QUOTE(mylimuke @ 2007 10 14, 23:23)
Oi, juk ne visos operacijos yra sekmingos. Beto,turbut nematei nepavykusiu operaciju pasekmiu 

Tad ir pateikiau tokį pavyzdį - tokias operacijas moterys darosi tik "dėl grožio", ir tai nebijo nei galimų operacijų pasekmių, nei kompleksuoja dėl to, kad savanoriškai gulėsi po peiliu

QUOTE(vetra72 @ 2007 10 15, 09:27)
mano nuomone, esant nestumui visu pirmiausia reikia nusiteikti teigiamai ir per daug negalvoti ir nebijoti, kad gimdymo metu kas nors atsitiks. Aisku buna atveju, kai net gimdant naturaliai vaikiukui kas nors atsitinka, bet buna komplikaciju ir cezaro metu. Nemanau, kad yra vienintelis visada teisingas gimdymo budas. Jei man nestumo metu gydytojai pasakytu, kad yra rizika, jog vaikiukas negims naturaliai (apsisukus virksteles, neapsivertes ar pan), net neabejodama rinkciausi cezari. Bet jei nestumo metu viskas vyksta sklandziai, tai nelabai matau prasmes savanoriskai rinktis cezari vien del kazkokiu vidiniu baimiu . Na cia tik mano nuomuone, nes as daktarais kartais pasitikiu siek tiek maziau nei savimi 

Kaip sakoma, žmogus planuoja, o dievas juokiasi

Aš pati, pvz. gimiau skatinamųjų pagalba. Mamai nesiseke manęs išstumti, tad gydytojai pasistengė, kad gimčiau ne mamai natūraliai stanginantis, o kaip iš kokio kulkosvaidžio paleista

Tad nesmerkiu cezarį patyrusių (o ir negalėčiau - pati tai patyriau), nesmerkiu ir savo noru pasirinkusiųjų šią operaciją. Nes manau, kad didžioji dalis tokių "savanorių" arba turi karčios gimdymo patirties, arba susidūrusios su nekokiais natūralaus gimdymo pavyzdžiais, arba tiesiog labai rimtai žiūri į gimdymą ir nepasikliauja vien savo geru nusiteikimu nėštumo metu....