Kai žurnalistė manęs netikėtai užklausė, kaipgi prasidėjo mano klajonės po platųjį pasaulį, netikėtai susimąsčiau. Hm, išties niekad nepagalvojau apie tai, niekad net nebandžiau prisiminti tokių, anot kitų klasiokų, smulkmenų. Ir tik dabar supratau, kad anokia čia smulkmena. Kiekvienam žmogui, mylinčiam keliones, ir, tiesą pasakius, susirgusiam jų manija, privalu žinoti, nuo ko ši liga pradėjo progresuot.
Šitaip netikėtai nusprendžiau parašyti kelias eilutes apie savo kelionių karjeros pradžią

Nebenoriu mylėt, nebenoriu kentėt, tik išvežkit mane, aš prašau, pailsėt

Tokiam dalykui, kaip pirmoji kelionė, prisiminti man prireikė užrašų knygutės, kurioje susirašydavau visas keliones: ką ir kur mačiau. Keista dabar pagalvojus. Bet juk mažas buvau, viso labo septintokas. Širdy jaučiausi visai suaugęs ir trūks-plyš norėjau kažkur nudardėt. Į užsienį.
Tą dieną, kai sėdėjau nuobodžiausioj pasauly matematikos pamokoj, į duris pabeldęs ir minutėlės dėmesio paprašęs geografijos mokytojas mane pažadino ir liepė paklausyti svarbios informacijos

Tačiau....mokytojas pabrėžė ir tą faktą, kad reikia surinkti tam tikrą skaičių keliautojų, jog kelionė įvyktų. Mano klasėje, kaip bebūtų keista, atsirado netgi du norintys aš ir mano draugė

Kelios problemos dėl grupės nesusirinkimo, keli nesklandumai dėl to, kad iš septintokų važiuosiu vienintelis aš, o visi kiti bus už mane daug vyresni, ir 2004-04-24 aš jau sėdžiu autobuse, kuris veš į UŽSIENĮ

Kelionė į LATVIJĄ, 2004-04-24
Labiausiai bijojau, kaip nekeista, kad nepraleis pro sieną. (Matyt nuo to laiko pas mane sienų baimė???) Ir veltui. Praleido net tada, kai šalia sėdėjęs vaikinas pasienietį pavadino Žirgo Galva

Kirtus LT-LV sieną, žiūrėjau į laukus, į reklamas, į kelio ženklus, ir mintyse sau kartojau čia gi svetima šalis, va, vaikščiosiu dabar po kitos šalies žemes, kaip bus įdomu ir t.t.t.... Gal dabar viskas atrodo tikrai juokingai, tačiau tą kartą.....
Bet palaukit, pernelyg aš čia protingai apie viską

Žodžiu, buvo taip, kad 3:45 ryto suskambėjęs žadintuvas džiugiai pranešė, jog laikas keltis ir leistis į kelionę!!! Patikėkit manim, niekad nesikėliau su tokiu dideliu noru šitaip siaubingai anksti. Didžiausias rūpestis buvo tai, ar viską pasiėmiau. Pusryčiaudamas šokdavau iš virtuvės ir žiūrėdavau, ar pasas yra, ar tėvų leidimai irgi vietoj. Važiuodamas link mokyklos susitikimo vietos irgi tikrinausi, ar niekas nedingo

Iš tų nervų skubindamas mamą greičiau važiuot, nes maža kas gali būt, gal kamščiai vidury nakties ar dar kas, prie mokyklos atvažiavau pirmasis

5:00 susirenka visi keliautojai, atvažiuoja autobusas, sulipam. Bet niekur nejudam. Pasirodo, gavom labai nerealią gidę (jos gabumai ir keistenybės atsiskleis kiek vėliau), kuri sugalvojo patikrinti, ar visi turime pasus, kas užėmė nemažai laiko

Maždaug po keturių valandų (jetau jetau, 3,5 metų praėjo jau, nebepamenu