Įkraunama...
Įkraunama...

Kas labiausiai kenkia nėštumo metu

QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 09 30, 22:55)
As sutinku su tavimi, kad sojos pienas yra daug kartu geresnis nei bet kuris kitas, bet ka daryt, juk normaliai isaugintos sojos praktiskai niekur neliko. Beveik visa soja yra genetiskai moditifikuota, nes normaliomis salygomis labai daug derliaus zusta. Pries pora menesiu man teko paziureti rusu dokumentini filma, kur buvo daromi bandymai su genetiskai modifikuotais produktais. Po jo, labai susimastai ar verta save kimsti kuo papuola ir taip aplinkui visko pilna.

tai vat, kad faktiskai visos jau prekes modifikuotos ,dar klasimas,ar ta pati organine is tikro tokia yra unsure.gif ..cia kazkada buvo tirta man rodos tai rezultatai ne kokie buvo blink.gif
dar su mama juokemes,kad kainos dvigubos,o s tas pats cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 09 30, 23:55)
As sutinku su tavimi, kad sojos pienas yra daug kartu geresnis nei bet kuris kitas, bet ka daryt, juk normaliai isaugintos sojos praktiskai niekur neliko. Beveik visa soja yra genetiskai moditifikuota, nes normaliomis salygomis labai daug derliaus zusta. Pries pora menesiu man teko paziureti rusu dokumentini filma, kur buvo daromi bandymai su genetiskai modifikuotais produktais. Po jo, labai susimastai ar verta save kimsti kuo papuola ir taip aplinkui visko pilna.

Europos sąjungoj neleidžiama pardavinėt genetiškai modifikuotų produktų, nei sojų, nei kukurūzų. Aišku LT tai velnias žino ką ten atveža, bet gal kokiose sveiko maisto parduotuvėse ir natūralaus yra. g.gif

O chalvos tai negalima valgyt tos kur iš žemės riešutų ko gero (nes žemės riešutų irgi negalima), o saulėgražų gal ir galima? g.gif
Atsakyti
QUOTE(KenguRyte21 @ 2008 10 01, 01:02)
VaT suzinojau kad negalima vagyti chalvos blush2.gif  ir gerti kakavos,bei valgt sokoladu,nescioms bei maitinancioms,gali issaukti kudikiui elergija

O kodėl negalima valgyti chalvos g.gif , juk kai kuriom mamom kaip tik rekomenduoja po gimdymo.
Atsakyti

O chalvos tai negalima valgyt tos kur iš žemės riešutų ko gero (nes žemės riešutų irgi negalima), o saulėgražų gal ir galima? g.gif
[/quote]

??? o kaip čia su ta chalva ir kakava, jei jau kava ir tai galima, tai kodėl kakavos ne?? g.gif blink.gif Aš tai kakava gėriau ir geriu, ir chalvos visokios valgiau blush2.gif rolleyes.gif , nemanau, kad tai kenktų ypač jei tai su saiku, o negalima manau vien dėl to, kad vaikiukas neelergizuotų, bet nereikia padauginti ir viskas bus ok mirksiukas.gif . Su šokoladu tas pats (bet nėštumo metu aš jo kažkaip nelabai ir noriu, valgau lyginti tikrai labai jau minimaliai smile.gif )
Atsakyti
Seip taisykle manau ta kad "kas per daug tas nesveika"
kava ne tas pats kas kakava,bet to yra kavos be kofeinio,pupelemis,ji rekomenduojama nescioms ir zindancioms,geriau nei iprasta kava maukt.
Man asmeniskai daznai nuo kavos silpna pasidaro,dreba rankos,ir net supykina g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KenguRyte21: 01 spalio 2008 - 12:14
QUOTE(Elemire @ 2008 09 29, 15:33)
Šiandien buvau pas gydytoją tai prisiminiau paklaust dėl tų rankų kėlimo virš galvos - gydytoja prisijuokė ir sakė kad visiška nesąmonė, nėra jokios medicininės priežasties dėl ko tų rankų kelt nebūtų galima. Taip kad tik prietaras.

