Įkraunama...
Įkraunama...

Malkos, malkinės

QUOTE(kasnis @ 2009 11 07, 18:46)
Pirk kelmus ir paieskok vietiniu, sukapos per dvi dienas masina.
As letam degimui siulau stambias malkas, labai ilgai rusena. Buna, kad iki ryto dega.
Del tu pakeliui pagautu masinu, tai visiska teisybe. Pats zinau, kaip jie dirba, tenka karts nuo karto susidurt. Dazniausiai perka rastelius/kelmus, pasisamdo bomzelius, jiem sukapoja ir is vienos masinos, pasidaro 2-3 ir tada parduoda. Tik neisivaizduoju ka jie patys sau galvoja, juk stovi kiekvienais metais tose paciose vietose, ir visus apgaudineja. Juk baigis tuom, kad zmones nebepirks is ju. Yra vienas kitas, kuris saziningas, tai tiesiog durniaus vietoje palieka. Kai nuo masinos uzdirba trecdaliu maziau, o visi ziuri vistiek kaip i apgavikus...

a kazkaip issiprende problema man.. kaiminas (uz 3 namu) uzsiima malku prekyba.. sutarem uz 500 lt rusishka GAZ'ona atvarys malku - perpus drebule su berzu.. zadejo neapgauti smile.gif sako pigiau tik vogtos malkas galima gauti.. pirmadini atves - isvers -sudesiu -paziuresim, kiek ten ju bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2009 11 07, 22:29)
a kazkaip issiprende problema man.. kaiminas (uz 3 namu) uzsiima malku prekyba.. sutarem uz 500 lt rusishka GAZ'ona atvarys malku - perpus drebule su berzu.. zadejo neapgauti smile.gif sako pigiau tik vogtos malkas galima gauti.. pirmadini atves - isvers -sudesiu -paziuresim, kiek ten ju bus smile.gif

va kruvele malku uz 500 lt

user posted image

o kaip JUS pekeliate malkos is kruveles i malkine? as veziosiu su karuciu - tikrai nepatogu..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2009 11 10, 16:03)

o kaip JUS pekeliate malkos is kruveles i malkine? as veziosiu su karuciu - tikrai nepatogu..

Vis geriau nei i rankom nest smile.gif
As irgi su karuciu
Atsakyti
O mes darem malkine gale garazo.Tokia kiaura, kad vejas prapustu.
Gal nelabai daug susikainavom, bet man tiesiog negrazu nepasleptos malkos ax.gif
Ikelt nuotraukos nemoku -uz melynos kruvos lotuliukas.gif
http://public.fotki....oba0808009.html
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2009 11 07, 12:24)
Pagaliau pas mane atsirado vieta, kur desim malkas.. keleta metu malkos gulejo kruvomis, dreko, smirdejo ir isvis buvo netvarka.. Dabar pradejau ieskotis malku, kad nupirkti ir noreciau pasidalinti pastebejimis.. malku man reikia zidiniui - kadangi per tiek laiko supratau, kad geriausias budas kurenti zidini yra letas degimas, tada ir ugnis matosi ir neperkaito kapsule ir oras paduodamas per ortakiu sistema ne itin karstas, kas yra zymiai komfortabiliau.. Todel naudoti auksto kaloringumo malkas nera butina, lengviau pagauti toki minksta rezima su mazo kaloringumo mediena.. Ir kadangi per keleta metu deginau zidinije belekokias malkas, ir dregnas ir likuciai statybines medienos - o kamino nevaliau, tai noriu siai ziemai nupirkti drebules kokius 3-5 kubus.. o pavasari uzsipirkti gal apvalios medienios, paciam supjaustyti, suskaldyti ir per vasara tegul dziuna - kaip daro visi aplinkiniai kaimieciai, matyt ne be reikalo smile.gif

As radau 3 malku saltinius:

1. Firmos - malkute, euromalkas, malkine ir t.t. .lt. Salyginai malkos pas juos brangiausios, bet tvirtina esa tvarkingai sudetos, netgi buna konteineriose

2. Skelbimai - Buna ivairiu skelbimu ir kainu - bet esme paprasta - jei kaina maza - malkos bus suversto masinose belekaip, jei dydesne - tvirtina kad tvarkingai sudetos, kainu skirtumas mazdaug 1,5 karto.. bet is savo patyrties perspeju - tai nevisada tiesa.. karta atveze "tvarkingai sudetu" ir demesio! savivarciu - ir per 1 min cpok ir isverte - kai vertesi akyvaizdziai maciau, kad po tvarkingai sudetu sluoksniu guli visishka makaline - bet kai pareishkiau, sake - taigi is savivarcio tvarkingai neiskris.. ir nieko neirodysi.. ir pinigus jau atidaviau.. o mustis su 3 diedais butu sunku .. gerai 5 kubus tk pirkes buvau tada..

3. Pakelije stovincios masinos - is isores atrodo, kad tvarkingai sudetos malkos, bet is tikro tai tik pavyrsiuje graziai isdeliota, o viduje sumestos.. ir gali buti kad pavyrsiuje sudeliotas berzas - o viduje sumesta pusys.. buvo ir toks atvejas pas mane - pirkau mix tipo uosio-pusies - uosio buvo 20% ant pavyrsiaus - 80% pusies viduje.. o kaina praso kaip uz tvarkingai sudeliotas.. gudru..

