Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiškas riešutas.

QUOTE(zebrina @ 2009 06 16, 14:44)
Labai aciu 4u.gif tai reiks tas ataugytes rudeni iskirst,dabar gal nelabai geras laikas g.gif O tas antras kamienas atrodo lyg ir is po zemiu isauges,abu salia g.gif Gal tikrai ten du susodinti,gal galvojo kad jei vienas neprigis ,liks kitas g.gif na reiks dar gerai patyrinet lotuliukas.gif

Na, paprastai, jei kas sodina sodinukus, tai vis tiek šiokį tokį atstumą tarp jų palieka. Man kažkodėl atrodo, kad pas jus gali būt, kad buvo palikta o gal labai žemai išaugusi šaka, kuri laikui bėgant apsikasė žemėm, išleido šaknis ir gavosi kaip antras kamienas. Nieko šia blogo, tik laja bus didesnė, nes ta atšaka, kurią mes palikę, tai irgi beveik prie pat kamieno yra, kadangi irgi šaknis turi, tai senuko nesilpnina ir derlių duoda tiek senukas, tiek ta atšaka wink.gif
O jei yra daug atšakų pridygusių, tai reiktų apmažint, nes jos gali silpnint pagrindinį medį. Jei kuri atšakėlė labai graži pasirodys, galit pamėginti iškasti ir pasodinti atskirai - turėsim dar vieną riešutuką mirksiukas.gif Savybės jo, manau, neburėtų labai pasikeisti g.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 06 16, 17:15)
Na, paprastai, jei kas sodina sodinukus, tai vis tiek šiokį tokį atstumą tarp jų palieka. Man kažkodėl atrodo, kad pas jus gali būt, kad buvo palikta o gal labai žemai išaugusi šaka, kuri laikui bėgant apsikasė žemėm, išleido šaknis ir gavosi kaip antras kamienas. Nieko šia blogo, tik laja bus didesnė, nes ta atšaka, kurią mes palikę, tai irgi beveik prie pat kamieno yra, kadangi irgi šaknis turi, tai senuko nesilpnina ir derlių duoda tiek senukas, tiek ta atšaka wink.gif
O jei yra daug atšakų pridygusių, tai reiktų apmažint, nes jos gali silpnint pagrindinį medį. Jei kuri atšakėlė labai graži pasirodys, galit pamėginti iškasti ir pasodinti atskirai - turėsim dar vieną riešutuką  mirksiukas.gif Savybės jo, manau, neburėtų labai pasikeisti g.gif

Reiks savaitgali patyrinet g.gif O jei as ten pradesiu kasinet,kazin ar nepakenks mano "gerajam"medeliui? g.gif nes tos ataugytes tai visiskai salia isauge.Siaip tai smagu butu sesei riesutuka padovanot biggrin.gif
Atsakyti
Valio mano graikiškas medis pradėjo augti. thumbup.gif Tris metus stovėjo vietoje. g.gif MB norėjo persodinti ir pasodinti ant akmens,kaip buvo rašoma.Ir sumaišė medžius.Vietoje graikiško iškasė kriaušę ir persodino ant akmens.Matyt riešutas išsigando. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2009 06 16, 18:22)
Reiks savaitgali patyrinet  g.gif O jei as ten pradesiu kasinet,kazin ar nepakenks mano "gerajam"medeliui? g.gif nes tos ataugytes tai visiskai salia isauge.Siaip tai smagu butu sesei riesutuka padovanot biggrin.gif

na, jei jau labai labai prie pat kamieno, tai gal ir baugoka judinti, bet pažiūrėk: jei būtų galima gražiai išimt, tada.. Kaip ir sakiau, sunku nematant ką patart blush2.gif Pas mane ta atauga jau gana didelė ir prie pat prie pat išaugusi. Ir nors senukas jau didelis su didelėm normaliom šaknim - kaži ar labai jau bepakenksi truputuką pakasinėjus, bet mes taip ir palikom, dabar auga abu ir dera thumbup.gif ax.gif

QUOTE(IngridaB @ 2009 06 17, 22:12)
Valio mano graikiškas medis pradėjo augti. thumbup.gif Tris metus stovėjo vietoje. g.gif MB norėjo persodinti ir pasodinti ant akmens,kaip buvo rašoma.Ir sumaišė medžius.Vietoje graikiško iškasė kriaušę ir persodino ant akmens.Matyt riešutas išsigando. bigsmile.gif

hihihi.gif nepyk, bet net nusišypsojau biggrin.gif matyt, vyrai dauguma tokie, kad kriaušę vargiai nuo riešuto skiria hihihi.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulašarė*: 18 birželio 2009 - 09:44
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 06 18, 10:43)
hihihi.gif nepyk, bet net nusišypsojau biggrin.gif  matyt, vyrai dauguma tokie, kad kriaušę vargiai nuo riešuto skiria hihihi.gif 4u.gif

