Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės "veža"!

user posted image

Kai žurnalistė manęs netikėtai užklausė, kaipgi prasidėjo mano klajonės po platųjį pasaulį, netikėtai susimąsčiau. Hm, išties – niekad nepagalvojau apie tai, niekad net nebandžiau prisiminti tokių, anot kitų klasiokų, smulkmenų. Ir tik dabar supratau, kad anokia čia smulkmena. Kiekvienam žmogui, mylinčiam keliones, ir, tiesą pasakius, susirgusiam jų manija, privalu žinoti, nuo ko ši liga pradėjo progresuot.
Šitaip netikėtai nusprendžiau parašyti kelias eilutes apie savo kelionių karjeros pradžią biggrin.gif

„Nebenoriu mylėt, nebenoriu kentėt, tik išvežkit mane, aš prašau, pailsėt smile.gif“

Tokiam dalykui, kaip pirmoji kelionė, prisiminti man prireikė užrašų knygutės, kurioje susirašydavau visas keliones: ką ir kur mačiau. Keista – dabar pagalvojus. Bet juk mažas buvau, viso labo septintokas. Širdy jaučiausi visai suaugęs ir trūks-plyš norėjau kažkur nudardėt. Į užsienį.

Tą dieną, kai sėdėjau nuobodžiausioj pasauly matematikos pamokoj, į duris pabeldęs ir minutėlės dėmesio paprašęs geografijos mokytojas mane pažadino ir liepė paklausyti svarbios informacijos biggrin.gif Uch, ir vėl kažkoks teatras atvažiuoja? Ar jau į literatūrines Lietuvos apylinkes septintą kartą iš eilės važiuosim? Neeee, tokie dalykai mūsų negundo. Bet prabilęs apie kiek kitokią kelionę, mokytojas mane baisiai sudomino. Kelionė į Latviją. Latvija = užsienis. Užsienis = jėga. NORIU!

Tačiau....mokytojas pabrėžė ir tą faktą, kad reikia surinkti tam tikrą skaičių keliautojų, jog kelionė įvyktų. Mano klasėje, kaip bebūtų keista, atsirado netgi du norintys – aš ir mano draugė biggrin.gif Sužavėtas pasakojimo apie UŽSIENĮ, apie Rygos senamiestį, apie atrakcionų parką, apie kitus įdomius dalykus ir išūžęs mamai galvą, kad labai labai ten noriu, gavau jos leidimą ir suskubau visiems apie tai „prasinešt“ smile.gif
Kelios problemos dėl grupės nesusirinkimo, keli nesklandumai dėl to, kad iš septintokų važiuosiu vienintelis aš, o visi kiti bus už mane daug vyresni, ir 2004-04-24 aš jau sėdžiu autobuse, kuris veš į UŽSIENĮ biggrin.gif

Kelionė į LATVIJĄ, 2004-04-24

Labiausiai bijojau, kaip nekeista, kad nepraleis pro sieną. (Matyt nuo to laiko pas mane sienų baimė???) Ir veltui. Praleido net tada, kai šalia sėdėjęs vaikinas pasienietį pavadino Žirgo Galva irnesakyk.gif
Kirtus LT-LV sieną, žiūrėjau į laukus, į reklamas, į kelio ženklus, ir mintyse sau kartojau – čia gi svetima šalis, va, vaikščiosiu dabar po kitos šalies žemes, kaip bus įdomu ir t.t.t.... Gal dabar viskas atrodo tikrai juokingai, tačiau tą kartą.....

„Bet palaukit, pernelyg aš čia protingai apie viską laugh.gif “

Žodžiu, buvo taip, kad 3:45 ryto suskambėjęs žadintuvas džiugiai pranešė, jog laikas keltis ir leistis į kelionę!!! Patikėkit manim, niekad nesikėliau su tokiu dideliu noru šitaip siaubingai anksti. Didžiausias rūpestis buvo tai, ar viską pasiėmiau. Pusryčiaudamas šokdavau iš virtuvės ir žiūrėdavau, ar pasas yra, ar tėvų leidimai irgi vietoj. Važiuodamas link mokyklos – susitikimo vietos – irgi tikrinausi, ar niekas nedingo biggrin.gif
Iš tų nervų skubindamas mamą greičiau važiuot, nes maža kas gali būt, gal kamščiai vidury nakties ar dar kas, prie mokyklos atvažiavau pirmasis laugh.gif Bet nieko, geriau anksčiau atvažiuot ir palaukt, nei pavėluot ir stovėt nieko nepešus sad.gif

