Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiškas riešutas.

QUOTE(Elzė @ 2009 04 21, 11:20)
ar jau sprogsta jusu graikiniai? Nes jauciu siemet musiskis ir vel pasales ( jei nenusales sad.gif )

Mano dar nerodo gyvybės.Pernai irgi vienas iš paskutiniųjų medžių parodė gyvybę. g.gif Ir labai jau stovi vietoje treti metai vos vos paaugo.jAUČIU ŠIEMET PERSODINSIME IR DĖSIME AKMENĮ Į DUOBĘ. g.gif
Atsakyti
Sveikutes vakar pasodinau graikiska riesuta,metus ji auginau indelyje,kazi kokiom trasom galeciau as ji patresti ,o gal nereikia? g.gif
Atsakyti
Na va pasigirsiu ir as biggrin.gif po iglu ieskojimu hyper maximoje nusipirkau graikini riesuta uz 35lt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 04 21, 11:44)
Mano dar nerodo gyvybės.Pernai irgi vienas iš paskutiniųjų medžių parodė gyvybę. g.gif Ir labai jau stovi vietoje treti metai vos vos paaugo.

Šiaip tai mano senukas riešutmedukas irgi vienas iš paskutiniųjų gyvybę parodydavo, bet va šį pavasarį tai jau didoki lapeliai yra. Gal todėl, kad gan šiltos dienos pavasarį? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2008 12 15, 21:01)
OK! Uzsirasiau jus ir Egluzhe. doh.gif

Sveikutės sulaukusios vos ne vasaros... Manau, kad dar atšals. O šis laikas lyg ir tinkamas riešutų sodinimui. Peržiemojo vaisiai neblogai. Stratifikavosi. The Best ir Egluzhe eilėje. Columbiją sveikinu jau įsigijus savais keliais ir paaugusį graiką. Parašykit kaip perduoti. Veiksmas Kaune. Galima į Vilnių, Klaipėdą, Šiaulius ar Alytų.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 04 21, 12:44)
Mano dar nerodo gyvybės.Pernai irgi vienas iš paskutiniųjų medžių parodė gyvybę. g.gif Ir labai jau stovi vietoje treti metai vos vos paaugo.jAUČIU ŠIEMET PERSODINSIME IR DĖSIME AKMENĮ Į DUOBĘ. g.gif

O mano medelis tai turi jau labai daug lapelių, bet turbūt dėl to kad pirkau šiemet, o juos vistiek ten gal kokiuose šiltnamiuose augina g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 04 21, 11:44)

bet as prisiskaiciau, kad tas medelis labai ilgai gali leisti pagrindine sakni. tiek gilyn, tiek i sona, ieskodamas tinkamos zemes. Tai va pas mus jau 3 m jis nieko nepaauga, vis toks pat stovi sad.gif tai kazkaip ir persodinti pagalvoju, bet ir bijau pajudinti, kad gal jis ta sakni dabar leidzia g.gif
Mes pirkom ir medelyno
Atsakyti
O mano riesutelis siandien pamaciau ,kad buvo gaves salnos schmoll.gif
Atsakyti
Pirkom soda kartu su jau ten pasodintu graikisku riesutu,jis dar nedidelis gal 1,5 metro,bet turi gana daug ataugu,o ir pagrindiniai kamienai atrodo 2 g.gif
Nezinau ka daryt su tom ataugom,visas nupjaut?o kamiena tik viena-storesni palikt?nezinau nei veisles,nieko,pirma karta toki medeli matau ax.gif gal kas patarsit?
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2009 05 25, 19:59)
Pirkom soda kartu su jau ten pasodintu graikisku riesutu,jis dar nedidelis gal 1,5 metro,bet turi gana daug ataugu,o ir pagrindiniai kamienai atrodo 2 g.gif
Nezinau ka daryt su tom ataugom,visas nupjaut?o kamiena tik viena-storesni palikt?nezinau nei veisles,nieko,pirma karta toki medeli matau ax.gif gal kas patarsit?

