Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skausmai.

QUOTE(Revla @ 2012 05 19, 06:16)
Mirsdavo turbut ne nuo skausmo smile.gif nuo nukraujavimo, nuo sepsio.
Dabar numirti niekas neduos, kaip ir nukankinti gimdyves irgi niekas nenori...
Kai as gimdziau, tai gulejau ir dejojau -darykit epidura, darykit CP!!!hnes man nuo tos baimes gimdyti atrode tie skausmai svieto pabaiga, bet jie stebejo mano busena, mano sirdies tonus, spaudima..daktaras tik juokavo sake neisgalvuok ir vadino mane aktore biggrin.gif  taip ir pratempiau be nuskausminamuju.
Nors man dar ir skatino..o cia sako kad dar labiau skauda..nu bet nezinau..kaip kam

tada taip, nera cia ko neigti - viskas vyjksta daaug stipriau ir pareikalauja daugiau istvermes skausmui.
as galiu kalbeti tik apie naturalu gimdyma. kai niekas nesikisa, kai tau leidzia buti savimi, jausti poreiki ka nori daryti, kai nesi prikaustyta laideliais, laselinem ar pan.
man padejo karstas dusas ir kamuolys ant kurio siubavau, sokinejau ir taip sau sedejau.
kas keisciausia, pries pat gimdyma as isejau is duso sakydama, kad labai jau noriu miego blink.gif o tada oplia jauciu, kad lenda lotuliukas.gif
tai vat tiek ir primenu, kad viens du ir turiu vaikeli. na, bet po tooo- oij kaip skaudejo minskta vietele - sakiau tris galeciau gimdyti, kad po tio sitaip neskaudetu (beje ikyriausias skausmas kai skauda ne taip, bet isvien, be pertraukos). taigi ir cia jau epiduras nieko nepadetu.
Taigi, mamytes, bukit drasios pasitikekit labiau savimi, savo kunu, isiklausykite i vidu, atsikratykite baimem, kad gimdymas ne jusu jegoms, ruoskites ir psichologiskai ir fiziskai ir as garantuoju 99 proc, kad viskas bus gerai! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2012 05 21, 09:24)
tada taip, nera cia ko neigti - viskas vyjksta daaug stipriau ir pareikalauja daugiau istvermes skausmui.
as galiu kalbeti tik apie naturalu gimdyma. kai niekas nesikisa, kai tau leidzia buti savimi, jausti poreiki ka nori daryti, kai nesi prikaustyta laideliais, laselinem ar pan.
man padejo karstas dusas  ir kamuolys ant kurio siubavau, sokinejau ir taip sau sedejau.
kas keisciausia, pries pat gimdyma as isejau is duso sakydama, kad labai jau noriu miego  blink.gif o tada oplia jauciu, kad lenda  lotuliukas.gif
tai vat tiek ir primenu, kad viens du ir turiu vaikeli. na, bet po tooo- oij kaip skaudejo minskta vietele - sakiau tris galeciau gimdyti, kad po tio sitaip neskaudetu (beje ikyriausias skausmas kai skauda ne taip, bet isvien, be pertraukos). taigi ir cia jau epiduras nieko nepadetu.
Taigi, mamytes, bukit drasios pasitikekit labiau savimi, savo kunu, isiklausykite i vidu, atsikratykite baimem, kad gimdymas ne jusu jegoms, ruoskites ir psichologiskai ir fiziskai ir as garantuoju 99 proc, kad viskas bus gerai! 4u.gif

As jums pritariu drinks_cheers.gif ir kai sulyginu,tai man buvo taip pat.
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2012 05 19, 17:49)
kai vyksta kova su mirtimi, ne apie epidura galvojama, o apie gaivinimo priemones  blink.gif
skausmas gimdymo metu ir pavojus gyvybei gimdymo metu retai buna tiesiogiai susije smile.gif nedarykime tiesioginiu sasaju ten, kur ju nera..

jei mes viena kita labiau drasintume, palaikytume, teiktume teigiamu pavyzdziu, tai manau, butu daug naudingiau. Sutinku, skauda, bet ne taip, kad reiktu kitas tuo skausmu gasdinti ir baisius nutikimus pasakoti. Jei tai butu taip nepakeliama, antrojo vaiko nieks negimdytu  smile.gif