5:00 susirenka visi keliautojai, atvažiuoja autobusas, sulipam. Bet niekur nejudam. Pasirodo, gavom labai nerealią gidę (jos gabumai ir keistenybės atsiskleis kiek vėliau), kuri sugalvojo patikrinti, ar visi turime pasus, kas užėmė nemažai laiko doh.gif Labiausiai patikrinimo bijojau aš, nes sklandė gandai, jog „Vaiko Kelionės Dokumentas“ netiks, reikia tikro žalio paso. Bet tiko. Nu ir ačiū Dievui. Pradėjome važiuoti po bundantį Vilnių link kitos mokyklos, kurioje įlipo likusi grupė mokinių.

Maždaug po keturių valandų (jetau jetau, 3,5 metų praėjo jau, nebepamenu mastau.gif ) pasiekėm pasienį. Kaip jau ir pasakojau, mūsų mokyklos mokiniai pavarė ir tikrinimo metu vis neužsičiaupdami kalbėjo apie galvas, apie žirgus ir apie žirgų galvas lotuliukas.gif kas latviams yra didžiausias įžeidimas. Įžeidimas tai įžeidimas, ką jau padarysi, ale per pasienį tegul praleidžia – mes įspūdžių ištroškę didis.gif
Atsakyti
"Nuotykiai vandenyyy vandenėlyyy biggrin.gif "

Tąkart, kai iš tolo pamačiau žybsintį "LIVU" vandens atrakcionų parką, labai išsigandau, nes buvau įsitikinęs, kad nė vienu nusileidimo takeliu nečiuošiu schmoll.gif
Tam buvo kelios priežastys. Visų pirma tai, kad nemoku plaukt. Maniau, kad nemokančiam plaukti žmogui parke nėra kas veikt (klydau). Antra - neturiu kompanijos, su kuo tame parke vaikščiosiu - juk vienam taip baugu, neįdomu ir visaip kitaip blogai... Ale ir čia klydau biggrin.gif

O buvo taip, kad pakeliui į vandens atrakcionų parką susibendravau su keliais žmonėm, su kuriais ir prasimaliau visas 4 valandas bei nusileidau beveik nuo visų takelių liezuvis.gif Labai didelis dėkui jiems, be jų aš nebūčiau šitiek patyręs. Tiesa, buvo ir nesklandumu, kai vos nenuskendau unsure.gif Ale čia taip per kiekvieną kelionę man pasitaiko !!! Pernai Tunise baseine, kurio gylis vos metras, sugebėjau taip niurktelt, kad vos išsiropščiau, o štai Latvijoj akvaparke pasiryžau čiuožti takeliu, kurio net pabaigos nemačiau. Išgirdęs baisiausius paskatinimus "Makaliau, varyk, Makaliau čiuožk" (vardas pakeistas - aut.past.) ( laugh.gif ), atsiguliau ir nučiuožiau. Pačiame takelio gale jau regėjau šviesą, ir labai norėjau grįžti atgal, nes prieš mane...prieš mane... stovėjo didelis ir gilus baseinas, į kurį ir niurktelėjau doh.gif Prigėriau tiek, kad net visas mano gyvenimas akyse prabėgo lotuliukas.gif aplinkiniai stebėjosi mano drąsa, o aš, nemokantis plaukti varlius džiaugsmingai išlipau ir iškosėjau vandenį didis.gif

user posted image

Iš išorės (iš vidaus, žinoma, taip pat) parkas atrodo labai gražiai. Na, bent jau prieš 3 metus taip atrodė. Yra ką veikt ir dideliems, ir mažiems, ir nemokantiems plaukti unsure.gif

user posted image
Atsakyti
Kad ir kaip bebūtų keista, akvaparke man labai labai labai patiko. Po to karto... nebegalėjau apie jį negalvot. Buvo šeštadienis, buvo laisvadienis, parke vyko konkursas kažkoks, tai sugalvojom dalyvaut biggrin.gif aš, nemokantis plaukti, ir kažkokia mergina..net vardo jos nežinojau. Reikėjo su valtele kuo greičiau per banguojantį baseiną perplaukt. Pralaimėjom. Bet visvien gavom prizą - Šokoladinį pieną Lasens... oi skanumas buvo jį po maudynių išsiurbt... Bet prieš akis dar daug nepažintų objektų, dar daug lankytinų vietų...

