Įkraunama...
Įkraunama...

Kas labiausiai kenkia nėštumo metu

QUOTE(Delfija @ 2007 10 07, 19:36)
sveikos busimos mamytes!!!!!  biggrin.gif o kaip del priaugintu nagu? prisiauginau juos neseniai, bet dar nezinojau, kad laukiuosi.  nestuke.gif o dabar net nezinau ka daryt, nestumas dar nedidelis, bet gal geriau juos nusiimt? gal kuri turit tokios informacijos?  g.gif

Na as nemanau, kad jie gali kazkaip pakenkti kudikiui, man, rodos, yra dalyku, kurie zymiai labiau galetu pakenkti.
Atsakyti
Mano manymu - labiausiai kenkia pacios mamos bloga savijauta. Jau ko ko - bet blogu ir neigiamu emociju - jokiais papildais, vitaminais C neisgydysi...
Taigi tiesiog optimizmo ir "tikrai gerojo poziurio" i gyvenima manau butinai reikia.
Todel pati is savo patirties sakau - kad NENUOTAIKA ir PESIMIZMAS yra didziausi nestumo priesai
Atsakyti
QUOTE(rebelle @ 2007 10 10, 02:07)
Mano manymu - labiausiai kenkia pacios mamos bloga savijauta. Jau ko ko - bet blogu ir neigiamu emociju - jokiais papildais, vitaminais C neisgydysi...
Taigi tiesiog optimizmo ir "tikrai gerojo poziurio" i gyvenima manau butinai reikia.
Todel pati is savo patirties sakau - kad NENUOTAIKA ir PESIMIZMAS yra didziausi nestumo priesai

Taip sita turbut mes visos suprantam ir vengiam, bet mes gyvenam tokioj itampoj ir stresu vargu ar imanoma isvengti, ypac darbe, o ir namie kartais buna. Negali gi neiti i darba kai esi nestuke.gif o ten kaip zinia viso pasitaiko. Toks kazkoks nenormalus tempas ir pan. Visi kazkur skuba, lekia, nespeja. As kartais pasiriuziu kelioniu laidas kaip kitur zmones gyvena, arba bendradarbis buvo neseniai Ispanijoj, viskas ten pas juos manjana ir pan biggrin.gif nieko i galva neima, veluoja po 2-4 val ir cia nieko tokio, o tu cia pas mus pabandyk i darba 2 val paveluoti kasdien biggrin.gif
Atsakyti
Kad ranku kilnoti negalima ir stresuoti neštumo metu visos žinome.Neseniai esu perskaičiusi,kad nuo ranku kilnojimo ir nervavimosi vaikas gimsta apsisukusia virkštele.Nors ištikrųju taip teikti negalima,gydytojai sako,kad būna kas trečiai.
Atsakyti
QUOTE(ramūnė @ 2007 10 12, 12:20)
Kad ranku kilnoti negalima ir stresuoti neštumo metu visos žinome.Neseniai esu perskaičiusi,kad nuo ranku kilnojimo ir nervavimosi vaikas gimsta apsisukusia virkštele.Nors ištikrųju taip teikti negalima,gydytojai sako,kad būna kas trečiai.

Na va, negali zinoti, bet tiesa yra viena, reikia save saugoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brilly @ 2007 09 22, 10:58)
Aha, negalima schmoll.gif Nes ten kazkokiu bakteriju gali but, kurios verdant ar kepant dingsta.

