Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiškas riešutas.

QUOTE(rasiux- @ 2011 04 20, 12:43)
Maniškiai jau antramečiai, tai ir lapeliai jau kaip reikiant  smile.gif

tai kiek supratau jūsiškiai trioboj gyvena g.gif ,kaži kaip jie tada žiemas parneš g.gif
Atsakyti
troboj laikiau tik per žiemą, nes bijojau, kad vazonėliuose gali peršalti. Kadangi jie bus sodinami ne ten kur gyvename, tai tokių mažų nenoriu į žemę kišti, nes dar nėra aiški jų būsimoji gyvenimo vieta. Tikiuosi, kad nebijos žiemų kai pastiprės.
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2011 04 22, 10:21)
troboj laikiau tik per žiemą, nes bijojau, kad vazonėliuose gali peršalti. Kadangi jie bus sodinami ne ten kur gyvename, tai tokių mažų nenoriu į žemę kišti, nes dar nėra aiški jų būsimoji gyvenimo vieta. Tikiuosi, kad nebijos žiemų kai pastiprės.

Įdomius čia tu eksperimentus darai schmoll.gif Viskas galbūt ir nieko būtų, tačiau matau didelę vieną problemą su šaknimi... kuri pas graikinį būna verpstinė ir auga pirmus 1-3 metus labai sparčiai, kaupia gyvybines atsargas po to laiko sparčiam stiebo augimui... nes pradžioje tuos minėtus metus stiebas beveik stovi vietoje... neskaitau tų kelių-keliolikos cm...nes po to stiebas augs po 1-1,5 m kasmet... schmoll.gif O tavo vazonėlis mažutis, reiškia arba šaknis neaugs taip kaip turi augti... arba suksis į ritinį panašiai kaip palmių šaknys... Tačiau tai sustabdys tolesnį stiebo ir viso medelio augimą... O jei tą verpstinę šaknį nukirpsi, medelis visdėlto yra nemažas medis, tai smulkiosios šaknelės nepajėgs atlaikyti pusiausvyros ir medelis bus netgi lengvo vėjo išverstas iš šaknų... Tiesiog nereikėtų radikaliai keisti kiekvieno augalo specifines augimo sąlygas ir reikalavimus... Dėl savo patogumo tiesiog jūs ateityje neturėsite to rezultato, kurio siekiate...tai kam išvis tos pastangos schmoll.gif
Atsakyti
Bet jeigu aš jį dabar pasodinsiu lauke, kaip man paskui jį reiks perkelti į nuolatinę vietą? Nes ten kur aš norėsiu jį auginti kol kas tik plynas laukas ir neaišku, kur bus koks kelias, kiemas ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2011 04 22, 14:06)
Bet jeigu aš jį dabar pasodinsiu lauke, kaip man paskui jį reiks perkelti į nuolatinę vietą? Nes ten kur aš norėsiu jį auginti kol kas tik plynas laukas ir neaišku, kur bus koks kelias, kiemas ir t.t.

Mažo graiko šaknys labai trapios...greit nulūžta ir augalėlis žūva. "Persodinti" geriausiai patį riešutą... tongue.gif Kol nėra prasikalęs... Tu elkis kaip išmanai...o aš tai paimčiau ir pasodinčiau į tą plyną dirvą pagal savo nuojautą ir viziją, kur kas vėliau bus. Tuomet visi planai taikysis prie graiko augimo vietos...
Atsakyti
Priminkit kada geriausia genėti jau suaugusį derantį medį? Ar sulapojusį ar rudenį?
Atsakyti
mano graikai iškeliavo į nuolatinę savo vietą lauke- kol kas atrodo, kad jiems ten patinka thumbup.gif
Atsakyti
Laba šiuo metu jau iš 24 dvylika tikrai dygsta,o kiti dvylika itariu vazonėliuose peršalo,gyveni ir mokaisi g.gif
Atsakyti
Aš daiginau 6- dviejų rūšių. Tai tikrieji graikai išliko, o kitos rūšies išdygo, bet neišgyveno. Nors ir kambaryje daiginau.
Atsakyti
sveikos, graikų augintojos 4u.gif
turiu klausimuką: didelis graikiškas riešutas išleido šakelę - visai netoli žemės, jeigu aš ją kaip nors samanom su žemėm aprščiau ier apdėčiau, gal man ta šakelė šaknis išleistų? ax.gif būtų naujas riešutmedis... ar aš čia jau per daug svaigstu? ir per kiek laiko būtų galima tikėtis naujų šaknų?
p.s. o maniškiai dičkiai (virš 2 m) jau puikiai peržiemojo, tik va pirmieji lapelai tai per šalnas nušalo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2011 05 12, 14:11)
mano  graikai iškeliavo į nuolatinę savo vietą lauke- kol kas atrodo, kad jiems ten patinka  thumbup.gif

O kokio dydžio pasodinti.Pas mane du dar kambaryje,dar bijau.O senasis dar nesprogsta lapai.Raminu save,kad kasmet jis velai susprogsta. g.gif
Atsakyti
QUOTE(plateliai @ 2011 05 13, 08:12)
Laba šiuo metu jau iš 24 dvylika tikrai dygsta,o kiti dvylika itariu vazonėliuose peršalo,gyveni ir mokaisi g.gif

Tai smagu girdėt biggrin.gif Apsisodinsi graikų alėją thumbup.gif Tik dar ir dar kartą primenu, kad labai reikia atsargiai persodinti...toks tos šaknelės trapumas... ax.gif Ir kuo ilgiau lauksi, šaknelė gi labai greitai auga yahoo.gif ...tuo didesnė nulūžimo tikimybė... ax.gif Aš patingėjau stratifikuot, buvau 25 pasodinusi vėlai rudenį lauke dirvoje...Taigi atsikasiau pasmalsaut schmoll.gif Bekasant, nors ir kaip saugojau, du riešutukus su visais išdygusiais atributais nuniokojau cray.gif Dar du buvo neišdygę, pradėtas kevalo skilimas...bet vidus kiek apipuvęs...Tai ir visi nuostoliai drinks_cheers.gif Viena tokia sena mano draugė, tikroji dvarininkė pagal genealogiją, savo didžiuliam dvarui beveik visus daigus ir pasiėmė... na dar po 1-2 atidaviau porai draugių... Įdomu tik, kad čia niekas jau nebeprašo riešutėlių schmoll.gif ... o norinčiųjų buvo gossip.gif Todėl sakau, kad dar keli žmoneliai gali gauti veislinių graikinio riešutmedžio mažų augaliukų iš Kauno biggrin.gif Aišku, jei parašys man... g.gif Sėkmės auginant 4u.gif
Atsakyti