"Gerbiamoji Gidė Jonė" ax.gif

Tiesa, prieš LIVU vandens parką buvom užsukę į kažkokią pilį, bet nors nusišauk - nieko aš nebepamenu unsure.gif Su šlapiom galvom, tekini bėgom į autobusą atsiprašinėti gidės, kad pavėlavom. Vajei vajei, tik pagalvok tu man, tris minutes netgi vėluojam...baisiai atsiliekam nuo grafiko, dėl mūsų turėjo laukti visa grupė...O ką man daryt, kad šalia parduotuvė buvo ir užsimanėm šokolado?

Sekantis sustojimas buvo Automobilių muziejus. Arba turėjo būti... Žodžiu , gavosi taip: Automobilių muziejų matom, o kaip iki jo atvažiuoti vairuotojai nežino. Gidė irgi nežino, teisinasi, kad čia naujas kelias, ji seniai bebuvo Rygoj.... dvi valandas sugaišom besisukinėdami po tą patį rajoną. Atvažiavom, ir atseit dėl mūsų kaltės, turėjom vos 10 minučių apžiūrėti visiems automobiliams.... Dešimt tai Dešimt, aplėkėm aplėkėm, nuo gidės gavom bart, kad užtrukom dvylika...ale ko tik nepaaukosi dėl tokio gražaus muziejaus, teko laukti, kol gidė išsirėks umn.gif

Visai netoli mūsų laukė LIDO pramogų centras, toks kaip Akropolis...ai netgi nežinau, į ką panašus, ten suvenyrus parduoda, lido restoranas su malūnu stūkso ir atrakcionai yra.. Nuėjom pavalgyt. Susiradau vieną savo amžiaus draugę, kuri mane suprato (vienintelė mane suprato, kad vietoj valgio noriu nusipirkti ledų blush2.gif ), tai mes abudu gražiai nugužėjom ir apsivalgėm bigsmile.gif

user posted image

Pavaikščiojom po parduotuvikes siuvenyrų... pripirkau visokių niekučių, sulipom atgal į autobusą ir nugužėjom į Rygos senamiestį - bene įspūdingiausią vakarą tais metais unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makalius: 26 rugsėjo 2007 - 20:14
"Įspūdingas vakaras"

Tą dieną, žinoma, neaplankėm nei planuose įtraukto Rygos Bokšto, nei Bobslėjaus trasos....nespėjom....nes nežinojom, mat, kaip į kitą gatvės pusę nusigaut!!! To dar betrūko....bet nieko jau nebepadarysim, teko sėdėt ir tylėt - kasgi ten manęs jauno klausys...

Atėjo laikas aplankyti Rygos senamiestį, kuris tąkart sudarė nerealų įspūdį, nes atsitiko vienas dalykas....dalykas, kuris šiaip sau neatsitinka - Latvija laimėjo ledo ritulio varžybas kaiptik tuo metu, kai mes sau ramiai vaikščiojom po senamiestį!!! Didžiausi monitoriai, skirti kavinės lankytojams ledo ritulio varžybas stebėti, garsiai pranešė, kad Latvija nugalėjooooooo smile.gif Mes tuo tarpu buvom kažkur tarp labai gražios bažnyčios ir Laisvės statulos... klausėmės gatvės muzikantės ir jos grėojimo fleita „Ave Maria“ , o iš visų pakampių į gatvę lindo LIAUDIS biggrin.gif Vienas kitas praeivis, užklaustas, kur yra Free statue (Nemokama statula hihihi.gif ), nežinojo, ka mums ir beatsakyt. O ką mes žinojom, kaip laisvės statula vadinasi? hihihi.gif Galiausiai susikalbėjom ir dabar visam gyvenimui žinosiu, kad Laisvės statula anglų kalba būtų Statue of freedom laugh.gif Siaube siaubeli, anglų tuomet nemokėjau visai....

