mums tai nieks nenustatinejo, kadangi su vyru vienoda, uzrase ir jam tokia
QUOTE(snekute @ 2008 06 27, 16:19)
mums tai nieks nenustatinejo, kadangi su vyru vienoda, uzrase ir jam tokia
nesupratau, kaip galejo nenustatyt krujo grupes??
cia kazkokia nesamone...
kaip is oro nustatyt grupe....
gal jus nelabai isigilinot/??
Mano vyro kraujo grupė +1, o mano -3, sūnus gavo +1
O dėl kraujo nustatinėjimo, būtina. Mano situacija, kurią patyriau nėštumo metu tai patvirtina. Visą savo gyvenimėlį galvojau, kad mano kraujo grupė +3 ( mat buvo išturę prieš daug metų, dar tais laikais, kai visus mokyklinukus vesdavo tirtis bandom
), nėštumo metu intuityviai paprašiau, kad ištirtų mano kraują ir sužinojau, kad turiu neigiamą ( tyriausi gal 3 kartus, kol patikėjau). Tai va kaip būna, gerai, kad laiku sužinojau ir dar galėjo suleisti imunoglobuliną ir sūnui nieko neatsitiko.

O dėl kraujo nustatinėjimo, būtina. Mano situacija, kurią patyriau nėštumo metu tai patvirtina. Visą savo gyvenimėlį galvojau, kad mano kraujo grupė +3 ( mat buvo išturę prieš daug metų, dar tais laikais, kai visus mokyklinukus vesdavo tirtis bandom

[quote=aistuzele,2009 05 25, 07:39]
nėštumo metu intuityviai paprašiau, kad ištirtų mano kraują ir sužinojau, kad turiu neigiamą ( tyriausi gal 3 kartus, kol patikėjau).
idomiai
man tai poliklinikoje net neprasant 2 sykius kraujo grupe tyre. mano -2, o vyro +3, tai po gimdymo vaikiuko kraujo grupe butinai turi nustatyti, kad zinotu ar po gimdymo man reikia suleisti vaistu del antikuniu (nestumo metu abu tyrimai del antikuniu buvo neigiami, tai jau viena vaistu doze gavau
) ir dar kazkokiu atveju vaikiuko kraujo grupe privalo nustatyti, o daugiau tai nenustatineja (bent jau taip per kursus sake)
.
nėštumo metu intuityviai paprašiau, kad ištirtų mano kraują ir sužinojau, kad turiu neigiamą ( tyriausi gal 3 kartus, kol patikėjau).
idomiai

O mano daktare man sake, kad vaiko grupe nepriklauso nuo to, kokia yra tevu grupe. Vaikas savo grupe pasirenka pats. O, kad vaiko grupe privalo but tokia pat kaip tevu, tai cia sake tik serijaluose taip buna

QUOTE(Tiuntia @ 2009 07 13, 20:29)
O mano daktare man sake, kad vaiko grupe nepriklauso nuo to, kokia yra tevu grupe. Vaikas savo grupe pasirenka pats. O, kad vaiko grupe privalo but tokia pat kaip tevu, tai cia sake tik serijaluose taip buna 

Idomiai daktare paaiskino, bet matyt tingejo is pagrindu paaiskint..

Esme yra tik paveldimumas - ir ne savo pasirenka, o paveldi susikryzminus tevu grupems..
Beje labai idomus variantas su genetika
(apie rezus nezinau nieko, nes man nelabai aktualu - pliusai visur pas mus..)
Bet va del grupes tai yra taip : grupes susideda is dvieju daliu..tarkim MB yra 1(00), o mano 3 (0b), tai kai kryzminasi vaikiuks paveldi viena dali is mamos, kita is tecio..pas mus ir gaunasi kad gali is tecio paveldeti tik viena is dvieju 00, o is manes arba 0 arba b, tai bus arba pirma arba tracia mazylio..
O grupes skirstomos pagrine taip :
Pirma - 00
Antra - AA arba 0A
Trecia - BB arba 0B
Ketvirta - AB
Tai vat is cia matosi kad jei tevai abu pirmos, tai vaikas gali but tik pirmos, jei vienas yra pirmos, o kitas ketvirtos - tai vaikai gali but tik antros arba trecios

Mums tai gavosi taip: MB ir mano vienodos kraujo grupes 2+, tai kai laukiaus daug maž žinojau kad turetu buti 1 arba 2 kraujo grupe. Kai paaugom nusprendžiau padaryti tyrim ir sužinoti vistik kokia grupe pas mano pupa. Gavau rezultatus, ogi žiuriu 2-
Pasirodo pas MB jo mama ir tetos turi neigiamus rezusus, vat ir mano dukrai atplaukė tas minusas

QUOTE(Tiuntia @ 2009 07 13, 21:29)

vaikas gali paveldeti 5 kartos giminiu kraujo grupe ( nesvarbu ar tavo ar vyro ) ir ne tik krauja bet ir visa kita genetine informacija

QUOTE(baikscioji @ 2008 05 06, 17:44)
mano tai+2 ,vyro tai -3 nezinau kaip bus.bet girdejau kad tai priklauso ar sirgs vaikas po gimdymo gelta .gal kam taip buvo( 

Mano kraujo grupe 1+, MB 4+, dukryte gime su 2+ kraujo grupe. O kita diena po gimdymo atejo naujagimiu gydytoja ir pasake, kad del mano ir dukrytes kraujo grupes nesutapimo, mazylei naujagimiu gelta, todel mazyte beveik tris dienas po lempomis "deginosi"... Tai kaip suprantu - turi itakos