Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės "veža"!

Viešbutį rinkausi....hm...kaip čia dabar atsakius....pagal nieką laugh.gif Nesirinkau šiaip tai blush2.gif

user posted image

user posted image

Policijos mašiną pavyko įamžint yahoo.gif

user posted image

Vėliau nutiko toks įdomus dalykas - pamačiau vokiečių turistų grupę, tyliai tyliai prisliūkinau ( topsecret.gif ) ir prisiplakiau prie jų lotuliukas.gif Taigi toliau ėjau ten, kur vedė vokiečių gidė blush2.gif

user posted image

user posted image

Už šitą nuotrauką, pavadinimu "Vokietaitis fotografuoja kažką", man galėtų duot Nobelio premiją, nes visi sako, kad foto labai meniška rolleyes.gif o vokietis "prigautas" su paprasčiausiu telefono fotoaparatu tongue.gif

user posted image
Atsakyti
Grupė priėjo kažkokią apžvalgos aikštelę....na ką, pasitrainiojau ir aš ten biggrin.gif Pažiūrėjau, kaip vokiečiai pensininkai pavaidino titaniko sceną iškėlę rankas.... pafotografavau ir nusekiau jiems iš paskos toliau........

user posted image

user posted image

user posted image

Domo bažnyčia:

user posted image

user posted image

Taksofonas cool.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Senamiestis Taline skirstomas į dvi dalis: Senamiestis ir Žemesnysis Senamiestis. Apie Žemesnįjį senamiestį nieko net nebūčiau nutuokęs, jei ne ta vokiečių grupė, prie kurios prisiplakiau vos prieš kelias minutes blush2.gif Aišku, nors jų tempai ir lėtapėdiški, nors jų kalbos ir nesuprantu (bet vokiečių mokausi nei daug nei mažai - šeštus metus), jie visvien man labai pagelbėjo besigaudant Talino skersgatviuose.

user posted image

user posted image

Šitoj vietoj prie bokštų prie manęs prisikabino kažkoks estas, sumurmėjo man nežinia ką estų kalba...o kai nieko neatsakiau, pavaizdavo viską gestais - pridėjo du pirštus prie burnos..... Ui fui fui, papurčiau galvą ( schmoll.gif ) ir nuėjau savais keliais.... Atgal prie vokietukų hihihi.gif

user posted image

user posted image

Taip priėjome siaurą gatvę, kuri, pasirodo, veda į Lower Old Town ( Žemesnįjį Senamiestį)

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Myliu_keliones @ 2007 10 14, 23:08)
Visiskai vienas Makaliau skridai?  blink.gif

Na, galima sakyt, kad vienas biggrin.gif 4u.gif

Nusileidus ta akmenuota gatve, reikia praeiti tokią arką....ir atsiveria gražūs vaizdai laugh.gif

user posted image

Town Hall Square, o kaip lietuviškai, tai nelabai žinau.... Žodžiu, labai graži aikštė mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

Šventosios dvasios bažnyčia :

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makalius: 15 spalio 2007 - 17:25
Nedidukas pataisymas - Town Hall Square yra Rotušės aikštė, o mano paminėtoji Šventosios Dvasios bažnyčia yra tiesiog Talino Rotušė smile.gif
Tęsiam virtualią ekskursiją toliau hihihi.gif

user posted image

O čia.......stebuklas....pasaka, o ne saldumynas. Saldūs migdolai. Kepinti. Aplipę karamele. Ir imbieru. Karšti. Skanūs. Viduramžių laikų saldumynas. blush2.gif Kas būsit Talino senamiesty - būtinai būtinai nusipirkit. Kaina nelabai viliojanti, bet skonis....

user posted image

Ale kolkas jų neperku. Reikia užkąst. Hm hm hm, kur čia dabar nuėjus....čia kainos didelės, čia milžiniškos, o čia žvėriškos swoon.gif Kur buvęs, kur nebuvęs, nušvinta McDonaldas blush2.gif Tik nepagalvokit, kad mėgstu tokius maistus. Na gal ir mėgstu, bet paskutinį kartą Makdonalde buvau prieš 4...aha - 4 metus. Ir tai tik ledų. Taigi, šįkart, tokiai didžiai progai išpuolus, užsukau į McDonalds restoraną (dėl restorano vardo pasiginčyčiau mastau.gif bet ne esmė) užkąsti.