Taigi taigi, kai kažkokia studentė nurodė sekti paskui visą minią su Latvijos vėliavom, nusprendėm taip ir padaryti. Sako, atsidursim ten, kur reikia. Na mes ja ir patikėjom lotuliukas.gif Laiko vis mažiau ir mažiau, o mes vis tolstam ir tolstam nuo mūsų autobuso sustojimo vietos...pamatau tramvajų. Čik-čik-čik ir nuotrauką į savo gyvai matytų tramvajų kolekciją įsidėsiu ax.gif

Galiausiai pamatom, tiksliau išgirstam žmonių susibūrimą prie Laisvės Statulos. Graži. Ir aukšta. Ir aplink smagu pasivaikščiot. O laiko vis mažiau ir mažiau, visi jau matyt grįžta į autobusą, nes metas važiuot namo. O mes...mes švenčiam latvių pergalę smile.gif Linksma tokiam gausiam žmonių būry padainuot Latvijos himną, nors jo visai nemokam....pasėdėt karaoke kavinukėj, kur dainuoja kažkokie popsiukai... Bet laikas nelaukia biggrin.gif

Štai ir ištinka mus būties klausimas – ar eiti ten, ar va ten? unsure.gif Pasimetėm. Siaube siaubeli, siaubulėli. O mes jau vėluojam. Ir patyrę gidės pykčio dėl kelių minučių vėlavimo priepuolius jau įsivaizduojam, kas bus, jei pavėluosim KELIOLIKA minučių. Nieko nieko, susiimkim ax.gif Lyg ir kairėn sukom. Aha. Tai dabar bus atvirkščiai – dešinėn. Šitą pastatą matėm, čia įėjom, ėjom aplink pilį... ir VUALIA, mes jau prie autobuso.... kurio susitikimo vietoj Ne-bė-ra unsure.gif

Gavosi visai kaip toj Radžio dainoj – Ką daryyyyyt??? Maža to, kad pavėlavom geras dešimt minučių, tai dar ir autobuso nebėr. Aaaa....prisiminėm... gi sakė mums gidė, kad čia autobusas ilgai stovėti negali. Dar sakė, kad lauks ten...kažkur...už kampo. Aha, bėgam už to kampo. Visi keleiviai jau viduje. Vairuotojai rūko. Autobusas užvestas. Mokytoja mus pamato ir ragina kuo greičiau nepastebėtai lipt į autobusą, kol gidė šlamščia savo bandelę. Ups....pastebėjo. Atbėga, pradeda rėkt pilna burna, trupiniai krenta į šalis, o kol mums yra skaitomas moralas, apsižiūriu ir pamatau, kad dar ne visi grįžo...reiškia, mes ne paskutiniai, yra ir daugiau vėluojančiųjų. Na ir ačiū aukščiausiajam! Tai kam mums dabar reikėjo klausytis gidės pykčio priepuolių, jei dar ne paskutiniai grįžom? Atsisėdom į savo vietas, gidė pribaigė savo bandelę ir atsisukusi atgal, pasiruošusi startui, laukė, kada galės aprėkti dar ką nors smile.gif
Atsakyti
Aprėkusi paskutinius grįžusiuosius pasakė, kad viskas, čia jau pabaiga, važiuojam namo Lietuvon biggrin.gif Kaip tarėm, taip ir padarėm, tik uždainavus gražią dainelę su protesto prieskoniais gavom teisę išleisti paskutinius pinigus parduotuvėj...mokytoja visiems po Mix kokteilį nupirko blush2.gif su sąlyga, kad ir jai duosim paragaut lotuliukas.gif Tai vat taip ir prasmuko mano pirmoji gyvenimo kelionė į užsienį wub.gif Kai kitą rytą atsikėliau, pažiūrėjau į Rygos senamiestyje nusipirktų sveriamų saldainių maišelį, supratau, kad ten dar TIKRAI grįšiu. Ir artimiausiu metu ax.gif

ESTIJA, Talinas, 2007-10-09 - 2007-10-10

Vakar aš supratau,
(Galit ranką man pjaut),
Aš jums tiesą sakau –
negaliu nekeliaut smile.gif

Sakykit Jūs man ką norit, bet negaliu nerašyti pasakojimų smile.gif Kad ir kaip nuobodu juos rašyti, po kelių metų prisėsti ir prisiminti tos ar kitos kelionės įspūdžius su smulkiomis detalėmis išties smagu... Todėl šį kartą šiektiek nukrypsiu nuo savo įpročio kiekvienai mano aplankytai šaliai apipasakot ir nuotraukom apdėliot kurti naują temą... Kolkas rašysiu viską vienoje, šioje savo trumpų kelionių išklotinėje laugh.gif

