Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiškas riešutas.

Iš Fondos gautus riešutus bandžiau daiginti dvejus metus - pirmais visi pasodinti arba neišdygo, arba ėmę dygti supuvo. Antrais metais gavau jų nemažą maišiuką, pusę su malonumu suvalgėm (super skanūs, labai lengvai išsiima iš lukšto, o ir pats lukštas plonas, kai kuriuos buvo galima atidaryt tiesiog paspaudus pirštais), o likusius padalinau per pusę. Pusę kišau per žiemą į šaldymo kamerą, o kitą pusę laikiau pačiam šaldytuve.

Pavasarį visus sumaišiau ir pasodinau. Daigumas buvo puikus, sudygo ir ūgtelėjo apie trisdešimt medeliukų thumbup.gif Dabar juos užklojau eglišakėm ir tikiuosi, kad jie sėkmingai peržiemos. O jei taip viskas ir bus, tai teks sodint riešutmedžių sodą biggrin.gif

Fonda, Fondule, ačiūūūūūūūūūū tau toks didelis, kokį tik sugebu pasiųst tavo pusėn wub.gif
Atsakyti
Sveiki 2metus vozone auginau graikini riesuta, preita pavasari pasodinom i soda cia paskaiciau gal jis vienas neduos vaisiu augdamas, o jo skiepit nereikia?
Atsakyti
Kiek žinau iš savo patirties tai vaisių duos bet sako jei auga daugiau derlingumas didesnis,skiepyt neskiepijau.Derės po kokių 10 metu,tik kai sodinsit plytą po centrine šaknim padėkit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo2: 20 sausio 2014 - 12:54
QUOTE(solo2 @ 2014 01 20, 12:51)
Kiek žinau iš savo patirties tai vaisių duos bet sako jei auga daugiau derlingumas didesnis,skiepyt neskiepijau.Tik kai sodinsit plytą po centrine šaknim padėkit.

o kam plyta?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 20, 13:52)
o kam plyta?

Aha padejau 4u.gif
Atsakyti
Plyta trukdo augti liemeninei šakniai taip formuojasi daugiau šoninių šaknų kurios maitina medį.
Atsakyti
QUOTE(solo2 @ 2014 01 20, 13:23)
Plyta trukdo augti liemeninei šakniai taip formuojasi daugiau šoninių šaknų kurios maitina medį.

aišku, bet jau per vėlu, manieji nors ir maži, bet jau nebeketinu persodinti
Atsakyti
Kaip sodinau prieš koki 12 metų tai pat to nežinojau,bet auga ir deliaus jau šiemet turėjau,tik gal su plyta but buvę daugiau smile.gif
Atsakyti
Mumrikai, o gal ir kitos patars, kas jau daigino. Gavau riešutų kokius 10, ar jau laikas į šaldytuvą kišti? Man liepė juos į vazonus sodinti. Tai dabar nesugalvoju, ar iškart į vazonus, ar palaukti pavasario ir tiesiai į žemę?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 20, 15:18)
Mumrikai, o gal ir kitos patars, kas jau daigino. Gavau riešutų kokius 10, ar jau laikas į šaldytuvą kišti? Man liepė juos į vazonus sodinti. Tai dabar nesugalvoju, ar iškart į vazonus, ar palaukti pavasario ir tiesiai į žemę?

kai man dovanojo auginantys, tai liepė iš rudens lauke į žemę kišt, kad natūraliai stratifikuotųsi ir grūdintųsi. Taip ir padariau, pavasarį iš 3 sėtų 2 išdygo. Jau treti metai bus, kaip tie du gražiai auga.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 20, 16:26)
kai man dovanojo  auginantys, tai liepė iš rudens lauke į žemę kišt, kad natūraliai stratifikuotųsi ir grūdintųsi. Taip ir padariau, pavasarį iš 3 sėtų 2 išdygo. Jau treti metai bus, kaip tie du gražiai auga.

Taip,pritariu Paladei.Mano kaimynė sodinuką pirko iš turgaus ir po 6 metų susilaukė derliaus,tai paemė tuos savo riešutus ir susodino į žemę darže.Sudygo visi kiek pasodino,po dviejų metų persodino,vieną davė ir man,jau didelis,pavasarį bus keturių metų,bet pagrindinę šaknį visgi man patarė arba nukirptį,arba užlenkt ir sodint ant plytos lotuliukas.gif Aš taip ir padariau,bet poros jam nesodinu,prityrę augintojai sako,kad derės ir vienas augdamas,patikėjau.
Atsakyti
QUOTE(solo2 @ 2014 01 20, 14:23)

Čia absoliutus mitas, nes jokios plytos netrukdo kamieninei šakniai formuotis - ta šaknis elementariai plytą šonu aplenkia ir auga kur tik nori biggrin.gif

Medelynuose iškasimui ruošiamoms pušims (taip pat turinčioms pagrindinę kamieninę šaknį) kas metus ar dvejus ilgu kastuvu yra nukertama kamieninė šaknis tokiu būdu skatinant formuotis smulkiųjų šaknų tinklą mirksiukas.gif

Teko labai daug pušų persodinti iškasant jas pievoj ir sodinant žalioj zonoj (ne vieną ir ne dvi dešimtis), apylinkės mūsų akmenuotos, pasitaikydavo o ho ho kokių akmenų iškast (ir poros plytų didumo, ir tiesiai po medeliu), tai "juokėsi" pušys iš tų akmenų apeidamos akmenį šonu - jei jau medžiui genetika liepia augintis rimtą atraminę šaknį, tai jis tą ir darys smile.gif

QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 20, 16:18)

Aš asmeniškai didžiąją dalį riešutų kiščiau tiesiai į dirvą, o kitus liksius šaldytuvan (kad išbandyt visus jų daiginimo variantus).
Atsakyti