. Sklypo vieta

1. Kiekvienas sklypas turi turėti savo bylutę, kurioje surašomi sklypo apribojimai ( jei tokie yra ) kitaip vadinami servitutai.. Servitutas riboja tam tikrą veiklą tam tikroje teritorijoje. Servitutas gali atsirast dėl sakykim apsauginės kažkokių komunikacijų zonos, gali per sklypą eit komunikacijos. Pirmasis servituto variantas nėra toks baisus.. jei komunikacijos eina šalia jūsų sklypo, o apsauginė zona šių komunikacijų patenka į jūsų sklypą, tai toje zonoje bus ribojma statyba.. taigi, jei nieko neplanuojate ten statyt, tai toks variantas nėra pats blogiausiais.. blogiau, jei komunikacijos eina per sklypą.. tokiu atveju jus ne tik, kad negalėsite ten nieko statyt, bet ir , sugedus kažkam, turėsit leist kasinėtis savo sklype, o tai jau nemalonu, ypač kai sutvarkytas gerbuvis..
dar vienas itin nepageidaujamas servitutas - kelias per jūsų sklypą.. tai daugiau būdinga žū paskirties sklypams..
sklypo užstatymo plotas.. labai svarbu !!! ypač jei jau turite savo namuko viziją.. galimas variantas, kad jūsų namukas jūsų nusižiūrėtame sklypuke tiesiog netilps.. ar užstatymo zona bus pailgos formos, o jūs norite gražaus kvadratinio grybuko.. ypač jei svajojate apie vienaaukštį.. tokio tipo namukams užstatymo plotas paprastai būna didesnis. Taip pat svarbu susižiūrėti pasaulio šalis. Jas žiūrėkit kartu su numatomu įvažiavimu į sklypuką.. Turėdami šiuos dalykus omeny susidėliosit savo namuko viziją..
dėl kaimynų.. jei nėra aplink besistatančių, visai smagu būtų dokumentuose pamatyt kokiais atstumais šalia tavo namo bus statomi kiti namai..visada smagiau, kai turi daugiau privatumo smile.gif

2. Komunikacijos.. Svarbiausia klausimai - kokios, kada ir kas smile.gif.. Kokios komunikacijos priklauso sklypui, iki kur jos davestos ( gerai, jei iki sklypo ribos) .. kitu atveju prašykit, kad pardavėjas pateiktų, parodytų kur yra komunikacijų šulinys prie kurio jūs galėsit jungtis ir kur elektros skydinė ... kad nepasirodytų, kad atstumas iki jų kaip iki .... smile.gif. Aš nepasitikėčiau turbūt net žodiniu pasakymu.. reikalaučiau kažkokių elektros , komunikacijų projektų, kuriuose būtų aiškiai parodytas to sklypo pajungimas !! projektas, beje, turėtų būti suderintas, o ne šiaip..
Kitas klausimas - kada.. čia visada sunkiausia. Idealu, jei komunikacijos jau padarytos ir funkcionuoja.. jei ne, be abejo sutartyje turėtų būti numatyti terminai su sankcijomis už vėlavimą.. taip pat įsipareigojimai, kas darys komunikacijas ir kas jas priduos !! paskutinis punktas dažniausiai paliekamas patiems žmonėms, o kai kvartale 60 sklypų ir nėra bendrijos, pridavimas pasidaro laabai komplikuotas.. dar vienas niuansas.. jei perkat sklypą iš juridinio asmens, vienas iš būdų išsisisukt nuo atsakomynės tokiam asmeniui - paskelbt bankrotą.. o tada jau su ta sutartim galim eit..

3. Sklypo vieta... čia jau kiekvieno individualus pasirinkimas.. bet mano asmenine patirtim, ne tiek svarbi ar graži sklypo vieta ar yra medžių, kiek svarbu atstumas iki miesto, greitas susisiekimas.. prieš perkant įvertinkit per kur važiuosit į darbą, mokyklas, darželius, kokie judėjimo srautai ir tt.. gražią gyvenimo aplinką susikurt galima, o va kamščiai, kuro kainos, deja ne nuo mūsų priklauso smile.gif

taigi sekmės pasirinkimuose drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 15 birželio 2008 - 09:37
na, tai kas keitet paskirti- kaip tai daroma, kiek kainuoja? AR isvis imanoma?
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2008 11 08, 23:18)
na, tai kas keitet paskirti- kaip tai daroma, kiek kainuoja? AR isvis imanoma?

mane domina irgi sis klausimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Element @ 2010 10 11, 15:26)
mane domina irgi sis klausimas 4u.gif

Beabejo kad įmanoma, paskirtį keičia architektų įmonės, kaina priklauso nuo sklypo ploto, vietos ir kokia norite keisti.
Daromas detalus planas, jeigu nėra apribojimų ir galima keist, tai imam ir pakeičiam smile.gif
Atsakyti
SKLYPAI NEPALIAUJAMAI PINGA

Sklypu kainos risti pradėjo 2008 metų 1–2 ketvirtyje. Tuo metu pardavimai buvo visiškai sustoję ir, galima sakyti, tai tęsiasi iki šiol. Kai kurių sklypų kainos yra nukritusios iki 80 proc. ir jų vis tiek niekas neperka“, – teigė NT agentūros „Ober-Haus“ žemės sklypų ekspertas Dovydas Paulauskas. Pasak jo, labiausiai atpigo komunikacijų neturintys žemės ūkio paskirties sklypai Vilniaus rajone.
„DnB Nord būstas“ Nekilnojamojo turto konsultantas Virgilijus Matačiūnas teigė, kad nuo pasiekto kainų piko sklypų kainos vis dar krinta. „Mano manymu, kol pasieks dugną, NT kainos dar nukris apie 20 proc.“ – sakė V. Matačiūnas
http://www.balsas.lt...liaujamai-pinga
Atsakyti
norejau paklausti ar imanoma gauti paskola namu valdos sklypui, neisipareigojant per metus pastatyti nama ?
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2012 03 07, 12:24)
norejau paklausti ar imanoma gauti paskola namu valdos sklypui, neisipareigojant per metus pastatyti nama ?