Apie Latviją jau parašiau, bet neparašiau apie Slovakiją, antro karto Latviją ir Lenkiją. Ale jos palauks irnesakyk.gif Nutiko dabar svarbesni dalykai su šviežiom naujienom hihihi.gif Jau šį antradienį išskrendu į Estiją, Taliną. Dvi dienas pasimalsiu po miestą, apžiūrėsiu senamiestį, gal dar ką nors smile.gif tik jau apie tai vėliau – kai grįšiu. Labiausiai, matyt, laukiu skrydžio į Taliną ir atgal. Negaliu, kaip man patinka lėktuvai, oro uostai ir viskas iš viršaus. Todėl ilgai brandinta svajonė – vienui vienam kažkur išskrist ir išsprukti nuo supančios kasdienybės – pagaliau įgyvendinta assa.gif Tiesa, mamą reikėjo įkalbinėti visai neilgai, nes ji žinojo, kad vistiek jau teks susitaikyt su mano išsprukimais į užsienį hihihi.gif Tad su dideliausia sąlyga, kad parvešiu lauktuvių, gavau leidimą kilt pioneer.gif

Bilietų ieškojimas, radimas, pirkimas. Atrodytų, varginantis dalykas. O man tai buvo malonumas.... bet kasdien keliolika litų kylanti kaina prispaudė mane į kampą, todėl bilietą turiu lygiai prieš savaitę iki kelionės. Sekmadienį nusipirkau. O pirmadienį sužinojau, kad mano pasakojimas apie kelionę į Kretą viename konkurse užėmė pirmąją vietą ir tapo mėnesio straipsniu, kurio autorius (čia, tipo, aš hihihi.gif ) apdovanojamas 500 litų čekiu lėktuvo bilietams įsigyti!!! Džiugu , labai džiugu, tik gaila, kad vieną dieną prieš tai aš jau tuos bilietus įsigyjau.... Na bet nieko, bus proga nukeliauti dar kurnors...paskraidyt...tiesiog....ryte išskristi, vakare pargrįžti wub.gif Kas norit kartu? mirksiukas.gif

Na bet aš ne apie laimėjimą. O apie tai, kad liko vos dvi dienos iki mano išskridimo...Spėkit, ką darysiu, kai grįšiu? Ogi pasidalinsiu su Jumis savo nuotykiais ir įspūdžiais yess.gif
Atsakyti
Sveiki,
O aš jau Lietuvoj. Ir žinau visą čia susiklosčiusią diskusiją, kadangi per ilgą laukimo oro uoste laiką užėjau čia pasiskaitinėt. Pripažinsiu, kai kurios mamos savo pasiekėt - labai susigadinau nuotaiką smile.gif
Niekad nenorėjau užgrobti forumo, anaiptol - norėjau būti tik jo nariu. Kaip pastebėjau, visiems manęs čia jau perdaug. Bet gal netaip mane supratot? Anksčiau ši tema vadinosi kitaip. Paprašiau moderatorės ją pervadinti ir čia aprašinėti visų kelionių įspūdžius vien tam, kad nekurti atskirų temų naujoms kelionėms. KAS DAR BLOGAI? Hm...kad forume vietos neliks, kad reikia palikti vietos ir kitiems. Ne, forume vietos visada yra ir visiems, temos naujos tam ir kuriamos, kad jų vis daugėtų, forumas plėstųsi, ir kad žmonės atsirinktų, ką nori skaityt, o ko ne. Tiesiog ši tema bus apie viską. Nekursiu naujų temų. O senose negalėjau rašyti (o rašyti noooooriuuu mirksiukas.gif ) , nes nebetilptų.

Na, ar vis dar pykstat? Aha, kai nėr manęs Lietuvoj, tai ir pliotkinat, galėjot tiesiai į akis man pasakyt topsecret.gif

O dabar labas vakaras visiems tiems, kas skaitot mano pasakojimus ir pykčio užanty nelaikot bei mane suprantat mirksiukas.gif Atskridau yess.gif Oras pasitaikė kaip niekad visiškai priešingas, nei buvo žadėta internete lotuliukas.gif Skėčio nepanaudojau visai, lietpalčio irgi, ir net nesušlapau smile.gif žirafos sese drinks_cheers.gif pirkau migdolų wub.gif ir išmokiau lietuviškai pasakyti SALDŪS MIGDOLAI biggrin.gif du kartus pirkau - vieną kartą kai vaikščiojau po miestą, kitą kartą jau prieš skrydį nubėgau į senamiestį - namiškiams parvežiau blush2.gif na bet apie viską vėliau, einu butelaičius iškraut blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(atenamarija @ 2007 10 10, 20:53)
Pratinkis ,grūdinkis,Makaliau, -vienokių ar kitokių kritinių pastabų sulaukia visi kūribingi žmonės.Bet dėl to jie nenustoja rašyti yess.gif ar ne?