Tai jau geriau jie ir nesikištų. lotuliukas.gif lotuliukas.gif O dabar kriaušė vargsta vargšė pasodinta ant akmens. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 06 18, 10:49)
Tai jau geriau jie ir nesikištų. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
O dabar kriaušė vargsta vargšė pasodinta ant akmens. doh.gif

hihihi.gif tai jau taip drinks_cheers.gif
O kriaušę rudenį vėl galėsit persodint ir tą akmenį išimt, nes, jei akmuo nemažas, tai kaži ar kriaušei patiks visąlaik ant jo tupėt g.gif ar nenuvargs ji? mastau.gif Mes savąją kriaušę tai labai atsargiai sodinom, šaknis skėtėm, kiek galėjom, kad tik nebūtų susisukusios , kad joms užtektų vietos plėstis, nes giordėjau, kad kriaušės taip mėgsta..
Yra viso to ir geroji pusė mirksiukas.gif riešutukas išsigando hihihi.gif ir augt pradėjo thumbup.gif thumbup.gif cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulašarė*: 18 birželio 2009 - 10:10
Laba,

ar tai gali būti graikiškas riešutas? Sukišom iš rudens į žemę keletą riešutų, radom vieną štai tokį daigelį. Kiti arba nesudygo, arba "talkininkai" nuravėjo...

user posted image

Atsakyti
QUOTE(simre @ 2009 07 04, 12:31)
Laba,

ar tai gali būti graikiškas riešutas? Sukišom iš rudens į žemę keletą riešutų, radom vieną štai tokį daigelį. Kiti arba nesudygo, arba "talkininkai" nuravėjo...

g.gif gal dar palauk sekančių lapelių, gal čia pirmieji kokie "netikrieji" lapeliai? g.gif nes šiaip riešutmedžio lapukai yra kitokie mastau.gif
Va tokie:
user posted image
user posted image
user posted image
ir jie gan nemaži tokie būna ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulašarė*: 04 liepos 2009 - 17:22
QUOTE(simre @ 2009 07 04, 12:31)
Laba,

user posted image

Tikrai aš manau kad čia ne graikiškas riešutas schmoll.gif
Atsakyti
Man irgi nelabai panasu i graikiska g.gif
Pasiguosiu jums-mano visi riesutukai nubyrejo verysad.gif nesuprantu kodel taip? g.gif gal labai sausa buvo g.gif labai gaila..
Atsakyti
Šiandien sode pamačiau riešutmedį.
Likau susižavėjus, nerealiai gražus medis, tik kad kiek gražus tiek ir dideelis laugh.gif Nežinau ar pasiryžčiau auginti tokį savo sklype, labai jau daug vietos jam reikia. Pakalbėjom su medžio savininke, ji parsivežė iš Ukrainos prieš 25 m sodinuką ir pasisodino. Po kokių 7 metų atsirado pirmi riešutai. Dabar, sakė geresniais metais nurenka po 30 kg riešutų, blogesniais (tokiais kaip šiemet) - tikisi iki 15 kg
Išgirdus tokius skaičius, tas medis jau nebeatrodė toks didžiulis laugh.gif, be to ir lapų kvapas labai patiko.
Va, dabar mastau, turbūt geriausia riešutą kišt į žemę prieš žiemą, kol dar šviežias? Ar iki pavasario palaikyt?
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2009 08 15, 19:25)
Šiandien sode pamačiau riešutmedį.
Likau susižavėjus, nerealiai gražus medis, tik kad kiek gražus tiek ir dideelis laugh.gif Nežinau ar pasiryžčiau auginti tokį savo sklype, labai jau daug vietos jam reikia. Pakalbėjom su medžio savininke, ji parsivežė iš Ukrainos prieš 25 m sodinuką ir pasisodino. Po kokių 7 metų atsirado pirmi riešutai. Dabar, sakė geresniais metais nurenka po 30 kg riešutų, blogesniais (tokiais kaip šiemet) - tikisi iki 15 kg
Išgirdus tokius skaičius, tas medis jau nebeatrodė toks didžiulis laugh.gif, be to ir lapų kvapas labai patiko.
Va, dabar mastau, turbūt geriausia riešutą kišt į žemę prieš žiemą, kol dar šviežias? Ar iki pavasario palaikyt?

Ar riešutas šiemetinis,jei taip ,žinau kad reikia stratifikuoti,t.y turi gauti šalčio bigsmile.gif
Atsakyti