Ar tikrai negalima. O aš prisipirkau silpnai sūdytis lašišos ir visą savaite valgau su sumuštiniais doh.gif
Atsakyti
Ar galima gerti B grupes vitaminus planuojant ir jau esant nestuke.gif
Atsakyti
Manau, svarbiausia nesijausti ligoniu. Rankų kilnojimas - tik senų bobulių prrietaras, o dėl plaukų dažymo - reiktu tartis su savo kirpėja, jei ji domisi tuo. Sako, pirmus mėnesius geriau nesidažyti ar dažyti tik natūraliais dažais. Bet gal kuri susidūrė su skiepais nuo gripo? Ką daryti? Vaikas gims žiemą, o po kelių mėnesių ateis gripas, bijau, kad neužneštų namiškiai į namus. Žinau, kad infektologai teigia, kad skiepytis 2 ir 3 trimestre galima, o ginekologai laikosi skirtingų nuomonių. Ką daryti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerija1 @ 2007 10 17, 10:28)
Manau, svarbiausia nesijausti ligoniu. Rankų kilnojimas - tik senų bobulių prrietaras, o dėl plaukų dažymo - reiktu tartis su savo kirpėja, jei ji domisi tuo. Sako, pirmus mėnesius geriau nesidažyti ar dažyti tik natūraliais dažais. Bet gal kuri susidūrė su skiepais nuo gripo? Ką daryti? Vaikas gims žiemą, o po kelių mėnesių ateis gripas, bijau, kad neužneštų namiškiai į namus. Žinau, kad infektologai teigia, kad skiepytis 2 ir 3 trimestre galima, o ginekologai laikosi skirtingų nuomonių. Ką daryti? unsure.gif

na as kiek zinau, kad skiepytis nuo gripo galima dar net nepastojus, pries nestuma 2-3 men. Ir nesvarbu ar nuo gripo, ar nuo raudonukes.
Atsakyti
na lasisa tikrai galima ir sveika negalima kitu dideliu zuvu valgyti.bet ka daryti su jautrumu as galiu apsiverkt is niekur nieko ir isvis kasdien beveik apsiasaroju jau nervina o dar tik pradzia. doh.gif plaukus matau kad reik jau dazyt bet palauksiu triju men.bus ramiau.ranku nekelti neiseina juk visko virtuveje nesusidesi ant zemiausios lentynos!ir zinot viena drauge labai visko saugojosi ir pagimde neisnesiota laimei viskas gerai o kita drauge dare viska ir soliariumai ir daze plaukus zodziu save grazino kaip ymanoma ir gime laiku ir sveikas!ka tai reiskia!? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tinna1999 @ 2007 10 19, 21:01)
na lasisa tikrai galima ir sveika negalima kitu dideliu zuvu valgyti.bet ka daryti su jautrumu as galiu apsiverkt is niekur nieko ir isvis kasdien beveik apsiasaroju jau nervina o dar tik pradzia. doh.gif plaukus matau kad reik jau dazyt bet palauksiu triju men.bus ramiau.ranku nekelti neiseina juk visko virtuveje nesusidesi ant zemiausios lentynos!ir zinot viena drauge labai visko saugojosi ir pagimde neisnesiota laimei viskas gerai o kita drauge dare viska ir soliariumai ir daze plaukus zodziu save grazino kaip ymanoma ir gime laiku ir sveikas!ka tai reiskia!? 4u.gif

O kaip paaiskinti kad sveika moteris save prisiziurinti neisnesioja, o apkvaitusi alkoholike pagimdo be jokiu problemu? Gamta........

O siaip mane labai domina vienas klausimas: visada turejau priaugintus nagus, nesenai nusiemiau nusprendziau duoti saviems paiilseti ir suzinojau kad esu nestuke.gif wub.gif ir dabar nebezinau ar galiu nagucius prisiauginti ar ne unsure.gif ar palaukti?
Atsakyti
QUOTE(tinna1999 @ 2007 10 19, 23:01)

Nesijaudink del jautrumo, kaip sakei pati, tai tik pradzia smile.gif Paskui viskas praeis, mazdaug po 3 men. smile.gif Dar gali buti tik pati pabaiga sunkesne.
Papildyta:
QUOTE(Karincikas @ 2007 10 20, 15:16)
O kaip paaiskinti kad sveika moteris save prisiziurinti neisnesioja, o apkvaitusi alkoholike pagimdo be jokiu problemu? Gamta........

O siaip mane labai domina vienas klausimas: visada turejau priaugintus nagus, nesenai nusiemiau nusprendziau duoti saviems paiilseti ir suzinojau kad esu  nestuke.gif  wub.gif  ir dabar nebezinau ar galiu nagucius prisiauginti ar ne  unsure.gif ar palaukti?

As nemanau, kad priauginti nagai kenktu. Yra dalyku, kurie realiai kenkia vaisiui, todel geriau vengti ju, o jeigu tau paciai geriau su nagais, tai manau nieko tokio, jeigu pati geriau jausiesi smile.gif
Atsakyti