Nežinau kur kreiptis dėl šio klausimo,tai jei ne i tema nepykit
Kai neštumo metu skutame Ten ir naudojame skutimosi putas ar žele nekiankia?Jei putu papuola i makšti ar nepakenks vaikiukui?

Kai neštumo metu skutame Ten ir naudojame skutimosi putas ar žele nekiankia?Jei putu papuola i makšti ar nepakenks vaikiukui?
QUOTE(munli @ 2008 10 19, 12:58)

na manau kad tikrai nepakenks, nes nepatenka visiskai i vidu.

Papildyta:
QUOTE(dzestina @ 2008 10 11, 15:04)
as manau kad tokie prietarai kaip plauku kirpimas,mezgimas ir tttt... tai yra gryna nesamone,ir niekad netikeciau tokiais bobuciu paistalais 

na man tai ne bobute ikale i galva, bet tiesiog esu isitikinusi ir tuo tikiu.o kad nekerpu plauku tikrai nesijauciu ragana is pasakos, tiesiog sugebu susitvarkyti taip kad buciau visiskai savimi patenkinta.

QUOTE(munli @ 2008 10 19, 12:58)

Skutimosi putos ar zele gal ir nepakenks. Tik zinau, kad depiliaciniu kremu negali patekti (instrukcijoje parasyta).
Papildyta:
As irgi nekerpu plauku mestumo metu

Norejau paklausti ar maudymasis vonioje gali pakenkti nestumui? Mama man ta dalyka gink dieve draudzia, nes ji sako, kad negalima. Bet juk ne karstoj vonioj pluduriuoti zadu, o beto, juk baseinas visiskai nekenkia nestumui, o atvirsksciai labai gerai.
QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 10 19, 21:35)
Norejau paklausti ar maudymasis vonioje gali pakenkti nestumui? Mama man ta dalyka gink dieve draudzia, nes ji sako, kad negalima. Bet juk ne karstoj vonioj pluduriuoti zadu, o beto, juk baseinas visiskai nekenkia nestumui, o atvirsksciai labai gerai.
Kiek zinau tai negalima karstoje vonioje maudytis,as su pirmu nestumu labai daznai maudziausi ir gulejau siltoje vonioje,tad nemanau,kad tai kenkia

QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 10 19, 23:35)
Karsta vonia ar pirtis nestumo metu nerekomenduojama. O kuomet sulaukiama 37 savaites tuomet jau galima, nes nestumas yra isnesiotas ir nera ko baimintis.
Kas liecia plauku daryma ar kirpima, nesamone, prietarai. Tai dabar jei kirpeja pastoja tai ji ka 9men. nedirbs - plauku nedazys, tai is ko ji duona valdys jau nekalbant apie vitaminus.
QUOTE(Shatura @ 2008 10 19, 21:12)
As irgi nekerpu plauku mestumo metu
tik pries vestuves pakirpau galiukus per puse cm. Nekerpu ne del prietaru, o del to, kad isvis normaliom salygom plaukus kerpuosi labai retai (dazniausiai tik galiukus). O per 9 menesius nemanau, kad galima apaugti taip, kad atrodytum, kaip ragana.

Tu turbut ilgaplauke. O ka daryt toms, kurios kerpasi trumpai plaukucius?

QUOTE(remonda @ 2008 10 20, 07:32)
Kiek zinau tai negalima karstoje vonioje maudytis,as su pirmu nestumu labai daznai maudziausi ir gulejau siltoje vonioje,tad nemanau,kad tai kenkia 

Na karstoj vonioj as ir pries nestuma niekad negulejau, nes man labai svaigsta galva po to. Tas pats ir su karstu dusu. Kazkaip neesu pirciu megeja visai. Bet normalios temperaturos vonia ir as nemanau, kad pakenks, nes as lankau baseina, kuriame vanduo yra pasiltintas. Man net pati gydytoja rekomedavo.
QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 10 20, 14:45)
Na karstoj vonioj as ir pries nestuma niekad negulejau, nes man labai svaigsta galva po to. Tas pats ir su karstu dusu. Kazkaip neesu pirciu megeja visai. Bet normalios temperaturos vonia ir as nemanau, kad pakenks, nes as lankau baseina, kuriame vanduo yra pasiltintas. Man net pati gydytoja rekomedavo.
Dėl tos vonios, negalima karštoje maudytis todėl, kad vandenyje žmogus neprakaituoja, taigi ir negali reguliuoti savo kūno temperatūros. Ilgai gulint vonioje pakyla pačio žmogaus kūno temperatūra, suintensyvėja kraujotaka, na ir tai gali turėti pasekmių, ypač jei nėštumas ir taip iš sunkesnių.
Kitas dar dėl ko negalima, jeigu yra kartais makšties arba kokie nors kitokie uždegimai, nes vanduo nėra sterilus dalykas, taip kad gali padėtį pabloginti.
QUOTE(Elemire @ 2008 10 21, 00:17)
Dėl tos vonios, negalima karštoje maudytis todėl, kad vandenyje žmogus neprakaituoja, taigi ir negali reguliuoti savo kūno temperatūros. Ilgai gulint vonioje pakyla pačio žmogaus kūno temperatūra, suintensyvėja kraujotaka, na ir tai gali turėti pasekmių, ypač jei nėštumas ir taip iš sunkesnių.
Kitas dar dėl ko negalima, jeigu yra kartais makšties arba kokie nors kitokie uždegimai, nes vanduo nėra sterilus dalykas, taip kad gali padėtį pabloginti.
Del to pilnai sutinku.. visos gines tai draudzia..kenkia karstas vanduo..nors anksciau labai megau karsta vonia,,pirtis ,,dabar to atsisakiau.del savo noru,,nerizikuociau leliuko givybe..
Apskritai,,is aplinkiniu,,draugu,,pazistamu,,dabar tik tegirdziu kaip turiu saugotis pirmus 5meneius..net namie pradedu jaustis ligone,,nes man niekas nieko neleidzia daryti.. Na as juk nesergu,,-tai neliga

Tai aciu uz patarimus.. manau mums labai reikia ismokt stebet pacioms save..ir jaust riba,,kiek ka galime daryti..
Norėjau paklausti ar gali pakenkti per daug vaikščiojimo ar lipimo laiptais?
Negalėčiau ištverti be vonios... O ir mažiukui patinka - spardytis pradeda
Tik vandens temperatūrą stengiuos išlaikyti tokią, kad tik nebūtų šaltą - tokią ant ribos.
QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 10 19, 23:35)
Negalėčiau ištverti be vonios... O ir mažiukui patinka - spardytis pradeda

Tik vandens temperatūrą stengiuos išlaikyti tokią, kad tik nebūtų šaltą - tokią ant ribos.