Pakeliui užmačiau tokių vaizdų:

user posted image

user posted image

user posted image

Makdonaldas sokiai.gif

user posted image
Atsakyti
"Makdonaldas valdo"

Tokią frazę mestelt galėčiau tik kalbant apie tą Talino McDonald'ą, kuriame lankiausi biggrin.gif Tokių paslaugių žmonių dar nemačiau. Na mačiau, Tunise, ale jų akyse spindėjo $$$ ženklai, o vat Taline nespindėjo. Užsisakydamas maistą (ar kaip ten jį pavadinus ax.gif ) su padavėja padiskutavau, kas čia pas jus gero, naujo, naujesnio, nei Vilniaus McDonald'e. Na, naujo nieko, tik kainos kitokios. Didesnės. Padavėjai nustebus, ko aš tiek mažai valgau, pasiaiškinau, kad aš kątik atskridau ir ne valgis man galvoj, noriu tik šiltai pasėdėt ir pasiplanuot kitą dienos dalį. Nejučiom užklausiau, kaip man užlipt į tą Toompea bokštą, kurį aplink apėjęs neradau įėjimo ( o tokia graži turėtų senamiesčio panorama atsivert.... ). Padavėja nežinojo. Nu ką, galvoju, nieko, gal rasiu smile.gif bet sako - palauk, - šias ja drugich sprosiu irnesakyk.gif Beje, labai išgyrė mano piniginę, sako, ar pas juos pirkau, ar Lietuvoj. Ne, sakau, Kretoj..... wub.gif

Ir nurūko kitų klausinėt doh.gif Stoviu ir stebiu, kaip ji prieina prie kiekvieno pardavėjo ir atkišdama mano knygutę, baksnoja pirštu į Toompea bokštą. Visi padaro vat taip: g.gif poto taip: unsure.gif - ir ji nueina link kitų. Jau ir eilutė nusidriekė už manęs, aš stoviu su maistu padėkle ir laukiu atsakymo smile.gif

- Ką man pavyko susižinot, tai tik kainą - 30 kronų už įėjimą....

Tuomet ji atkiša knygutę už manęs eilėje laukiančiam pirkėjui ir klausia - o gal jūs žinot tą bokštą?

-Ne...nežinau...

Padėkoju paslaugiąjai padavėjai, o ji mesteli, kad "to reikėtų klausti tenykščių" . Nelabai pagavau prasmę, bet tiek jaus to irnesakyk.gif Pavalgau, knygutę į rankas, kuprinę ant pečių - ir į banko keityklą takučiu biggrin.gif
Išsikeičiau 20 eurų. Už tai davė 205 kronas. Turėjo duot 285, ale kažkokius mokesčius nuskaičiavo. Na, tebūnie. Užtat dabar lekiu pirkti riešutukų yess.gif Kaina 40 kronų. Maloni mergina maloniai aptarnauja, o davusi jų paragauti tiesiai iš tos keptuvės, šitaip sužavi, kad neatsispiriu pagundai nusipirkti.....

Prašom visiems riešutukų:

user posted image

Ir šita pardavėja mane suparina dėl piniginės, nes pas mane ji labai maža ir pinigus turiu sulankstyt į labai mažiukus kvadračiukus, tai kol atskiriu, kiek ten kronų, kol pardavėja jas išpakuoja, kol aš susilankstau grąžą, ją pamokau, kaip lietuviškai reikia sakyti Sweat Almonds 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makalius: 20 spalio 2007 - 15:43
Bevaikščiodamas ir tris kart pirmyn atgal lipdamas iš žemesniojo senamiesčio į aukštesnįjį, grįžtu viešbutin užkąst sumuštinių, sriubos, ir jau su tikruoju geruoju mylimuoju fotoaparatu įamžinti lankytas vietas "kokybiškai" laugh.gif

Viešbutis, kuriame apsistojau:

user posted image

Žygiuodamas į senamiestį vėl nejučiom atrandu dar vieną apžvalgos aikštelę, nuo kurios jau įspūdingesnis vaizdas atsiveria bigsmile.gif

user posted image

user posted image

Rotušės aikštė - dabar jau kokybiškiau drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Va va, tebūnie jums ši mano nuotrauka tarsi vedlys link skanumynų, kurių nenusipirkti viešint Taline - didžiausia nuodėmės unsure.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makalius: 21 spalio 2007 - 21:17
Štai, pavyko nufotografuoti vis dėlto Rotušę ir visu ūgiu. assa.gif

user posted image

O dėl vieno dalyko aš Talino gyventojams pavydžiu. Dėl šviesoforų. Kai matai, kiek laiko liko iki raudonos ar žalios šviesos, jautiesi saugus ir neapgautas (nežinau, kodėl hihihi.gif ). Žodžiu, čia Vilniuj tokio daikto norėčiau, mielas mere, mano prašymas jums įsakymas lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
„Vienas Taline, arba užmušt visus orų prognozuotojus“

