Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu negimdei"

QUOTE(gutė pinkutė @ 2007 09 21, 10:26)
Nors pačiai darė cezarį, bet kai prisimenu tas 3 valandas sarėmių, tai man cezaris, atrodo, kaip išsigelbėjimas, aišku, labai daug baisių būtą pas mane momentų, kai leidžiant epidiūrą, prarandi samonę, kai stoja vaiko širdis, kai seselės drebančiom rankom nepastato lašelinių, o pro samonę prasibeldžia tokie žodžiai greičiau nes mes juos prarasim abu.Kai tave išvežant į operacinę, vyro klausia, jei kas kurį gelbėt.Kai atsibundi po narkožės ir visa kalatojiesi(vidinis drebulys), ir savo vaikutį pamatei tik fotoaparato objektyve, kai ateina rytas o tau jo iš kart nieks neatneša, girdi aplink verkiančius vaikus, ir nežinai ar čia verkia tavo ar ne(realiai nežinai nei kur tu randiesi nei kur tavo vaikas yra) negali pajudėt, kateteris šlapimo pulėje, ir dar visą dieną lašą lašelinės, ir dar daug visko.
Ir jei man po visų tokių išgyvenimų nors viena išdrystų pasakyt, kad aš esu negimdžiusi ar prastesnė, tikrai suplėšyčiau į gabalus.

Visiškai pritariu - gyvenimas po cezario - tikras košmaras doh.gif Ypač dar kai prieš operaciją tenka 12 valandų pačiai gimdyti, o paskiau tau pasako, kad sorry, nieko neišeis, reikia pjauti schmoll.gif
Bet labiausiai man buvo skaudu dėl to, kad negirdėjau pirmų vaiko klyksmų. O aplinkiniai daug kas pasako, kad cezaris - tai ne gimdymas. Kvaišos tos bobikės ir per daug pasikėlusios verysad.gif Kažin, ar nepradės tik kokių tyrimų, kurios geresnės motinos - tos, kurios gimdė natūraliai, ar su cezariu g.gif
Atsakyti
ką aš žinau, man gimdymas- tai procesas, kurio metu moteris suteikia gyvybę naujam žmogui, kurio metu vienas tampa dviem biggrin.gif ir koks skirtumas, Cezaris ar natūralus gimdymas- juk gyvybė ir sveikata svarbiausia: visos mamos nori, kad jų leliukai išvystų šį pasaulį sveiki ir gyvi, o kūdikėliui reikia sveikos mamytės...
visoms linkiu mažiau imt į širdį kvailus paistalus 4u.gif
Atsakyti
Koks kieno reikalas kas kaip gimdo? kaip nori taip ir gimdo smile.gif absoliuciai individualus reikalas ir maziausiai turi rupeti ka kokia boba pasakys.

svarbiausia yra vaika myleti.

visiskai nesmerkiu tu moteru kurios pacios renkasi cezari (jau nekalbant apie tas nelaimingas moteris, kurioms tenka naturaliai gimdyt jau mirusi vaikeli- cia jau is vis tragedija ir pasityciojimas). Niekam nepaslaptis, kad po naturalaus gimdymo neretai pasitaiko tokie malonumai kaip slapimo nelaikymas, plysimai, hemorojus, lytinio gyvenimo nepatogumai ir tt. taip kad manau cezari rintis skatina ne tik gimdymo baime. Ir nieko tame smerktino nematau. rolleyes.gif
Atsakyti
Gimdykite taip, kaip tik gaunasi, svarbu, kad vaikelis būtų 4u.gif . O kategoriškiausiai neigiamas nuomones reiškia dažniausiai tie, kurie mažiausiai žino.
Lygiai tokia pat bevaisė diskusija yra gimdyti su nuskausminimu ar be jo. Koks kurios pasirinkimas, taip ta moteris ir gimdo. Kodėl visos turi daryti kažkaip vienodai ir dar jaustis nusikaltusios?
Tapimas mama nepriklauso nuo gimdymo būdo. Mamomis tampa net ir tos, kurios įsivaikina. tongue.gif

Simutee l.pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulve @ 2007 09 27, 10:26)
Lygiai tokia pat bevaisė diskusija yra gimdyti su nuskausminimu ar be jo. Koks kurios pasirinkimas, taip ta moteris ir gimdo. Kodėl visos turi daryti kažkaip vienodai ir dar jaustis nusikaltusios?

pritariu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
as gal kas desimta saremi tik normaliau jauciau, buciau gimdzius ir gimdzius, jei tik kas butu leides; tai tikrai jokio epiduro nebutu prireike, manau.

