o aš manau, kad susirinkti žaislus, kaip ir daugelį kitų dalykų, reikia pradėti mokyti kuo anksčiau, auklėjimo nuoseklumas visgi duoda savų rezultatų. Va maniškiui dabar metai ir du mėnesiai, ir drąsiai galiu pagirti pyplį, kad pats renkasi žaislus. Aišku, jam tai dar savotiškas žaidimas, bet pamažu jis, tikiu, virs geru įpročiu. Visada prieš eidami miegiuko surenkam žaislus, užtenka tik paraginti: "Pupa, renkam žaisliukus,žiū, ir mamytė tau padės" , ir mažius jau renka žaislus iš palovio ir meta dėžėn

QUOTE(rikutis @ 2008 05 07, 11:27)
o aš manau, kad susirinkti žaislus, kaip ir daugelį kitų dalykų, reikia pradėti mokyti kuo anksčiau, auklėjimo nuoseklumas visgi duoda savų rezultatų. Va maniškiui dabar metai ir du mėnesiai, ir drąsiai galiu pagirti pyplį, kad pats renkasi žaislus. Aišku, jam tai dar savotiškas žaidimas, bet pamažu jis, tikiu, virs geru įpročiu. Visada prieš eidami miegiuko surenkam žaislus, užtenka tik paraginti: "Pupa, renkam žaisliukus,žiū, ir mamytė tau padės" , ir mažius jau renka žaislus iš palovio ir meta dėžėn 

kai maniškei buvo kaip ir tavajai atžalai (1,2 m) tai su pasišokinėjimu rinko ir tiek laimės buvo. mokinau kaip ir tu, bet kai perkopė 2 metukus - lyg kažkas persuko raktelį. paprašai susirinkti, tai dar išspardo, o jei bandai priverstis (gražiuoju, aišku), tai dar ant žemė skrenta ir skerdžiamu balsu kriokia
QUOTE(burbuliukasbum @ 2008 05 08, 00:16)
kai maniškei buvo kaip ir tavajai atžalai (1,2 m) tai su pasišokinėjimu rinko ir tiek laimės buvo. mokinau kaip ir tu, bet kai perkopė 2 metukus - lyg kažkas persuko raktelį. paprašai susirinkti, tai dar išspardo, o jei bandai priverstis (gražiuoju, aišku), tai dar ant žemė skrenta ir skerdžiamu balsu kriokia
jei pasitikėti pozityvaus auklėjimo metodu, tokioje situacijoje mama turėtų pati pradėti rinkti žaislus, sakydama, kad ji mažuliui padės, ir paraginti veikti kartu. Šiaip- pas jus dabar gali būti ir tos vadinamos "trečių metų krizės" bėdos...
Šiaip, su dviejų metų pypliu jau galima pakalbėti. Niekada nepamiršiu, kaip man mažai mama padarė. Išeidama į naktinę, prieš paguldydama mane, liepė surinkt žaislus, aš, aišku, pradėjau ožiuotis ir prieštaraut. Ji leido; nieko nesakiusi, paguldė, pasekė pasaką ir išeidama pasakė: " Pažiūrėk, kaip tavo žaisliukams šalta ten, ant žemės, gal jiems baisu, gal verkia..." Ir išėjo. Ilgai užmigt negalėjau, varčiaus, galiausiai atsikėliau ir surinkau... Nuo to karto raginti nebereikėjo...

geras metodas, bet mūsiškei neveiksmingas
jai esu sakiua, kad žaisliukai nori irgi paiilsėti ir dugrįšti pas savo draugus, jiems vieniems liūdna, jiems reikalinga kompanija dėžėje. jokios rekacijos. dar paspiria, o jei pasakau, kad išmesiu arba kitiems vaikams atiduosiu jei jai žaislai nebereikalingi. tai tik spiegti pradeda, kad neišmesčiau. tai liepiu tada susirinkti, o tada vėl viskas iš pradžių - nerinksiu
panašu, kad trečių metų krizė
ir žaislus galutiniam variante surenku aš
jai esu sakiua, kad žaisliukai nori irgi paiilsėti ir dugrįšti pas savo draugus, jiems vieniems liūdna, jiems reikalinga kompanija dėžėje. jokios rekacijos. dar paspiria, o jei pasakau, kad išmesiu arba kitiems vaikams atiduosiu jei jai žaislai nebereikalingi. tai tik spiegti pradeda, kad neišmesčiau. tai liepiu tada susirinkti, o tada vėl viskas iš pradžių - nerinksiu

panašu, kad trečių metų krizė
ir žaislus galutiniam variante surenku aš
QUOTE(Mirėja @ 2008 05 11, 19:50)
Mažai gal, bet sunku patikėt kad tau buvo du metukai...
Ir nesakiau, kad du metukai buvo, nepamenu tiksliai, kiek; o jūs į šią temą užsukot tik tam, kad pareplikuoti?

