Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skausmai.

Nenoriu nieko įžeisti, bet kiek puslapių skaitau, tiek vien Nala24 žinutes matau... Na pasakėt pasakėt savo nuomonę, visiems ji aiški, kiek galima... doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zhiu: 15 gegužės 2012 - 21:00
QUOTE(zhiu @ 2012 05 15, 20:55)
Nenoriu nieko įžeisti, bet kiek puslapių skaitau, tiek vien Nala24 žinutes matau... Na pasakėt pasakėt savo nuomonę, visiems ji aiški, kiek galima... doh.gif  blush2.gif

O jums jos maiso? AS tiesiog diskutuoju... Keista,bet ar ne tam ir skirtas forumas ir jo kuriamos temos?
Atsakyti
QUOTE(Nala24 @ 2012 05 15, 18:34)
As tikrai nesakau,kad jos kuom nors blogesnes,taciau tiesiog  noriu pasakyti,kad nestumo metu,salia to,kad va pasirenku gimdyti su epiduro (nezinant ka tai reiskia) reiktu gal paciu gimdymo procesu pasidometi,kitais metodais,kaip sau padeti,o ne suskaudus pirmam saremiui,jau saukti,kad net nesiruosiu gimdyti be jo,na gi pacios pagalvokit,keista klausyti zmogaus,kuris nepatyres gimdymo,taip kategorsikai kalba,kai suvoki jo rizika ne tik,sau bet nenauda vaikuciui... Manau,kad galima bent pabandyti,taciau tikrai visada ji galima paprasyti gimdymo eigoje.
Keista,man aiskino IRL,kad epidura galima naudoti iki 5-6cm Cia net nedaro niekas anksciau iskart,na bent jau mano pazistamu tarpe,lauke efektyvesniu saremiu ir epidurai buvo atliekami apie 5cm. g.gif  idomu,kaip yra is tiesu? g.gif

Tikrai viskas priklauso nuominciu ir nusiteikimo!
nesakau, kad penkis vaikus paperejau, bet visada tikejau ir itikejau,kad gimdymas yra naturalus, gamtos uzprogramuotas procesas. Netgi tsip, kad kuo maziau i ji kistis reikia. Taigi ir gimdziau visikai be skausmu! Tai tiesiog nemalonus pojutis, kuri iskvepavau, ismeditavau, isdainavau. O tos pertraukeles tarp saremiu buvo fantastiksos! netgi nusnausti spedavau!

O epiduras anksciau nei 5 cm nebutinas, nes skaito, kad skausmai stipreja prie didesnio atsidarymo ir iki tu 5 cm na jau atrodo imanoma istverti. Bet skausmas toks dalykas, kad kiekvierna ji jaucia skirtingai ir kievkeinas esam skirtingai ji pakeliantys.
Jauciu ne skausmo labiausiai bijoma, o tos baimes ir nezinomybes.. ir sakyciau netgi... kai isitempi ir pradedi laukti kada skaudes.

Busimos mamytes, pirmakartes, patikekit, na ne skausmas tas gimdymas, tik savotiskas virtimas is moterystes i motinyste, kuris yra siek tiek nemalonus, taciau su gilia prasme, ypac, kai tai isgyveni pilna samone neapsisvaiginus jokiais vaistais!.
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2012 05 15, 22:35)
nesakau, kad penkis vaikus paperejau, bet visada tikejau ir itikejau,kad gimdymas yra naturalus, gamtos uzprogramuotas procesas. Netgi tsip, kad kuo maziau i ji kistis reikia. Taigi ir gimdziau visikai be skausmu! Tai tiesiog nemalonus pojutis, kuri iskvepavau, ismeditavau, isdainavau. O tos pertraukeles tarp saremiu buvo fantastiksos! netgi nusnausti spedavau!

