Įkraunama...
Įkraunama...

Juvelyrika

vistiek nieks neatstos juvelyro dildes biggrin.gif net baisu pagalvot kad visa juvelyrika ateiti taps tik molio maigimas biggrin.gif

o tu naca labai nuomani esi, kad teisingai menei tongue.gif

QUOTE(=Gintare= @ 2007 10 12, 23:36)
o kur arciausiai Lietuvos jo galima nusipirkt?  ax.gif

Na turbut lenkijoj, kazkas anksciau rase kad baltijos juvelyrika gali is lenkijos atvezt
Atsakyti
man tas molis butu idomus kad tik pavienius elementus kokius pasidaryti kaip prieda . o taip tai irgi tradicine juvelyrika patrauklesne rolleyes.gif . bet kai tos galimybes tokios menkos kaip megejui , tai nezinau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 13 spalio 2007 - 08:15
Uzikai, Mambera aš, o ne membrana ( nuskambėjo man kaip moteriškas prezervatyvas smile.gif )
O lituoti visada reikia su lydmetaliu, bet kokį metalą, bet juk ne apie litavimo technologiją kalbėjom.
Atsakyti
QUOTE(Mambera @ 2007 10 13, 12:06)
Uzikai, Mambera aš, o ne membrana ( nuskambėjo man kaip moteriškas prezervatyvas smile.gif )
O lituoti visada reikia su lydmetaliu, bet kokį metalą, bet juk ne apie litavimo technologiją kalbėjom.

Ne visos cia tokios gudrios, suprask, cia dauguma net elementariu pagrindu nelabai turim, tik daug noro suzinoti lotuliukas.gif
Sidabrini moli jau bandziau, dirbti labai lengva, bet ko tai neuzkabino, gal laiko pritruko pasigilinti, gal kolkas per brangus dalykas pazaidimui. Tiesiog buvo smalsu isbandyti.
Kazkur turejau pora zurnalu parsisiustu apie juvelyrika, gal prisesiu kada nuskanuoti, tik ten viskas anglu kalba...
Atsakyti
QUOTE(Mambera @ 2007 10 13, 13:06)

Aj tiesa Mambera, kazkaip spontaniskai perskaiciau tavo nicka ir netaip supratau biggrin.gif o del lytavimo, pamaniau kad nzn kaip del to ir paaiskinau, nes kzkaip idomiai apibudinai lypdimu smile.gif
Atsakyti
Sveiki, maciau vakar Senukuose, tikrai yra dujiniu degikliu, butano atrodo. bigsmile.gif
Uzikas, gal galite isvardinti veiksmu seka tarkim norint sujungti 925 sidabro zieduka-angl. jumpring. Kiek zinau jie, t.y. amerikieciai, pirma viska pamirko kazkokiame borakse (kaip tai lietuviskai? arba lietuviskas atitikmuo? juo prekiauja baltijos juvelyrika?), paskui ant jungimo vietos uztepa pastos - syringe, kuri yra kartu ir lydmetalis ir fluxus (fluxus kiek supratau kontroliuoja lydmetalio begimo krypti), lietuvoje kiek zinau tokios pastos nerasciau, uztektu ir paprasto karpomo lydmetalio. viska taip paruosus, nukreipia degiklio liepsna i norima sujungti vieta, palaukia kol lydmetalis prades begti, atititraukia degikli, meta dirbini i rugsti.
Pataisykite jei kur klystu. As kadangi viska skatau ir mokausi anglu kalba, kai kuriu zodziu net nezinau lietuviu kalba. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kvanksht @ 2007 10 14, 18:22)
Sveiki, maciau vakar Senukuose, tikrai yra dujiniu degikliu, butano atrodo. bigsmile.gif 
Uzikas, gal galite isvardinti veiksmu seka tarkim norint sujungti 925 sidabro zieduka-angl. jumpring. Kiek zinau jie, t.y. amerikieciai, pirma viska pamirko kazkokiame borakse (kaip tai lietuviskai? arba lietuviskas atitikmuo? juo prekiauja baltijos juvelyrika?), paskui ant jungimo vietos uztepa pastos - syringe, kuri yra kartu ir lydmetalis ir fluxus (fluxus kiek supratau kontroliuoja lydmetalio begimo krypti), lietuvoje kiek zinau tokios pastos nerasciau, uztektu ir paprasto karpomo lydmetalio. viska taip paruosus, nukreipia degiklio liepsna i norima sujungti vieta, palaukia kol lydmetalis prades begti, atititraukia degikli, meta dirbini i rugsti.
Pataisykite jei kur klystu. As kadangi viska skatau ir mokausi anglu kalba, kai kuriu zodziu net nezinau lietuviu kalba. smile.gif