Na ne visai prietaras schmoll.gif , mane nėštuno metu teko operuoti verysad.gif , tai po operacijos (arba jei kam būna gresiantis), jokiu būdu negalima kelti rankų į viršų, iškart po operacijos tai ir ražytis neleido, ir rankos nei vienos virš galvos pasidėti schmoll.gif , aišku vėliau jau ražytis leido ir galima biggrin.gif , bet su tuo rankų kilnojimu į viršų, tai ne tik man, bet ir visom rekomenduoja prisilaikyti. Kelti rankas galima, bet dirbti iškėlus rankas į viršų ne, čia yra esminis skirtumas, į ką ir reikėtų atkreipti dėmesį 4u.gif mirksiukas.gif
p.s. beje mane konsultavo ne močiutės biggrin.gif , o vienas iš žinomiausių KMUK akušerijos skyriaus chirurgų, kuris mane ir operavo, beje ir viena KMUK gydytoja, per konsultacija kol gulėjau ligoninėje mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(KenguRyte21 @ 2008 10 01, 12:13)
kava ne tas pats kas kakava,bet to yra kavos be kofeinio,pupelemis,ji rekomenduojama nescioms ir zindancioms,geriau nei iprasta kava maukt.
Man asmeniskai daznai nuo kavos silpna pasidaro,dreba rankos,ir net supykina g.gif

Tai va ir klausimėlis iškyla, kad kodėl gi tos kakavos negalima g.gif , aš tik galiu daryti prielaidą, jog dėl elergijos (kad nesuelergizuotų vaikelio), bet šiaip net neįsivaizduoju kaip yra iš tiesų g.gif . O kava aš nepiknaudžiauju, tačiau, jau kai labai noriu tai ir išgeriu, labai jau mėgstu kavą blush2.gif , tačiau ne tik nėštumas, bet ir skrandis nelabai man leidžia ją vartoti unsure.gif O va mano spaudimas net ir nėštumo metu tiesiog reikalauja kavo lotuliukas.gif (ta prasne ne nėštumo metu būdavo lavai jau žemas, o nėštumo metu taip pat žemas)
Atsakyti
[quote=KenguRyte21,2008 10 01, 13:13]

Na matai, tikrai nevienodai! Tave nuo kavos pykina, o as neisivaizduoju ryto be dvieju puoduku kavos mirksiukas.gif , o kur dar trecias, o kartais ir ketvirtas puodukas iki vakro! Tiesiog be kavos nesijauciu zvali, vaikstu lyg musmiriu prisivalgiusi blink.gif Tiesa, po truputi stengiuosi gerti silpnesne kava(anksciau saukstelis puodelyje stovedavo ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(Aivute @ 2008 10 01, 12:25)
Na ne visai prietaras  schmoll.gif , mane nėštuno metu teko operuoti  verysad.gif , tai po operacijos (arba jei kam būna gresiantis), jokiu būdu negalima kelti rankų į viršų, iškart po operacijos tai ir ražytis neleido, ir rankos nei vienos virš galvos pasidėti  schmoll.gif , aišku vėliau jau ražytis leido ir galima  biggrin.gif , bet su tuo rankų kilnojimu į viršų, tai ne tik man, bet ir visom rekomenduoja prisilaikyti. Kelti rankas galima, bet dirbti iškėlus rankas į viršų ne, čia yra esminis skirtumas, į ką ir reikėtų atkreipti dėmesį  4u.gif  mirksiukas.gif
p.s. beje mane konsultavo ne močiutės  biggrin.gif , o vienas iš žinomiausių KMUK akušerijos skyriaus chirurgų, kuris mane ir operavo, beje ir viena KMUK gydytoja, per konsultacija kol gulėjau ligoninėje  mirksiukas.gif

Matai, po operacijos tai ko gero viena, o kai viskas normalu tai kita, tiesiog reikia nepersitempti.

Aš klausiau ginekologių gydytojų ligoninėj Olandijoj, tai jos sakė dar tokio bajerio negirdėjo, pas juos tokio draudimo ar prietaro iš viso nėra.

