Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiškas riešutas.

Sveika,
Leksa aš savo riešutą trešiu tom trąšomis kur būna: "Pavasaris", "Vasara". Tai jomis aš visus medelius, krūmelius, gėlytes žydinčias lauke tręšiu smile.gif
Atsakyti
Turim ir mes sode šitokį gigantą.Rudenį riešutų pribyra, o pavasarį jau pridygsta aplinkui sodinukų.Vadinasi ,per žiemą tam riešutui žemėje visai patinka. Smagiausia, žinoma, riešutai- dabar štai prisirinkom, o žiemą purkšim auksu ar sidabru ir darysim kalėdines kompozicijas.
Atsakyti
Pas mus kaime irgi auga toks. Bet jei tik saltesne ziema, o Dzukijoje kazkaip visada didesni salciai pasitaiko, tai is karto pasala, paskui ir riesutu maziau buna. Sodinuku pavasari irgi buna, bet visiems, kam buvome ju dave, suziureti ju nepavyko - tai neprigyja, tai nusala. Vis delto ne tas Lietuvoje kimatas blink.gif
Kaledoms irgi anksciau darydavom kompozicijas. Dabar jau nusibodo. Bet ne purksdavom, o vyniodavom i spalvota folija.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 02 19, 15:07)
Didziaja vaikystes dali praleidau kaime. Ten mano senelis buvo issiaugines graikiska riesuta. Tai buvo didziulis medis, kuris visai neblogai augo Lietuvos klimato salygomis. Netgi riesutu budavo! Po senelio mirties riesutmedis isdziuvo. O as net nespejau paklausti, kaip ji toki uzaugino ir priziurejo. Dabar mano vazonelyje 25 cm graikisko riesuto medelis. Labai noreciau ji uzsiauginti. Gal kas zinote, kaip tai padaryti? Gal kas namie turite pasisodine toki medi? Kaip ji priziureti? Kuo tresti butu galima? Kokio dydzio sodinti ji lauke?
Buciau dekinga uz patarimus.

Mano riešutai buvo auginami taip: kai sudygo vazonėlyje, kitą pavasarį pasodinau į duobę ,kur giliai prikroviau medžiui "dovanų" tada užbėriau sluoksnelį juodžemio ir pasodinau sprindžio dydžio medelį. Sodinau prieš 25 metus, taip neglobojau kaip reikėtų, taigi riešutų sulaukiau tik po 15 metų. Baisiausia yra pavasarinės šalnos, nukandančios žiedų pumpurus. Tai reikia saugoti, paprastai uždegu dūminę tokią žvakę arba lauželį. Sėkmės. Šiaip tų graikinių auga daug kur, šalnų nebijo, tik laukinių kevalas būna storas, patarčiau skiepyti nuo gero medžio, kai medelis bus 2 metrų aukščio. Tai bus apsidraudimas, jei paaiškės kad riešutai prastos kokybės.
Atsakyti
AŠ AŠ AŠ AUGINU GRAIKIŠKĄ RIEŠUTĄ
ATSIVEŽĖME IŠ LENKIJOS GIMINAIČIŲ GAL KOKIŲ 30CM AUKŠČIO SODINUKĄ.
JIE TEN TIEK TŲ RIEŠUTŲ TURI - DIDŽIULIUS MAIŠUS ŽIEMAI LAIKO.
TAI PE 2 METUS JIS PAAUGO TIK IKI 1 METRO.
LAPAI VEŠLŪS - TIK VIRŠŪNĖLĖ NUŠALO - REIKIA MAŽYLIUS ŽIEMAI DENGTI.
PRIEŽIŪROS YPATINGOS NEREIKIA - KAI TREŠIU VISĄ SODĄ - TAI IR JIS GAUNA TRAŠŲ.

SAKO, KAD DERLIUS RENKAMAS TIK PO KOKIŲ 5 - 10 METŲ (ČIA REALIAI)

ŽYDI SMULKIAIS ŽIEDELIAIS.