As kalbejau uz save ,ne uz visas smile.gif . Papasakojau kaip man buvo ,nors as epidurinio pati neprasiau ,man ji staigiai suveike akusere ir daktare ,atsizvelgdamos i situacija .
Na o drasinti tai galima , as visada sakiau sau - visos pagimdo tai ir as niekur nedingsiu ,pagimdysiu mirksiukas.gif Vienaip ar kitaip visos pagimdom . Teisingai ,siais laikais daktarai neleis numirti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NakedA: 22 gegužės 2012 - 14:52
4u.gif Teisingai sakoma - visos pagimdo, pagimdysi ir tu... Tas gimdymo baimes kieviena asmeniškai sau įsikalbam ir tada jau bijom dar labiau... Manu nereikia bijoti, skaityti ir klausyti pačių baisiausių nutikimų susijusių su gimdymu ir viskas bus O.K
Atsakyti
man jau ne uz kalnu gimdyti,tai kartais kai susimastau tai bijau labai,o kartais nera baimes...na ir suprask pati save...bijau nebijau...pagalvoju koks skausmas ir t.t. dabar jau kartais suskausta tai galvoju jei bus toks skausmas koki kartais dabar jauciu tai gal tverti galesiu.Bet viena kart tiek skaudet pradejo tai buvau issigandus kad gimdau ir kad mirsiu nuo skausmo... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nala24 @ 2012 05 15, 18:34)
Keista,man aiskino IRL,kad epidura galima naudoti iki 5-6cm Cia net nedaro niekas anksciau iskart,na bent jau mano pazistamu tarpe,lauke efektyvesniu saremiu ir epidurai buvo atliekami apie 5cm. g.gif  idomu,kaip yra is tiesu? g.gif

netiesa 4u.gif daro ir anksciau,as gavau su 1cm,bet mane skatino,tad vienu metu gavau ir epidiura ir skatinamuosius smile.gif epidiuras buvo laseline,tad pati galejau reguliuoti,kiek man jo reikejo,jei labiau skaudejo pagreitindavau lasejima,jei maziau tada suletindavau ax.gif veiksmas vyko kiek daugiau nei pries 3 metus Dublino Ratundos ligoninej,apie kitas ligonines nieko nezinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(imdigo @ 2012 05 29, 23:40)
man jau ne uz kalnu gimdyti,tai kartais kai susimastau tai bijau labai,o kartais nera baimes...na ir suprask pati save...bijau nebijau...pagalvoju koks skausmas ir t.t. dabar jau kartais suskausta tai galvoju jei bus toks skausmas koki kartais dabar jauciu tai gal tverti galesiu.Bet viena kart tiek skaudet pradejo tai buvau issigandus kad gimdau ir kad mirsiu nuo skausmo... verysad.gif

Nebijok! Jeigu negalesi kentet paprasyk nuskausminamuju ir viskas 4u.gif
Man daktaras pries gimdyma sake, kad jeigu ka, galesit epiduros paprasyti...taicmano buvo ramu, kad yra iseitis:) taip ir gulejau laukiau, kada paprasyti..o kai paprasiau,jau buvo pilnas atsidarymas smile.gif laikas stumti:) tongue.gif
Atsakyti
as gimdziau du kartus ir abu pati, be jokiu skatinamuju, nuskausminamuju ir t.t. abu kartus vaikai ~4500 g, sveiki, 9/10 balais ivertinti. del skausmo...tai man pries pirma gimdyma akusere labai padrasino ir dingo visos baimes. sake taip: jus tiek laiko norejot sito vaikelio, tiek laiko ji nesiojot, kelio atgal nera, dabar jus turit padaryti viska, kad jis isvystu jus ir pasauli, tai tiesiog jusu pareiga. nereikia saves gaileti, jums nieko nenutiks, visas jegas, visa save atiduodat vaikui, mes profesionalai, mes jus paskui sutvarkysim, nebijokit, jus tik klausot ka mes sakom ir darot tai. jokios savyvales ir turesit sveika vaika.
gal kazkam tokie zodziai pasirodytu per griezti, bet man jie padejo susikoncentruoti. nereikia verkti, tai darbas kuri privalome atlikti iki galo.
Atsakyti
Labai teisingai pasake drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti