gal kas žinote, ar galima statyti malkine ant sklypo ribos, jeigu gauni kaimyno sutikima. Ar yra kokie reikalavimai ar reglamentai?
Pasiskaitykit LR aplinkos ministro įsakymą "Dėl statybos techninių reglamentų STR 1.01.06:2002 "YPATINGI STATINIAI" IR STR 1.01.07:2002 "NESUDĖTINGI (TARP JŲ LAIKINI) STATINIAI" 2002 m. balandžio 16 d. Nr. 184.
Jei toks statinys bus MIESTO teritorijoje, tai I-os (iki 25 kv m.) grupės nesudėtingiems statiniams, taikomi II-os (kai plotas didesnis nei 80 kv m.) grupės nesudėtingiems statiniams keliami reikalavimai, be to, reikalingas žemės savininko (valdytojo, naudotojo) raštiškas sutikimas.
Va kas taikoma II grupės nesudėtingiems statiniams
12.4. II grupės nesudėtingiems statiniams:
12.4.2. rengiamas supaprastintas statinio projektas [4.14],
kurį patikrina savivaldybės administracijos valstybės
tarnautojas, įgaliotas nustatyti statinio architektūros ir
statybos sklypo tvarkymo urbanistinius reikalavimus;
12.4.3. nereikalingas statybos leidimas. Vietoj jo reikalingas
raštiškas valstybės tarnautojo, paminėto 12.4.2 papunktyje,
pritarimas;
12.4.4. neprivaloma statinio projekto vykdymo priežiūra;
12.4.5. neprivaloma statinio statybos techninė priežiūra;
12.4.6. nereikalingas statybos leidimas statinį griauti;
Bet geriau pasiskambinti į savivaldybę ir ten viską išaiškins. Sėkmės darbuose
Tiesa, jei toks statinys bus ne miesto teritorijoje tai kaip supratau iš šio įsakymo tai nieko nereikia, tik žiūrėti atstumus nuo kaimyninių sklypų.
Papildyta:
O ČIA APIE ATSTUMUS
Minimalūs atstumai nuo išvardytų pastatų iki
kaimyninio sklypo ribos turi būti:
1) 3 m - statytojo sklypo šiaurinėje pusėje (tarp (>)315o ir (<)
45o);
2) 2 m - statytojo sklypo rytinėje (tarp 45o ir 135o) ir
vakarinėje (tarp 225o ir 315o) pusėse;
3) 1 m - statytojo sklypo pietinėje pusėje (tarp (>)135o ir (<)
225o).
Šiuos atstumus galima sumažinti iki 1 m (ar blokuoti pastatus ant
sklypų ribos), tik turint rašytinį kaimyninio sklypo savininko
(naudotojo) sutikimą (rašytinį susitarimą).
Visais paminėtais atvejais privaloma laikytis gaisrinės saugos
reikalavimų [4.27].
Jei toks statinys bus MIESTO teritorijoje, tai I-os (iki 25 kv m.) grupės nesudėtingiems statiniams, taikomi II-os (kai plotas didesnis nei 80 kv m.) grupės nesudėtingiems statiniams keliami reikalavimai, be to, reikalingas žemės savininko (valdytojo, naudotojo) raštiškas sutikimas.
Va kas taikoma II grupės nesudėtingiems statiniams
12.4. II grupės nesudėtingiems statiniams:
12.4.2. rengiamas supaprastintas statinio projektas [4.14],
kurį patikrina savivaldybės administracijos valstybės
tarnautojas, įgaliotas nustatyti statinio architektūros ir
statybos sklypo tvarkymo urbanistinius reikalavimus;
12.4.3. nereikalingas statybos leidimas. Vietoj jo reikalingas
raštiškas valstybės tarnautojo, paminėto 12.4.2 papunktyje,
pritarimas;
12.4.4. neprivaloma statinio projekto vykdymo priežiūra;
12.4.5. neprivaloma statinio statybos techninė priežiūra;
12.4.6. nereikalingas statybos leidimas statinį griauti;
Bet geriau pasiskambinti į savivaldybę ir ten viską išaiškins. Sėkmės darbuose
Tiesa, jei toks statinys bus ne miesto teritorijoje tai kaip supratau iš šio įsakymo tai nieko nereikia, tik žiūrėti atstumus nuo kaimyninių sklypų.
Papildyta:
O ČIA APIE ATSTUMUS
Minimalūs atstumai nuo išvardytų pastatų iki
kaimyninio sklypo ribos turi būti:
1) 3 m - statytojo sklypo šiaurinėje pusėje (tarp (>)315o ir (<)
45o);
2) 2 m - statytojo sklypo rytinėje (tarp 45o ir 135o) ir
vakarinėje (tarp 225o ir 315o) pusėse;
3) 1 m - statytojo sklypo pietinėje pusėje (tarp (>)135o ir (<)
225o).
Šiuos atstumus galima sumažinti iki 1 m (ar blokuoti pastatus ant
sklypų ribos), tik turint rašytinį kaimyninio sklypo savininko
(naudotojo) sutikimą (rašytinį susitarimą).
Visais paminėtais atvejais privaloma laikytis gaisrinės saugos
reikalavimų [4.27].
kokios dabar malku kainos?
ryt pas mane turetu atvezti skaldytas misrias lapuociu malkas po 65 lt uz kuba. turetu buti pradziuvusios. kai pamatysiu kaip gyvai atrodo galesiu pakomentuoti ar verta. veiksmas Klp.
na atveztom malkom visai patenkinta, reiks dar viena masina pasiimt, kad vidur ziemos nereiketu rupintis. kiekis irgi normalus buvo, o kaip uz tokia kaina.... ir malkos stambios, puikiai susikroviau. kol krize, nematau reikalo brangiau pirkti, tuo labiiu, kad sita kokybe mane pilnai tenkina
pirkau iš vienų žmonių (širvintose). Likau patenkintas
kitiemet šimtsprocentų iš ten imsiu. Atvežė tvarkingai sudėtas, punktualiai.. Ir palyginus nebrangiai.. kiek žinau, tai ąžuolas pas juos 110 lt/m3, uosis (ką ir imiau) 115 lt/m3... Kitų kainų reikia skambintis, bet kas labiausia patiko, tai kad priekaboj nesumestos belekaip, o sudėtos tvarkingai, gražiai
(ne taip, kaip aplink Vilnių kur stovi mašiniukai)
pRIES KAZKA UZISSAKYFAMI KLAUSINEKITE APIE KOEFICIENTUS IR NEPIRKITE ORO, NES TAI TIKRAI YRA DAUG. Pvz, rastu koeficientas ~0,6, tai atitinkamai kaladziu dar didesni, o apie malkas nekalbu
sveiki,
o kaip apie vilniu?
o angli vezates is kur?
o kaip apie vilniu?
o angli vezates is kur?
QUOTE(didyle @ 2009 08 05, 22:18)
Is paneriu g., kur priesais Vilniaus degtine, anglis gerai sudega, be smelio ir atvezimas pusvelciui, ypac jai perki daugiau
Papildyta:
QUOTE(zuikulis @ 2009 07 29, 23:08)
na atveztom malkom visai patenkinta, reiks dar viena masina pasiimt, kad vidur ziemos nereiketu rupintis. kiekis irgi normalus buvo, o kaip uz tokia kaina.... ir malkos stambios, puikiai susikroviau. kol krize, nematau reikalo brangiau pirkti, tuo labiiu, kad sita kokybe mane pilnai tenkina 
Mane irgi sudomino. O kokie tie misrus lapuociai? jei alksniai, juodaksniai ir pan., tai nekas, bet jei rimtesniu medziu tai superine kaina
QUOTE(kasnis @ 2009 08 06, 00:00)
Is paneriu g., kur priesais Vilniaus degtine, anglis gerai sudega, be smelio ir atvezimas pusvelciui, ypac jai perki daugiau 
Papildyta:
Mane irgi sudomino. O kokie tie misrus lapuociai? jei alksniai, juodaksniai ir pan., tai nekas, bet jei rimtesniu medziu tai superine kaina
Papildyta:
aciu del angliu!
o kokia ta gera kaina del lapuociu? nerandu as jos kazkaip...
QUOTE(kasnis @ 2009 08 06, 00:00)
Papildyta:
Papildyta:
nu ka as zinau, paziurejus i malkas matosi koks puse eina berzai, tada gabaliukas azuolu, dar tu alksniu, o kiti sake blindes, ievos... neskiriu as kitu medziu, ne miskininko seimoj gimiau
kas nores, gales uzvartyt, kad medis ne tas, ar isdziuvimo procentas kokis ne toks. as nesiginciju, man tiko kaina, mediena ir psio
nestumdau as tu malku it otkato negaunu
QUOTE(zuikulis @ 2009 08 06, 22:08)
nu ka as zinau, paziurejus i malkas matosi koks puse eina berzai, tada gabaliukas azuolu, dar tu alksniu, o kiti sake blindes, ievos... neskiriu as kitu medziu, ne miskininko seimoj gimiau
kas nores, gales uzvartyt, kad medis ne tas, ar isdziuvimo procentas kokis ne toks. as nesiginciju, man tiko kaina, mediena ir psio
galimas dalykas kitur ir geresniu yra 
tiesiog is patirties, jei prastas medis, alksniai ir pan... tai labai prastai su sildymu, mazai kaitros duoda, labai greit sudega ir iskart i pelenus virsta, vos ne kai laikrastis koks. Bet pvz kai lauke pliusas, tai galima kurentis, uzteks... Arba kartais pamaisom tada su akmens anglim arba azuolinemis...