O epiduras anksciau nei 5 cm nebutinas, nes skaito, kad skausmai stipreja prie didesnio atsidarymo ir iki tu 5 cm na jau atrodo imanoma istverti. Bet skausmas toks dalykas, kad kiekvierna ji jaucia skirtingai ir kievkeinas esam skirtingai ji pakeliantys.
Jauciu ne skausmo labiausiai bijoma, o tos baimes ir nezinomybes.. ir sakyciau netgi... kai isitempi ir pradedi laukti kada skaudes.

Busimos mamytes, pirmakartes, patikekit, na ne skausmas tas gimdymas, tik savotiskas virtimas is moterystes i motinyste, kuris yra siek tiek nemalonus, taciau su gilia prasme, ypac, kai tai isgyveni pilna samone neapsisvaiginus jokiais vaistais!.

drinks_cheers.gif teisingai
Kaip nestumas neliga, tai ir gimdymas visiskai naturalus procesas wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Revla: 16 gegužės 2012 - 07:07

Butent tikriausia ir bijoma tos gimdymo baimes ir nezinomybes. As taip pat baisiai bijau, bet zinau, kad kitaip nebus, reikes... Man aplamai tos ligonines baime kelia, nes joje tik karteli gulejus esu, o dabar nori nenori teks... Tikiuosi nenumirsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutes. Pagimdziau du vaikucius. Pirmaji su nuskaisminamaisiais i vena, pasakyciau skausmas toks kaip menesiniu metu skaudetu pilva, istverti tikrai galima. O antroji norejo ateiti pas mus itin greitai, ligonineje kai tikrino jau 8 cm. kaklelio buvo atsidare, tad jokiu nuskausminamuju negavau sad.gif skausmas tikrai nera mazas, bet gimdymas buvo gan trumpas iki 3 val viso. Bet tas skausmas pasibaigia kartu su rezultatu, t.y. musu mazyliu atejimu i si pasauli smile.gif
Lieka kai kam kiti nepatogumai po gimdymo, bet jau cia individualu.
Atsakyti
QUOTE(Svajone_25 @ 2012 05 17, 09:55)
Butent tikriausia ir bijoma tos gimdymo baimes ir nezinomybes. As taip pat baisiai bijau, bet zinau, kad kitaip nebus, reikes... Man aplamai tos ligonines baime kelia, nes joje tik karteli gulejus esu, o dabar nori nenori teks... Tikiuosi nenumirsiu  lotuliukas.gif

Oj gimdymo namai cia kas kita...nekaip ligonine rolleyes.gif ten faina! Vaikuciai verkia, gimsta, koridoriais tik nesa naujagimius wub.gif Mamytes tokios laimingos vaiksto wub.gif as gulejau prie pat naujagimiu sktriaus, tai visalaik ziuredavau, kaip nesa ka tik gimusius wub.gif wub.gif Labai fainas jausmas!
Atsakyti
Sveikutes, as tai manau,kad galima ir pakenteti tuos skausmus .Nera viskas jau taip neimanoma. Juk seniau moterys negaudavo jokiu epiduru -ir nieko!Bet yra visokiu nuomoniu. Man mano daktare net liepe prasyt epiduro ligoninej.Pati esu 1,60cm ugio,smulkute,bet pagimdziau be vaistu,nors mano seima galvojo,kad nepagimdysiu niekaip smile.gif . Man buvo leista per skausmus naudotis duso srove ir tai padejo atsipalaiduoti. Todel siulau neuzmirsti to paprasyti akuseres,nes girdejau toki atveji kai pasake,kad uz vandeni reikejo susimoketi blink.gif . Aisku,jeigu skausmas visai nebepakeliamas ,veliau jie gali suleisti kitokiu nuskausminamu ne i stubura. Tai pagalvokit kas kam geriau. O siaip,as daug blogiau jauciausi po gimdymo nes labai ilgai skaudejo tarpviete,bet sitas laukia daugumos ir epiduras cia nepades biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurguras: 17 gegužės 2012 - 17:33

