QUOTE(erika.gut @ 2007 02 08, 12:14)
Sveikos. Noriu pasakyti dar toki dalyka, nor manau bus zmoniu kurie nores pasiginciti,bet....
Jeigu odontologas dirba ge asistentes(odontologo padejejos) ,tai patikekit jo kokybe ne bus tokia gera....Labai daznai yra situaciju ,kada tesiog negali padaryti kokybiskai darbo be pagalbos.Zinau kad noresit paprestarauti ,kad kokia jusu gera daktare jau daug metu dirba viena ir tikrai gerai gydo..
Kas liecia gydytiju kurie jau daug metu dirba vienos -tai gal jos jau kazkaip ir laviruoja. Bet vstiek -kada daug seiliu -neuztenka tik pakabinti seiliu atsiurbeja, kada kraujuoja ,arba matrica neimanoma ideti be pagalbos -o no to gi priklauso kaip kokybyskai bus ideta plomba....Aisku jus to net nezinote-daktare nesinervuoja ir deda plomba kaip iseina

.
Jeigu klinika yra gera ,arba gydytojas vertina savo darba,zinoma ir ne taupo ant asisitentes, neplauna pats instrumentu. Taip pat ir neplaus pats kab.-tures valytoja ,arba tarsys su asistente, koks mazas nebutu tas kab. Jis butinai tures sau pagalbininke-asistente ir dirbs keturiom rankom.As nekalbu apie tokius kab. kur yra padejeja , kuri itk instrumentus sunesa, isplauna ,pamaiso.As sakau apie darba keturiom rankom.
Jeigu dirba vienas gyd, -tai gali buti rezidentas, kuriamkaikinai dar nesurasta padejeja....
Beveik viska galima be tos asistentes padaryti, nesu susidures kol kas su tokiomis situacijomis, kur, gerai nepamastes, neapsieiciau be asistentes. Zinoma, ilgiau tenka dirbti, sunkiau, bet kokybe islieka ta pati. Cia tarsi issukis pats sau - ar sugebesiu lygiai taip pat kokybiskai sutvarkyti danti be minimalios pagalbos. Beje, dirbu su asistentemis, bet ne 4 rankomis. Nu nereikia man to, kad man i rankas kaisiotu vis kitus instrumentus pagal kazkoki protokola is anksto numatyta. As ne robotas ir kiekvieno gydymo metu improvizuoju, megstu gydymo viduryje sustoti, "pakasyti savo plinkancia galva", pavazineti aplink pacienta su kedute is visu pusiu ir pagalvoti, ka cia dar padarius, kad butu dar geriau.
Darbas 4 rankomis - tai automatinis procesas be didelio kurybiskumo. Gerai, jei dirbi nuolat ta pati ir daug nenori mastyti, ar yra ka tobulinti. Bet man taip kol kas netinka, muset, kad jaunas