Įkraunama...
Įkraunama...

Kas labiausiai kenkia nėštumo metu

QUOTE(ciauska @ 2008 09 06, 08:29)
sweikos mergaites. As ir neseniai isirasiau i jusu buri  nestuke.gif  skaitau jusu zinutes ir nervas jama  schmoll.gif  as atrodo noriu daryti ta ir ana, o visi aplink eina ir zyzia tau to negalima, ano negalima. O as esu prietaringa kaip sena bobute ir noriu daryti ir bijau kartu. Pvz beprotiskai noriu megsti, bet jau kaip cia 100 kartu mineta yra prietaras kad apsisuks virkstele mazyliui... neseniai isigijom kate... tai siandine cia suzinojau apie toksoplazmoze. scare.gif  tai dabar net nezinau ka daryti, kad neuzsikresciau ja. Siaubas kazkoks, atrodo nori gyventi nromaliai, kad tik vaikelis kuo sveikesnis gimtu, bet kartu ir del visokiu nesmaoniu turi nerwuotis, o tai dar labiau kenkia  verysad.gif

paprasciausiai palik kates prieziuros darbus antrai pusei arba devek gumines pirstines pati keisdama jos dezele, sukuodama, liesdama jos bliudeli ir pan...

QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 09 07, 21:06)
Dar norejau paklausti gal kas zinote nuo kelintos savaites yra nerekomenduojama skraidyti? O tai man va taip ispuole negerai, kad labai daug tenka keliauti, tai net nezinau  g.gif

as neskraidziau nuo 32 sav...
Atsakyti
QUOTE(Sejp @ 2008 09 08, 12:46)
Mielos mamytes, o gal kuriai nors taip buvo kad plaukai labai smarkiai pradejo slinkti?
Nes man tai siaubingai ir nesuprantu kodel, nes niekad taip nebudavo  blink.gif
O kasos tai ilgos, baisu kad nelikciau be plauku!  unsure.gif

Nestumo metu nusilpsta imunine sistema. Gali pradeti trukti vitaminu ar mikro elementu. Man taip buvo seniau, kai po operacijos nusilpno imuninetas. As plaukus skalavau ajaru saknu ir azuolo zieves nuoviru. Ju galima isigyti vaistineje. Aisku plaukai po siu proceduru pasidaro siurkstesni, bet man labai padejo. O beto, plauku blyzgesys grizo po savaites kai baigiau gydyma. Paprasciausiai nuovira tu turi itrinti i plaukus ir nenuplauti, del to plaukai pasidaro kietesni ir siurkstesni. Net mano brolis isbande (jam del per didelio ir dazno zeles naudojimo pradejo slinkti plaukai) ta pati metoda ir jam padejo. Pabandyk po keliu savaiciu turetu pagereti. O beto, tai tikrai nepakenks maziukui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly` @ 2008 09 08, 14:37)
paprasciausiai palik kates prieziuros darbus antrai pusei arba devek gumines pirstines pati keisdama jos dezele, sukuodama, liesdama jos bliudeli ir pan...

Su kate dar labai priklauso ar ji išeina į lauką - jeigu ne, tai pavojus žymiai mažesnis, nes katės užsikrečia dažniausiai suėsdamos užsikrėtusius graužikus ir kitą žalią mėsą. Na iur kaip minėta, geriausia užkraut rūpinimasi katės tualetu vyrui, taip pat nevalyt visokių siusiukų/vėmaliukų pačiai be guminių pirštinių + plaut rankas prieš valgį.

Toksiplazmoze užsikrečiama ne vien nuo kačių, bet ir pvz. gerai nenuplaunant daržovių, taip kad tiesiog reikia gerai viską plauti ir valgyti gerai išvirtą maistą.
Atsakyti
Neskaiciau visos temos, tai gal jau buvo toks klausimas, tad nepykit jei pasikartosiu. ax.gif Bet gal kas zinot ar labai reiketu jaudintis, jei ant lupos iskilo herpesiukas? Mano mama sako, kad tai jau blogai, nes ir leliukas jau tikriausiai apsikrete... unsure.gif Bet gal kas tiksliai zinot ar yra didelis pavojus, kad sitai kaip nors persiduos at pakenks leliukui? Labai nerimauju... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruliukas @ 2008 09 08, 17:51)
Neskaiciau visos temos, tai gal jau buvo toks klausimas, tad nepykit jei pasikartosiu.  ax.gif  Bet gal kas zinot ar labai reiketu jaudintis, jei ant lupos iskilo herpesiukas? Mano mama sako, kad tai jau blogai, nes ir leliukas jau tikriausiai apsikrete...  unsure.gif Bet gal kas tiksliai zinot ar yra didelis pavojus, kad sitai kaip nors persiduos at pakenks leliukui? Labai nerimauju...  verysad.gif