Dziugu skaityti kad jums taip lengvai sekesi ,bet drysiu nesutikti ,kad gimdymas tik nemalonus pojutis,kuri kaip sakot isdainavot ,iskvepavot doh.gif ... toli grazu ne kiekvienai lengvai tas gimdymas praeina verysad.gif ... Aisku nusiteikineti blogai nereikia . Teisingai ,tai naturalus gamtos procesas ,kaip ir naturali atranka ...,ne veltui anais laikais daug moteru mirdavo begimdydamos verysad.gif verysad.gif verysad.gif . As labai dziaugiuosi ,kad su siuolaikines medicinos pasiekimais galima pagelbeti toms mamoms ,kurioms gimdymas nenorom virsta kova su mirtimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(NakedA @ 2012 05 18, 16:25)
Dziugu skaityti kad jums taip lengvai sekesi ,bet drysiu nesutikti ,kad gimdymas tik nemalonus pojutis,kuri kaip sakot isdainavot ,iskvepavot  doh.gif  ... toli grazu ne kiekvienai lengvai tas gimdymas praeina  verysad.gif  ... Aisku nusiteikineti blogai nereikia . Teisingai ,tai naturalus gamtos procesas ,kaip ir naturali atranka ...,ne veltui anais laikais daug moteru mirdavo begimdydamos  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  . As labai dziaugiuosi ,kad su siuolaikines medicinos pasiekimais galima pagelbeti toms mamoms ,kurioms gimdymas nenorom virsta kova su mirtimi  4u.gif

Mirsdavo turbut ne nuo skausmo smile.gif nuo nukraujavimo, nuo sepsio.
Dabar numirti niekas neduos, kaip ir nukankinti gimdyves irgi niekas nenori...
Kai as gimdziau, tai gulejau ir dejojau -darykit epidura, darykit CP!!!hnes man nuo tos baimes gimdyti atrode tie skausmai svieto pabaiga, bet jie stebejo mano busena, mano sirdies tonus, spaudima..daktaras tik juokavo sake neisgalvuok ir vadino mane aktore biggrin.gif taip ir pratempiau be nuskausminamuju.
Nors man dar ir skatino..o cia sako kad dar labiau skauda..nu bet nezinau..kaip kam
Atsakyti
QUOTE(NakedA @ 2012 05 18, 16:25)
Teisingai ,tai naturalus gamtos procesas ,kaip ir naturali atranka ...,ne veltui anais laikais daug moteru mirdavo begimdydamos  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  . As labai dziaugiuosi ,kad su siuolaikines medicinos pasiekimais galima pagelbeti toms mamoms ,kurioms gimdymas nenorom virsta kova su mirtimi  4u.gif

kai vyksta kova su mirtimi, ne apie epidura galvojama, o apie gaivinimo priemones blink.gif
skausmas gimdymo metu ir pavojus gyvybei gimdymo metu retai buna tiesiogiai susije smile.gif nedarykime tiesioginiu sasaju ten, kur ju nera..

jei mes viena kita labiau drasintume, palaikytume, teiktume teigiamu pavyzdziu, tai manau, butu daug naudingiau. Sutinku, skauda, bet ne taip, kad reiktu kitas tuo skausmu gasdinti ir baisius nutikimus pasakoti. Jei tai butu taip nepakeliama, antrojo vaiko nieks negimdytu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2012 05 19, 16:49)
kai vyksta kova su mirtimi, ne apie epidura galvojama, o apie gaivinimo priemones  blink.gif
skausmas gimdymo metu ir pavojus gyvybei gimdymo metu retai buna tiesiogiai susije smile.gif nedarykime tiesioginiu sasaju ten, kur ju nera..

jei mes viena kita labiau drasintume, palaikytume, teiktume teigiamu pavyzdziu, tai manau, butu daug naudingiau. Sutinku, skauda, bet ne taip, kad reiktu kitas tuo skausmu gasdinti ir baisius nutikimus pasakoti. Jei tai butu taip nepakeliama, antrojo vaiko nieks negimdytu  smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti