Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Aš irgi galiu tik pritarti dėl benzininės žoliapjovės. Su tuo laidu makaluotis po visą pievą gerooookai užknisdavo doh.gif be to, pati esu ne vieną kartą laidus "nušienavus", tfu-tfu-tfu, kad be pasekmių... rolleyes.gif
Atsakyti
Del zoliapjoves, mes, pvz.verciames su elektrine 13a.sklype. Vyras arba uosvis pjauna ir kazkaip su laidais susitvarko.
Merginos, mane irgi labai domina gyvatvore, zadam si rudeni ja sodinti.
Buvom nutare Zyboldo obelaites, bet dabar atrodo, kad kiek didoki lapeliai. As noreciau imanomai smulkesniu.
Kazkas cia minejo ligustra ir pūsleni. Gal papasakotumet placiau -kaip atrodo, kaip sodinti, ir pan. Gal turite nuorodu, kur galeciau paziureti nuotrauku? Aciu is anksto uz pagalba
wub.gif
Atsakyti
buvau rašiusi apie pūslenius, o va čia radau pora vaizdelių, bandau įkelti
kaip ir minėjau, juos sodino mano sesuo, tai prigijo labai gerai, žemės ji nekeitė, kokią iškasė, tokion ir pasodino ir kol kas džiaugiasi
Atsakyti
Aciu, Jolaxus.
Puslenio lapeliai geltono atspalvio- l.grazu.
Jie is paziuros, nelabai dideli atrodo, ar klystu?
O ar sesuo juos nukritusius grebsto, ar puti ten pat palieka?
Atsakyti
Imeskite savo gelyciu foto, kad cia taip liudna nebutu. Juk jau zydi rudenines. Ir itariu labai grazios pas jus visas.
O cia maniskiai. Pirmus metus musu sklype isauge.
Atsakyti
QUOTE(Balanda @ 2005 08 09, 13:50)
Aciu, Jolaxus.
Puslenio lapeliai geltono atspalvio- l.grazu.
Jie is paziuros, nelabai dideli atrodo, ar klystu?
O ar sesuo juos nukritusius grebsto, ar puti ten pat palieka?

tarp kitko internete radau ivairiu vaizdeliu, pūslenis pasirodo būna net iki beveik bordo atspalvio, taigi yra iš ko rinktis. O dėl lapų, tai ji tik šį pavasarį pasodino, tad jų dar ir nebus daug. o štai ką rašo rojaus sodai:
"Paprastasis pūslenis ( Physicarpus opulifolius (L.) - vienas iš nereikliausių sodo augalų, jo priežiūra visai paprasta. Užauga iki 3 m aukščio ir pločio, kultivarai būna mažesni. Auga greitai, augavietei nereiklus, bet geriau jaučiasi saulėje. Dirvai ir jos drėgnumui taip pat nejautrus, bet kiekvienas medis ar krūmas greičiau auga derlingoje žemėje, laistomas ir tręšiamas. Kenkėjai ir ligos puola retai. Pūleniai labai tinka laisvoms ir karpomoms vidutinio aukščio gyvatvorėms.
Gyvatvorei anksti pavasarį pasodintus pūslenius patariama iš karto nukirpti dviem trečdaliais (jeigu formuojama taisyklinga gyvatvorė). Kitais metais nauji ugliai nukerpami pusiau. Paskui laikomasi bendrų taisyklių - vasarą ir rudenį žydinčius ir lapus metančius krūmus reikia genėti žiemos pabaigoje arba anksti pavasarį (pernykštės šakelės nukerpamos trečdaliu). Jeigu dirvą pries sodinimą patręšėte, pagerinote kompostu ar kitomis organinėmis trąšomis, šiemet daugiau netręškite."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 10 rugpjūčio 2005 - 06:52
kas domisi gyvatvorėmis radau gana konkretų straipsnį apie įvairius tinkamus augalus: Žiūrėkit čia
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2005 08 09, 21:52)
Imeskite savo gelyciu foto, kad cia taip liudna nebutu. Juk jau zydi rudenines. Ir itariu labai grazios pas jus visas.
O cia maniskiai. Pirmus metus musu sklype isauge.

gražu cool.gif o kas per augalėlis tas priešpaskutinis, kuris kažkiek primena narcizą arba vilkdalgį?
Atsakyti
tikrai tas prieš paskutinis žiedas labi gražus! gražūs ir kiti, bet kad pas mus sode jie jau seniai auga, tai pabodę biški. pamenu, kai nusipoirkom sodą, tai norėjos gėlyčių kuo daugiau, o dabar tai pievutė, vyšnios ir kelios obelytės. užsisvajojau daba su kabančiai sodais, akmenim grįstais takeliais,. pavėsine pakrantėjem, bet pirmiausia gyvatvorės normalios reik. ieškau pigiausio nespygliuoto ir greitai augančio varianto. gal kas jau nusipirkot ką.? daba apsistojau ties tujom, gal kas kainas žiūrinėjot?
Atsakyti
Tas priespaskutinis augalas-akidantera (Acidantera).Auga is bumbelio-svogunelio,kaipo ir mombrete.Auginu jas sode.Labai graziai zydi.Ziedai net orchidejas primena.Gerai puokstese laikosi.Pernai draugei i puokste ju idejau,tai stotelej ne viena klause ar ne orchidejos.Verta demesio gele.Ziemai jas reikia iskasti ir kaip mombretes vesiai apipylus zemem ar smeliu islaikyti iki pavasario.Rudeni,kai kasiu,bus aisku kiek galiu ju parduoti.
Atsakyti
na va parodysiu kur turiu vietos visiems gražiems augalėliams ax.gif bandysiu sudėlioti tokia tvarka, kad matytumėt kaip pamažu viskas įgauna vis gražesnį veidą smile.gif
Ilonam, tavo raganei numatyta vieta kampe tarp baltos ir ne baltos tvoros mirksiukas.gif

pirma karta susikuriau a'la albuma, nezinau ar cia kas gavosi...
Taip mes gražėjam...smile.gif
Atsakyti
labai gražu. o jūs baseinėlį dėjot plastmasinį kaip maksimose būna ar darėt kaip natūralų, na smėlis, plėvelė vėl kažkas..ar dar kokį? kiek kainavo toks grožis? kaip nuleidžiat vandenį? man taip labai gražu.
Atsakyti