jei tai tik paprasciausia pusleline, nemanau, kad sitaip reiketu jaudintis. Kiek as zinau, jinai perduodama, jei buciuojasi tuo metu kai yra iskilusiu herpesiuku ar daliniesi tuo paciu lupdaziu ir panasiai. Bet tikrai nemanau, kad herpesas perduodamas per krauja, na bent jau tikrai to neteko girdeti.
Atsakyti
QUOTE(ciauska @ 2008 09 06, 11:29)
sweikos mergaites. As ir neseniai isirasiau i jusu buri  nestuke.gif  skaitau jusu zinutes ir nervas jama  schmoll.gif  as atrodo noriu daryti ta ir ana, o visi aplink eina ir zyzia tau to negalima, ano negalima. O as esu prietaringa kaip sena bobute ir noriu daryti ir bijau kartu. Pvz beprotiskai noriu megsti, bet jau kaip cia 100 kartu mineta yra prietaras kad apsisuks virkstele mazyliui... neseniai isigijom kate... tai siandine cia suzinojau apie toksoplazmoze. scare.gif  tai dabar net nezinau ka daryti, kad neuzsikresciau ja. Siaubas kazkoks, atrodo nori gyventi nromaliai, kad tik vaikelis kuo sveikesnis gimtu, bet kartu ir del visokiu nesmaoniu turi nerwuotis, o tai dar labiau kenkia  verysad.gif

Kuo maziau nervuokis!!!!. As 4 menesius vietoj tuom, kad dziaugtis nestumu vos neivariau sau depresijos. KAi tik suzinojau, kad pastojau tai ir prasidejo: shukavausi iskelusi aukstai rankas - kita diena jau verkiau, galvodama ka gi dariau, juk sake ranku aukstai nekelti. Uzsiuvau skyle drabuzyje, ir vel cray.gif. Poto prisiskaiciau ivairiu nelaimingu gimdymo istoriju Internete, apie ivairias ligas ir pan. Ir prasidejo: reikia pasitikrinti, reikia gal tyrimus pasidaryti:? Nors jauciausi labai gerai, gresianciu neturejau, lAksciau pas gydytojus kaip isprotejusi, dariausi echoskopijas wacko.gif Per 5 nestumo menesius turejau apie 8 echo. O dabar sau galvoju: "Dieve visi seimoje grazus, visi visiskai sveiki, kodel as taip nervavausi,kodel as sau taip galvojau, kodel as ieskojau ligu, kam buvo reikalingi tie nervai, reikejo dziaugtis, kad nescia. Dabar kai i pabaiga eina 6 menuo, nervai jau nusiramino. GAlvoju: kaip gi fajnai buti nesciai, juk viskas bus gerai. smile.gif Reikia dziaugtis - o neisgalvoti sau nesamoniu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamasuper @ 2008 09 09, 14:31)
Kuo maziau nervuokis!!!!. As 4 menesius vietoj tuom, kad dziaugtis nestumu vos neivariau sau depresijos. KAi tik suzinojau, kad pastojau tai ir prasidejo: shukavausi iskelusi aukstai rankas - kita diena jau verkiau, galvodama ka gi dariau, juk sake ranku aukstai nekelti. Uzsiuvau skyle drabuzyje, ir vel  cray.gif. Poto prisiskaiciau ivairiu nelaimingu gimdymo istoriju Internete, apie ivairias ligas ir pan. Ir prasidejo: reikia pasitikrinti, reikia gal  tyrimus pasidaryti:? Nors jauciausi labai gerai, gresianciu neturejau, lAksciau pas gydytojus kaip isprotejusi, dariausi echoskopijas  wacko.gif Per 5 nestumo menesius turejau apie 8 echo. O dabar sau galvoju: "Dieve visi seimoje grazus, visi visiskai sveiki, kodel as taip nervavausi,kodel as sau taip galvojau, kodel as ieskojau ligu, kam buvo reikalingi tie nervai, reikejo dziaugtis, kad nescia. Dabar kai i pabaiga eina 6 menuo, nervai jau nusiramino. GAlvoju: kaip gi fajnai buti nesciai, juk viskas bus gerai.  smile.gif Reikia dziaugtis - o neisgalvoti sau nesamoniu  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruliukas @ 2008 09 08, 19:51)
Neskaiciau visos temos, tai gal jau buvo toks klausimas, tad nepykit jei pasikartosiu.  ax.gif  Bet gal kas zinot ar labai reiketu jaudintis, jei ant lupos iskilo herpesiukas? Mano mama sako, kad tai jau blogai, nes ir leliukas jau tikriausiai apsikrete...  unsure.gif Bet gal kas tiksliai zinot ar yra didelis pavojus, kad sitai kaip nors persiduos at pakenks leliukui? Labai nerimauju...  verysad.gif

