Įkraunama...
Įkraunama...

Juvelyrika

QUOTE(irmulia @ 2007 10 18, 15:48)
O jei rimtai, tai kiek kainuotų kursai pas tave?  mirksiukas.gif Pradedantiesiems?  ax.gif

jai rimtai tai ner salygu pas mane, na nebent viena kokia paimciau jai neblokai pamoketu biggrin.gif

naca: svelniai moka tik vyrai, nes su valcais reik elgtis kaip su moterym tongue.gif
Atsakyti
Si savaitgali pirma karta gyvenime litavau biggrin.gif Nusipirkau Senukuose dujini micro-degikli, is pradziu turejau problemu kol isejo ji uzpildyti dujomis ir kaip ten su juo pradeti elgtis, bet gerai, kad viskas baigesi gerai ir niekas nesprogo biggrin.gif Is pradziu pabandziau sulituoti didelius ziedus padarytus is 0,9 mm vielos, viskas vyksta labai greitai, lydmetalis suskysteja momentaliai ir nera net kada galvoti kaip cia ji pakreipus reikiama linkme biggrin.gif Dabar zinau jau, kad reikejo is leto kaitinti. Tuos ziedukus paskui nuslifavau, pakaliau, atrodo normaliai, sujungimo nebesimato. Paskui nutariau kabliuku pasidaryti verinio uzsegimui ir sulydziau sidabro atliekas i vat tokius kamuoliukus:
user posted image

Paskui visai isidrasinau ir prilitavau galiukus prie tokiu vat nekabanciu auskaru (dar juodinau po to, del to tokie tamsus):
user posted image

Jau zinau,kad lituojant reikia praktikos nu ir kantrybes biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvanksht: 22 spalio 2007 - 09:39
dekui, Mambera, uz palaikyma. vis mastau apie tai.

Kvanksht, kiek kainavo ta iranga. as labai nesiryztu, nes neturiu kokios atskiros patalpos tokiems darbams. dabar galvoju, kad reiks balkone isitaisyti doh.gif .
ir as vis neatsistebiu ta tavo suplota viela - ar sunku tai padaryti?
Atsakyti
naca, geriausia is pradziu bandyti pakalineti sidabra, papjaustyti, o tik paskui pradeti lituoti. As bandziau is pradziu lituoti balkone, su striuke, su pirstinem nepatogu, susalau ir persinesiau viska i kambari.
Seip as irgi neturiu jokios atskiros patalpos, viska darau ant virtuvinio stalo, visi irankiai ir karoliukai tokiame triauksciame vezimaityje lotuliukas.gif su kuriuo viska tampausi po kambarius.
O viela pakalti ir suplokstinti tai juoku darbas, tik reikia tureti plaktuka - juvelyrinio kaina apie 20 lt ir priekala metalini - apie 100 lt. Dar ta priekala gerai butu pasideti ant kokio nors pagrindo, as turiu medines storos lentos gabala, kiti deda ant smelio maiselio. Vienu zodziu, naca, tu nueik i ta parduotuvele Santimas ir gerai apsidairyk, nebijok paklausti, as irgi klausineju visokiu nesamoniu vilniaus juvelyru parduotuvese, atpazysta jau visose lotuliukas.gif
Atsakyti
matai, man litavimas svarbiau negu suplojimas ar pjaustymas, nes daznai mano budu su tais vielos vyniojimais labai prireikia. bet ir anie dalykai tikrai praplestu galimybes
Atsakyti
imkit pvz is kvanksht, reikia tik pasukt galva, ka ir kaip galima butu padaryt namu salygom, visi juvelyrai daug ko prisigalvoja, vieni presa is dankrato, kiti liejimo formas is statybiniu kampainiu susisuka, treti freza is grazto ir t.t.. viska galima sugalvot ir pasidaryt.
Atsakyti
o gal ta priekala galima kazkuo pakeisti - brangus zaltys doh.gif
Atsakyti
Galima pakeisti bet kokiu stabiliai stovinciu lygiu pavirsiumi prieniniu metaliniu daiktu rolleyes.gif Anoje knygoje kur rekomendavau, tai raso kad galima ant gelezinkelio begiu gabalo. Tik naca, buk gera, jeigu ka nepjauk tu begiu kur gali vaziuoti kas nors, geriau metalo lauze kokiam paieskoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2007 10 23, 15:23)
gal savo lauze kanors rasiu lotuliukas.gif . reiks paieskoti atsimenu is senu laiku tevas turejo toki priekala ar kaip jis ten batams pakalineti doh.gif

Aha geras daiktas tas batu priekalas, ir pas mane kazkur metosi, tik ten turbut jau batsiuvio apdauzytas visas, reik kad idealiai lygus pavyrsius butu

QUOTE(naca @ 2007 10 24, 18:37)
aha isivaizduoju, bet lyg lygus buvo g.gif

Turi but ne lygus, o idealiai lygus kaip stiklas smile.gif

nes kalant metala, visos zymes lieka, net plauko storiu ibrezimai, na aisku vistiek sveisis po to ir nusisveis, bet ko maziau nelygumu tuo maziau sveist

Pagaliau vakar baigiau savo darbeli, galit pasigrozet smile.gif

http://www.foto.mail.../dj.uzi/karuna/
Atsakyti
Grazu wub.gif

Man kylo klausimas del priekalo, jis turi buti lygus, o kai kalam tai ant jo turbut zymes lieka, tai po kazkiek laiko pasidarys nebelygus g.gif
Atsakyti
Aciu aciu, nesitikejau tokios audringos reakcijos smile.gif

naca: cia ne sidabras, cia yra melchioras upes perlai ir svarovskiai smile.gif

varlyte, ne nelieka, juk per pati priekala nedauzysi plaktuku, o tik per plokstele padetos ant jo, ir dauzoma su tekstalitiniu plaktuku, is kur tekstalito gaut tai nzn sad.gif
cia tipo medinis bet presuotas sluoksniais su medziaga kad netrupetu, na galit ir su paprastu mediniu, arba kocelu blogiausiu atveju biggrin.gif bet blogai kad greit aptrupes...

kartais tenka ir su normaliu plaktuku pakalt, tai galit kita priekalo puse naudot juodiem darbam kita saugot, arba juodiem darbam turet kita koki priekala apdauzyta kurio negaila gadint smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uzikas: 24 spalio 2007 - 20:28
Sveiki ir sveikos aciuks.gif as cia naujokas tai tikiuos leisit ir man pasireiksti.. Nu žiuriu nebloga ir aktualią temą diskutuojat. Pats esu pagal specialybę juvelyras tai galėsiu pasidalinti kai kuriomis žiniomis smile.gif idesiu keliatą foto savo darbų, tiesa tik grandinėles "bismarko" ir "pitono" pinimo, nes kitų darbų nesu nufotografavęs (žiedukų, kaklo papupsalų).. foto jej neveiks nuoruoda tada- foto
Atsakyti