Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiškas riešutas.

QUOTE(Ingaja @ 2011 06 26, 09:28)
Zinok da gali but ir ankstoka, nes viena netycia iskasiau, tai pasirode, kad dar tik saknutes ruosiasi leist, tai va tas dar neisdygo, bet viliuosi  lotuliukas.gif o tie kur vazoneliuose isdygo kaip numete lapus taip ir stovi plikais kotais  doh.gif

Tikriausiai mano klaida, kad pasodinau po balkonu, o ten drėgmės trūkumas, gal būt todėl ir nedygo blush2.gif
Atsakyti
Tikriausiai mano klaida, kad pasodinau po balkonu, o ten drėgmės trūkumas, gal būt todėl ir nedygo

Manau,kad didelė,pats neturiu,vis dar ieškau gero skiepyto,bet žinau kas turi,tam riešutui vietos reikia ,jis labai aukštas gali buti ( jei riešutus nori valgyti aišku),jo negali nieks gošti,geriau kur sklypo kampe.
Gal kas žinote kur gan didelius gr. riešutus pardavinėja,skiepytus,vazonikuose?
Atsakyti
QUOTE(drrrr @ 2011 06 26, 18:48)
Manau,kad didelė,pats neturiu,vis dar ieškau gero skiepyto,bet žinau kas turi,tam riešutui vietos reikia ,jis labai aukštas gali buti ( jei riešutus nori valgyti aišku),jo negali nieks gošti,geriau kur sklypo kampe.
Gal kas žinote kur gan didelius gr. riešutus pardavinėja,skiepytus,vazonikuose?

Na, aš ten sėjau riešutus, kurie neišdygo, "tipo daigynas" doh.gif
Atsakyti
Na tai ne problema,kai paaugs gerai,tada galėsit perkelti,bet po to manau reikia skiepyti,kad riešurų sulaukti.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 06 25, 21:53)
Ar audinami tik graikiniai riesutai g.gif  Nezinau apie kuriuos kalbejo per TV,bet sake,kad veda tik dauginami vegetatyviniu budu.bet as cia gal ne i tema blink.gif  O pardavime didzioji dalis is seklu ir gaunas tik dekoratyvinis medis,o ne vaismedis

Na visai į pievas... blush2.gif ax.gif gal vertėtų nesiklaidinant nei savęs, nei kitų... paprasčiausiai persiskaityti temukę prieš rašant... Pasižiūrėk koks pas mane tas "dekoratyvinis medis" šiemetinis... ir jau kiek metų gražiausią derlių duoda... Ir išaugintas iš kito mano medžio riešuto... Jeigu kalbėjai ne į temą apie lazdyno riešutą, tai irgi tos pačios taisyklės galioja... veda pasodinti iš riešuto... ir gana greitai...mano yra didieji raudonlapiai lazdynai... Dirstelk... šiemet ypatingai daug primegzta riešutėlių... Atsiprašau už "ne į temą", bet vistiek... apie riešutus... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(drrrr @ 2011 06 26, 18:03)
Na tai ne problema,kai paaugs gerai,tada galėsit perkelti,bet po to manau reikia skiepyti,kad riešurų sulaukti.

Nesuprantu iš kur tokie "manymai" schmoll.gif Dar keli riešutai pas mane išdygo... nei sėti, nei žiūrėti... matyt nešant rudenį derlių nubiro... darže... Galiu tau duoti vieną kitą daigą... nes Jediara nenori sudaigintų ir jau paaugintų... nors jai riešutai nedygo... visi 50 virš man sudygo... biggrin.gif Mano riešutų ypatingai gera veislė "Ideal"... jokių skiepinimų nereikia... dygsta iš riešuto...gerai auga... 5-6 metais pradeda derėti... išauga iki 6 m aukščio medis... grynina orą, saugo daržą ir sodą nuo ligų... lapų arbata padeda mesti viršsvorį ir valo organizmą... Ko dar schmoll.gif Tiesa, riešutai skanūs, stambūs, lengvai atsidaro, plonas kevalas... Įdedu pernai metų graikinių vaisius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 26 birželio 2011 - 23:00
QUOTE(Fonda @ 2011 06 27, 00:34)
Jediara nenori sudaigintų ir jau paaugintų... nors jai riešutai nedygo... visi 50 virš man sudygo... biggrin.gif

Aš tai norėčiau, bet norėčiau pirkti , nes ir taip esu Jums labai skolinga blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 06 26, 23:34)
nenori sudaigintų ir jau paaugintų... nors jai riešutai nedygo... visi 50 virš man sudygo... biggrin.gif  Mano riešutų ypatingai gera veislė "Ideal"... jokių skiepinimų nereikia... dygsta iš riešuto...gerai auga... 5-6 metais pradeda derėti... išauga iki 6 m aukščio medis... grynina orą, saugo daržą ir sodą nuo ligų... lapų arbata padeda mesti viršsvorį ir valo organizmą... Ko dar schmoll.gif Tiesa, riešutai skanūs, stambūs, lengvai atsidaro, plonas kevalas... Įdedu pernai metų graikinių vaisius...

