Įkraunama...
Įkraunama...

Užsiėmimai ir žaidimai su vaikais

na maniskiam 1metai10men taiirgi surenka zaislus bet dar kazkaip nenoriai.Jei pamatom kad ismeto tai verciame graziuoju rinkt,tai taip nenoriai.na bet pakeistus pampersus daznai nunesa i siukledeze ir ismeta.na mano manimu mazdaug tokio amziaus vaikai jau turetu moket ant tokio dalyko protaut
Atsakyti
Kartais, kai geros nuotaikos - taip wub.gif . padaro protingos israiskos veideli - ir susitvarko. Tipo ji tokia saunuole thumbup.gif lotuliukas.gif
Bet kai ner nuotaikos pirstu rodo i seses puse, ir pasako, kad susitvarkys sese blink.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Vat ir pasakyk, kad jie dar nesupranta doh.gif
Atsakyti
Mes kariaujam, labai pikta, kad po visus namus zaislai metosi, bet mano vaikas ant tiek uzsispires doh.gif Kai pradedu su ja tvarkytis, tada surenka, bet kai reikia paciai - nesulauksi verysad.gif
Atsakyti
susitvarko, nes brolis tvarkosi ir ji iš paskos, o jau jai kur kokį popieriuką ar trupiniuką pamatys, tol mažais piršteliais rinks, kol neliks nei kvapelio lotuliukas.gif Ir dar jai pvz. svečius priminėjom salione, tai po jų išėjimo visus indus nurinks ir suneš į virtuvės kriauklę sumes lotuliukas.gif
Atsakyti
Maniskiui nera 2 metu ir nepanasu kad noretu rinkti lotuliukas.gif lotuliukas.gif ateis laikas susirinks 4u.gif bet kol kas zaislai keliauja i vonia o kartais ir i unitaza lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo =Svaja=: 07 birželio 2008 - 09:37
Paprašytas sūnelis rūbelius nuneša ir sukiša į skalbimo mašiną, šiukšles į šiukšledėžę, o žaislus tvarkos tik pagal nuotaiką kitąsyk atrodo apsivertęs net jaučias geriau unsure.gif gal atsisėdęs tarp žaislų saugesnis savo karalystėj lotuliukas.gif
Atsakyti
Kai paprašom ir dar su pagyrimais, kad kokia šaunuolė, moka žaisliukus susitvarkyti, tai tik šypsosi ir deda žaislus į dėžę thumbup.gif kai susitvarko duodam bučkį ir ačiū su visais pagyrimais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(T.A.K. @ 2007 09 10, 11:49)
Mes jau nuo metuku pratinom dukra susirinkt zaislus ir nesvarbu ar buvo jie specialiai ismetyti ar pazaidzius, pradzioj dvi dienas is eiles oziavosi o dabar viskas  thumbup.gif  Netgi savo sauskelnes  po pakeitimo greitai surenka ir nunesa ismest. Manau dvieju metu vaikas tuo labiau tureti atlikti tokius veiksmus.

Gal ir gerai, kad taip anksti pradejote g.gif man tai tokiu laiku dar ir mintis nebuvo kilus, kad vaika jau reikia pratinti. toki maza pypliuka smile.gif

QUOTE(Karinga @ 2007 09 10, 12:15)
Na, mes ir nuo metuku rinkdavomes savo zaisliukus. Ir tai darydavo visai noriai, tai jai budavo kaip zaidimas  bigsmile.gif Bet dabar, jau kai suejo 2.4metukai, tai ne uz ka nebenori rinktis savo zaislu. Ir graziuoju prasau, ir piktuoju, bandau zaidimo forma- niekas nepadeda  verysad.gif Kartais susirenka, kai pasakau, surink sitas kaladeles, dabar zaisim su lelem. Tai jai as zaidziu, tada susirenka, bet jai as negaliu zaisti su ja, tai ir nerenka  schmoll.gif

As tai pat tokios nuomones, kad tokio amziaus vaikuciai, jau dabar labai gerai pagalvoja ir pasvarsto, ar verta cia tvarkytis, ir kodel as cia turiu tvarkytis? ar man uz ti kas nors bus? (pvz., ar bus pazadeta, kad sutvarkius zaisliukus iesim piesti ir pan.) Ir aplamai daug kas dabar nuo nuotaikos priklauso - tvarkys ar ne? Bet siaip dazniausiai tai net nesistengiu ikalbinet puse valandos, geriau jau pati sutvarkau, ir dazniausiai, kai dukrytes jau kambary nera, nes kai ji yra, o as noriu zaislus det i deze ar i stalciu - amzinai ir vieno ir kito prireikia ax.gif