Kas link maisto, tai aš dabar pagalvojau kad silkės ko gero irgi nėščioms negalima, visgi žalia žuvis. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 01 spalio 2008 - 16:05
QUOTE(*weita* @ 2008 10 01, 00:32)
tai vat, kad faktiskai visos  jau prekes modifikuotos ,dar klasimas,ar ta pati organine is tikro tokia yra unsure.gif ..cia kazkada buvo tirta man rodos tai rezultatai ne kokie buvo blink.gif
dar su mama juokemes,kad kainos dvigubos,o s tas pats cool.gif

anglijoje organic produktai, tikrai abejotini. Na tipo visur lipdo lipduka, kad patikrinta ir 100 proc organine produkcija. Bet jeigu labai gerai paskaityti etiketes galima pradeti abejoti, nes pvz., normalus ir organiniai produktai atkeliauja is tos pacios fermos. Man jau tas kelia abejones. O beto, jei pazysti ka nors kam teko dirbti zemes ukio srytyje, tai tau papasakos kaip fasuodavo tas pacias darzoves tik i skirtingas pakuotes ir lipdukus kitokius klijavo, beja tiek organic tiek normalia. Jei turi galimybe geriausia pirkti is ukininku turgaus darzoves, ne brangiau nei parduotuvei, bet maziau visokiu pesticidu.

QUOTE(Elemire @ 2008 10 01, 06:12)
Europos sąjungoj neleidžiama pardavinėt genetiškai modifikuotų produktų, nei sojų, nei kukurūzų. Aišku LT tai velnias žino ką ten atveža, bet gal kokiose sveiko maisto parduotuvėse ir natūralaus yra.  g.gif

O chalvos tai negalima valgyt tos kur iš žemės riešutų ko gero (nes žemės riešutų irgi negalima), o saulėgražų gal ir galima?  g.gif

Kaip del paciu GM produktu, tai ju tikrai nera ant parduotuves lentynu, bet jei gerai isiskaitysi etiketes, labai daug kur modifikuoti produktai nedideliais kiekiais iena i sudeti (tiek sojos, tiek kukuruzu). Vat tas ir liudniausia. O LT tikriausiai dar nera tokio istatymo, kad butu privaloma etiketeje nurodyti is kokios kilmes produktu yra pagaminta.

Kaip del zemes riesutu chalvos tai jos tikrai negalima, bet pistaciju yra gerai smile.gif kaip del saulegrazu manau irgi galima, tik reiketu nepadauginti, ji labai riebi.

QUOTE(Elemire @ 2008 10 01, 15:03)
Matai, po operacijos tai ko gero viena, o kai viskas normalu tai kita, tiesiog reikia nepersitempti.

Aš klausiau ginekologių gydytojų ligoninėj Olandijoj, tai jos sakė dar tokio bajerio negirdėjo, pas juos tokio draudimo ar prietaro iš viso nėra.

Kas link maisto, tai aš dabar pagalvojau kad silkės ko gero irgi nėščioms negalima, visgi žalia žuvis.  g.gif

Silke, kaip ir bet kurios kitos sudytos, vytintos ar rukytos zuvies nestumo metu reiketu vengti, nes tai yra zalia zuvis.
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2008 10 01, 09:12)

O chalvos tai negalima valgyt tos kur iš žemės riešutų ko gero (nes žemės riešutų irgi negalima), o saulėgražų gal ir galima?  g.gif

Chalvos is zemes riesutu negalima, del to, kad zemes riesutai skatina apsigimus. Bet cia ko gero kilogramais reiketu valgyt.
Man chalva irgi labai skanu. Ypac ta, kurios negalima. smile.gif
Atsakyti
o ar kenkia fizinis darbas,sunkiu daigtu kilnojimas,tampymas,nesiojimas.ar galima daug vaikscioti,visa diena aktyviai judeti,lankstytis,kilnoti rankas aukstyn-zemyn,? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(KenguRyte21 @ 2008 10 10, 10:08)
o ar kenkia  fizinis darbas,sunkiu daigtu kilnojimas,tampymas,nesiojimas.ar galima daug vaikscioti,visa diena aktyviai judeti,lankstytis,kilnoti rankas aukstyn-zemyn,? blush2.gif

Tai priklauso šiek tiek nuo savijautos, bet sunkaus fizinio darbo nereikėtų dirbti (t.y. sunkių daiktų kilnojimas ir pan.). Vaikščiojimas, judėjimas, rankų kilnojimas tai jau priklauso nuo nėštumo eigos - vienos gali sportuoti, o kitom būna gulimas rėžimas.
Atsakyti