bet zinau, kad skausmo barjeras kiekvienam yra skirtingas, ir skausmas buna skirtingas, tai kodel 21am amziuje turetume gimdyti kaip viduramziais ir nesinaudoti mokslo pasiekimais? ...
Atsakyti
Kaip kazkuri rase, kad negirdejo vaiko verksmo per cezari, tai as girdejau ir aisku, apsiverkiau. Man nejautra cezario metu buvo i stubura ir nejauciau tik pilvo ir koju, net kalbejau. O kas liecia gimdyma naturalu, tai patikekit gimdziau. Vakare nubego vandenys ir VISA NAKTI gimdziau, kol atsidare pilnai kaklelis, tik beda , kad vaikas didelis ir nepratilpo unsure.gif . Finalas ryte 7 val - cezaris. Taip kad visus skausmus nuo a iki z iskenciau naturaliai ir plius dar visi nepatogumai cezario . As manau, kad viena vaika gimdziau dviem gimdymais mirksiukas.gif .
Atsakyti
Nu cia tai jau jo,kas taip gali sakyti kad negimde,as priestarauju kaip teko tam vaikuciui ir ateiti i pasauli mama ji isnesiojo 9menesius lauke,snekejo ir tikrai pagimde,as pries tokius pasisakymus!
Atsakyti
nu jau temos, nu jau bobos per kuriu bukuma atsiranda tokios temos...neklausykit mamos tokiu sapalioniu del to gimdymo- kaip ten buvo? tai gimdei? aaaaa- nea tu vaikeli negimdei ir nezinai ka gimdymas reiskia, tau gi cezari dare...

nesamones.

tai vyrai analogiskai turetu savo kampelyje uzsivesti tokia tema - as tevas ar ne tevas, o po apacia - dirbtinis apvaisinimas. as vaiko nepadariau. tai as tevas ar ne tevas?

gimdymas naturalus be nuskausminamuju, gimdymas su nuskausminamaisiais, cezaris pagal indikacija, cezaris savo noru - va visi GIMDYMO budai:)
Atsakyti
QUOTE(ingeborga2 @ 2007 09 27, 11:09)
Kaip kazkuri rase, kad negirdejo vaiko verksmo per cezari, tai as girdejau ir aisku, apsiverkiau. Man nejautra cezario metu buvo i stubura ir nejauciau tik pilvo ir koju, net kalbejau. O kas liecia gimdyma naturalu, tai patikekit gimdziau. Vakare nubego vandenys ir VISA NAKTI gimdziau, kol atsidare pilnai kaklelis, tik beda , kad vaikas didelis ir nepratilpo  unsure.gif . Finalas ryte 7 val - cezaris. Taip kad visus skausmus nuo a iki z iskenciau naturaliai ir plius dar visi nepatogumai cezario . As manau, kad viena vaika gimdziau dviem gimdymais  mirksiukas.gif .

Mano labai panši situacija drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Habibi @ 2007 09 27, 22:14)
gimdymas naturalus be nuskausminamuju, gimdymas su nuskausminamaisiais, cezaris pagal indikacija, cezaris savo noru - va visi GIMDYMO budai:)

Kelmas žino.

Aš kai tuo klausimu jokių kompleksų neturiu, tai ilgai galvojau apie tai - vis dėlto kas yra gimdymas ir kas ne gimdymas?

Medicinine prasme, regis, ir tikrai Cezario pjūvis - ne gimdymas.

Radau internete tik tokį gimdymo apibrėžimą:
Gimdymas – tai nuo 22-os nėštumo savaitės atsiradę reguliarūs, ritmiški ir progresuojantys gimdos susitraukimai (sąrėmiai), kurių įtakoje kinta gimdos kaklelis (trumpėja, atsiveria) bei moteriai padedant (valingai stanginantis) iš gimdos ertmės išstumiamas vaisius (gimsta naujagimis), placenta bei dangalai.

Cezario pjūvis - tai tokia akušerinė operacija, kai per pilvo sienos ir gimdos pjūvį išimamas vaisius ir placenta.

Tada kaip ir taip - gimdymas nesigavo, darom operaciją... Arba - negimdysiu, bijau, darykit operaciją.

Vienok socialine prasme, regis, tatai vis tiek gimdymas - iš vieno žmogaus pasidarė du... Bendrai ne, socialine prasme - gimimas. Ar kaip?

O dvasine prasme, be abejo, Cezario pjūvis irgi yra gimdymas, ypač tas neužsakytas, o iš reikalo, ar jis planinis, ar neplaninis. Lygiai taip pat skauda, sąrėmiai, baimė dėl kūdikio sveikatos, o planinio būtino cezario atveju - gersnio gydytojo paieškos, derybos, kad nemigdytų, o vaiką iš karto dėtų ant pilvo - kuom jau čia ne gimdymas... Gi moters pastangos, kad kūdikis kuo sveikesnis, kuo gražiau ir komfortiškiau ateitų į šį pasaulį ir apskritai kad į jį ateitų, yra.

Apie užsakytus "iš mandrumo" cezarius nekalbu, čia, kaip sako, atskira tema. Nes vargu ar tos moterėlės kompleksuoja, man regis, jos kaip tik, didžiuojasi, kad va, viską už babkes nusipirkau, nenorėjau ir negimdžiau...
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 09 28, 19:08)
Apie užsakytus "iš mandrumo" cezarius nekalbu, čia, kaip sako, atskira tema. Nes vargu ar tos moterėlės kompleksuoja, man regis, jos kaip tik, didžiuojasi, kad va, viską už babkes nusipirkau, nenorėjau ir negimdžiau...

blink.gif blink.gif na nezinau ar yra tokiu moteru kurios noretu kad jas pajusytu? juk tai operacija ir gali but daugiau komplikaciju sunkesnis gijimas ir ttt
Atsakyti
jei moterys turi vaika,tai ji gimde
Atsakyti