Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiškas riešutas.

Nieko man su tais graikiskais riesutais neiseina verysad.gif Jau nezinau net kiek ju ismeciau. Ot, nevykele doh.gif
Auga mano riesutukai is pradziu labai graziai. Isauga iki kokiu 20 cm., o paskui... paskui ant lapu atsiranda juodu demiu (lyg degtuku buciau nedeginus), paskui lapai nukrenta arba kai kurie sudziusta ant medelio ir taip lieka (iki kol ismetu). Gal zinot kodel? Tiesioginiu saules spinduliu mano medziai nelabai gauna, kad saule juos nudegintu. Zeme lyg nebloga - naudoju durpzemi gelems. Lyg ir neperlaistau ir is troskulio nemirsta...
Padeeeeeeekit.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexandra.R.: 06 gegužės 2006 - 13:47
baisu, paskaičiau ir užsimaniau iškasti tą graikišką riešutmedį ir padovanoti kam nors, kas labiau vertina toookius medžius ( fuj fuj fuj).
Atsakyti
Paskaitykit čia:

http://www.sveikaszm...r...&subtema=38
Atsakyti
nesu aš sodininkė, bet kažkaip skeptiškau vertinu medžio užauginimą ir kauliuko, sėklos ir pan. ta prasme kaip dekoracijai tai taip normalu, bet jei norima vaisių ir pan tai man atrodo nieko nepavyks. Juk reikalingi skiepyjimai ir pan.Pati buvau labai susidomėjus graikiniu riešutu. ir nupirkau sodinuką iš medelyno. pamačiau per TV laidą ir susiradau. Kainos nuo 20 iki 60ltl, priklausomai nuo metu ir pan. Sako kad dereti turetu pradeti 3-4 metais. Pirkau rudenį, tai jau ziema praziemojo. Kol kas tik pumpuriukai ryksteleje.
Pirkau cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elzė: 16 balandžio 2007 - 19:47
gal sausio mėnesį įkišau vazonan riešutuką, laukiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2007 04 20, 08:30)

O tai koki tu ikisai? Is parduotuves?
Atsakyti
ne, bendradarbė savų buvo pririnkus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2007 04 20, 08:30)

kam jūs vargstate su tom sėklom juk galima visai nebrangiai nusipirkti jau auginuką, kuris jau bus skiepytas ir tikrai duos vaisių. pas mus sode tai jau didžiulis, bet mes kai pirkom namą jis jau buvo pasodintas tai pirmai metais buvo keturi riešutai, o pernai jau 8 žiūrėsime kas bus šiemet. o užpernai pirkau žemkės parodoj mamai tai 5 litus mokėjau dabar jau kokio 1,5m medelis pakankamai greitai auga ir visai nėra reiklus. o beje Kamšos miške tai visa Alėja yra galima pažiūrėti kokio dydžio medžiai auga.
Atsakyti
supranti, man pats įdomiausias išdygimo ir daigelio lindimo iš kiauto procesas tongue.gif
Atsakyti
labas visoms gal galit pasakyti kur galima nupirkti ta graikiska rieruto medeli ir kiek mazdaug jis kainoja ? Man labai reikia dziovintu graikisko riesuto lapu ir nezinau kur ju galima gauti
Atsakyti
O iš pirktinio kas nors išauga ar vargiai? Turiu kaip tik pora pirktinių riešutų po ranka biggrin.gif Ir per kiek laiko išdygsta pirmasis daigelis? Labai noriu tokį medį užsiauginti pati, ax.gif iš riešutėlio ir tikiuosi, kad pavyks, tik nežinau kaip prižiūrėti, kiek laistyti ir t.t.t verysad.gif Merginos, patarkite 4u.gif Mielai įsigyčiau šviežių reišutėlių daiginimui ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 23 gegužės 2007 - 12:29
QUOTE(irmulia @ 2007 05 23, 13:27)
O iš pirktinio kas nors išauga ar vargiai? Turiu kaip tik pora pirktinių riešutų po ranka  biggrin.gif  Ir per kiek laiko išdygsta pirmasis daigelis? Labai noriu tokį medį užsiauginti pati, ax.gif  iš riešutėlio ir tikiuosi, kad pavyks, tik nežinau kaip prižiūrėti, kiek laistyti ir t.t.t  verysad.gif Merginos, patarkite  4u.gif  Mielai įsigyčiau šviežių reišutėlių daiginimui  ax.gif

Na matai is pirktiniu tai neaisku koks isaug. gali buti medis iki 10 metru. Jis vaisius prades duoti geriausiu atveju tik po kokiu 7 metu. Tai manau tikrai neverta vargti. O musu salygomis auginti yra ir zemesni ir greiciau riesuteliu bus mirksiukas.gif
Atsakyti