Kad ir kaip man mama kaltų, jog reikia kaupti pinigėlius mokslams, universitetui, šiaip ateičiai – vis nepaisau jos patarimų ir atrėžiu, kad reikia keliaut dabar, o ne ateitim gyvent, nes ką gali žinoti, gal poto nebebus galimybės kažkur išvykt blush-anim-cl.gif Todėl lygiai po trijų savaičių ( hihihi.gif nekantruolis baisus) aš antrą kartą išskridau į Taliną. Skrydis buvo nemokamas, nes laimėtas, o pinigų pasiimti vienai dienai reikėjo nedaug, tad visa kelionė man atsiėjo 50 litų, kuriuos išleidau tik maistui ir lauktuvėms, na, ir autobuso talonėliams laugh.gif

Viskas prasidėjo nuo to, kai staigiai sugalvojau už laimėtą kuponą nusipirkt bilietus į Taliną bei sugrįžti į jį antrą kartą. Kodėl vėl į Taliną? Todėl, kad niekur kitur nebuvo tokių pigių bilietų hihihi.gif (305 litai į abi puses). O ir sugrįžti į labai gražų miestą būtų neprošal. Šal, neprošal, koks skirtumas, noriu ką nors gero nuveikt per atostogas, tai ir veikiu biggrin.gif. Ilgai negalvojęs (na ką čia neilgai – per tą laiką net bilietai spėjo pabrangt cray.gif ) ir suplojęs 340 lt už bilietus, laimingas sėdėjau, laukiau tos dienos, kai reikės naktį keltis ir judėti oro uosto link.

O į oro uostą manęs nieks nenuveš. Taksi pinigų gaila. Skrydis 6:55, tai reik bent prieš valandą būt.... Nusprendžiu su miesto transportu iki ten nusigaut biggrin.gif Susižiūriu, kada patys pirmi troleibusai ir autobusai, susiplanuoju, kad 4:30 ryto jau turiu stovėt stotelėj ir atrodo, viskas bus gerai. Bet visus planus sugriauna mama, išvakarėse vis dėlto nusprendusi mane nuvežti, nes sako, kad visvien pergyvens, kaip aš ten nuvažiuosiu ir nemiegos, tad išvažiuoti iš namų nutariam 5:30.

Likus vienai dienai iki kelionės atsispausdinu įlaipinimo pasą, kad nereiktų registracijoj stovėt ilgai. Ir sau vietą išsirenku gerą, kad nebūtų po Fokker50 sparnu ir kad propeleris viso vaizdo negadintų. 2A – džiaugsmingai sušunku, atspausdintas pasas jau guli kuprinėj su pasu ir tėvų leidimu vykti. Trūksta tik bilietų, kuriuos reiks atsiimti oro uoste.

-[Spalio 30, kelionės diena]-

Labas rytas, labas rytas. Ankstus rytas, ir dar koks ankstus. Ir tos dvi su puse valandos miego visai nepailsino mano akių, cha, pats kaltas, pusę nakties anekdotus skaičiau, o kai susizgribau, kad reikia eiti miegoti, supratau, kad miegot nebeapsimoka laugh.gif

Tai ką, patikrinu kuprinę, ar viską susidėjau. Aha, susidėjau viską. Kuprinė beprotiškai lengva, nes joje tik dokumentai, pinigai ir lašai nosiai. Sloguoju dar truputuką. Ir visai nenoriu, kad sloga man sugadintų kelionę. Tiesa, reikėtų papasakoti ir apie tai, kokia problema yra išsikeisti pinigus mūsiškiuose bankuose Vilniuje. Nuo pat ryto iki 16 valandos vakaro ieškojau bent vieno, kuris turi Estiškų Kronų. Neturėjo nei vienas. O eilę visvien reikėdavo išlaukti. Tad gavęs nurodymą vykti į banką stotin, kadangi jame visad būna pinigų, tą ir padariau. Ir radau. Išsikeičiau 300 kronų, maniau, kad užteks.