jei iskilo ne pirka karta gyvenime, turiu omeny , kad tai anksciau buvo iskile kol nebuvai da nescia, tai nieko baisaus
Atsakyti
QUOTE(ciauska @ 2008 09 06, 11:29)

jeigu visą gyvenimą turi kontaktą su katėmis - išsivysto imunitetas. Mano draugė nėštukė kaime su 5 katėm gyvena ir jokių pirštinių nenaudoja - jokių toksiplazmozių....
Atsakyti
QUOTE(juodoji_nasle @ 2008 09 10, 08:58)
jeigu visą gyvenimą turi kontaktą su katėmis - išsivysto imunitetas. Mano draugė nėštukė kaime su 5 katėm gyvena ir jokių pirštinių nenaudoja - jokių toksiplazmozių....

As irgi su tuom sutinku. Mano drauge nuo 14 metu uzsiima sunimis. Ir tuo metu kai laukesi ji bute augino 2 suaugusius dobermanus, 1 maza suniuka ir dar 2 kates. Ji ne tik jokiu pirstiniu nenaudojo, bet ir kartais suo ar kate pas ja i lova isirangydavo. Ir nieko! Visas jos nestumas prabego labai graziai ir vaikutis sveikut sveikutelis gime. Ir dabar pas juos sunu ir kaciu nemazeja ir antras vaikelis pakeliui.
Atsakyti
As tai semiuosi isminties is literaturos, labai informatyvi " Mazylio Knyga''. Plauku tikrai nerekomenduojama dazyt neaugalines kilmes dazais, nes ta chemija pro oda patenka i krauja ir gali pakenkt mazyliui. Bet mano nescia drauge dazesi kai buvo 3men. nestumas, nes labai reikejo. Tai siulyciau visom bent pirma trimestra pakentet, kol baigsis svarbiausas kudikio formavimosi laikas.
Atsakyti
Dazymas gali itakoti papildomas alergijas vaikuciui (o tu alergiju jis ir tiap daug ali tureti, nes viskas, ka mes vartojam turi galybe chemijos), todel pries pastojant tikrai reiktu nusidazyti kuo naturalesne spalva, kad po to atauginejancios saknys akiu nebadytu.
nagu lakavimas irgi taip pat.
siaip man atrodo, akd jei jau nusprendei pastoti, tai gi gali kelis men pakenteti ir nedazius plauku.. nors esu girdejus ir kurioziniu atveju, kai merginos anticeliulitinius kremus naudojo nestumo metu - ir nieko..

QUOTE(Blondinele26 @ 2008 09 10, 18:00)
As tai semiuosi isminties is literaturos, labai informatyvi " Mazylio Knyga''. Plauku tikrai nerekomenduojama dazyt neaugalines kilmes dazais, nes ta chemija pro oda patenka i krauja ir gali pakenkt mazyliui. Bet mano nescia drauge dazesi kai buvo 3men. nestumas, nes labai reikejo. Tai siulyciau visom bent pirma trimestra pakentet, kol baigsis svarbiausas kudikio formavimosi laikas.

Atsakyti