QUOTE(Elemire @ 2008 09 29, 15:33)
Šiandien buvau pas gydytoją tai prisiminiau paklaust dėl tų rankų kėlimo virš galvos - gydytoja prisijuokė ir sakė kad visiška nesąmonė, nėra jokios medicininės priežasties dėl ko tų rankų kelt nebūtų galima. Taip kad tik prietaras.
Na ne visai prietaras

, mane nėštuno metu teko operuoti

, tai po operacijos (arba jei kam būna gresiantis), jokiu būdu negalima kelti rankų į viršų, iškart po operacijos tai ir ražytis neleido, ir rankos nei vienos virš galvos pasidėti

, aišku vėliau jau ražytis leido ir galima

, bet su tuo rankų kilnojimu į viršų, tai ne tik man, bet ir visom rekomenduoja prisilaikyti.
Kelti rankas galima, bet dirbti iškėlus rankas į viršų ne, čia yra esminis skirtumas, į ką ir reikėtų atkreipti dėmesį
p.s. beje mane konsultavo ne močiutės

, o vienas iš žinomiausių KMUK akušerijos skyriaus chirurgų, kuris mane ir operavo, beje ir viena KMUK gydytoja, per konsultacija kol gulėjau ligoninėje
Papildyta:
QUOTE(KenguRyte21 @ 2008 10 01, 12:13)
Seip taisykle manau ta kad "kas per daug tas nesveika"
kava ne tas pats kas kakava,bet to yra kavos be kofeinio,pupelemis,ji rekomenduojama nescioms ir zindancioms,geriau nei iprasta kava maukt.
Man asmeniskai daznai nuo kavos silpna pasidaro,dreba rankos,ir net supykina
Tai va ir klausimėlis iškyla, kad kodėl gi tos kakavos negalima

, aš tik galiu daryti prielaidą, jog dėl elergijos (kad nesuelergizuotų vaikelio), bet šiaip net neįsivaizduoju kaip yra iš tiesų

. O kava aš nepiknaudžiauju, tačiau, jau kai labai noriu tai ir išgeriu, labai jau mėgstu kavą

, tačiau ne tik nėštumas, bet ir skrandis nelabai man leidžia ją vartoti

O va mano spaudimas net ir nėštumo metu tiesiog reikalauja kavo

(ta prasne ne nėštumo metu būdavo lavai jau žemas, o nėštumo metu taip pat žemas)