Kol valgau, girdžiu, kaip skamba mamos žadintuvas. Tai ženklas paskubėti, nes mes nei vienas nenorime pavėluoti ir likti oro uoste! Vis dėlto pabijau, kad galim pasivėlinti, tad išvykimo laiką atkeliam dešimčia minučių atgal. Išvažiuojam, ir oro uoste būnu 6:10 !!! O įlaipinimo pase parašyta, kad 6:25 jau turiu stovėt prie durų biggrin.gif Bėgu į antrą aukštą atsiimti bilietų, o ten dar reikia pasirašyti, kad gavau, parodyti pasą, gauti voką, kuriame yra kitas vokas su bilietais.... Kol viską susitvarkau, laiko lieka vis mažiau ir mažiau. Stojuosi eilėn prie pasų kontrolės. Atplėšiu voką, žiūriu į biliet... biliet... BILIETĄ! Viena bilietą, o man juk reikia dviejų. Ant bilieto parašyta Vilnius-Tallinn, o man dar juk ir grįžt reikės....bėgu atgal ten, kur ir viską gavau. Klausiu, man atsako, kad jis visai neatsakingas už vokų turinį, jam moka tik už bilietų perdavimą laugh.gif Sako, bėk į airbaltic atstovybę. Bėgu ten, strioko pilnos akys, gerai tik, kad ne kelnės.
Atsakyti
Airbaltic‘e sėdi trys panelės ir išsiaiškinusios mano situaciją atsako, kad šitas bilietas yra ir pirmyn, ir atgal. Na, žodžiu viskas gerai. Gerai tai gerai - ačiū už informaciją, lekiu, nes galiu nebespėt. Patikrina mano pasą, kuprinę, viskas lyg ir gerai. Tik pereiti per detektorių jau problema. Kiek einu – tiek pyyyyyyp. Viską sudėjau į dėžę, nieko prie savęs nebeturėjau. Visvien pyyyyp.

Liepė nusiauti batus. Praėjau basas ir VALIO, viskas buvo gerai. Užtrukau nemažai laiko, kol viską susikroviau atgal ir audamasis batus stebėjau vaizdą, kaip iš moters rankinės traukia Palmolive dušo želę, Kremus didžiausiais kiekiais. Viskas viršija 100 ml limitą. Uch, teko jai išmest. Šiektiek pasiginčijo, bet išvertusi visą rankinuką į šiukšliadėžę, išdidžiai nuėjo laipinimo į Briuselį link didis.gif O aš, kadangi laiko dar šiektiek yra, prilipęs prie lango stebiu išvykstančius lėktuvus bei lėktuvų stovėjimo aikštelę. Patinka mane lėktuvai, nors tu ką.

Jau pradeda kviesti keleivius laipinimui į Taliną, aš stoju į eilę, parodau savo atsispausdintą įlaipinimo kuponą ir lipu į autobusą. Pirmą kartą skrendant buvo keista, kad aplinkui mane visokie biznieriai su savo laptopais, net autobuse negali su jais išsiskirt – sėdi į juos įsistebeiliję. Ir stebisi, ką aš vienas čia veikiu. Bet nieko, trumpam pasijaučiau žvaigžde hihihi.gif

Privažiuojam prie lėktuvo, įlipu, ir matau, kad viena moteriškė mano vietą jau užėmusi savo rankinukais ir viskuo kituo... Sakau, atsiprašau, bet čia aš turiu sėdėt, o ne Jūsų rankinukai smile.gif Atsisėdu. Kol viską susitvarkom, užlaikom žmones ir susidaro eilutė, bet nieko, tegu palaukia, niekur nepavėluos gi.

Stiuardesės vėl pamosuoja, kur yra atsarginiai išėjimai, kaip reikia pripūsti liemenes bei visa kita, o apie deguonies kaukes net neužsimena, nelabai supratau kodėl, gal tokiuose lėktuvuose jų paprasčiausiai nėra ir nereikia? Žodžiu, su tokiais pamąstymais pakylam, pažiūrim į švintantį Vilnių ir grožimės debesimis. Pilotas labai smulkiai paaiškina, pro kur skrisim, kur pasuksim, kaip leisimės, ką matysim. Garbė tokiam pilotui! Pirmą kartą lėktuve pasijaučiau žinantis, kuri šalis apačioje, koks miestas, koks aukštis ir panašiai. Kitur taip garsiai nepranešinėdavo, tai ir nelabai ką sekėsi girdėti hihihi.gif

Taline apsiniaukę. Kai pradedam leistis, patenkam į baisingą debesų krūvą ir tik drebam , drebam, drebam. Toks jausmas, kad pilotas negali lėktuvo suvaldyt. Leisdamiesi matom gyvenamuosius rajonus, automobilius autostradoj, senamiestį....ir oro uostą iš viršaus. Nusileidžiam, aš džiaugiuosi viską nufilmavęs mobiliuoju telefonu, bet poto susinervinu, nes nieko doro nesigavo cray.gif . Atsisveikinam su stiuardese, išlipam, nuvažiuojam iki oro uosto ir žengiam pasų kontrolės link. Lauke apsiniaukę, 8 laipsniai šilumos, bet svarbu, kad nelyja.