ŽMONĖS SAKO, KAD ŠIE MEDŽIAI SKLEIDŽIA NEIGIAMĄ ENERGIJĄ ŽMONIEMS IR GRETIMIEMS AUGALAMS, BET MES TO NEPASTEBĖJOME

SĖKMĖS AUGINANT RIEŠUTUKUS
Atsakyti
Mes irgi turim riešutmedy savo sodo sklype, tiesa sklypas tik 6 arai, o medis tikrai didelis, planuojam sklype nama statyt, tai net nežinau, ar pavyks išsaugot medį. Jis taip įdomiai auga iš vienos vietos trys kamienai, tai turbūt teks vienq nupjaut, nes trukdys terasą įrengti.

Nu bet riešutų - ir kokie skanūs - va vyras pririnko, išdžiovinom ir dabar valgom kas vakarą šviežius, ekologiškus ax.gif , savus riešutus, vyras taip išmoko greitai juos išlupti, kad aš vos spėju valgyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ailona @ 2005 10 19, 08:07)
ŽMONĖS SAKO, KAD ŠIE MEDŽIAI SKLEIDŽIA NEIGIAMĄ ENERGIJĄ ŽMONIEMS IR GRETIMIEMS AUGALAMS, BET MES TO NEPASTEBĖJOME

O aš žinau,kad po šituo medžiu naudinga pasėdėti ir pakvėpuoti, taip pat jeigu pačios rišat pirčiai vantas, tai patartina su kitais augalais įrišt keletą graikiško riešuto šakų. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Verba @ 2005 11 01, 18:19)
O aš žinau,kad po šituo medžiu naudinga pasėdėti ir pakvėpuoti, taip pat jeigu pačios rišat pirčiai vantas, tai patartina su kitais augalais įrišt keletą graikiško riešuto šakų. thumbup.gif

O man dar toks aklas masažistas pasakojo, kad jam kursuose Gruzijoje aiškino, jog užplikius verdančiu vandeniu gr. riešutmedžio lapų, tame nuvire verta kojas pamirkyti, jei sąnariai skauda. thumbup.gif O dėl blogos energijos -- esu girdėjusi, bet netikiu. Viduramžiais juk ir juodas kates naikindavo kaip šėtono tarnaites, bet ar dabar tuo kas nors tiki? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Verba @ 2005 11 01, 19:19)

Pas mano tėvus kieme auga graikinis riešutmedis jau virš 15 metų. Vaisius pradėjo vesti tik prieš kokius 5 metus ir tik po kelis, o sunokinti niekad nespėja. Manau jis jau sensta, nes anksčiau per žymiai šaltesnes žiemas neapšaldavo, o pernai ir užpernai žiemą apšaldavo, tai tos šakos apdžiūdavo, nors po to naujas išleisdavo.
Jis auga vejos pakrašty, tai aš vasarą atvažiavusi mašiną po juo slepiu nuo saulės ir lietaus, jei tingiu į garažą kišt. Ir šiaip po juo labai mėgsta pasėdėti ne tik šeimynykščiai, bet ir paplepėti užsukę kaimynai. Jis toks didelis, kad atstoja pavėsinę. O jau lapų gražumas... Nieku gyvu nepatikėsiu, kad jis skleidžia blogą energiją. Man jis - ramybės medis. vacation1.gif
Atsakyti
QUOTE(Verba @ 2005 11 01, 19:19)

Ar galima būtų plačiau paaiškinti kuo jis toks stebuklingas, nes irgi turiu riešutmedį, bet norisi prieš atsisėdant bent jau žinoti. blush2.gif
Atsakyti
as turiu namie du pu puse centimetro isdyge bet daugiau neauga verysad.gif nors ir priziuriu ir laistau kazkas ne taip sakau gal kad ziema nenori augti g.gif
Atsakyti
pas mus sode irgi auga graikiškas riešutmedis. Pasodinom pernai,buvo maždaug metro aukščio,bet per vasarą jis per gerus porą sprindžių dar paaugo. Girdėjau,kad kitiems jis auga lėtai ir prastai,bet pas mus jis veši net labai.Matyt vieta tiko.Tręšiu su kemira trąšomis.

Renkantis vietą,kur pasodinti riešutmedį,reiktų parinkti saulėtą,erdvę vietą,kad aplink nebūtų arti kitų medžių,nes šiam medžiui reikia daug erdvės.Jo šaknų laja labai plati ir giliai įaugusi.
Atsakyti