Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu negimdei"

QUOTE(mylimuke @ 2007 10 14, 23:23)
Oi, juk ne visos operacijos yra sekmingos. Beto,turbut nematei nepavykusiu operaciju pasekmiu  doh.gif

Tad ir pateikiau tokį pavyzdį - tokias operacijas moterys darosi tik "dėl grožio", ir tai nebijo nei galimų operacijų pasekmių, nei kompleksuoja dėl to, kad savanoriškai gulėsi po peiliu ax.gif Tad cezaris, kuris daromas leliuko ir mamytės labui (arba vien tik pageidaujant gimdyvei mirksiukas.gif ) - tikrai nėra kažkas nenormalaus, ir dėl to nei aplinkiniai neturi teisės tyčiotis iš gimdyvės, nei ji pati turi dėl to kompleksuoti ir graužtis....

QUOTE(vetra72 @ 2007 10 15, 09:27)
mano nuomone, esant nestumui visu pirmiausia reikia nusiteikti teigiamai ir per daug negalvoti ir nebijoti, kad gimdymo metu kas nors atsitiks. Aisku buna atveju, kai net gimdant naturaliai vaikiukui kas nors atsitinka, bet buna komplikaciju ir cezaro metu. Nemanau, kad yra vienintelis visada teisingas gimdymo budas. Jei man nestumo metu gydytojai pasakytu, kad yra rizika, jog vaikiukas negims naturaliai (apsisukus virksteles, neapsivertes ar pan), net neabejodama rinkciausi cezari. Bet jei nestumo metu viskas vyksta sklandziai, tai nelabai matau prasmes savanoriskai rinktis cezari vien del kazkokiu vidiniu baimiu . Na cia tik mano nuomuone, nes as daktarais kartais pasitikiu siek tiek maziau nei savimi ax.gif

Kaip sakoma, žmogus planuoja, o dievas juokiasi smile.gif Gali nėštumas praeiti "kaip pagal vadovėlį", o vis tiek gimdymo eiga pasisukti netikėtai.... Gimdymo Istorijose yra ne vienas toks pavyzdys, deja verysad.gif

Aš pati, pvz. gimiau skatinamųjų pagalba. Mamai nesiseke manęs išstumti, tad gydytojai pasistengė, kad gimčiau ne mamai natūraliai stanginantis, o kaip iš kokio kulkosvaidžio paleista biggrin.gif Ko gero, ir man, kaip cezarinukams, buvo sunku prisitaikyti prie staiga pasikeitusios aplinkos. Vat ir natūralus gimdymas...
Tad nesmerkiu cezarį patyrusių (o ir negalėčiau - pati tai patyriau), nesmerkiu ir savo noru pasirinkusiųjų šią operaciją. Nes manau, kad didžioji dalis tokių "savanorių" arba turi karčios gimdymo patirties, arba susidūrusios su nekokiais natūralaus gimdymo pavyzdžiais, arba tiesiog labai rimtai žiūri į gimdymą ir nepasikliauja vien savo geru nusiteikimu nėštumo metu....
Atsakyti
Aš nepaliauju stebėtis, kad vis dar yra žmonių, galinčių pasakyti "Tu negimdei, nes tau padarytas Cezaris"... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2007 10 16, 09:51)
Aš nepaliauju stebėtis, kad vis dar yra žmonių, galinčių pasakyti "Tu negimdei, nes tau padarytas Cezaris"... verysad.gif

Na pasirodo,vis dar yra zmoniu is akmens amziaus blush2.gif
Atsakyti
aga, galima pagalvoti, kad tas "as gimdziau" tai jau toooks nuopelnas zmonijai ir tevynei, kad kurios negimde turetu labai gedytis ir grauztis wink.gif)
As tai nematau jokio didvyriskumo tame gimdyme - tiesiog jis atejo ir negalejai pasirinkti ka dabar daryti - susilaikyti ar gimdyti smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2007 10 16, 11:45)
aga, galima pagalvoti, kad tas "as gimdziau" tai jau toooks nuopelnas zmonijai ir tevynei, kad kurios negimde turetu labai gedytis ir grauztis wink.gif)
  As tai nematau jokio didvyriskumo tame gimdyme - tiesiog jis atejo ir negalejai pasirinkti ka dabar daryti - susilaikyti ar gimdyti smile.gif)

Geriau susilaikyti lotuliukas.gif tik kazi,ar imanoma butu hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2007 10 16, 11:45)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2007 10 16, 08:51)

Yra dar labai daug žmonių, kurie taip galvoja. O ypač moterų doh.gif Kirpykloje kalbėjau su savo kirpėja, o šalia buvo ir kita kirpėja, jauna moteris. Tai kai išgirdo, kad man planinis cezaris, pareiškė: "Būsi kaip negimdžius" blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(brunete @ 2007 10 16, 12:57)
Yra dar labai daug žmonių, kurie taip galvoja. O ypač moterų  doh.gif Kirpykloje kalbėjau su savo kirpėja, o šalia buvo ir kita kirpėja, jauna moteris. Tai kai išgirdo, kad man planinis cezaris, pareiškė: "Būsi kaip negimdžius"  blink.gif  doh.gif

blink.gif mane stebina toks poziuris, ir isvis koks jos reikalas,juk ne seip sau uzsimano kas cezario doh.gif Kaip liezuvis apsuka taip pasakyti, liudna ir tiek verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(brunete @ 2007 10 16, 12:57)
Yra dar labai daug žmonių, kurie taip galvoja. O ypač moterų  doh.gif Kirpykloje kalbėjau su savo kirpėja, o šalia buvo ir kita kirpėja, jauna moteris. Tai kai išgirdo, kad man planinis cezaris, pareiškė: "Būsi kaip negimdžius"  blink.gif  doh.gif