Visiškai sutinku drinks_cheers.gif Rašau ne dėl kažkokio užmokesčio gi biggrin.gif rašymas man - juk ne mirties ir gyvybės klausimas blush2.gif Bet visvien nemalonu...noris kaip geriau, o gaunasi... doh.gif

Šiaip ar taip, jau sukėliau nuotraukas į kompiuterį, greitai pasidalinsiu jomis su visais biggrin.gif
Atsakyti
Jeigu dar teks kadanors skristi ankstų rytą, iš pradžių gerokai pasėdėčiau prie fotoaparato funkcijų ir žūt būt išmokčiau išjungti blicą protest.gif Tokią išvadą padariau, kai kylant Talino link, užmačiau kvapą gniaužiančių vaizdų, o blicas, atsimušdamas į langą, sugadindavo visą nuotrauką ax.gif

Nesvarbu, kad važiuojant į oro uostą, jaučiau stiprų skausmą ,lyg man būtų apendicitas. Noras paskraidyti ir pamatyti išgirtojo Talino senamiesčio nugalėjo visus skausmus, o aš laimingas važiavau lėktuvo link rolleyes.gif

user posted image

user posted image

Beprotiškai fantastiškai nepakartojamai iš viršaus atrodantis naktinis Vilnius, tamsa, tamsa, tamsa...... Stiuardesės išdalintos skaniausios pasaulyje bandelės su arbata ir brėkštantis rytas 9 kilometrų aukštyje rolleyes.gif

user posted image

user posted image

Vos valanda ir mes jau leidžiamės Taline. Pilotas praneša, kad mieste debesuota, vėjuota, apsiniaukę, lašnoja, šalta, žodžiu, sukimės geriau atgal biggrin.gif

user posted image

Vėliau nieko užfiksuoti negalėjau, gelbėjo tik telefono fotoaparatas, kuris blico nereikalavo. Tad nuotraukos bus šiektiek vėliau. Taline niūru, pučia šaltas vėjas...visi dar apsimiegoję...o aš lipu iš šilto lėktuvo, beje, kėdės kišenėlėje pamiršdamas cukraus pakelį, kurį išsaugojau tik specialiai gerdamas arbatą be cukraus verysad.gif Ir organizmas cukraus negavo, ir kolekcija nepasipildė doh.gif Bet kai kas man pažadėjo, kad cukraus pakelį tokį patį padovanos, ar ne? topsecret.gif
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2007 10 13, 20:50)
o flylals duoda nemokamą maistą???

Duoda tam tikruose skrydžiuose... Skrendant į Taliną ryte tai bandelę ir arbatą smile.gif

QUOTE(Shiaurinee @ 2007 10 13, 22:02)
Tai kelintą valandą tavo skrydis buvo?

06:35 ...bet prieš dvi valandas oro uoste jau buvau ax.gif
Atsakyti
Aha, renku cukraus pakelius smile.gif Štai ir tęsinys yess.gif

Tiesa, šios nuotraukos bus nelabai geros, bet bendram vaizdui susidaryti - kaiptik. Ir šis pasakojimas netoks, kaip visi... Nes į Taliną skridau pailsėt (ne esmė, kad nerealiai nusivariau nuo kojų topsecret.gif ), o ne patirt kažkokių nuotykių ar panašiai... taigi, visas dėmesys sukoncentruotas į fotografavimą bigsmile.gif ten, kur neįmanoma su fotoaparatu, galima su telefonu. Ten kur be telefono, tai su fotoaparatu, Taip ir sukausi iš padėties be išeities rolleyes.gif

Štai čia turėtų būti naktinis Vilnius, kaip jau ir minėjau.....bet čia jis supernaktinis, kadangi nesimato beveik nieko g.gif Aišku, realiai pro lėktuvo langą visas atrodo gražiau.

