QUOTE(kvanksht @ 2007 10 08, 07:47)
praba ir apsprendzia sidabro kieki lydynyje, jei 99 proc. sidabro, tai ir praba bus 999
Zinok klysti. Praba yra 650, taip raso gamintojai, koks tolkas meluot jiems? Ir juvelyras kuriuo klausiau nei kiek tuo nesubejojo

Papildyta:
QUOTE(Mambera @ 2007 10 08, 12:07)
Kadangi labai seniai zaviuosi siuo sidabru (kuri galima probuoti kaip 650 prabes po nudeginimo), tad teko teirautis ir klausti patarimu juvelyru, rasiau keleta uzklausimu patyrusiems profesionalams, man buvo atsakyta kad ir namie auksciau aprasyti budu, galima nudeginti sidabra, o sidabro musu pagamintame papuosaliuke gaunasi 99%. Praktiskai grynas sidabras tik ne tokios aukstos prabes. QUOTE
Vat man irgi keistai nuskambėjo . Ir kokie gi čia juvelyrai tokius patarimus dalina??
Ir kaip gali sidabro būti 99%, bet prastesnis
. Sidabras yra sidabras. O jei praba 650 , tai ir sidabro tam lydinyje tik 65%.
Norit juvelyrika užsiimti, o trūksta elementarių žinių apie prabas. Taip galit visokio š... už gerus pinigus prisipirkti.
Ir dar. Lietuvoje žemiausia probuojama sidabro praba yra 830 , kai kur europje probuoja dar 800. Ir 65% lydinuka suprobuos tik MET, t.y. metalas.

Norit juvelyrika užsiimti, o trūksta elementarių žinių apie prabas. Taip galit visokio š... už gerus pinigus prisipirkti.
Ir dar. Lietuvoje žemiausia probuojama sidabro praba yra 830 , kai kur europje probuoja dar 800. Ir 65% lydinuka suprobuos tik MET, t.y. metalas.
Nemeluoju, galit klausti toje pacioje Dariaus galerijoje, Vilniuje i kuria beje uzsirasyti kursams yra BE SANSU!!! Nes ten yra zmoniu grupe kuri lanko jau metus, ir daugiau zmoniu nebeima ponas Darijus, as jau ten 3 kartus buvau ir tiek pat skambinau, o treciadieni kai buna atviru duru dienos, tai zmoniu tiek, kad vel gi patekt be sansu yra. Tas zmogus man ir papasakojo apie 650 praba, galvokit ka norit. Nejau apgavo?
Beje tikriausiai niekam ne paslaptis kad kaip yra dizaineriu be dizainerio issilavinimo taip pasitaiko ir juvelyru be juvelyrinio issilavinimo:) Pasidomekit:)
Svarbu kad darbas kuri darai, tau patinka, tegu tai tiesioginis arba laisvalaikio hobis. O domiuosi tiek kiek galiu, ir kada galiu. Skaitau ir irgi si bei ta nusimanau. Taip kad sekmes kuryboje jums mergaites.
Papildyta:
QUOTE(kunigunda78 @ 2007 10 08, 12:53)
aha, man ir idomu -ar jus cia pati sugalvojote apie tas prabas -ar cia tie patyre profesionalai taip pasake 

Siaip juokas ima, kai sakoma kad as kazka cia specialiai sugalvojau, nu gi domekites klauskite patyrusiu zmoniu ir suzinosite!!! Koks man tolkas meluot dar karta klausiu? Gi neverciu jusu pirkt tos brangios medziagos