Per metus man atrodo reikia ikeisti pati nama, tai reiskia kazkas jau turi buti pastatyta ir iregistruota Registru centre. O baigtumas 100 % gal per pora metu g.gif
Is esmes dabar statantis nama ir su paskola, reikia tureti nemazai savu lesu unsure.gif
Nes sklypo pirkimo jums 100 % nefinansuos, namo statybu jums 100 % nefinansuos. Plius visi projektai, dokumentu tvarkymas is jusu lesu bus. Draugai statosi - nesitikejo, kad tiek savu pinigu reikes sudeti doh.gif
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo s@l@: 14 kovo 2012 - 07:34
dar man idomu kas pastaraisiais metais pirko sklypus- kiek imanoma nusidereti nuo prasomos kainos? na jei skelbimas matau jau eina daugiau nei puse metu, ar realu siulyt tarkim 100tukst. vietoj prasomu 125?
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2012 03 20, 15:37)
dar man idomu kas pastaraisiais metais pirko sklypus- kiek imanoma nusidereti nuo prasomos kainos? na jei skelbimas matau jau eina daugiau nei puse metu,  ar realu siulyt tarkim 100tukst. vietoj prasomu 125?

Siūlykit 90000. Daugiau sumokėt spėsit. Mes nusiderėjom 20 proc. pries 1,5 metus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 23 kovo 2012 - 11:31
Sveiki, ieskau patarimo, planuojame pirkti sklypa, gera vieta, kaina salyginai nedidele, visos komunikacijos, tik - dar nera detalaus plano, keli sklypai bus parduodami kaip vienas, taciau is registru centro zada, kad jau gausim kiekvienas savo sklypo kadastrini plana. Zodziu, kyla keistu klausimu, kas i juos galetu atsakyti? Kur reiktu kreiptis? I nekilnojamo turto agentura, i teisininkus? Taip pat - kaimynai sake, kad pries kuri laika buvo isveztas visas pavirsinis gruntas (pardavejas tikina - kad buvo lygintas reljefas...)
O cia i ka kreiptis? Kaip ten su tuo moliu/zvyru, gal reikes begales juodzemio atsivezti, o tai kainuoja - ojojojjjj... Nieko su sklypais bendro neturejau, nezinau net pas ka ir ko klausti. o agentura - suinteresuota, taip, kad gali atsakyt, tik tai ka jiems paranku...
Atsakyti

Siūlyčiau nepirkti, kol nebus sutvarkyti dokumentai, t.y. neatidalintas sklypas, įregistruotas Registrų centre kaip atskiras daiktas, nes turėsit tiek problemų...
Aišku jūs pateikėte per mažai informacijos, reikalingos atsakyti visiškai, bet darau prielaidą, jog žemės sklypai neatidalinti. Jei jūs įsigytumėt tokio neatidalinti sklypo dalį, jūs taptumėt bendraturčiais su kitais asmenimis. Jums reikėtų tvarkytis dokumentus dėl šio sklypo atidalijimo, po to pasirašyti pas notarą atidalijimo sutartį ir pan. Tai daug laiko ir išlaidų reikalaujantis procesas. O ir garantijų, jog įsigijus tik dalį žemės sklypo, kurį reiks atidalinti, pardavėjai baigs procedūras patys, nėra.
todėl siūlau, jei sugalvotumėt pirkti tik dalį, pas notarą sutartyje įrašyti sąlygas, jog pardavėjas įsipareigoja savo lėšomis atlikti atidalijimą, priešingu atveju sutartis negalioja.

QUOTE(Kiliuniene @ 2013 06 04, 22:44)
Sveiki, ieskau patarimo, planuojame pirkti sklypa, gera vieta, kaina salyginai nedidele, visos komunikacijos, tik - dar nera detalaus plano, keli sklypai bus parduodami kaip vienas, taciau is registru centro zada, kad  jau gausim kiekvienas savo sklypo kadastrini plana. Zodziu, kyla keistu klausimu, kas i juos galetu atsakyti? Kur reiktu kreiptis? I nekilnojamo turto agentura, i teisininkus? Taip pat - kaimynai sake, kad pries kuri laika buvo isveztas visas pavirsinis gruntas (pardavejas tikina - kad buvo lygintas reljefas...)
O cia i ka kreiptis? Kaip ten su tuo moliu/zvyru, gal reikes begales juodzemio atsivezti, o tai kainuoja - ojojojjjj... Nieko su sklypais bendro neturejau, nezinau net pas ka ir ko klausti. o agentura - suinteresuota, taip, kad gali atsakyt, tik tai ka jiems paranku...

Atsakyti