user posted image

Lėktuve smile.gif

user posted image

Dar pora gražių vaizdų ir prisisegam diržus. Ruošiamės leidimuisi smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Talinas mus pasitiko vat tokiu oru išorėje:

user posted image

Oro uoste vyksta statybos....kaip ir pas mus prieš gerą mėnesį - važinėja kranai, viską tąso darbininkai, o mus autobusas veža link kažkokios budelės - pasirodo, ten vyksta įlaipinimas swoon.gif Nu jo...pereinam per statybų aikštelę, per klibančius laiptus terminalo link ir štai, vualia, mes jau viduje, kur šilta ir malonu. Tik kad tuščia. Ir pasų kontrolė uždaryta:

user posted image

Pralaukiam geras 10 minučių, kol ateina apsimiegojusios muitininkės/pasų tikrintojos. O pas juos tai fainas postas - jei viskas su tavo pasu ok, durys atidaromos. Kai pereini pasienį, durys užsitrenkia ir atrakinamos tada, kai kito žmogauas pasą patikrina ir praleidžia.... Žodžiu, įdomiai ten pas juos irnesakyk.gif

Bagažo atsiėmimo skyrius:

user posted image

Na štai, išėjimas iš oro uosto jau šviečia žaliai priešais nosį, apsimuturiuojam, užsidedam pirštines ir patraukiam išėjimo link. Ten žmonės sustoja į eilutę ir po kelis susėda į taksi ax.gif Mes padarome lygiai tą patį. Taksisto garsiai paleista Russkoje Radio - Vsio budet Chorošo sokiai.gif ir vaizdai pro langą (beprotiški kamščiai doh.gif ) pradeda šiektiek migdyti rolleyes.gif
Atsakyti
Tęsiu tęsiu, nespėju šitaip greit cool.gif

Susakęs taksistui, kad man reikia į Meriton Grand Hotel, laukiu, kol mane iki jo atveš. Atveža greit, neskaitant baisulingųjų kamščių nuo oro uosto miesto link. Pirmas įspūdis, pamačius viešbutį - tai VAU bigsmile.gif Raudonas kilimas nuo stovėjimo aikštelės iki įėjimo..... Automatiškai atsiveriančios durys... Kolonos, kilimai, padavėjai....panoraminis liftas.... Kortelė vietoj kambario rakto.. Ech, gražu smile.gif
Kelios sekundės liftu ir aš jau kambary. Dar prieš tai viešbučio darbuotojui užklausus, ar kambarį duot su vaizdu į pievą, ar į senamiestį, buvo pasirinktas antrasis variantas biggrin.gif nors tas senamiestis netaip jau ir gerai matėsi... bet svarbu, kad SENAMIESTIS bigsmile.gif

user posted image

Kambarys:

user posted image

user posted image

Vaizdas pro langą:

user posted image

Troleibusai ten tokie patys, kaip ir Vilniuje, tik skiriasi spalvos - Pas mus Rudai/Bordinė, o pas juos Baltai/Mėlyna biggrin.gif

user posted image

Tai ką, dar ankstus rytas... Vos pusė devynių. Galima truputuką ir nusnaust, nes laiko į valias. Taip ir prasnaudžiu iki 11:30. Užkandu kažkokios bulvių košės, susipakuoju į kuprinę daiktus: Skėtį, lietpaltį, pinigus, Tallin City Guide žurnaliuką ir pajudu senamiesčio link. Ilgas kelias į viršų, bet įdomus. Visų pirma, tai iš veido kažkodėl nedingsta šypsena...nesuprantu kodėl. Gal dėl to, kad vistik pavyko ištrūkti iš kasdienės rutinos ir atsikvėpti ramiai sau vaikščiojant Talino keliukais?

Gražus parkelis dešinėj, Toompea pilis kairėj, lapų krūvos priešais mane ir kūno kultūros pamoką lauke atliekantys mokinukai labai sužavi. Einu...kvėpuoju grynu oru...stebiu, kaip auklėtoja mokinukams išdalina žalias liemenes - atšvaitus (matyt, kad atskirtų savo vaikus? mastau.gif ). Taip ir pasiekiu kalno viršūnę yess.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makalius: 14 spalio 2007 - 19:23
Štai vaizdai kylant į kalną:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Grooožissss.... Aleksandro Nevskio Katedra:

user posted image

Parlamentas:

user posted image
Atsakyti