sakyciau kad per anskti dar vaikiukus 2 m mustruoti ir zaisliukus rinkti priversti ar kaip kitaip idiegti kad reikia tvarkytis
viskas su laiku
a su tokiu pypliu tai tvarkyti reikia kartu
padaryti zaisliuku tvarkyma kaip atrakcija
mano berniukas pradejo pats tvarkytis tik nuo 4 kazkur gal biski anksciau
dabar jau 5 m ir pats visada viska susitvarko pazaides
po biski mokinomes be jokiu stresu ir ten gazdinimu
viskas su laiku
a su tokiu pypliu tai tvarkyti reikia kartu
padaryti zaisliuku tvarkyma kaip atrakcija
mano berniukas pradejo pats tvarkytis tik nuo 4 kazkur gal biski anksciau
dabar jau 5 m ir pats visada viska susitvarko pazaides
po biski mokinomes be jokiu stresu ir ten gazdinimu

Mano maziuke,visai nenori rinkti zaislu,jai tai visiskai neidomu,bet jaigu paprasau atnesti koki daikta tai su mielu noru ji atnesa ,bet tada sakau kad reiia zaisliukus sudeti i savo vieta ir pradedu deti as ,o ji stovi ir ziuri ,bet niekada nededa ju,o jai pasakau , kad ismesiu i siuksliu deze tai ji tada pakelia koki zaila ir pati nunesa ismeta,bet po keliu minuciu eina is ten issitraukti ,tai va jokios tvarkos nera pas mus.....

maniskiui rudeni sueis du, dabar zaislu susitvarkymas idomus, jei kartu dedi i deze arba eini kartu i lauka surinkt ka per diena issimete, bet jei tektu stovet ir 'eisma' reguliuot nepadedant..kantrybe nei jo, nei mano neatlaikytu
manau iki dvieju patobulesim, kad kartu zaislus susiskirstysim surinkdami i atskiras dezes
nes kartu ir virtuvej spinteles tvarkom ir skalbinius i masina sudedam ir t.t. procesas uztrunka, bet ...

QUOTE(Ramunelek @ 2008 05 12, 13:13)
Mano maziuke,visai nenori rinkti zaislu,jai tai visiskai neidomu,bet jaigu paprasau atnesti koki daikta tai su mielu noru ji atnesa ,bet tada sakau kad reiia zaisliukus sudeti i savo vieta ir pradedu deti as ,o ji stovi ir ziuri ,bet niekada nededa ju,o jai pasakau , kad ismesiu i siuksliu deze tai ji tada pakelia koki zaila ir pati nunesa ismeta,bet po keliu minuciu eina is ten issitraukti ,tai va jokios tvarkos nera pas mus.....

Aš vaizduoju, kad laikau dėžę ar krepšį ir prašau, kad atneštų tą, atneštų aną, taip ir surenkam. O viena net nebando tvarkytis, tai ir neverčiu kolkas. (maniškei 2 m ir 3 mėn.)
Mano dukryte jau seniai renka zaislus,gal nuo kokiu 1.4 m,. Is pradziu rinkdavom kartu, o dabar kai pasakau sutvarkyti zaisliukus, sudeda i deze. Aisku, buna, kad labai nenoriai delioja,bet pasakau, kad eisim pliusku pliusku ( o ji vonioj labai megsta pliuskentis!!!) ir tada stengiasi greiciau sutvarkyti.
Zaisliukus tvarkome vakare, pries einant praustis ir miegoti.
Jei labai daug zaislu ismeto, tai buna, jog ir pries pietu miega sutvarkom.
Zaisliukus tvarkome vakare, pries einant praustis ir miegoti.
Jei labai daug zaislu ismeto, tai buna, jog ir pries pietu miega sutvarkom.
Mano panelytei 2 metukai.Isversti zaisliukus jai labai patinka,bet tvarkytis-nelabai
.Tarkymosi procesas labai ilgas ir leeeeeeeeeeeeetas
.Dazniausiai as jai padedu,tad darbas einasi kaip is pypkes
.Sekmes ir kantrybes

Manoji 2,3 tai pasakius susideda zaisliukus bet dienos metu nelabai skuba daryti, padeda viena, antra, pamirsta ka dare, vel zaidzia, nors jau eiti kur turime, bet nieko nesakau, tacia vakare, pries einant miegelio, cia jau kaip ritualas, suguldyt leles, masinas, sutvarkyt kaladeles, piestukus i vieta, daro pati ir sako mamyte pades, jai patinka kai po to sakau kokia tu pas mane saunuole
Jei ji tvarkosi viena, atbega ir vedasi mane parodyt ka padare ( aisku ne idealiai sutvarkyta, bet matosi kad vaikas tvarkesi
)