Nesulaukiu atsakymo verysad.gif
Tiesa,tas mano riesutmedis jau aplipes riesuteliais doh.gif biggrin.gif o atrodo toks mazytis,ydomu kokio dydzio uzaugs ,ir ar spes prinokt,o gal nubyres g.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2009 06 16, 13:53)
Nesulaukiu atsakymo verysad.gif
Tiesa,tas mano riesutmedis  jau aplipes riesuteliais doh.gif  biggrin.gif o atrodo toks mazytis,ydomu kokio dydzio uzaugs ,ir ar spes prinokt,o gal nubyres g.gif

Na, pamėginsiu aš atsakyt, nors nesu labai didelė žinovė blush2.gif
Jei labai daug ataugų turi, tai galit savo nuožiūra nugenėt/iškapot. Pas mus auga tik viena ataugėlė, tai ją laikom, auginam su ta mintim, jei kada reiktų senuką kirst, tai kad būtų kitas didelis riešutmedis.
Ką reiškia, kad pagrindiniai kamienai yra du?? Gal kažkada buvo nupjauta riešutmedžio viršūnė ir dėl to išsišakojo? Ar yra susodinti šalia 2 riešutmedukai? Ar ten kokia viena atauga iš pašaknų užaugo ir yra kaip konkurentė pagrindinei viršūnei? Sunku ką pasakyt, kai nematai medžio blush2.gif
Labai džiugu, kadaplipęs riešutėliais. Pas mane jie sunoksta tikrai, turėtų ir pas tave sunokt mirksiukas.gif Būna labai skanūs ir minkšti, skonis toks pat kaip parduotuvinių, bet jaučiasi, kad švieži, o ne sudžiuvę kaip parduotuviniai. Na, pamatysi pati, nemoku paaiškint - reikia tiesiog imti ir paragauti tongue.gif O sunoksta jie vėlai rudenį cool.gif
Didumo tai sako, kad riešutmedžiai įvairiai auga, t.y priklausomai nuo veislės. Manasis senukas irgi "paveldėtas" iš senųjų šeimininkų, irgi nežinau kokios veislės, bet medis tikrai nemažas: kokių 5 m , jei ne 6 g.gif Žodžiu, nemenkas biggrin.gif Bet užtat "geraisiais" metais riešutukais lepinamės vos ne visą žiemą tongue.gif pirkt nereikia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 06 16, 13:34)
Na, pamėginsiu aš atsakyt, nors nesu labai didelė žinovė blush2.gif
Jei labai daug ataugų turi, tai galit savo nuožiūra nugenėt/iškapot. Pas mus auga tik viena ataugėlė, tai ją laikom, auginam su ta mintim, jei kada reiktų senuką kirst, tai kad būtų kitas didelis riešutmedis.
Ką reiškia, kad pagrindiniai kamienai yra du?? Gal kažkada buvo nupjauta riešutmedžio viršūnė ir dėl to išsišakojo? Ar yra susodinti šalia 2 riešutmedukai? Ar ten kokia viena atauga iš pašaknų užaugo ir yra kaip konkurentė pagrindinei viršūnei? Sunku ką pasakyt, kai nematai medžio blush2.gif
Labai džiugu, kadaplipęs riešutėliais. Pas mane jie sunoksta tikrai, turėtų ir pas tave sunokt mirksiukas.gif Būna labai skanūs ir minkšti, skonis toks pat kaip parduotuvinių, bet jaučiasi, kad švieži, o ne sudžiuvę kaip parduotuviniai. Na, pamatysi pati, nemoku paaiškint - reikia tiesiog imti ir paragauti tongue.gif O sunoksta jie vėlai rudenį cool.gif
Didumo tai sako, kad riešutmedžiai įvairiai auga, t.y priklausomai nuo veislės. Manasis senukas irgi "paveldėtas" iš senųjų šeimininkų, irgi nežinau kokios veislės, bet medis tikrai nemažas: kokių 5 m , jei ne 6 g.gif Žodžiu, nemenkas biggrin.gif  Bet užtat "geraisiais" metais riešutukais lepinamės vos ne visą žiemą tongue.gif pirkt nereikia ax.gif

Labai aciu 4u.gif tai reiks tas ataugytes rudeni iskirst,dabar gal nelabai geras laikas g.gif O tas antras kamienas atrodo lyg ir is po zemiu isauges,abu salia g.gif Gal tikrai ten du susodinti,gal galvojo kad jei vienas neprigis ,liks kitas g.gif na reiks dar gerai patyrinet lotuliukas.gif
Atsakyti