Oro uoste užeinu į „rKiosk“ , klausiu, ar turi talonų. Turi. Už du paprašo 20-ies kronų. Oi, na ir brangus pas juos visuomeninis transportas – bilietas moksleiviui 2,25 lito. Siaubas. Suaugusiems 15 kronų. Pardvėja maloniai paaiškina, kad reikia lipti į autobusą numeriu 2 ir važiuoti 6 stoteles, pateksiu netoli senamiesčio. Ačiū jai už tokią informaciją. Kaip ji sakė, taip ir padarau. Tik labai sunkiai sekasi bilietą pasižymėt, pas juos ten labai keistai kažkaip, irgi reikia įkišti į komposterį, tik jokių skylučių nedaro, o uždeda riebų štampą. Ir garsų. Važiuoju, žiūriu į miestą ir laukiu savo šeštos stotelės.

Pamažu pradedu atpažinti išvaikščiotas vietas, tai ir išlipu. Nežinau, kaip į kitą gatvės pusę patekt, nes nėra perėjos. O man reikia ten!!! Pastebiu, kad visi žmonės eina link kažkokių laiptukų žemyn, pasirodo, ten požeminė perėja, tik kad nėra jokių ženklų apie ją. Todėl ir nepastebėjau smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif Pasakojimo kolkas gana, reikia pasivyt su nuotraukom. Tiesa, jos bus nelabai geros kokybės vėl, bet jau gražesnės ax.gif Fotografuota mobiliuoju telefonu, nes iš tėčio pamiršau fotiką pasiskolint, arba jis specialiai mane užmaršino, nes paskutinį kartą pasiskolinus netyčia visas jo nuotraukas ištryniau blush2.gif

Taigi, skrendam lėktuvu:

user posted image

user posted image

Čia kas pastabus, tas pastebės laugh.gif Nepastabiems tai viršuj per vidurį mėnulis matosi bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Nusileidus, pro autobuso langą:

user posted image
Atsakyti
Autobuso bilietėlis, arba kitaip "SOIDUTALONG" laugh.gif

user posted image

Išlipau, ir vat kokioj vietoj atsidūriau - visur aplink stikliniės metalinės konstrukcijos, verslo rajonas kažkoks, matyt bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Čia, kaip supratau, rašo, kada autobusai atvažiuos, arba gal kokie vėluos unsure.gif

user posted image

Senamiesti gražus. Pradedant Aleksandro Nevskio katedra, Tompėjos pilim, Parlamentu, ir baigiant Rotušės aikšte thumbup.gif Taline labai padeda orientuotis tokie išstatyti stendai su žemėlapiais ir lankytinom vietom. Na, ir Tallinn City Guide dar padeda. Tik antrą kartą į šį miestą atvykus, aš tiesiog vaikščiojau. Ir niekuo nesidomėjau. Domėjimuisi buvo skirta praėjusioji kelionė.

Pasivaikščiojau po senamiesčius (jų yra du – aukštesnysis ir žemesnysis, pastarasis daug gražesnis, bet mielesnių prisiminimų turiu iš aukštesniojo, nes netoli jo gyvenau smile.gif ), po prekybos centrą VIRU (šalia diiiiidelio viešbučio), prisipirkau saldumynų (o ką gi dar vežtis lauktuvių? Alkoholio dar neparduos, o ir nereikia jo, saldumynai ir skanu, ir miela. Aišku, kai kam ir degtinė miela, ar Vana Tallinn....bet jų galima gauti ir čia). Pirkau saldumynus tokius, kokių nėra pas mus. Kalev firmos šokoladukai labai skanūs. Už viską sumokėjau 99 kronas (10 kronų – 2.23 lito , tai maždaug už 22 litus apsipirkau) , nei daug nei mažai, kaip už nemenką kiekį saldumynų.

Nuėjau papietauti ir pabendrauti su jau pažįstama mergina, dirbančia Makdonalde biggrin.gif Priėjau savo eilę, pradėjau pas ją užsisakinėti ir ji mane atpažino, žvilgtelėjusi į piniginę (mano piniginė jai jau tada krito į akį, sako, ne kiekvienas sugeba šitaip susilankstyt pinigus, kad tilptų toj mažoj kvadratinėj, Kretoj pirktoj piniginėj smile.gif

Užsisakiau, papasakojau, kodėl vėl čia grįžau, ką čia veikiu.... Gavau nemokamai pyragaitį ir atsisėdau pavalgyti.

user posted image

user posted image
Atsakyti