Del tokio pasakymo neverta isizeist. Turint omeny, kad jei planinis cezaris, tai tikriausiai nepatirsi saremiu - pripazink, tai dalis gimdymo. Be to, vyrui nesijaus jokiu pokyciu, kaip kad po gimdymo buna ax.gif

QUOTE(Sfinksutė @ 2007 10 16, 13:14)
blink.gif  mane stebina toks poziuris, ir isvis koks jos reikalas,juk ne seip sau uzsimano kas cezario  doh.gif  Kaip liezuvis apsuka taip pasakyti, liudna ir tiek  verysad.gif

Uzsimano ir siaip rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(brunete @ 2007 10 16, 11:57)
Yra dar labai daug žmonių, kurie taip galvoja. O ypač moterų doh.gif Kirpykloje kalbėjau su savo kirpėja, o šalia buvo ir kita kirpėja, jauna moteris. Tai kai išgirdo, kad man planinis cezaris, pareiškė: "Būsi kaip negimdžius"  blink.gif  doh.gif

bet tas ir keisciausia, kad butent moterys taip sugeba pasakyt doh.gif Na suprantu, kad planinio cezario atveju, tarkim, nejuntami saremiai. Bet kiek stresuoja moteris zinodama, kad bus atliekama operacija? Tiesiog yra kitu pojuciu, kuriu nera gimdanciom naturaliai ir tiek...
Atsakyti
pritariu tom, kurios sako, kad cezaris tai ne gimdymas. bet visai ne dėl nebūto skausmo.
Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2007 10 15, 20:32)
Kaip sakoma, žmogus planuoja, o dievas juokiasi  smile.gif Gali nėštumas praeiti "kaip pagal vadovėlį", o vis tiek gimdymo eiga pasisukti netikėtai.... Gimdymo Istorijose yra ne vienas toks pavyzdys, deja  verysad.gif 

Aš pati, pvz. gimiau skatinamųjų pagalba. Mamai nesiseke manęs išstumti, tad gydytojai pasistengė, kad gimčiau ne  mamai natūraliai stanginantis, o kaip iš kokio kulkosvaidžio paleista  biggrin.gif  Ko gero, ir man, kaip cezarinukams, buvo sunku  prisitaikyti prie staiga pasikeitusios aplinkos.  Vat ir natūralus gimdymas...
Tad nesmerkiu cezarį patyrusių (o ir negalėčiau - pati tai patyriau), nesmerkiu ir savo noru pasirinkusiųjų šią operaciją. Nes manau, kad didžioji dalis tokių "savanorių" arba turi karčios gimdymo patirties, arba susidūrusios su nekokiais natūralaus gimdymo pavyzdžiais, arba tiesiog labai rimtai žiūri į gimdymą ir nepasikliauja vien savo geru nusiteikimu nėštumo metu....

zinoma, kad visko gali pasitaikyti. As irgi jokiu budu nesmerkiu nei tu moteru, kurios ima nuskausminamus, nei tu kurios planuoja cezari ar atsisako pacios maitinti vaikeli. Ne tuo yra matuojama motiniska meile. Tiesiog, man asmeniskai nepriimtina darytis cezario, nes bijau skausmo arba plysti, ar pan. Jau minejau, kad jie butu nesklandumu nestumo metu, tada net nesuabejojus rinkciaus cezari, bet tik tokiu atveju.
Kita vertus, jei motina renkasi tai tikrai vedina nuosirdaus tikejimo, kad tai bus geriau jos vaikiukui, tai viskas ok. Mano brolio zmona pirma vaikiuka labai sunkiai ir ilgai gimde, o to sudepresavo, o po 4 menesiu vel pasijuto nescia. Visa nestumo laikotarpi beveik kasdien verke, paniskai bijojo gimdymo, vel kankintis, buvo pasiruosus imti epidura, bet kai nuvaziavo su saremiais i ligonine, jai pasake, kad jau per velu. Ji tiesiog isteriskai supanikavo, tai gerai kad pagimde daug greiciau ir lengviau. dabar jos antram vaikui jau 7 metai ir jis nuolat ko nors bijo, labai daznai prasideda panikos priepuoliai ir manau, kad nervingas ir itemptas nestumas prie to prisidejo. Tai gal tokiu atveju, tikrai butu buve geriau jei ji butu susiplanavus cezari ir ramiai be baimes laukusi gimdymo?
Zodziu, bent jau as stengiuos nebuti kategoriska ir pirmiausiai issiaiskinti, kas ir kodel, visada buna issimciu. Tiesiog, cezaris is poniskumo, nes galvojama TIK apie save man nepriimtinas.
Atsakyti