O galima ne Jiedarai norėti jūsų riešutukų? ax.gif . Labai užsinorėjau šitų skanėstų pasisodinti, o ir žemės "lišnos" sodyboj yra ax.gif .
Atsakyti
Fonda ir as noreciau tokios veisles daigelio ar riesutuko blush2.gif Ir manau maniskiai 5-6 metais tikrai nederes g.gif
Atsakyti
Fonda,tavo augalai visada pavyzdiniai. blink.gif blink.gif
Mano graikiški du iš riešutėlių,persodinti į žemę,kažko sunkiai kabinasi į gyvenimą?Lapai pasidarė su rudomis dėmėmis? g.gif O raudonlapis lazdynas pernai sodintas,pirmais metais davė kelias kekes riešutukų.O šiemet nei vieno.Turbūt reikėjo nevarvinti seilės pernai,išskinti riešutus geriau žemėn,tai šiemet gal būtų buvę?Na godumas nugali. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 06 27, 15:05)
Fonda,tavo augalai visada pavyzdiniai. blink.gif  Mano graikiški du iš riešutėlių,persodinti į žemę,kažko sunkiai kabinasi į gyvenimą?Lapai pasidarė su rudomis dėmėmis? g.gif O raudonlapis lazdynas pernai sodintas,pirmais metais davė kelias kekes riešutukų.O šiemet nei vieno.Turbūt reikėjo nevarvinti seilės pernai,išskinti riešutus geriau žemėn,tai šiemet gal būtų buvę?

Matau, kad esi perfekcionistė doh.gif Aš, kaip tinginė, tai nesikišu į augalų gyvenimą...leidžiu jiems gyventi kaip jie patys nori... ax.gif Nieko niekada nereikia REGULIUOTI ax.gif kiek veda - tiek gerai... vienais metais taip, kitais - kitaip... patys susitvarkys ir be tavo išskyninėjimų... Tik augimo sąlygas kuo natūralesnes sudaryk...kad ne ant skersvėjų būtų augalėlis, kad ne vienišas...kad neužmirktų...ar neperdžiūtų... kol jaunas, kad žiemą neiššaltų... O kad graikinių lapeliai ruduoja schmoll.gif ...na augalėlis skundžiasi, rodo, kad susirgo... O nuo ko? Kas dabar pasakys? Aišku, nuo kažko jam netinkamo... Greičiausiai, nuo kokios chemijos... jei purškėt kitus augalus schmoll.gif ...o gal kad mažai kalbėtasi buvo su augalėliu... biggrin.gif Jei žmonės žinotų, kad nuo tos chemijos tik dar atsparesni ligų štamai susikuria, naujos kartos kenkėjai... Nėra nieko patikimiau už išbandytą per amžius natūralumą... http://gmoknyga.wordpress.com/[/url]
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2011 06 27, 08:41)
Aš tai norėčiau, bet norėčiau pirkti , nes ir taip esu Jums labai skolinga 

Ir kas gi su šita kuklute mergyte pasidarė... schmoll.gif biggrin.gif Žodžiu, paskambinkit ir perduosiu... jūsų dovanota ypatingoji margalapė alyva klesti ir bujoja... doh.gif Bet mano amerikietiškasis eksperimentas...pasimirė... neatlaikė mūsiškių šalčių... O pas jus kambaryje tai tikriausiai jis auga puikiai?... Ar kamsio oranžinio nereikia? Mačiau netoli nuo krūmo du augalėliai savaime auga...
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2011 06 26, 17:16)
Tikriausiai mano klaida, kad pasodinau po balkonu, o ten drėgmės trūkumas, gal būt todėl ir nedygo  blush2.gif

Sudigs kitais metais... o jei labai sausa ir negiliai pasodinot,kaip sakėt, tai gal parsineškit ir į normalią vietą pasodinkit schmoll.gif Jei peliukai nesuvalgė... schmoll.gif Papildyta:
QUOTE(Meizė @ 2011 06 27, 09:46)
O galima ne Jiedarai norėti jūsų riešutukų?  ax.gif . Labai užsinorėjau šitų skanėstų pasisodinti, o ir žemės "lišnos" sodyboj yra   ax.gif .

Papildyta:
QUOTE(Ingaja @ 2011 06 27, 13:01)
Fonda ir as noreciau tokios veisles daigelio ar riesutuko  blush2.gif Ir manau maniskiai 5-6 metais tikrai nederes  g.gif

Jei liks, taip. Jei ne...iš šiemetinio derliaus tegalėčiau duoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 30 birželio 2011 - 00:03
QUOTE(Fonda @ 2011 06 30, 01:55)

Ir kas gi su šita kuklute mergyte pasidarė... schmoll.gif  biggrin.gif Žodžiu, paskambinkit ir perduosiu... jūsų dovanota ypatingoji margalapė alyva klesti ir bujoja...  doh.gif Bet mano amerikietiškasis eksperimentas...pasimirė... neatlaikė mūsiškių šalčių... O pas jus kambaryje tai tikriausiai jis auga puikiai?... Ar kamsio oranžinio nereikia? Mačiau netoli nuo krūmo du augalėliai savaime auga...
Papildyta:

Sudigs kitais metais... o jei labai sausa ir negiliai pasodinot,kaip sakėt, tai gal parsineškit ir į normalią vietą pasodinkit schmoll.gif  Jei peliukai nesuvalgė... schmoll.gif  Papildyta:

Tai kad mano norai, ne mažėja, o vis didėja blush2.gif doh.gif
Džiaugiuosi, kad alyva auga, gal jau kitais metais sulauksite žiedelių mirksiukas.gif
"Amerikono" tikrai gaila verysad.gif , pas mane jis auga - dabar balkone bujoja ax.gif
Reikės paieškoti riešutukų ir pasodinti į lysvę, tikiuosi, kad peliukai nesuvalgė smile.gif
Atsakyti
Apšnekėjau savo audonlapį lazdyną.Užvakar pasižiūriu,bent kelios kekeės sukrautos.O antri metai dar tik pas mane. g.gif g.gif
Fonda,ačiū už puslapiuką,būtinai perskaitysiu.Tavo mintys labai gražios. wub.gif
Atsakyti