QUOTE(kristinka:) @ 2007 09 10, 13:46)
mano vaikui jau 3 metai. bet nuo 2 metų susitvarko savo žaislus. iš pradžių irgi kariavau ir aš ir MB...niekas nepadėjo doh.gif
bet vieną kartą  liepėm tvarkyti ir jis nesitvarkė. tada MB pats surinko visus žaislus ir išnešė į balkoną,paliko porą mašinyčių biggrin.gif po dienos kelias ištraukė,nes vaikas pažadėjo tvarkytis thumbup.gif po truputį žaislai parėjo iš balkono namo,ir nuo tol užtenka tik pasakyti,kad jei nesitvarkys-žaislai bus išnešti. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif iškarto puola tvarkytis thumbup.gif
pabandykit tokį būdą,gal padės mirksiukas.gif

Čia tai geras patarimas!!
Atsakyti
QUOTE(virugie @ 2008 06 12, 16:48)
Paprašytas sūnelis rūbelius nuneša ir sukiša į skalbimo mašiną, šiukšles į šiukšledėžę, o žaislus tvarkos tik pagal nuotaiką kitąsyk atrodo apsivertęs net jaučias geriau unsure.gif gal atsisėdęs tarp žaislų saugesnis savo karalystėj lotuliukas.gif

musiskis i skalbiamaja ir nesvarius saukstus sakutes nesa biggrin.gif turiu 'darbo' kol atrusiuoju mirksiukas.gif
siaip kuo toliau, tuo maziau mano pagalbos bereikia renkantis zaislus rolleyes.gif tik neaisku ar ilgam cia jis taip savarankiskai darbuojas, nes kas kelis men. 'uzplaukia' savotiskos bangos, kaprizai, gerumai ir t.t.
Atsakyti
Kai as dukrytei (1.9m) padedu sudeti zaisliukus i zaislu deze, tai ji irgi renka ir noriai juos deda i deze, bet jeigu jai tik liepiu sudeti,o pati jai nepadedu, tai dazniausiai rezultatas buna nulinis (nors kartais susideda, taciau dazniausiai dar reikia pagalbos) smile.gif
Atsakyti
aš su 1m6mėn nedrįsau biggrin.gif bet maniškis yra aktyvus vaikis, jam tiek ilgai sėdėt ir žiūrėt būtų iššūkis. aišku nebandžiau-nežinau, bet tiesiog nedrąsu buvo. palikau su vyru ant kranto laukt biggrin.gif
realiai nieko nėra neįmanomo. svarbu, kad būtų galimybė bet kuriame taške tiesiog išlipti ir parvažiuoti laimingai į "miegojimo vietą". tarkim, kad vairuotojas "budintis" bet kada galėtų jus su vaiku pasiimti.

Papildyta:
QUOTE(laukinukė @ 2008 08 19, 09:12)
O tai jei baidarė apsivers su vaiku, ką tada darysite  g.gif Išsigąs visam gyvenimui vandens. Gal paprasčiau palikti jį pvz. seneliams ir patiems pasiplaukioti, jei taip norisi  mirksiukas.gif

nu ką tu toj baidarėj taip darysi, kad apsivers?.. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vataipva: 22 rugpjūčio 2008 - 10:37
mes plaukėm su 1,5 metų vaiku. vilkom spec liemene, na vsiakij slucy, bet aišku patys jau daug kartų plaukę, žinom, kad nesistojant nesimakaluojant ir šiaip nesąmonių nedirbant baidarė neapsivers. be to gi vaikas ne vienas ten sėdi, sėdėjo arba man arba B ant kelių arba šalia, bet taip, kad ranka visąlaik apkabinęs laikai. tai plaukėm 3 dienas, vieną dieną nuo ryto iki vakaro ištvėrė puikiai. nupirkom naujų žaislų, parodėm tik pradėjus plaukti, tai buvo krapštymosi ilgam, be to kartu plaukė mum artimi jam mylimi žmonės, tai kalbindavo, dainuodavom kartu etc. kaip problemą galėčiau įvardinti tik miegojimą, nes miegojo pietų man ant kelių, tai aš tai baika, pakentėjau, tik užmigt vaikui sunkiau buvo biggrin.gif bet vistiek 2 val išparpė. iš baidarės nelipo, nerėkė, ožių mažiau nei sausumoj buvo (jam tai irgi naujas patyrimas, atrakcija). vakare seneliai atvažiavę pasiėmė nakčiai ir atvežė tik kitos dienos pietums, tai plaukė pusė dienos, o trečią dieną plaukėm tik iki pietų. viskas manau priklauso nuo vaiko ir tėvų pasiruošimo mirksiukas.gif

ajjj mūsų edrūnui dar labai maistas padėjo, ištrauki obuolį ir graužia pusvalandį biggrin.gif

p.s. vaikas tikrai ne lėtapėdis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žmogiukas: 22 rugpjūčio 2008 - 10:45