Na paaiskint tai galiu, bet sita procesa geriau parodyt smile.gif ta vieta kuria lytuosi reikia sutept spec fliusu, na galima ir boraxu, anksciau pats naudodavau sausa boraksa maisydavau su vandeniu ir tepdavau, bet dabar parsiduoda lenkiskas fliusas LUTUWKA, baltijos juvelyrikoj turi but, jai nebus tai as ji pirkau priesais holydei viesbuti kitoj gatves pusej kur svarovskio akmenukai parsiduoda, jo kaina 14.80lt ten pat ir karpomas lydmetalis parsiduoda vielutes pavydale, tai jai pirksit nepamirskite paprasyt kad isvalcuotu i plokscia kad galima butu sukarpyt. O del pastos tai nzn gal ir gausi pirkt, bet kaina jo nemaza ir naudojama isskyrtiniuose atvejuose pvz. kokia plona grandinele sulytuot. del pacio lytavimo tai nereik patept lytavimo vieta fliusu, po to su degikliu pasildyt kad butu baltas kaip sniegas be jokiu gaubureliu, lydmetalio gabaliuka mirkome i skysta fliusa ir dedame ant lytavimo vietos, tada jis graziai prilimpa, po to reik kaitint visa papuosala ir tik truputi daugiau ta puse i kuria norit kad teketu lydmetalis, vienoj vietoj nereik laikyt, bet cia priklauso nuo to ka tu lytuoji, kiekviena detale, elementa, lytuoti ir kaitint galima vis kitaip atsizvelgiant i tai kaip gali pasielgt lydmetalis. Na o mest reik ne i rugsty, o i vandeni smile.gif, po to istraukus is vandens idet i sieros rugsty apie 10 % kad nuesdint. na bet is skaitymo nemanau kad suprasit kaip lytuot, reik parodyt ir paaiskint. Nors ir mano mokiniai moka lytuot, bet buna kad pasitaiko tokiu detaliu, kad be patirties negali, nes nezino kaip, ir reik tik parodyti
Atsakyti
o kuo reikia skiesti sieros rugsti?

kaip pasendinti sidabra?

gaila, kad Uzikas ne siauliuos gyvena verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2007 10 14, 22:37)
o kuo reikia skiesti sieros rugsti?

kaip pasendinti sidabra?

gaila, kad Uzikas ne siauliuos gyvena verysad.gif

sieros rugstys skiedziasi su vandeniu, skiedziant reik rugsty pylt i vandeni, O NE ATBULAI, bo gali sureaguot ir trekst i akis ! doh.gif

as tai sendinau su juoduliu, yra spec skystis pajuodint sidabra, ten taip pat praskiedi su vandeniu kad labai nejuodintu ir imeti sidabra i ta skysti, o kiek ant kiek skiest reik eksperimentuot, o del siauliu tai reik pagalvot biggrin.gif
Atsakyti
Aciu uzikas, dabar daug aiskiau, tikrai, maciau tos lenkiskos LUTUWKOS tavo minetoje parduotuveje. Paminejai apie savo mokinius, gal priimi naujus mokinius, kiek kainuoja pamokos pas tave? smile.gif
As tai ziurineju situos video http://www.youtube.c...r...sVideos&p=r

Siauliuose kiek zinau yra http://www.santimas.lt/, papuosalai ir irankiai bei medziagos juvelyrams.

O sidabras tai sendinamas tuo juoduliu, arba sieros vandeniliu atrodo g.gif , vienu zodziu smirda jis supuvusiais kiausiniais. Galima naudoti ir naturalias medziagas tokiam sendinimui, tik viskas uztrunka ilgiau. Issiverdi labai kietai kiausini, ji susmulkini kokiame nors indelyje su dangteliu, idedi ten norimus sendinti papuosalus ir palieki per nakti sandariai uzdarytus. Pries tai papuosalai turetu buti gerai nuvalyti, be pirstu antspaudu ar kitokiu riebalu. smile.gif
Mano vakarykstis darbelis su sendintu sidabru
user posted image

Siaip sendinimas vadinamas patinos uzdejimu, tai vat buvo uzdeta patina, o paskui sveiciau paprasta kempinele indams, ta siurksciaja puse. gelytes kaip matote nelygios, tai as jas pati pjausciau, kabliukas irgi mano gamybos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvanksht: 15 spalio 2007 - 07:40

kaip grazu wub.gif

reiks perziuret tas pamokeles

zinau santima - ten ir perku kai ka ax.gif .

Kvanksht, o is kur tu gauni tu sidabro ploksteliu ir su kuo pjaustai- anksciau nedrisau klausti, bet dabar kai cia tokia tema rolleyes.gif nezadu kopijuoti, bet praplesti savo galimybes labai noretusi

aciu, Uzikai, kad konsultuoji tokias rankdarbininkes doh.gif
o tu, Uzikai, pagalvok del siauliu lotuliukas.gif . tik uz kelia ir pragyvenima tai neapmokesiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 15 spalio 2007 - 14:12
Sidabro skarda perku juvelyru parduotuvese, pjaustau su metalo pjukleliu.
Atsakyti