Is esmes linkstu link firmos - ir noriu pirkti kuo smulkiau skaldytos ir kuo tankiau sudetos - tada miedienos kiekis kube dydesnis.. smile.gif o ir skaldyti papildomai ant sniego nereikes smile.gif

Gal kas turi kita nuomone ir praktini patarima?

mano nuomone, del malku yra pigiausia pirkti rastus, kuriuos parduoda girinikijos arba kiti privatininkai. Atveza miskoveziais ir priskaiciuojamas koeficientas kad butu mokama uz kietmetrius (juose matoma ir kokia mediena). Maza problemele yra supjovimas ir sukapojimas (mes tai pasidareme patys), taciau yra skelbimuose zmogeliuku kurie uz neperbrangiai atlieka sita darba tiems kam reikia.
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2009 11 10, 15:03)
va kruvele malku uz 500 lt

kaip uz tokia kruvele brangu. Pas mane gavosi kokios tikriausiai 5 tokios perkant rastais ir sumokejus 1600Lt (berzas su uosiu daugiausiai). Cia isejo 33.5 ormetriai ir ~17 kietmetriu.
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2009 11 10, 17:40)
O mes darem malkine gale garazo.Tokia kiaura, kad vejas prapustu.
Gal nelabai daug susikainavom, bet man tiesiog negrazu nepasleptos malkos ax.gif
Ikelt nuotraukos nemoku  -uz melynos kruvos lotuliukas.gif
http://public.fotki....oba0808009.html

na tos soniukus padaryti ner snku, jei noresis, tikrai prikalsiu..
Papildyta:
QUOTE(zojux @ 2009 11 10, 23:50)
mano nuomone, del malku yra pigiausia pirkti rastus, kuriuos parduoda girinikijos arba kiti privatininkai. Atveza miskoveziais ir priskaiciuojamas koeficientas kad butu mokama uz kietmetrius (juose matoma ir kokia mediena). Maza problemele yra supjovimas ir sukapojimas (mes tai pasidareme patys), taciau yra skelbimuose zmogeliuku kurie uz neperbrangiai atlieka sita darba tiems kam reikia.
Papildyta:
kaip uz tokia kruvele brangu. Pas mane gavosi kokios tikriausiai 5 tokios perkant rastais ir sumokejus 1600Lt (berzas su uosiu daugiausiai). Cia isejo 33.5 ormetriai ir ~17 kietmetriu.

na priesh ziema nenorejau susideti su rastais.. pavasari gal uzsiimsiu, kaip ir visi kaimieciai.. tas kaiminas ir miskoveziais parduoda ir kaladem ir belekaip.. bet 17kietmetriu man nebutu kur deti.. kaip minejau pas mane zidinis - abejoju kad as ir esama kieki sukurensiu per ziema..
Atsakyti
na negaliu susilaikyti ir neparodyti jau sudeliotos kruveles vaizda..

user posted image

gavosi mazdaug 7 kubai sudeliotu malku, jau nzn ar cia erdmetriai, ar kietmetriau ar dar koks biesas.. gavosi daugiau negu as galvojau, tai is esmes as patenkintas.. turedamas omenije kad apie 80% yra berzas, o 20% drebule, tai kaina visai nebloga.. manau su mano zidiniu kurensiu 2 metus.. biggrin.gif

Atsakyti
Jus man pasakykite, kvailam sutverimui biggrin.gif , kiek reikia malku sezonui, musu namas 150 m2, sildomo ploto 120 m2, sildysimes viadrusu U22-5 sekciju. Kadangi pirmi metai kaip sildysimes, tai neturiu zalio supratimo, kokios malkos geresnes, kiek ju reikia ir pan. Prasau Jusu pagalbos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 11 13, 22:14)
Jus man pasakykite, kvailam sutverimui  biggrin.gif , kiek reikia malku sezonui, musu namas 150 m2, sildomo ploto 120 m2, sildysimes viadrusu U22-5 sekciju. Kadangi pirmi metai kaip sildysimes, tai neturiu zalio supratimo, kokios malkos geresnes, kiek ju reikia ir pan. Prasau Jusu pagalbos  ax.gif

Visos NEsausos malkos yra nelabai geros doh.gif
Yra man sake kad sezonui reikia 12 m3, bet tik dabar neesu tikras ar kietmetriu ar ormetriu. tai visvine uzsipirkite miskovezi ir turesite, der ir kazkiek issdzius iki kitos ziemos
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2009 11 13, 22:34)
Visos NEsausos malkos yra nelabai geros  doh.gif
Yra man sake kad sezonui reikia 12 m3, bet tik dabar neesu tikras ar kietmetriu ar ormetriu. tai visvine uzsipirkite miskovezi ir turesite, der ir kazkiek issdzius iki kitos ziemos

4u.gif dabar dar vienas neprotingas klausimas biggrin.gif , kiek kubų tame miskovezyje yra, nes kiek einu per internetinius puslapius tai kaina parašyta už kubą ir viskas, o apie turimų mašinų tūrių išmatavimus nei žodžio.
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 11 14, 07:18)
4u.gif dabar dar vienas neprotingas klausimas  biggrin.gif , kiek kubų tame miskovezyje yra, nes kiek einu per internetinius puslapius tai kaina parašyta už kubą ir viskas, o apie turimų mašinų tūrių išmatavimus nei žodžio.

Ormetriu 33 arba atrodo 35 (priekabos). uz ormetri ~55Lt buvo
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 11 14, 07:18)
4u.gif dabar dar vienas neprotingas klausimas  biggrin.gif , kiek kubų tame miskovezyje yra, nes kiek einu per internetinius puslapius tai kaina parašyta už kubą ir viskas, o apie turimų mašinų tūrių išmatavimus nei žodžio.

Kadangi kurensite pirmus metus ir SAUSU malku dar neturite,o nusipirksit zalias, kurios tiks kitam sezonui. Siam sezonui galite pirkti medzio briketus, kurie bus tikrai sausi ir negadins katilo.
Atsakyti